Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *
Raspunsuri - Pagina 7
emaaimee spune:
poate iese...
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica Floricele frumusele
POVESTEA MINUNII
Laura25 spune:
Buna dimineata!
Anca, la noi nu se plateste gradinita in sine, ci mancarea piticilor din timpul zilei. Este si aia subventionata, ca altfel ar costa sigur mai mult de 8-9 lei/zi. Din banutii astia mananca mic dejun, pranzul (2 feluri+ceva desert) si ceva gustare la 16 (un fruct, o placintica/ strudel /o felie de chec sau cozonac... din astea). Optionalul de engleza il platim pt ca fac cu o profesoara care vine din afara gradintie.
Ai nostri nu au uniforma, deci e posibil sa cheltuim mai mult pe hainele pe care le poarta. Mai ales ca stau acolo 8 ore, meniul il gasesc pe pantaloni/bluze in fiecare zi.
Pe langa asta, in fiecare an dau parinii bani sa pt a se cumpara rechizite, caiete speciale, jocuri tematice, consumabile (le cumpara educatoarele, sa aiba toti la fel), se mai cere un 'fondul gradinitei' (100 lei/copil a fost anul trecut -cam 25€). Apoi in fiecare semestru ne cer sa aducem un numar exact de 'consumabile' de genul : sapun lichid, hartie igienica, pahare de unica folosinta, servetele de masa, role de servete de bucatarie etc.
Eu am racit si sunt cu nasul in batista, cu o durere de cap care ba ma incearca, ba ma lasa ... sper sa nu se molipseasca cei mici de la mine.
O zi frumoasa!
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
andre_ea spune:
La noi se facuse inca din primavara 10 ron /zi masa. Acum nu stiu daca a ramas la fel, stiu ca era afisat pe usa 400 ron pentru septembrie si octombrie.
In schimb la optionale platesti o suma fixa chiar daca copilul nu merge toata luna.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
emaaimee spune:
trec si eu pe aici azi.
sanatate, Laura.
Andreea, asa era si la noi la playschool, plateam luna completa, fie ca 2 sapt erau vacanta.
haideti la apel
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
POVESTEA MINUNII
andre_ea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emaaimee Andreea, asa era si la noi la playschool, plateam luna completa, fie ca 2 sapt erau vacanta. |
Mda, da' cupilu' meu a fost in aprilie doar 4 zile la gradi.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
emaaimee spune:
lupta cu morile de vant, Andreea...
va salut pe ziua de azi. sper ca nu a trecut interesul, hai cu impresii de scoala/gradi.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
o poza recenta cu Oani, poate am mai aratat-o:
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2558131380103639187aQskzf
va pup
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
POVESTEA MINUNII
Laura25 spune:
Anca, e tare dulce si frumoasa fata ta. Are niste ochii si e plina toata de gratie. Imi place foarte tare gradina ta, ti-am mai admirat si alta data florile.
La noi totul e ok, nimic deosebit. Maine avem sedinta cu parintii.
Va prezint povestea celor 3 iezi morocanosi, in relatarea lui Rares:
http://www.youtube.com/watch?v=a6wwMUpx0j8
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ducky spune:
Buna fetelor,
Dupa o luuuunga absenta ma intorc printre voi. Sunt mama lui Glad, nascut pe 11 iulie 2005, Arad...
Noutati: Glad merge acum la gradi cu "dormi" dupa cum spune el, adica la program prelungit si ii place enorm, se joaca tot mai mult si mai frumos cu surioara lui, Elena si vad ca nu mai face asa nazuri la mancare, ceea ce e super. Eu trebuie sa ma intorc la servici in decembrie ca mica mea face 2 ani. In primavara am facut curs de cofetar 6 luni, asa ca ma dau la prajiturit in ultima vreme (mai ales ca nu stiu unde voi fi cu munca anul viitor ca la noi s-au dat afara multi, au plecat multi si postul meu s-a desfiintat). In rest, intru in anul 2 de master, adica sunt la final si habar n-am unde si cum il voi folosi de vara viitoare.
Cam atat...ma bucur sa revin si sper sa ma reprimiti printre voi.
Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
truli-luli spune:
Buna dimineata tuturor!
Raspund si eu cu intarziere la apel, dar ma gandesc ca mai bine mai tarziu decat deloc
M-a bucurat pm-ul Ancai si am citit cu interes si nostalgie mesajele voastre de la cavaleri si zane! Mi-a fost dor sa va citesc si sa aflu despre copilasi.
Ca sa raspund si eu la chestionar, la ce stiu pe moment, Ana are vreo 20kg si ceva peste 110cm (atat avea prin primavara, acum nu mai stiu ca nu am mai masurat-o) si e minunea mea mare II place sa manance supa cu taitei, ciorba cu pestisori (aka fasole pastai), ciorbita cu mingi de carnita (ase citi perisoare), carne de pui friptura, gratar, tocanita.... carne sa fie. Nu e fan legume crude dar mananca cu placere orice fel de fructe. Lapte consuma cu cacao si biscuiti/ cereale iar iaurtul cu fructe. Branza nu prea serveste, eventual cascaval, dar consuma cu palcere placinta cu branza facuta de mami
La noi luni a inceput al treilea an de gradi. In primul an am avut niste probleme aiurea cu educatoarea. Ana nu prea dormea la pranz si probabil mai deranja copiii iar educatoarea a ajuns sa o inchida in baie Eu am inteles destul de tarziu ce s-a intamplat si am inceput sa inteleg de ce fata mea era tot mai tacuta si inchisa in ea. Faza aiurea a era ca atunci cand mergeam dupa ea ele spuneau ca a fost cuminte si a dormit, sau ca n-a dormit dar a fost linistita.... Oricum cand am aflat ce s-a intamplat am sistat mersul la gradi dar era deja oricum sfrasitul primului an.
Din anul urmator am mutat-o la o alta gradinita unde fata mea a inflorit. A redevenit fetita vesela si saritoare si sociabila pe care o stiam. Sunt foarte multumita si de munca pe care o depun educatoarele de aici. Din prima zi am primit lista cu cele necesare: creioane, carioci, lipici, hartie, foarfece, acuarele, halat pt pictura si sa stiti ca le-au folosit. Nu trecea saptamana sa nu vina acasa cu ceva mesterit la gradi plus o cutie plina la sfarsitul anului cu restul de lucrari facute peste an. Au facut detoate, de la oaie din vata lipita pe carton, la pisica din carton sub forma de bratara, mamarute din coji de nuca, arici din castane, pinguini din cofrag de oua (asta cand au invatat animalele), palarie de chinez cu codita impletita la spate din hartie creponata (cand au invatat continentele) mulaje din gips dupa manute.... si o gramada de alte chestii. Multe cantecele si poezii in germana pt ca e gradinita cu limba germana.
Anul acesta am avut emotii pt ca i-a schimbat educatoarea. cea de anul trecut a ramas la copiii din grupa mica iar Ana si cativa colegi care au facut 5 ani au trecut la Frau Iudith care doar anul acesta a venit din Germania si nu stie o boaba romaneste In prima zi de gradi am fost cu Ana acolo si am vorbit cu ea in engleza ca eu nu stiu o boaba de germana Dar Ana pare incantata si deja am auzit-o cantand in germana cantecele de anul trecut (probabil au facut recapitulare) plus ca i-a spus frau in prima zi ca e "frumoasa si eleganta" ceea ce a cucerit-o definitiv pe fiica-mea
Pe bicicleta merge inca cu rotile ajutatoare pt ca nu am incercat fara ele in schimb merge bine cu rolele. cand isi doreste ceva strage din dinti si suporta orice ca sa obtina. asa a fost cu rolele, a luat cateva cazaturi zdravene de imi venea mie sa ii spun sa se opreasca, dar ea a strans din dinti si a insistat pana s-a invatat. In schimb daca e ceva ce nu o prea intereseaza imediat il ia pe "nu pot" in brate.
E o dragalasa si o iubareata si sociabila, isi face imediat prieteni oriunde mergem, la strand, la iarba verde, in vizita.... n-are treaba.
Cel mai mult m-a induiosat cand mi-a spus "maaami, eu te iubesc din totdeauna"
Cu racelile am dus-o mai greu in primele 2 luni de gradi, dar oricum nimic serios care sa necesite antibiotic, iar de atunci e tot mai rezistenta. Sotul spune ca ea e tancul nostru rusesc, zdravana si rezistenta Asta iarna la un moment dat erau doar 3 copii in gradinita, printre care si Ana, restul erau acasa raciti. E drept ca a mers la mare de cand avea 10luni, minim 10 zile pe an iar 3 ani la rand am fost si la Praid la salina. Nu stiu daca asta e motivul sau pur si simplu are sistemul imunitar mai puternic, ideea e ca n-am avut probleme serioase pana acum.
Mai greu am tras-o cu cel mic, cu Victor, care a luat toate racelile Anei si le-a transformat in bronsite, asa ca el e mai sensibil cu toata marea si salina la care am mers.
Cu fratiorul Ana se impaca f bine, mai ales acum ca a mai crescut si Victor si se pot intelege mai bine. Mi se topeste inima cand ii vad cum se imbratisaza si se dragalesc si se bucura unul de celalalt
Cam atat imi amintesc acum
Va imbratisez si ma bucur ca v-am regasit!
Cami