Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***245***

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Da, Gianina, insa antibioticul asta recomandat de ea imi ridica mie o multime de intrebari, iar stau si ma intreb daca e ok cum procedez, ca nu-s nici pediatru, nici ORL-ist sa iau eu decizii legate de tratament. Sunt cu inima cat un purice cand vine vorba de astfel de decizii. In adancul meu stiu ca e cea corecta, dar totusi...Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Multumesc mult de sfaturi pentru febra si diaree. Eu am fost un pic plecata si Ana a ramas cu mami si Buni. A fost vesela, s-a jucat, iar cand am venit eu adormise mancand. Manca cu ochii inchisi, dar stia f clar ce i se da: daca era branza de vaci deschidea gura, daca era morcov nu o deschidea. A facut si caca, cred ca tot putin moale, dar nu stiu ca nu am trezit-o, am zis ca o dreg cu apa termala daca s- a iritat, e mai important sa se odihneasca, la cat de aiurea a dormit in ultima vreme.
O sa ne hotaram la trezire ce facem.

PISIGRI, esti o scumpa . Pai si Pisilinca are personalitate puternica, am mirosit-o eu demult, nu face chiar ca Ana, dar cred ca a pe drumul cel bun . Clar nu sunt de acord cu metodele de "cumintire". De tipat mai tip si eu, nu sunt mandra de mine, dar incerc sa lucrez la asta. Dar de dat in copil ca sa fie cuminte...brrr, mai bine crize, ca bine zici

DYANA, m-ai uns pe suflet, mai ales cum ai zis de echipa indestructibila, mi-au dat lacrimile, pentru ca zilele astea am fost si eu f ciufuta cu Ana, am cam repezit-o, m-am purtat ca o imbecila si tare mult regret. Azi am tinut-o numai in brate, pt ca altfel nu a vrut, chit ca ma durea spatele, dar asa rau mi-a parut cand am vazut-o ca e bolnavioara si trista, parca am avut un flash back cu ultimele zile si mi-a venit sa .

Va multumesc pentru ca ne sunteti alaturi

Mami de minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

dar, da vre-un semn ca o necajeste gatucul?
ca daca e ff putin rosu eu una chiar nu i-as da antibiotic
noi ultima data am avut si febra (38.7) si nu mai manca si s-a uitat in gat, a zis ca arata a fi viral nu bacterial si sa nu-i dam antibiotic decat daca se agraveaza iar tratamentul a constat in paracetamol supozitoare la 6 ore si fasuri cu tantum si atat

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic

Mergi la inceput

Fetelor, pai important e ca va comunica ce vor, nu? Ca a mea vorbeste continuu, dar pe limba ei, si am momente cand nu o inteleg(destul de rare, recunosc) si o vad ca se enerveaza. Azi dimineata pe la 5 s-a ridicat in fundulet si imi tot zicea ceva aratand noptiera. Pai pe noptiera aveam vreo 20 chestii O tot intrebam: -Eva, vrei apa? -Nuuu_Eva, vrei ceai?-Nuuu-Dar ce vrei?-Nani A vazut fata ca nu pricep, a hotarat ca mai bine se culca inapoi :)Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

pisik - mmuuulti

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34
dar, da vre-un semn ca o necajeste gatucul?ca daca e ff putin rosu eu una chiar nu i-as da antibioticnoi ultima data am avut si febra (38.7) si nu mai manca si s-a uitat in gat, a zis ca arata a fi viral nu bacterial si sa nu-i dam antibiotic decat daca se agraveaza iar tratamentul a constat in paracetamol supozitoare la 6 ore si fasuri cu tantum si atatGianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 1 anisor, patru luni si-un pic
Niciun semn vizibil. De mancat manaca, ft bine chiar. Nu tuseste...Mi-a zis dr ca s-a intors raceala de la schimbarea brusca de temperatura.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Eu mi-am propus ceva si sper sa-mi reuseasca: NICIODATA, dar niciodata, sa nu-mi fie rusine cu copilul meu, de ce face! De ce m-ar interesa cum se uita chibitii de pe margine daca ea ar avea o criza de plans, fie si cu trantit pe jos? Ok, ea inca nu a avut crize din acestea, dar zau ca am citit ca mai devreme sau mai tarziu nimeni nu scapa, ca sunt etape firesti, si incerc sa ma pregatesc pentru asta. Eu o sa ma centrez pe copil si gata.

Ilinca, de acord cu tine.
Nici noi nu am avut crize de-ale varstei de-astea, dar stiu ca odata vor veni, intr-un fel sau altul.
Dar mi-e egal ce gandeste un om pe care nu-l cunosc si pe care poate nu-l mai vad niciodata, pe mine ma intereseaza copilul meu, cu el traiesc o viata.
Iar cine are copii, si vede alt copil, cred ca intelege, si probabil a trecut prin asa ceva. Si cine nu intelege si judeca, ce-mi pasa mie? Ma ajuta cu ceva? Imi cresc ei copilul? Trebuie sa-i multumesc pe ei?

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06
Fata de Ana Luana e inainte numai cu o luna, iar Ana, desi cronologic e inaintea majoritatii ghioceilor nu face multe chestii pe care le fac mai toti (dar poate face altele, asa este), dar chiar nu ma mai stresez (sau incerc, repet).

Pai tocmai ca te stresezi, si te stresezi degeaba.
Ai vazut, ai zis tu, "poate face altele".
Intelege ca nu exista o varsta fixa la care un copil face un anumit lucru, si ca fiecare copil are propriul ritm.
Comparand copiii mei (desi nu se compara niciodata un copil cu altul), Claudiu a mers mai tarziu ca Luana, a vorbit mai tarziu ca Luana, a renuntat la biberon mai tarziu ca Luana, a facut la olita prima data mult mai tarziu ca Luana. Si am pierdut din viata lui doar 1 an si ceva, deci in mare parte e crescut de mine, si tot eu m-am ocupat de cresterea lui. Si pe cuvant ca de mers merge, de facut la baie face, de baut bea cu cana si de vorbit, vorbeste non-stop, dar n-ai idee acum ce inseamna asta. Intelegi ca nici un copil nu ramane cu suzeta in gura si cu pampersul la fund pana in clasa intai? Si ca de vorbit vor vorbi in propozitii si fraze si nu ii veti mai putea face sa taca? Nu ma credeti, dar tot o sa am satisfactia odata si odata sa spun "v-am spus eu" chit ca-mi iau rosii in freza.
Acum cred ca e important gadilarea orgoliului..."al meu face deja la olita", "al meu deja vorbeste", "noi nu mai avem suzeta". Nah, si ceilalti vor renunta la suzeta, vor vorbi, vor face la olita. ATUNCI CAND VOR FI PREGATITI PT ACEST LUCRU!
Cu Claudiu am lucrat mult, parcursesem deja "n" caiete de varsta prescolara cu fise, desene, jocuri, cand l-am dus la gradi a zis educatoarea sa las copilul in pace. PE CUVANTUL MEU ca degeaba i-am spus si aratat unele lucruri, ca daca mintea lui nu era atunci pregatita sa le priceapa, a trecut la gasca prin apa. E adevarat ca atunci cand a fost pregatit ne-a uimit pe toti, atunci s-a vazut ca n-am lucrat degeaba cu el, dar pana NU A FOST EL PREGATIT totul parea inutil. Si nu e supradotat si nici mai bun decat colegii lui pt ca-i ma-sa cadru didactic si pt ca l-oi fi stresat putin cu lucruri pt care n-a fost probabil pregatit. Acum lucrez mai superficial cu el, mai luam caietele speciale de la teora, le tinem la mine pe noptiera ca la el le mazgaleste, si cand vrea, vine si "citim", xeroxam fise si lucram. dar cand cere el. Pt noi e o joaca.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare

Mergi la inceput

La multi ani Alexandra
La multi ani Crina
La multi ani Calin Nicholas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan
Ayla, fara suparare, dar mi se pare ca iei lucrurile prea personal. Faptul ca pe unele dintre noi ne-a suparat ceva ( si, in cazul meu, si sunt sigura ca si al lui Pisik, a fost vorba de directia generala unei discutii, nu de interventia particulara a cuiva)te face pe tine sa vorbesti despre inchiderea contului sau cenzurarea unor informatii despre progresele Luanei, ma face sa cred ca sinceritatea mea este gresit inteleasa, insa, fara sinceritate, nu prea vad rostul interventiilor mele pe aici, asa ca imi iau si eu o vacanta.

Ei, Ana draga, ai inteles gresit, sa stii. eu am zis ca daca e "doar un smal talk, si eu chiar imi inchid contul (ca nu mai am nevoie de el)" adica pt mine clubul e un loc unde citesc si discut discutii serioase, si chiar de multe ori am incercat sa nu ma leg afectiv prea tare de forum, dar nu reusesc, si ma gandesc, daca eu care nu v-am cunoscut real, simt asa, voi, care va vedeti regulat (mai ales fetele din Bucuresti) cum simtiti?
Am zis ca imi inchid contul pt ca nu mai am nevoie de el sa scriu. Si am precizat ca nu e amenintare. Ii spuneam la Pisik ca ba da, aici isi poate descarca depresiile si frustrarile, ca si eu tot aici mi le-am descarcat cel mai bine, adica in scris, ca real ma straduiesc sa par ok de cele mai multe ori.
Pt ca discutii de genul "ce face al tau, ce face al meu" sunt zi de zi intre mamici, intre prietene cu copii, intre mamici intalnire ocazional in parc, si sa fim serioase, nu ne refugiem in universul nostru si nu mai luam contact cu el ele pt ca NI SE PARE ca al alteia e mai cu motz.
Eu cu Bogdana vorbesc zilnic ore in sir si mereu schimbam pareri, ce fac ai ei, ce fac ai mei...si nu fac aceleasi lucruri, dar fiecare face ceva deosebit. Si nu suntem deloc suparate din acest motiv, ci e doar un schimb de pareri, eu asa il vad, si la fel am vazut si discutia de aici, si pe marginea testului, si pe marginea oricarei discutii legate de ce mai fac copiii nostri.
Chiar imi pare rau ca ai inteles gresit si te-am suparat. Sper ca nu vorbesti serios cu luatul vacantei.

Mergi la inceput