Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (13)
Raspunsuri - Pagina 15
flory_blanca spune:
Neata!
Am niste nervi. Numai binevoitori peste tot si numai sfatosi, cum sa iti cresti copilul ce sa ii faci, dar cand e vorba sa te ajute concret toti se evapora.
O intrebare la voi: acuma ca a venit "gerul" voi le dati caciulita in casa la bebei sau dupa ce le faceti baie ca eu am considerat ca la 23-22 de grade in casa deja e destul de mare sa nu mai aiba nevoie si in plus se simte foarte bine la temperatura asta, nu ii e rece corpul doarme bine noaptea, dar ai mei efectiv ma scot din sarite cu subiectul asta. Insista si insiata ca o sa inbolnavesc fata ca sunt inconstienta. Ca ea are mainile reci, dar ea le are asa si cand ii e foame, si cand ii e somn si cand sughite pentru orice dicomfort si dupa ce se linisteste i se incalzesc.
Voi cu ce ii tineti imbracati in casa si mai ales cum procedati cu caciulita?
Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
zguby77 spune:
@Flory: eu deocamdata caciulita ii pun numai cand il scot afara, vedem cand va veni gerul, insa cred ca la 22-23 de grade in casa nu e nevoie...... acum fiecare face cum crede ca e mai bine;
n_a_n_a spune:
'Neata mamici si burtici !
Corina, mersi de cafeluta !
Flori, si eu am in casa 22-23 de grade. Pe Adelina o tin in body sau bluzita subtire de bumbac cu maieu pe dedesubt (sa nu ramana cu spatele gol) si pantaloni cu labute sau fata labute si cu sosete (prefer prima varianta, ca are o placere deosebita sa-si dea sosetele jos ). De caciulita nici nu se pune problema, nici macar dupa baita; ii usuc cele trei fire de par cu scutecelul de finet pe care-l folosesc in loc de prosopel sau cu foenul, ii sterg bine urechile si... gata! Oricum ea e tare fresh dupa baita si la cat se agita transpira - numai caciula i-ar mai lipsi! Noi pana acuma n-am folosit caciula nici afara, o scot cu un hanorac cu gluga. Daca se va mai racori in casa, ii mai dau o vestuta si botosei, dar nu si caciulita...
Tatiana, de acord, maaare ajutor batista bebelusului, sa-i dea DD sanatate cui a inventat-o! Nu stiu ce ma faceam fara ea cand a fost Adelina bolnavioara (noi in rest nu avem mucisori deloc), ca pompita si aspiratorul de la Graco (am dat destul de multi bani pe el, ca aveam idei preconcepute legate de trasul mucisorilor cu aspiratorul casnic ) au fost fix apa de ploaie! Daca bubitele Emmei au trecut cu Nidoflor, inseamna ca probabil au fost ciupercute.
AlinaBu, imi pare bine ca ne-ai dat un semn de viata !
Carla, Murica v-am dat cate un pm in legatura cu webshots; poate va ajuta .
Murica, te mai supara stomacul? Al meu face figuri in continuare, dar e mai suportabila situatia; pot manca si hrana gatita acum .
la toata lumea!
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
zguby77 spune:
va rog spuneti-mi si mie care e treaba cu pozele, as vrea sa vad si eu bebicii :) (imi cer scuze ca am ramas in urma, sunt mai mult de 3 luni de cand nu am intrat pe forum)
cris_09 spune:
www.youtube.com/watch?v=Pu-TjirqqTI" target="_blank">Buna dimineata!
[Corina multumim de cafleuta,tocmai ce am savurat un 13 in 12
Zguby multumim de vot!Ideea mi-ai dat-o fix cand s-a terminat concursul,dar oricum nu as fi trisat si nici nu ma asteptam sa castig ceva...dar am fost fericita sa vad ca "miezosul meu" a fost destul de votat
AliBu sunt niste fete super la aspirante.Mai arunc si eu cate un ochi din cand in cand pe acolo,am o prietena ce este aspiranta pana in maduva oaselor si astept cu sufletul la gura vesti bune de la ea
Flory si pe mine ma zapaceste mama cu caciulita,eu nu-i pun decat cand iesim afara.Pai daca i-as pune o caciulita in casa,afara ar trebui sa-i pun 2?De imbracat....body cu maneca lunga,pantalonasi lungi si sosete(in casa),fara caciulita,ca nu bate vantul
Cu baia sunt si eu cam contrariata,ca in casa nu e nici frig nici cald,si dupa ce il scot din cadita cam tremura,apoi stranuta....
Noi acum ascultam melodia pe care v-am pus-o sus,la buna dimineata si bebelusu susu chiuie si da din manute si picioruse,parca ar vrea sa danseze,iar cand se termina da sa planga,apoi iar ii dau drumu,iar mare veselie......
Nu stiu cine zicea ca a zis bebele ei "maaaaa"...Si Sebi bebi plange "Maaaaaaaaa.........maaaaaaaaaa"....bine pentru el probabil nu e nimic,e ca si Oaaaa,dar eu ma topesc
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Ma votati?
bubu30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui taty_ana bubu tu cand incepi diversificarea? eu as incepe dupa 5 luni chiar daca e pe LP pt ca pe 9oct avem si nunta si botez si imi va fi greu cu atatea pregatiri sa stau sa fac sucuri si alte chestii dar o sa vedem ce ne spune si pediatra in rest suntem bine,mancam putin da luam in greutate binisor,culmea...adica noi la 4 luni mancam 120ml noaptea dupa 5-6 ore de somn,ziua la 4 ore papam vreo 100ml,uneori si 40ml iar mami innebuneste dar daca crestem e bine pupici la mamici si bebici mamica fericita de Emma Antonia(02.05.2010) |
Neonatologul care mi i-a urmarit de la nastere si pana in prezent mi-a zis ca au crescut f. bine cu LP si daca cresc asa in continuare sa incep diversif. dupa ce implinesc 6 luni.
Mi-a zis daca vreau sa incep la 5 luni cam ce le pot da pana la 6 luni, pe urma mai complex.
Eu o sa astept sa implineasca 5 luni si daca cresc bine si luna asta o sa incep diversif. la 6 luni, daca nu cresc cat trebuie incep la 5 luni.
cris_09 spune:
PS:pe 16 incepe baby expo
Abia asteptam
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Ma votati?
bubu30 spune:
Neata !
Referitor la felul cum imbracam bebeii in casa si eu fac asa cum s-a mai scris : un body tip maieu sau tip tricou si o bluza cu maneca lunga (care se ridica tot timpul cand ii iau in brate si de aceea le dau si body), un pantalonas si fara caciula.
Ce-i drept ca eu dau deja de cateva zile drumul la centrala cate putin inainte sa ii pun pe masuta de infasat ca si-asa li se face pielea de gaina si cand le fac baita neaparat incalzesc inainte.
n_a_n_a spune:
Si acuma sa va povestesc situatia prin care trec si care mie imi provoaca un sentiment de gol, de pierdere; poate voua o sa vi se para o nimica toata.
De la doua lunite, de cand s-a imbolnavit micuta mea, am culcat-o cu mine in pat, in bratele mele noapte de noapte, poate pentru ca in subconstient imi era frica sa nu i se intample ceva in patut iar eu sa nu observ.
De vre-o saptamana tati s-a mutat pe canapea, sa incerce sa se odihneasca mai bine, pentru ca datorita situatiei tensionate de la job incepuse sa aiba insomnii; si cat dormea, dormea cu frica sa nu se rostogoleasca peste vre-o manuta sau picorus al Adelinei (lucru imposibil pentru ca eu dorm efectiv "incolacita" in jurul fetei, sunt o bariera intre ei; dar ce sa-i faci, asta-i cosmarul lui). In primele nopti i-am simtit lipsa, m-am simtit tradata - noi nici cand eram certati rau nu dormeam separat - dar apoi, am inceput sa gasesc confortabila lipsa lui; eram doar eu cu puiul meu si nimeni nu "intervenea" in intimitatea noastra.
Recunosc, acest lucru a inceput sa ma sperie. Rau. Imi iubesc copilul mai mult decat absolut orice pe lumea asta and beyond, dar nu vreau sa ma indepartez de tati al nostru... Unde mai pui ca viata noastra sexuala e cam... nu-i! Pot numara pe degetele de la o mana de cate ori ... de cand am nascut-o pe Adelina.
Sambata noaptea tati a venit sa doarma cu noi ca nu mai putea de dorul nostru; m-am pus eu in mijlocul patului si fata pe partea mea de pat si eram atat de fericita!!! Dar n-am inchis un ochi; tati a dormit beton, ma bine decat pe zece canapele, baby a dormit si ea tinandu-ma de mana si cu piciorusele cocotate pe mine. Am stat si m-am gandit, si am luat hotararea sa culc fata noaptea in patut.
I-am pregatit patutul, i-am pus sub cearceaful de finet o paturica pufoasa si calda din polar, o perinuta pe care sa-si urce piciorusele, pe Ghiveiul ei moale si alb.... Si aveam un sentiment de parca as fi pregatit-o s-o trimit in lume! De la noua la unspe am adormit-o, am pus-o in patut, se trezea, reluam procedura de a capat. As fi vrut sa o tin cu mine in pat, dar am perseverat. Pana la urma a adormit. Ne-am pus si noi la somn.
Tati a dormit ne-intors, baby a dormit si ea forte bine, fara sa scanceasca sau sa suspine. Iar eu... am plans, si am plans... Ma simteam pustie, plina de resentimente fata de bietul tati al nostru, de parca el ar fi vrut sa-i ia locul puiului meu (nu am putut sa-l ating sau sa-l iau in brate toata noaptea). Abia asteptam sa se trezeasca baby la alaptat, sa o tin in brate. Parca ma simteam vinovata. Si am tinut-o mult la san si am sarutat-o, si am strans-o incetisor in brate, apoi am pus-o in patut, asteptand urmatoarea alaptare. Si tot asa, de trei ori. M-am bucurat tare de tot cand s-a trezit de dimineata, am infascat-o si am varat-o in pat langa mine, am pupat-o si am imbratisat-o. Pe urma am inceput sa ma simt vinovata fata de tati, care imi plangea de mila ca am ochii rosii, crezand ca sunt obosita pentru ca am facut efortul sa ma ridic, sa iau micuta din patut sa o pun la san... Insista sa o culcam iar cu noi diseara, sa ma odihnesc si eu.
Dar nu. Stiu ca ce se intampla cu mine nu e ok si trebuie sa trec peste asta! Azi noapte ma gandeam ce naiba o sa ma fac cand va trebui sa o trimit la gradinita, ca eu nu suport sa doarma la jumate de metru de mine... Si imi spuneam ca o sa o trimit doar la grupa mare pregatitoare care e obligatorie... Si asa am realizat ca am luat-o rau de tot pe aratura, si ca trebuie sa imi revin.
In seara asta m-am gandit sa culc fata si sa organizez un "program artistic" pentru mine si tati; sper doar sa reusesc cumva sa trec peste feelingul asta nasol, sa ies din butoi pana atunci...
Sorry daca v-am plictisit; simteam nevoia sa ma descarc...
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010