Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Cami& Diana Maria, ce surpriza placuta. si v-ati intors la noi cu cate 2 copii sa va traisca si mari si mici.
hai detaliati: cum a fost sarcina, bb maic, cum s-au impacat cei mari cu bb mic?
nu ne parasiti acum, ia sa vedem, poate mai apar din fete, haideti dragele
si io-s cu munca in pom, ca sa zic asa...

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

scuze, Laura, nu am multumit. mersic. nu am reusit sa vad povestea, sunt la munca.
io-s un pic sad si melancolica pt ca luni 2 dintre colegii nostrii se muta in alt loc, iar noi, cei ramasi fara job, ramanem inca 2 sapt ca sa strangem tot. si apoi gata...

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

truli-luli, ce frumos ai povestit de Ana! Pare un copil deosebit. Citind ce ai scris despre ea m-a facut sa imi doresc sa o cunosc personal. Esti o mamica norocoasa! E super ca invata o limba straina. Ai nostri fac un pic de engleza la gradi, dar mai mult au invatat uitandu-ne impreuna la desene animate in engleza, netitrate.

Anca, imi pare rau Trebuie sa fie tare deprimant. Bafta multa sa treci repede si cu fruntea sus peste acesta perioada! Sper sa gasesti repede un job mult mai bun

Am fost azi la sedinta cu parintii. Ne-au povestit ce isi propun sa faca anul asta (in linii mari asa), am vazut ce au lucrat pana acum si s-au strans bani pt cumparat rechizite si jocuri educative noi. Au inceput cu fise de evaluare. Am vazut fisa la matematica unde au avut de colorat dintr-un sir de 7 lalele pe prima, a 4-a si ultima. Apoi de desenat atatea buline cat reprezenta cifra din capatul liniei (un 2, un 4, un 5 si un 7), de ales vecinii a 4 numere si inca ceva de genul asta. O fisa apoi in care aveau de numarat elementele dinniste multimi si scris cifra, de colorat in diverse culori niste forme geometrice, de taiat/desenat frunze de pe niste crengute ca sa iasa nr de frunze egal cu cifra din dreptul ei. Apoi la comunicare si limbaj aveau fise in care trebuiau sa identifice obiectele cu numele compus dintr-o silaba, doua, sau mai multe, sa le marcheze diferit.
Tema saptamanii este Toamna, cu o recapitulare a tuturor anotimpurilor, elemente specifice fiecaruia, poezii, cantecele, desene cu elemente de toamna. Au iesit zilnic in curtea gradinitei unde au mancat direc din copaci mere si nuci, au strans frunze si au desenat pe asfalt.

Anul asta o sa invete literele mari de tipar, despartirea propozitiilor in cuvinte, a cuvintelor in silabe, a silabelor in litere etc, la mate o sa faca numerele, adunari si scaderi pana la 10.
O sa aiba o activitate pe saptamana de educatie plastica (desen, pictura, modelaj), una de muzica, una de cunoasterea mediului si ecologie, una de sport. Plus tot felul de activitati de genul: mers la biblioteca, la teatru, la muzee, o colaborare cu copiii de la un liceu (au facut si anul trecut si a fost super, au venit cei de liceu la ei si le-au citit povesti si poezii scrise de ei, apoi cei mici au fost la liceu in vizita), cateva actiuni cu politia (au in grupa fiul unui politist de la 'preventie' care a fost si in anii din urma si le-a vorbit despre reguli rutiere, cum sa ceri ajutor la 112 etc, au organizat concurs de desene pe asfalt cu premii).

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Anca multumesc pt primire si pt minunea de Oani. E superba!
Sarcina cu bebe2 a decurs super. La fel ca prima. Cu greturi in primele 3 luni si dureri de spate in urmatoarele6 dar m-am simtit fericita, frumoasa si speciala la fel ca prima data. Noi ne-am facut calculul sa fie o diferenta cam de trei ani intre copii, sa fie Ana suficient de mare sa ma pot intelege cu ea si a iesit super, e o diferenta de 3 ani fara 13 zile intre ei Tati ar fi vrut sa fie fetita bebe2 dar eu m-am bucurat cand am aflat ca va fi baietel ca am zis ca in sfarsit o sa semene un copil cu mine (ca Ana e toata tati)..... si a iesit blond cu ochi albastri, adica socru-meu in miniatura Nu-i bai ca sotul mi-a zis ca al 5-lea sigur o sa semene cu mine Sa nu va inchipuiti ca eu chiar m-am suparat, ca sunt niste frumosi amandoi de nu se poate
Ana s-a adaptata destul de bine la viata cu fratiorul, am dus multa munca de pregatire cu ea din timp. A fost chiar o faza amuzanta. Cand a vazut patutul mic pt bebe si caruselul si biberoanele si suzetele si pampersii tot zicea ca vrea si ea iar eu ii explicam ca si ea le-a avut pe toate cand a fost mica (si i-am dovedit cu poze )dar acum a crescut mare si are alte lucruri, si mai frumoase. M-a vazut si cand i-am schimbat scutecul lui Victor, ea ma ajuta cu scutecul curat, si a vazut ca are putulica. Faza amuzanta a fost ca intr-o zi cand s-a ridicat de pe olita mi-a spus "mami, cand am fost mica si eu am avut putulica dar acum am crescut mare si nu mai am"
Mici gelozii au mai aparut intre ei dar nu le-am lasat sa ia proportii si ne-am straduit sa echilibram cat mai bine lucrurile. Acum e si mai bine pt ca se iubesc mult piticii, cel mic nu vorbeste inca dar asa se bucura cand vine Ana de la gradi si seara la culcare au rituaslul lor cand se harjonesc prin pat si rad amandoi.
Intr-o seara acu vreo juma de an, i-am pus pe amandoi la culcare (dorm in aceeasi camera, Ana in pat de o persoana si Victor in patut de bebe) si incercam sa nu facem galagie ca sa adoarma. Si la un moment dat il auzim pe Victor razand in hohote. Cand am intrat in camera am gasit-o pe Ana in patutul lui Victor gadilindu-l pe pitic Intre timp se descurca Victor sa se dea jos din patut si merge el in patul Anei.

Laura cine stie, poate ne-om vedea vreodata. Imi place lista de activitati de la gradinita voastra. E super. Eu am fost incantata de ce face Ana la gradi pt ca e mare diferenta fata de primul an la vechea gradi unde nu facea nimic. Dupa un an am primit vreo 15 hartii colorate de ea la greadi, asta a fost toata activitatea.

uf, tre sa fug ca am de lucru
sper sa revin
va puuuuuup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Hei Ema ti-am spus pe la pagina 10 sa dezvalui misterul si tu ce facusi ?????
Nu am mai scris si imi cer scuze dar m-a lasat masina de spalat si acum aproape in fiecare seara spal manual pana voi face rost de alta noua sau poate se va putea repara masina asta. Momentan astep de la cumantul meu sa ma ajute poate saptamina viitoare , caci m-am cam saturat de detergenti, sunt mainile mele varza.
David a plecat de ieri la tara la cules via, revine luni seara . La gradinita era nerabdator sa isi revada colegii, a inceput bine. Azi avem si noi sedinta cu parintii sunt tare curioasa cat ne vor cere fondul clasei anul asta caci anul trecut a fost 3 milioane , exagerat dar nu am avut incotro. Voi reveni cu detalii despre gradinita dupa sedinta.
In rest ocupata cu scarbicul, cand vin acasa seara David topaie pe langa mine si imi pune 10 intrebari pe minut. Nazdravanii mari nu a facut in vara asta chiar mi-a placut de el .Desi reusea usor sa o convinga pe mamaia lui sa pape inghetata in fiecare zi nu a racit, nu a facut rosu in gat. S-a inaltat si el, e foarte posesiv cu mine in sensul ca vrea sa stie mereu cu cine vorbesc la telefon, e cu ochii pe mine de cand ma trezesc si probabil din cauza programului de lucru plec la 7 dimineata revin seara la 7.
Mai revin dupa sedinta cu parintii. Acum am putut sa intru pe aici desi sunt la birou pt ca nu e sefa mea pe tarla asa ca va rog sa nu ma spuneti da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

Buna fetelor,
Glad a inceput dupa cum va spuneam gradinita cu "dormi", ceea ce mi-a creat 1000 de emotii. Diferenta intre gradi cu program scurt si asta e enorma, la fel ca diferenta intre doamnele educatoare. Inainte avea una in vastra, cam rigida si destul de indiferenta (ca inainte de pensie, dupa cum chiar ea zicea) si acum sunt doua de varsta mea, adica in jur de 30 de ani. Inca din prima zi au fost la pompieri, ca era ziua lor si au fost extrem de incantati copilasii. Glad doarme la amiaza zi de zi si papa tot (din spusele educatoarelor), desi nici nu stiu ce sa cred...Acasa nu facea astea. Poate fiindca ii vede pe copii...In fine, dupa prima saptamana aici, bilantul e pozitiv si asta ma bucura.
Sarcina cu puiul 2 a decurs usor, cu mult mai usor si repede decat cu primul, mai ales ca stiam deja la ce sa ma astept. Am fost calma tot timpul si i-am vorbit non-stop la Glad de puiul din burtica. A ajutat mult de tot, mai ales cand el isi dorea fratior iar eu l-am anuntat ca e surioara. A reactionat foarte bine tot timpul, iar cand am fost "s-o scot din burta, la nenea doctorul la spital", ardea de nerabdare sa venim amandoua acasa. Din prima clipa de cand a vazut-o a vrut s-o ia el in brate. Mergea foarte foarte des langa patutul ei s-o vada cum doarme si-mi tot arata fascinat ce ochisori mici are, ce manute mici etc.
Acum au ajuns la perioada cea mai frumoasa de pana acum, cand se joaca impreuna, rad impreuna, se uita uneori la desene amandoi etc. Cand suntem afara, Glad e foarte protector si nu-i place sa-i atinga nimeni surioara. Cateodata se lasa "calarit" de ea si rade de numa. Elena in schimb il striga in fiecare dimineata cand se trezeste, sare si rade de bucurie cand vine de la gradi si il imita cand vorbeste (ceea ce e foarte bine, ca vad ca-i place sa vorbeasca cu el).

Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA

ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

ce liniste pe aici...unde sunteti, fetele??
O duminica placuta si o saptamana usoara si frumoasa sa aveti !!

Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA

ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Laura, da e tare nasol. abia astept sa treaca saptamanile astea 2. am avut interviu vineri si s-ar parea ca sunt interesati de mine, as lucra tot cu sotul. iar aflu sigur in max o sapt.
mersic, Cami. ma bucur ca ne mai spui despre voi.
la fel si Diana.
Vali, am zis mai repede
fug

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

hello, fetili, mai traiti
mai dati si voi un semn de viata.
io-s plina de praf, am strans pe la munca acte, etc. abia astept sa ajung acasa sa ma dushui.
pupi

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Hello, hai sa mai dezmortim subiectul putin.
Io-s foarte multumita ca Tudor e foarte incantat de gradi. Abia astepta sa inceapa. Din pacate nu pot sa-l las la somn acolo ca nu e loc.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput