Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (129)
Raspunsuri - Pagina 5
decenuela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcineea_cj Sondaj: branzica o fac din lapte 3.5%grasime/8 pastile de calciu lactic la 1 L lapte De obicei fac din 250 ml si 2 pastile si imi ajunge 2 zile Oricum nu o mananca numai cand are chef Baita ii fac tot la 2 zile,acum si masaj cu ulei dupa Nu mi se pare ca doarme mai bine dupa baita Intrebari:am inceput sa-i pun un pic de smantanica in supica Ii place(uneori)Pot sa-i pun un pic in fiecare zi ? sau e prea grasa ? Ce iaurt dati la bebe ?(Cum sa-i fac in casa ?fara aparat ? se poate?) galbenusul...cum i-l dau si de cate ori pe saptamana S-a zis aici ca fiert 10 min si 1/8 din el Corect? M-am inspirat si eu din retetele lui Larisel si tare bine prind Bucura-te de anii copilariei copilului tau - pentru ca trec asa de repede ! mami de 2 ochi albastri |
io i-am mai dat smantana...slaba...la branza...nu stiu daca-i bine...dar avand in vedere ca nu-i dau mult si f des...cred ca poti sa-i dai...
da poti face iaurt in casa fara aparat...incalzesti laptele...sa nu fie fierbine caldutz....pui in l intr-un litru 1 iaut mic amesteci si-l lasi la caldura 1 zi...a doua zi tre sa verifici ( sa nu se acreasca)....eu acasa puneam in loc de iaurt...smantana la 1 l cam 4-5 linguri ..iesea bestial...
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
al3csa spune:
citat din mesajul lui dulcineea_cj Sondaj: branzica o fac din lapte 3.5%grasime/8 pastile de calciu lactic la 1 L lapte De obicei fac din 250 ml si 2 pastile si imi ajunge 2 zile Oricum nu o mananca numai cand are chef Baita ii fac tot la 2 zile,acum si masaj cu ulei dupa Nu mi se pare ca doarme mai bine dupa baita Intrebari:am inceput sa-i pun un pic de smantanica in supica Ii place(uneori)Pot sa-i pun un pic in fiecare zi ? sau e prea grasa ? Ce iaurt dati la bebe ?(Cum sa-i fac in casa ?fara aparat ? se poate?) galbenusul...cum i-l dau si de cate ori pe saptamana S-a zis aici ca fiert 10 min si 1/8 din el Corect? M-am inspirat si eu din retetele lui Larisel si tare bine prind Bucura-te de anii copilariei copilului tau - pentru ca trec asa de repede ! mami de 2 ochi albastri |
1.Eu smantana i-am dat din Fagaras si cred ca e mai multa decat ii pui tu o lingurita dar ii dau cam de 3 ri pe sapt.
2.Iaurt ii dau de vreo 2 luni de la Tnuva cu 4% grasime. Nu i-am facut niciodata in casa pt ca nu am de unde sa iau lapte de vaca proaspat si sa fiu sigura ca e curat.
3.Galbenut am inceput sa ii dau de la 6 luni, i-am dat numai de tara, am inceput cu un sfert, jumate, trei sferturi si am ajuns la unu. Dar ii dau doar o data pe sapt.
al3csa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui decenuela
io i-am mai dat smantana...slaba...la branza...nu stiu daca-i bine...dar avand in vedere ca nu-i dau mult si f des...cred ca poti sa-i dai... da poti face iaurt in casa fara aparat...incalzesti laptele...sa nu fie fierbine caldutz....pui in l intr-un litru 1 iaut mic amesteci si-l lasi la caldura 1 zi...a doua zi tre sa verifici ( sa nu se acreasca)....eu acasa puneam in loc de iaurt...smantana la 1 l cam 4-5 linguri ..iesea bestial... Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
Cu ce fel de lapte ii faci iaurtul? As vrea si eu sa incerc.
tomaca spune:
citat din mesajul lui miremia MP imi era dor de tine! Tomaca am vazut ca bebe Tudor avea 3 albume diferite pe contul comun asa ca le-am unit, sper ca n-am deranjat. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) AMR 6 kg |
Nu, nu ma supar. De m-as supara? Este mai bine asa? Eu nu ma pricep.
Merci
varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan
blue_flower spune:
Branza de vaci eu o fac cu zeama de lamaie. La 500ml de lapte fiert, abia luat de pe foc, il mai las 2-3 minute, pun 20-30ml de zeama de lamaie, nu am verificat niciodata cati ml sunt, zic asa, din cap.
Iaurt: mama a prins iaurt cand a fost la mine, laptele fiert si racorit. A uns cu smantana (se poate si iaurt) un borcan si apoi a pus laptele acolo. Se lasa in bucatarie pe blat, la temperatura camerei. A doua zi spre seara era prins iaurt si era f f bun.
Galbenus de ou i-am dat o data sau de doua ori. Cate 1/8. Cred ca nici nu a simtit gustul.
Oare e necesar sa ii fac analize lui bebe sa vad cum sta cu fierul si cu calciul? Adica...e recomandat sa fac asta?
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm
tomaca spune:
citat din mesajul lui blue_flower Mi-am adus aminte de bona....asta e din categoria wellcome to the jungle. Eu cred ca vom avea peripetii marete cu bonele....asa cum de altfel au aproape toate familiile care angajeaza bone. Eu am facut interviuri cu mai multe bone, si cand sa ne hotaram la una, s-a decis soacra si cu maica-mea sa nu mai luam bona, ca e prea mic bebe si ca vin ele cu randul. Dar ce am intalnit: - bona interna, cu referinte de la o cunostinta din cartier, 2 000 lei, cu facut de curatenie si mancare. Asta cu mancarea nu ma prea incanta, ca na, fiecare cu gustul ei. - bona pt 10 ore, 1700 lei initial, 1300 dupa negocieri. - bona de luni pana vineri intern, 1 000 lei plus transportul ei pana acasa vineri si luni, ca statea in Ploiesti, adica inca vreo 2-3 mil. Noi oscilam intre aia interna cu 2 000 lei si asta din Ploiesti. Dar cand sa ne decidem...s-au decis bunicile. Aia interna de tot era buna ca facea si curatenie, noi oricum dam 500lei pt curatenie, deci tot aia era. Dezavantaj era ca daca pleca ea, trebuia sa caut si bona si pt curatenie...stres prin care nu mai vreau sa trec. Bine ca am gasit-o pe asta la curatenie, nu imi mai trebuie sa caut alta. La toate astea s-ar mai fi adaugat si instalarea de camere. BTW, tomaca tu ai instalat camere? Ai incredere ca ii da de mancare ce ii lasi tu si nu ce ii da ei prin cap? Pt ca eu am mai avut surprize chiar si cu soacra.... de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm |
N-am instalat caci nu stam la noi acasa inca ci cu chirie. Dupa aceea da. Am incredere este ok; nici n-ar avea ce sa-i dea altceva. Oricum am facut si vizite neanuntate si a fost ok. Am stat cu ea acasa 2 luni pana am plecat si am observat-o.
varsta lui Tudor
al3csa spune:
citat din mesajul lui blue_flower Branza de vaci eu o fac cu zeama de lamaie. La 500ml de lapte fiert, abia luat de pe foc, il mai las 2-3 minute, pun 20-30ml de zeama de lamaie, nu am verificat niciodata cati ml sunt, zic asa, din cap. Iaurt: mama a prins iaurt cand a fost la mine, laptele fiert si racorit. A uns cu smantana (se poate si iaurt) un borcan si apoi a pus laptele acolo. Se lasa in bucatarie pe blat, la temperatura camerei. A doua zi spre seara era prins iaurt si era f f bun. Galbenus de ou i-am dat o data sau de doua ori. Cate 1/8. Cred ca nici nu a simtit gustul. Oare e necesar sa ii fac analize lui bebe sa vad cum sta cu fierul si cu calciul? Adica...e recomandat sa fac asta? de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm |
Pai de ce nu ar fi recomandat? Si eu as vrea sa ii fac .. Peste 2 sapt cand ma duc cu el la control am sa vb cu dr sa ne trimita undeva sa ii facem analizele .
tomaca spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui al3csa
:( Numai stiu ce sa zic ... Poate nu papa din cauza tetinei .. Ai incercat sa-i schimbi tetina? Incearca sa ii pui una normala din aia subtire. Poate vrea asa. de Yannis Andrei (23.01.2010) DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!! O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine" -Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay" "Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis |
Sau incerca sa nu-i mai dai tu (chiar daca stai undeva ascunsa) ca daca simte miros de tzitzi, de ce sa vrea bibe?
If you are breastfeeding and have decided to just introduce the bottle now either as another form of feeding or because you are trying to wean from the breast, you are likely to have a difficult time. At this point your baby knows what he likes, and nursing is much easier, and it lets him be closer to you.
There are a few things you can try to help make the transition easier. Try feeding him either on an empty stomach, or if that doesn't work, when he is almost full. Don't let him know that this is a big deal. Act like it doesn't mean anything, and that it is just something new you are trying. Try letting someone else feed the baby his bottle. Babies tend to take a bottle better from someone other than their mother, especially since a baby's sense of smell is acute and he can smell breast milk, even if the breast is not exposed.
varsta lui Tudor
tomaca spune:
Eu dau tnuva caci stiu din interior ca-i de incredere. Iar despre galbenus, eu ii dau de 2 ori pe saptamana cate o jumatate de la 6 luni. Sfatul medicului, dar cred ca mai conteaza si greutatea copilului atunci cand se recomanda cantitatea.
varsta lui Tudor
tomaca spune:
Am vrut sa intru pe webshots si ceva nu mai stiu corect (user sau parola). Help?
varsta lui Tudor