Iepurasi Martie-Aprilie 2010 (48)
Raspunsuri - Pagina 7
Ina_3040 spune:
A trecut si prima zi de lucru, respectiv de cresa. Dupa cum va povesteam am inceput cu 75% de norma asa ca pot pleca la 15.30 si l-am luat pe Robin la 16.00.
Am "alergat" intr-un suflet cu masina pana acolo si cand am ajuns mi-au zis doamnele ca a fost tare plangacios, ca a trezit toti copiii, ca e foarte nervos si agitat, ca nu are rabdare nici 5 minute intr-o anumita pozitie sau cu o anumita jucarie si daca asa face si acasa. Cica intr-una au trebuit sa il "manipuleze" ba jos ba in brate, ba in leagan si nicicum nu ii convenea. Eu le-am zis ca asa e el cam plangacios si destul de agitat si m-au intrebat daca i-am zis deja pediatrului. Acuma intre noi fie vorba eu i-am mai zis pediatrei ca e mai agitat dar a zis ca asa e el si eu nu m-am preocupat prea mult ci m-am obisnuit sa ii fac divertisment, sa ii tot schimb pozitia, jucariile si activitatile.
Va dati seama ca mi-a picat fata cand am auzit, mai ales deja dupa prima zi, m-am simtit ca ultimul om si imi faceam tot felul de scenarii de ce e copilul meu asa Si acuma tot la asta ma gandesc, oare gresim noi undeva, oare are probleme/dureri de e asa, etc. Eu le-am zis doamnelor ca eu credeam ca si alti copii sunt mai "rai" dar au zis ca nu prea sunt multi ca el. Nu stiu ce sa fac, pediatra e in vacanta, o prietena mi-a zis mai demult ca e cam agitat sa il duc la o bio-energeticiana cica pe care o stie ea, dar eu nu prea cred in "energiile" astea. poate pana la urma o sa recurg la orice doar-doar se mai linisteste. ma simt corigenta la capitolul "ingrijirea copilului" si am senzatia ca e numai vina mea ca si eu sunt o persoana stresata, ca am mers la lucru in sarcina pana in ultima zi etc.
colac peste pupaza nici nu imi doarme noaptea dupa cum am mai scris se trezeste cam de 4-5 ori pe noapte...nu mai stiu ce sa fac.
Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010
Ina_3040 spune:
Brizamarii eu i-am introdus cartoful de la inceputul diversificarii, adica de la 5 luni, pe aici asa mi-a zis sa incep diversificarea cu piureul mai lichid de legume pastrand proportia 1/3 cartof si 2/3 legume (morcov, dovlecel, pastarnac, etc.) Nu am avut probleme cu el si nici reactii la cartof. Spor la diversificare
Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010
greenfrog spune:
Ina mi se pare chiar ciudat sa il caracterizeze pe Robin dupa o zi. Ele nu isi dau seama ca a fost prima lui zi departe de tine si e normal sa reactioneze asa? ce se asteptau? sa dea petrecere cu ceilalti copii ca a plecat mami la munca si l-a lasat singur? Imi imaginez ca nici tu nu ai fost prea linistita departe de el si probabil ca i-ai transmis din starea ta. Nu e deloc usor sa il lasi atatea ore la cresa chiar daca stii ca este bine ingrijit de catre personal specializat.
cred ca nu as fi avut atata rabdare ca tine, le-as fi zis vreo doua educatoarelor.
nafi spune:
INA - cred ca GREENFROG are dreptate! o fi el mai agitat de felul lui dar nici nu-l pot cataloga drept copil rau dupa doar o zi! nici n-a avut timp bietul pui sa se acomodeze bine! sa aiba si ele un pic de rabdare cu el si sunt sigura ca dupa cateva zile va fi mult mai linistit si interesat sa interactioneze cu educatoarele si ceilalti copii.
Eu il vad pe Riccardo...cand suntem intr-un grup mare de persoane , adulti, copii...se uita curios la toti, interactioneaza...dar din cand in cand se uita la mine , in primul rand sa stie ca sunt acolo si in al doilea rand sa verifice daca e ok cand cineva ii vorbeste sau vrea sa se joace cu el. daca eu surad, atunci se intoarce la persoana sau copilul respectiv si raspunde la glumitze gangurind, surazand...daca raman serioasa...pune imediat buza de jos si incepe sa planga! Asa ca imi inchipui ca daca n-as fi acolo langa el, ar tine-o tot intr-un urlet!
Imi inchipui cat de greu trebuie sa iti fie! dar asta e..ce sa-i faci daca nu exista alternativa. curand se va obisnui si iti va fi si tie mai usor!
Povestea lui Ricky
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=154629
Mami de veveritz (19.04.2010)
nafi spune:
Doar ce-au plecat si tehnicienii care trebuie sa-mi repare masina de spalat. au gasit o piesa rupta si abia saptamana viitoare vin s-o inlocuiasca caci trebuie s-o comande intai. asa ca o saptamana cel putin trebuie sa spal de mana!
Azi am fost cu Riccardo la cantarit. In ultimele 2 saptamani a luat 150 grame si a ajuns la 7.72 kg. Mi se pare caai a luat putin. stiu ca dupa 3 luni cresterea in greutate nu mai e asa rapida dar 150 gr / 14 zile fata de 300 gr/ 7 zile cat lua inainte ..nu e cam mare diferenta??
Azi am reusit sa intru ptr prima oara intr-o pereche de blugi cumparati inainte de a ramane gravida si pe care nu reusisem inca sa-i port anul trecut. I-am inchis cam cu supt de burta si strans din ..uci dar am reusit ..ce mai conteaza! Mai am 4 kg de dat jos...E greu fara dieta dar incerc sa merg cat mai mult cand ies cu Ricky la plimbare si noroc cu sotul ca-mi da liber cand e acasa si mai merg si la sala din cand in cand.
Am vazut si pozici noi cu bebitzi mumosi dar sa mor daca-mi aduc acum aminte cine erau!!! Raceala asta mi-a bagat in coma si ultimul neuron pe care ma mai bazam!
S-a trezit musiu! fuug!
Povestea lui Ricky
mihaelagrosan spune:
Ina imi pare tare rau sa vad ca sunteti stresati. Sincer mi se par cam antipatice tantile alea de la cresa. Serios. Auzi la ele, a fost plangacios! Pai normal ca a fost.
Acum imi spun si eu parerea. In primul rand, te rog nu te mai invinovati, cu siguranta nu ai facut nimic rau. In al doilea rand sunt convinsa ca Robin e perfect ok, da e mai plangacios, dar asa sunt unii copii. Seamana cu fetita mea cea mare, la fel a fost si ea plangacioasa, a avut colici 4 luni, plangea nonstop, mergeam cu ea pe la urgente ca nu mai stiam ce sa facem, apoi si-a mai revenit, dar s-a trezit noaptea pana la 2 ani orice am facut noi. Cand ii ieseau dintii se trezea de pana la 12 ori pe noapte (asta a fost recordul). Mie mi se pare ca puiul tau e acum intr-o situatie foarte grea, are nevoie de sprijinul tau , sa incerci sa fii cat mai calma. El e perfect asa cum e, iar tu esti o super mama. La asta trebuie sa te gandesti si sa nu te influenteze doamnele, normal ca lor le plac copiii cuminti, nu cei ce-ti dau bataie de cap, care-si "spun " parerea despre prima zi la cresa.
Iarasi parerea mea e sa-l luati cu voi in pat pt. ca e clar un baietel sensibil si are nevoie de multa dragoste, poate asa doarme mai bine si va odihniti si voi.
Pupici
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)
mihaelagrosan spune:
Nafi eu zic sa te bucuri ca nu mai ia 300 g/sapt.
Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)
nafi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaelagrosan Nafi eu zic sa te bucuri ca nu mai ia 300 g/sapt. Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010) |
Pai sa stii ca ma bucur! ca deja sunt ca un dromader de la cat car la el! daca lua in greutate tot asa ajungeam curand la doua cocoase!
Povestea lui Ricky
child spune:
citat din mesajul lui Ina_3040 A trecut si prima zi de lucru, respectiv de cresa. Dupa cum va povesteam am inceput cu 75% de norma asa ca pot pleca la 15.30 si l-am luat pe Robin la 16.00. Am "alergat" intr-un suflet cu masina pana acolo si cand am ajuns mi-au zis doamnele ca a fost tare plangacios, ca a trezit toti copiii, ca e foarte nervos si agitat, ca nu are rabdare nici 5 minute intr-o anumita pozitie sau cu o anumita jucarie si daca asa face si acasa. Cica intr-una au trebuit sa il "manipuleze" ba jos ba in brate, ba in leagan si nicicum nu ii convenea. Eu le-am zis ca asa e el cam plangacios si destul de agitat si m-au intrebat daca i-am zis deja pediatrului. Acuma intre noi fie vorba eu i-am mai zis pediatrei ca e mai agitat dar a zis ca asa e el si eu nu m-am preocupat prea mult ci m-am obisnuit sa ii fac divertisment, sa ii tot schimb pozitia, jucariile si activitatile. Va dati seama ca mi-a picat fata cand am auzit, mai ales deja dupa prima zi, m-am simtit ca ultimul om si imi faceam tot felul de scenarii de ce e copilul meu asa Si acuma tot la asta ma gandesc, oare gresim noi undeva, oare are probleme/dureri de e asa, etc. Eu le-am zis doamnelor ca eu credeam ca si alti copii sunt mai "rai" dar au zis ca nu prea sunt multi ca el. Nu stiu ce sa fac, pediatra e in vacanta, o prietena mi-a zis mai demult ca e cam agitat sa il duc la o bio-energeticiana cica pe care o stie ea, dar eu nu prea cred in "energiile" astea. poate pana la urma o sa recurg la orice doar-doar se mai linisteste. ma simt corigenta la capitolul "ingrijirea copilului" si am senzatia ca e numai vina mea ca si eu sunt o persoana stresata, ca am mers la lucru in sarcina pana in ultima zi etc. colac peste pupaza nici nu imi doarme noaptea dupa cum am mai scris se trezeste cam de 4-5 ori pe noapte...nu mai stiu ce sa fac. Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010 |
INA si pe acolo reusesc unii oameni sa te simti prost?
Imi pare rau de experienta ta, dar sa stii ca Robin e un copil absolut normal.
Stii ca am mai vorbit noi si Albert nu sta decat vreo 10 minute in fiecare spatiu de joaca, sau intr-un loc, asa sunt copiii, se plictisesc repede si au nevoie de diversitate.
Si sunt convinsa ca a plans ca nu era langa mami a lui , incerc sa-mi folosesc empatia si mi se pare ingrozitor faptul ca, deodata, dupa cateva luni de tzitzi si apropiere de mami, sa nu mai regasesti aceste obisnuite. Nici noi, ca adulti, nu putem suporta despartirile usor, dar ei, micutii, care sunt dependenti total de noi.
Stii care este cea mai mare frica a bebelusilor? Sa nu fie parasiti, asa spun psihologii.
Si pentru Robin, cresa inseamna parasire.
Ma mira lipsa de pedagogie a persoanelor care lucreaza cu copii asa mici, care nu inteleg frustrarea prin care trec acesti micuti.
INA esti o mama perfecta, din pacate sistemul social in care traiesti te obliga sa duci copilul la cresa, asa ca nu-ti mai fa procese de constiinta
child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)
andra_s spune:
citat din mesajul lui ami_84 Andra multam de compliment. Vroiam sa iti spun, dar probabil ca stii deja ca untul contine sare. Ca spuneai ca ii dai lui Iannis. Nu te superi ca ti-am spus... Irina Paula (8 martie 2010) |
nu, nu ma supar oricum eu ii pun un praf de sare in piureul de legume, altfel nu ar fi mancat deloc puteti sa dati cu rosii in mine, stiu ca nu e recomandat, dar altfel nu l-am putut face sa accepte legumele. eu nu sunt fixista, tin cont de recomandarile doctorilor sau de cele citite, dar le adaptez in functie de copil, dace tine, bine, daca nu, iar bine.
sunt absolut sigura ca peste 50% dintre copii sunt crescuti fara vizite la pediatru, fara schema de diversificare din carti, fara notiuni ale alimentelor interzise sau permise, fara termometru in apa de baita, fara, fara, fara ... si sunt sanatosi si rezistenti si destepti, pentru ca copilasii se mai cresc si cu sufletul, din instinct matern si acei copilasi au mame mai putin stresate ca noi, care stam cu nasu-n carti, cu ochii pe documentare sau cu mana pe tel la pediatru.
Poze & www.youtube.com/user/andrastephanie#p/u" target="_blank"> Video
Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!