Bobocei de sept-oct 2008, la 2 ani (309)
Raspunsuri - Pagina 6

lala77 spune:
Neata!
Scriu si eu cate ceva intre doua camioane cu floarea soarelui, pana fierbe mancarica de linte de pe foc.
Noi ne spalam cu o pasta de la Chicco, cu aroma de banane. Are fluor dar o folosim doar de vreo doua luni; inainte foloseam Nenedent la Anna. Pana a gustat asta cu banane de la Alice si a vrut si ea. De spalat se spala mai mult vai si amar ca nu ma lasa pe mine deloc; dar ea micuta incearca sa frece peste tot.
Cu somnul : ea ar dormi de doua ori pe zi insa din cauza gradinitei nu reuseste decat o data. Mai doarme un pic dimineata in masina ca facem cam 45 min pana in oras.
Roxana, imi pare rau!Fii tare!
Angelyna, despre fluor se spune ca ar produce cancer rectal sau cam asa ceva daca e prea mult. Unele tari insa il adauga in apa de baut. Eu am intrebat pediatrul si mi-a spus ca o pasta de dinti pt copii ar fi ok chiar daca are fluor si o inghite. Ca nu are asa mare concentratie si oricum nu mananca un tub o data.Eu nu mi-as face prea multe griji. Stiu o mamica f preocupata de chestia asta care inebunea cautand Nenedent in Braila (cam greu de gasit aici); in schimb dadea copilului Zimafluor. Cred ca nici ea nu intelegea logica.
Alexa, vaccinul ala vreau eu sa-l fac fetelor. E pt meningococul C ;in Anglia se face obligatoriu. La noi nu se face nici la optionale pt ca nu sunt cazuri de imbolnaviri. Insa pediatrul nostru crede ca e doar o chestiune de timp; noi am fost o tara oarecum inchisa insa acum de cand iesim si noi...Se face ca si Prevenarul: in functie de cand incepi, faci mai multe sau mai putine doze; dupa doi ani se face doar una.Daca il gasesti in Romania, sa-mi spui si mie unde ca ma intereseaza.
Claudia, e tare Lucia.
Gaia, tot cam asa vorbim si noi.
Babymom, alocatia complementara se da copiilor ai caror parinti au venituri mici; nu stiu cat de mici. Dar intreaba la Primarie.
Noi suntem bine. Nu-mi vine sa cred: 2 sapt la gradi si nici un muc. Ceva se intampla.
Pare sa-i placa acolo.Imi arata dimineata care-i dulapiorul ei, care-i al lui Alice, mananca tot. Nu prea facem progrese cu olita ca n-o lasa fara pampers acolo ca inca nu anunta cand face kk si ...Le inteleg cumva dar asa nici n-o sa invete vreodata. Le mai las in pace cateva sapt apoi intru in ele si incep sa insist.Ca acasa nu sta cu scutec si cu pipi are f rar accidente; deci e pacat sa o intorc acum.
Am reusit sa le culcam singure. Merg dimineata pe la 5 la ele sa-i dau Annei sa suga si s-a invatat de nu mai vine sa ma ia; sta in pat si striga in bebefon:"mama, aide tita"
Miercuri dimineata n-a supt ca s-a trezit tarziu, miercuri seara am venit de la Buzau unde am avt treaba pe la ora 22 si a adormit sugand , iar joi dimineata deja ma fugarea prin casa deja. M-a prins goala cand am iesit de la dus si s-a tinut dupa mine pana in dormitor.Si striga ca obsedatii aia din filmewle de groaza "stai mami, titaaaa".
Deci e clar: asta n-o sa se intarce in veci.
Si cand iese de la gradi nu vrea sa urce in masina pana nu mergem la chiosc sa-i cumpar vreo porcarie-mai nou cumparam apa plata intr-o sticla cu un dop mai ciudat. Costa cam cat o ciocolata dar macar n-are zahar.Se propteste langa masina si zice "neh, nenea, yammy"
Si dimineata cand plecam din ferma il saluta politicos pe 'Nea Ion, paznicul :"pa oane"
Si aseara imi cerea Danonino si n-am vrut sa-i dau. Stiind ca il pitisem bine pe un raft din spate si ca n-are cum sa-l vada, i-am spus ca nu avem. Si m-a luat de mana si imi zicea "uite-o mama, coo". Imi arata cum sa ma aplec si sa ma uit pe sub raftul de sticla.Ca sa-l vad si eu.
Gata plec sa stau la o coada cu niste camioane. Mai vorbim.O zi buna!

claudinna spune:
raspund si eu:
avem un singur somn pe zi: aprox 3 ore, 3 ore jumate, de obicei dupa ce vin eu de la serviciu...
seara se culca max la 23.00, fecvent pe la 22-22.30 si se trezeste dupa ora 9 dimineata
acum inca nu s-a trezit...
cu spalatul pe dinti stam asa si asa...adica de cand am plecat la serv nu a preluat nimeni sarcina, dar il spal eu seara, desi uneori mai uit
se spala initial singur, dupa care ma lasa pe mine sa-l periez bine
avem Chicco, pasta de dinti
pt imunizare am inceput sa-i dau propolis C kids, vad ca merge bine
laptele l-am schimbat, este pe UHT LaDorna
mananca dimineata cu cereale si ii mai fac cu taietei, cu gris, cu orez...dar frecvent cu cereale
seara mai bea simplu, cu paharul sau cu paiul
am vazut blondin carliontat la mare. foarte frumoase pozele si voi radiati!
eu nu m-am impacat deloc cu colacul acela in care copilul ar trebui sa stea in fund...ori a fost colacul prost, ori nu stiu ce sa zic
adica s-a subtiat partea aia de jos si-i intra copilului in fund si l-am rupt...
voi ati fost multumite??
intrebare: dati cereale cu cacao la bobocei?
Nocom, felicitari pt renuntarea la suzeta !!
noi suntem inca cu degetelul...
_irina_, tu ai inceput serviciul? cum e??
ma bucur ca Deea socializeaza bine la gradi si sa stii ca asta nu inseamna ca acasa nu te-ai ocupat de ea, ci este pur si simplu efectul colectivitaii. dupa parerea mea, nu e usor sa cresti singurica un copil si pentru asta, jos palaria!
ClaudiaH si R al meu e la capitolul culori, notiuni opuse...pe cele din urma le stie, fara probleme, insa la culori, la fel ca si Lucia, denumeste dar nu stie. asta e insa primul pas catre invatare. el zice: mingea rosie si eu ii spun: poftim mingea verde (ca ea e verde de fapt).
el isi exprima curiozitatea si are nevoie sa-i confirm sau sa-i infirm, asa invata, asa fixeaza
suntem pe drumul cel bun
aseara avea in mana un patent de jucarie si desena in aer cercuri cu el: vezi mamana, se invarte!!!

Corrina spune:
Buna,
Nu am mai fost de mult pe aici, din pacate.. Intru pe fuga, sa anunt ca minunea noastra mica - Miruna-Ioana - s-a nascut in 20 august, la ora 19.30, natural (si de data asta:-) ), 2.800 g si 49 cm. Inca ne adaptam la noua formula.
Mihnea e bine, o iubeste, vorbeste cu ea si o pupaceste. Am mutat patutul de langa patul mare, ca l-am gasit cocotzat la ea de vreo 2 ori.
Eu am facut o alergie groaznica la un medicament si a trebuit sa fac hidrocortizon iv....Acum sunt bine.
Tati e in CO sa ma ajute..Suntem un pic ravasiti, dar ne revenim noi.
Sper toata lumea e bine. Promit sa citesc ...cand o sa pot.
Mami fericita de Mihnea-Cristian &
Miruna-Ioana
Mihnea se face mare

gaia.nevia spune:
Corrina, ce bine ca ne-ai mai dat vesti! Sa-ti traiasca minunea si sa va bucurati / distrati in noua formula! Sa fiti sanatosi!
Buna dimineata, dau si eu o ca precis cea de la Clau s-a baut toata.
La multi ani sarbatoritilor de azi, si mici si mari!
Dya, sa-ti traiasca nazdravanul si sa fie sanatos si bucuros!

babymom75 spune:
Buna dimineata si de la noi, ca desi e tarziu, noi acum ne-am trezit. (mai pup io somn pana la 11 dupa ce incep serviciul... la Pastele Cailor!)
Andy-G, foarte frumoase poze la mare! Andrei s-a facut mare si e tare frumos! Unde ati fost in vacanta?
Lala, merci de lamurirea cu alocatia complementara,. Aveam eu o banuiala in acest sens...
Feteele tale sunt niste dulci! Sa stii ca si Dragos are exact acelasi comportament in legatura cu "tita" . Nu-l vad intarcat... in veci! Chiar acum inainte de a ne ridica din pat, in timp ce sugea , ma uitam la el si-mi spuneam in gand: "Ma cheama Dragos, am azi 1 an si 11 luni (!) si... sunt dependent de tita". Vazand ca ma uit la el, s-a intrerupt din supt si m-a intrebat: "Mama, ce faci?" cu un zambet somnoros pe fatzuca
Claudinna, tu deja te-ai intors la scarbici? Cum e?
Cereale cu cacao eu nu i-am dat lui Dragos. El le mananca pe cele de la Nestle - Cherioos si porumb cu miere, cand cu, cand fara lapte.
Colacul - la mare l-am avut si pe cel de bebe, cu inel dublu si sezut in "X", si pe cel normal, simplu. In mod clar, l-a preferat pe cel simplu pt. ca putea intra in el singur, far ajutor si intra in apa cand si cum vroia. Si cel de bebe e foarte comod (nu intra in fund), dar... cred ca i-a trecut vremea.
Corrina, felicitari pentru fetita! Ma bucur ca sunteti toti bine! Lucrurle se vor aseza incet pe un fagas normal.

gaia.nevia spune:
nu mai stiu daca am zis... Radu doarme doar un somn pe zi, si daca e acasa si daca e la gradi. Si de culcat seara se culca tarziu... si se trezesc devreme... vai de mami!
(ah, si ce nasol, nu fac si ei diferenta intre weekend si working days, si se scoala sambata si duminica la 7 fix si cer de mancare...)
Exista si o exceptie, si anume daca iesim cu masina mai multe ore, dorm si in masina un timp, macar o ora daca nu mai mult, indiferent cat si cand au dormit acasa.
Radu in ultima vreme e tare mofturos la mancare. Daca il servesc la pranz cu orice altceva in afara de borcanasul Hame si FishFingers, nu mananca.
Sufleuri, budinci, ce mai manca el cu luni in urma, spanac cu dovlecei, etc... nu mai gusta, cum vede ca ma apropii de el cu lingura fuge mancand pamantul.
La fel seara, refuza branza cu cereale, cereale cu lapte, orice nu e biberonul cu lapte de capra.
Asa ca mesele lui arata asa: dimineata lapte, la 10-11 fructe la borcanel, (Doamne fereste sa guste si altfel...) la 15 borcanelul si ce mai ciguleste din proprie initiativa din farfuria lui Dorel (daca are fish fingers, altfel nu se atinge), la 18 lapte, la 20 iar lapte.
M-a terminat cu atata lapte.
Am inceput sa-i dau fier (multisanosvit cu fier) ca am impresia ca e varza cu aportul de minerale si vitamine...

AlexaM spune:
Neatza fetelor,
Claudinna, eu ii dau cereale cu cacao. Ii fac u mix de musli+nesquik+cereale de porumb + lapte ...ii place f mult. Cateodata nu vrea sa ii pun lapte peste si papa cerealele uscate si bea din pahar lapte.
Lala, mersi de raspuns. Incepem sa cautam vaccinul si iti spun daca il gasesc.
Matei e invers cu culorile. Spune decat "alb" insa stie vreo 5-6. Daca ii spun adu masina galbena(sau rosie, sau verde etc) o aduce pe cea care trebuie. Si notiuni opuse stie bine...ne testeaza pe noi. De exemplu "sus" si "jos" ridica un degetel in sus si asteapta sa aspunem noi "sus"...apoi arata in jos si asteapta sa spunem noi "jos". Asta de catralioane de ori pe zi. La fel daca nu stie denumirea unui obiect (de multe ori chiar daca o stie ...adica sa stie sa spuna el ca pe majoritatea deja le stie clar) arata cu degetelul si spune "dis" si asteapta sa ii spui tu denumirea corecta. Daca gresesti te-ai ars...ca nu te mai slabeste pana nu ai invatat corect...
In rest se exprima relativ greoi, adica eu inteleg clar ce vrea el sa spuna, insa cineva strain nu prea. Stalceste tare cuvintele, insa vorbeste nonstop. Si stie cam tot ce vorbesti cu el.
Daca il trimit in dormitor sa aduca cartea de pe noptiera mea(nu a lui tati) o aduce...nu greseste si ...multe altle.
Asteptam si exprimarea mai corecta in viitor...
Deocamdata ne distram la maxim cand spune cuvinte gen "trosc" sau "totosi" e dulce foc cum le zice cu gura plina...
A invatat si multe din litere insa doar vocalele le spune ca atare. Consoanele nu le poate pronunta. Spune cuvinte care incep cu litera respectiva. De exemplu T e de la tata, M de la mama, N de la Nulu (tata caruia mama ii spune Nelu)etc...piesa de rezistenta este C de la caca. Am un tricou cu text si le ia la rand ins acel mai mult ii place C si tipa dupa mine cu degetul intins "caca - caca".
Aseara cand s-a culcat si i-am aprins proiectorul cu stele, luna planete, a aratat la luna si a zis "caca"... Daca arata ca un C...ce sa facem...
Weekend placut tuturor!
Mami de roscatzel Matei 24.08.2008 si 20+

AlexaM spune:
Felicitari Corrina!!!
Multa sanatate si putere sa va adaptati cat mai repede!
Lala am gasit vaccinul meningococic la farmacia Donna la pretul de 114lei. Daca il mai gasesc si in alte parti, iti spun.
Nu stiu daca sa il iau pe asta ca mai are 1 luna si expira. Mai caut pana luni ca marti vine dr...vedem.
Mami de roscatzel Matei 24.08.2008 si 20+

babymom75 spune:
MIe mi-a placut. Cititi si voi!
A Letter to My Unborn Baby
"Sweet baby-to-be: In five weeks (or seven if you take after your brothers) you will arrive in this world. You are special. I know this now, and I have not even met you yet. You are our third child, but are already first in many ways.
You are our first “surprise.” I never thought my insatiable curiosity could withstand nine months of suspense, but I am enjoying this much more than I could have imagined. My mind wanders often, daydreaming of whether you will be my third son or first daughter. I am so eager for the moment of your birth, when you emerge from the warm tub of waters and answer the most pressing question I have known.
You will be the first to make your entrance in the comfort of our home and into my arms, minus a required time line or drive to a birth center. You will be surrounded by a relaxed mama and other gracious women — gentle midwives, loving doulas and perhaps your brothers (if they don’t drive your mama crazy–that negates the relaxed part). There is something primal and powerful and nostalgic about this. It is a rare experience in our modern society.
You will be our first baby to arrive while your daddy is away. This breaks all of our hearts, but I think his most of all. Sweet child, he will hold you for the first time when you are at least two months old, when some of the newness of you has faded and you are more of a baby. You will meet in a hangar bay surrounded by hues of reds, whites and blues. He will smell like oil and airplanes. His flight suit will wrap around your tiny body and he will hold you close. We will all cry–maybe you too? (At this stranger you do not yet know, but will love with all of your heart soon.) I look forward to this day and dream of this moment almost as much as your birth.
He departed when you were just beginning to blossom in my belly and carrying you as a “single mama” while taking care of your two young siblings has challenged and refined me in ways I never anticipated. You have made me more grateful for our strong family and more compassionate for women who must raise children on their own (with no daddy in sight)–and even to my own mother, who was a single parent for most of my life.
You may be the first to be the last…of sorts. We don’t think you are the last of our children, but it is quite possible that you may be the last baby I carry in my womb. This fills me with excitement and wistfulness all at once. You are the essence of bittersweet. I treasure the feeling of your movements and the blessing it is to grow a tiny life inside of me. When I am exhausted or achy, I work harder at being thankful for the many reasons why I feel this way. I want to experience you fully, both the pleasures and pains. I yearn to remember these complex emotions and fleeting sensations with gratitude.
Little one, you don’t have a proper name yet, but I love you with all of my being. You are a blessing from God, even in your difficult timing. You have an eager family waiting for you…and you will be treasured and celebrated and admired. For all of these things my sweet, you are not the first, but the next–the next chapter of our humble family story as it unfolds. I would like to ask you to hurry–I am tired, and wobbly, and ready to meet you soon. Instead, I will wait patiently for you, enjoying you on the inside. Come as you are, my dearest son or daughter. And come when you are ready.
With every ounce of my heart,
Mama"
———————–

lala77 spune:
Anna mananca cereale de la Nestle- Choccapic. Astea au si cacao. N-am cum sa o feresc pt ca sunt preferatele lui Alice si le vede. Asta e, n-o muri.
Alexa, merci mult. Eu am cautat anul trecut si nici macar nu se importa la noi. Cred ca intre timp s-au schimbat lucrurile. Atunci alternativa era sa mergem in UK sa le vaccinam ca la ei nu poti sa cumperi vaccinul decat cu reteta si ca sa-ti dea reteta trebuie sa vada copiii.Asa e mult mai bine.
Am inteles ca meningita provocata de meningococul asta e f periculoasa si se ia f usor-e virala si cica o iei fara mare greutate de la piscina in special.
Babymom, f frumoasa scrisoarea.
Corina, sa va traiasca micuta!!!!