Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Sanziana, noi ne-am spus deja parerea despre acest sistem folosit de tine. Tu alegi sa intelegi sau nu.
Nu o sa ma leg de toate amanuntele date de tine, ca la fiecare chestie asa avea ceva de spus, dar o sa ma refer totusi la acest paragraf:

"Ilinca "bulinele" si nu le mai vedea doar pe cele negre, pt ca acestea se dau in cazuri exceptionale, iar cele rosii sunt o intarire a comportamantului pozitiv si sunt acceptate de amandoi fara a provoca gelozie."

Chiar crezi ca micutii tai accepta intr-adevar bulinele? Si fara gelozie? Pai parca ziceai in alt post ca cel mare intreaba: "Dar David ce bulina primeste?" sau asa ceva. Parerea mea (ca tot cereai si alte pareri) este ca vei declansa gelozia si competitia intre frati. De la amuzament si pana la ganduri de genul: "trebuie sa ma port mai frumos ca David, ca sa iau numai buline rosii" nu mai e decat un pas. Ti se pare ok asa? Ca daca ti se are ok atunci nu mai ai nevoie de parerea noastra si noi ne racim gura de pomana pe-aici.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Eu am ce am cu paralelele...ma gandesc ca odata ce fanii bulinutelor de ex. se pun in papucii copiilor, lucrurile capata o noua perspectiva ce-i ajuta pe parinti sa-i inteleaga mai bine.

Asadar, dragi fani, imaginati-va ca vine consortul seara acasa si dupa cina, scoate frumos carnetelul la un loc cu o punga de farduri si incepe:

- azi ai spalat pe jos? da, bravooo, poftim un rujuletz. Eh, ti-a scapat o pata dar stiu ca maine n-o vei mai rata.

- pentru ciorba ti-as fi dat un fard grena da' a fost prea sarata asa ca iti iau si rujuletul inapoi. Sa iti fie invatatura de minte si sa fii mai atenta pe viitor.

- sa vedem mai departe ce-ai facut la serviciu...nu te-ai certat cu seful, nu i-ai raspuns obraznic desi aveai dreptate asadar pentru ca ai fost cuminte si ascultatoare, ia de-aici 20 de lei sa-ti cumperi si tu un gablonz frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

anca_a mi-ai intarit ideea ca pentru noi nu sunt ok bulinele astea.
Recunosc ca la un moment dat am avut astfel de idei... dar le-am abandonat ca nu reuseam nici cum sa evaluez daca e de bulina rosie sau e de bulina verde...

Jasmin012, multumesc ca mi-ai raspuns.
Mi-am promis azi noapte ca trag aer in piept si o iau de la capat.

blog
proud

"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ana_a

anca_a mi-ai intarit ideea ca pentru noi nu sunt ok bulinele astea.
Recunosc ca la un moment dat am avut astfel de idei... dar le-am abandonat ca nu reuseam nici cum sa evaluez daca e de bulina rosie sau e de bulina verde...

Jasmin012, multumesc ca mi-ai raspuns.
Mi-am promis azi noapte ca trag aer in piept si o iau de la capat.

blog
proud

"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."

Nu ai de ce.
Sa stii ca si mie, cand vedeam emisiunile cu Supernanny, sistemul ala al bulinelor, stelutelor si alte tampenii de genul asta, mi se parea o mare filosofie si ma gandeam sa aplic si eu. Dar atunci nu aveam copil, credeam ca tot ce zboara se mananca.

Off-topic:
Imi place tare mult Bistrita, am acolo o gramada de prieteni, printre care si pe prietena mea cea mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27

Ai repetat de atatea ori faza cu pisu, inclusiv exemplu tau personal de la 18 ani.....chiar ma crezi mama denaturata sa pedepsesc un copil pt asa ceva?Pai cate accidente sunt intr-o zi, dar asta e crestem mari si incet, incet ajungem sa facem ca barbatii pisu la WC

Ai vazut cum ai sarit fara sa cunosti?

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Nu cred ca trebuie sa te cunosc personal ca sa discut pe marginea celor expuse chiar de tine: tu insati ai afirmat, si nu doar intr-o singura postare, ca dai buline rosii la fapte bune, EXEMPLU: CAND NU FACE PISHU PE EL, si buline negre la fapte rele: EXEMPLU FACE PISHU PE EL. Cum spuneam, ai dat exemplele astea nu o data si noi toate ne-am oripilat/indignat/mirat, care cum. Si acum vii si o dai intoarsa cum ca de fapt o singura data a fost asta si chiar bietul copil ti-a sugerat, ca a facut pishu intr-o basculanta (deci nu pe el, cum negru pe alb a ramas la topic ca ai scris tu). Intai era moment de agitatie, frustrare si invidii impartitul bulinelor, acum totul e lapte si miere, ca bulina neagra e exceptia, si voi de fapt faceti o blanda recapitulare (penibil, oricum; copiii si oamenii in general trebuie sa traiasca clipa, nu sa stea in fiecare seara sa deruleze "filmul zilei". Eu stiam ca bilantzurile se fac in ajun de Anul Nou, sau eventual...in pragul mortzii). Tu chiar nu vezi ce falsa e toata scena asta, ce fara suflet:
"Copiiiiiii, ce-ati facut voi bun azi?"
"Mami, eu ti-am dat o floare!!!"
Deci copilul sta si-si cazneste mintea sa scoata ceva argumente pt bulina rosie; sau chiar in clipa in care-ti da floarea in capul lui se contureaza profilul triumfator al minunatei buline rosii...
Bine, m-am convins ca lupt cu morile de vant, eu una nu voi mai zice nimic pe tema asta, se vede ca tu ai imbratisat cu convingere sistemul bulinos, esti mandra de cum gestionezi tu situatia, totul e bine si frumos (oare de ce te-ai mai plans initial?!) De la mine ai o bulina neagra, poftim: , ca tot iti place tie sistemul asta.
Bic, pai cam de multisor nu mai e topicul Frunzei, ea a parut ca a reusit sa redreseze situatia, eventual o asteptam cu drag sa vina sa ne mai povesteasca. Putem continua discutiile pe topicul acesta, ca are un titlu destul de incitant

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Ilinca, , exista persoane care nu vor sa priceapa... Asta ma intreb si eu: in cazul asta de ce mai scriu?

Da, si mie mi se pare ok sa discutam in continuare tot aici, titlul mi se pare de asemenea sugestiv si oricine se poate regasi in el, oricare ar fi problema mamicii (oricare mamica) respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am folosit buline, dar nu ca pedeapsa, asta niciodata. Am avut o perioada cand Bianca avea o problema la gradinita cu una din ingrijitoare si se scapa pe ea. Ea imi spunea ca nu simte, ca nu isi da seama. Am mers si am vorbit cu educatoarea, cu ingrijitoarea si cu asistenta (de fata cu ea, sa vada ca are sustinerea noastra, pt ca ea m=a rugat sa vb cu ingrijitoarea). Apoi bulinele le foloseam dimineata, la plecare. Puneam in piept 'bulina de tinut minte' care ii amintea ca trebuie sa mearga la baie dupa masa si dupa somn, chiar daca nu chiar ii vine tare. Rares cerea si el bulina ca sa fie. Cat mai mare si mai colorata, daca se putea. Plecau de dimineata cu incredea noastra 100% ca o sa fie cuminti la gradi si nu o sa fie probleme. Si usor-usor au disparut si cele cateva problemute care erau, ei in genere fiind f. cuminti la gradinita.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu am folosit buline, dar nu ca pedeapsa, asta niciodata. Am avut o perioada cand Bianca avea o problema la gradinita cu una din ingrijitoare si se scapa pe ea. Ea imi spunea ca nu simte, ca nu isi da seama. Am mers si am vorbit cu educatoarea, cu ingrijitoarea si cu asistenta (de fata cu ea, sa vada ca are sustinerea noastra, pt ca ea m=a rugat sa vb cu ingrijitoarea). Apoi bulinele le foloseam dimineata, la plecare. Puneam in piept 'bulina de tinut minte' care ii amintea ca trebuie sa mearga la baie dupa masa si dupa somn, chiar daca nu chiar ii vine tare. Rares cerea si el bulina ca sa fie. Cat mai mare si mai colorata, daca se putea. Plecau de dimineata cu incredea noastra 100% ca o sa fie cuminti la gradi si nu o sa fie probleme. Si usor-usor au disparut si cele cateva problemute care erau, ei in genere fiind f. cuminti la gradinita.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Laura, da, voi le-ati folosit ca semne de tinut minte ceva. Si se pare ca au avut si efect de incurajare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Eu am ce am cu paralelele...ma gandesc ca odata ce fanii bulinutelor de ex. se pun in papucii copiilor, lucrurile capata o noua perspectiva ce-i ajuta pe parinti sa-i inteleaga mai bine.

Asadar, dragi fani, imaginati-va ca vine consortul seara acasa si dupa cina, scoate frumos carnetelul la un loc cu o punga de farduri si incepe:

- azi ai spalat pe jos? da, bravooo, poftim un rujuletz. Eh, ti-a scapat o pata dar stiu ca maine n-o vei mai rata.

- pentru ciorba ti-as fi dat un fard grena da' a fost prea sarata asa ca iti iau si rujuletul inapoi. Sa iti fie invatatura de minte si sa fii mai atenta pe viitor.

- sa vedem mai departe ce-ai facut la serviciu...nu te-ai certat cu seful, nu i-ai raspuns obraznic desi aveai dreptate asadar pentru ca ai fost cuminte si ascultatoare, ia de-aici 20 de lei sa-ti cumperi si tu un gablonz frumos.

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

!!!!!!!!!!!!!
Superb ai zis, dar, din pacate, oamenii sunt putin dispusi sa accepte ca si cei din jur au sentimente la fel de gingase ca ale lor.
In cazul copiilor, situatia se agraveaza chiar mai mult.
E prea mare dorinta parintilor de a le arata ei copiilor ce-i aia perfectiune si dreptate. Traim intr-o lume cruda...

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ilinca, ce ziceam eu mai inainte? :)

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput