Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Ziua buna la toate mamicile!

Hmmmhhh... vaz ca au fost destul de multe vizualizari la subiect dar, de scris -> nimic, nimic ... pacat... as fi vrut sa mai citesc si eu cate ceva ... despre ce mai faceti, cum o mai duceti... sa vad si pareri diferite de ale mele, sfaturi diverse, etc., ... mno, poate sunteti suparate ... sau plictisite ... sau fara chef de vorba pur si simplu... voi stiti ... se pare ca eu nu prea reusesc sa va animez/atrag la scris ... mno, asta e... ma retrag inapoi in bancuta mea si o sa va citesc din umbra ... poate, totusi, mai scrieti ceva si pe aici . Va astept .

O zi buna tuturor si vacanta placuta in continuare copilasilor!

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Continuare la ... "cum ne mai jucam cu copiii iarna in casa" ...

... un gen de activitate pe care imi amintesc ca o "practicam" si eu "cu succes" cand eram de varsta Crinei ... decupajul de poze si lipitul ... i-am pus la dispozitie mai multe reviste mai vechi de ale ei, gen Barby, My Ponei, o forfecuta mica cu lamele rotunjite la cap, un tub de lipici si cateva foi albe sau planse cartonate ... a fost f incantata sa decupeze din reviste toate florile, apoi toate bijuteriile, toti calutii si sa-i lipeasca "in ordine" pe foile albe
... eu am fost incantata ca s-a obisnuit sa manuiasca destul de bine forfecuta, sa fie meticuloasa in ceea ce face si sa decupeze cu din ce in ce mai multa "finete" ... nu urmaresc sa o fac croitoreaza , dar cred ca trebuie sa-i obisnuim si cu deprinderi practice.

Copilasii vostri ce deprinderi/indemanari deosebite au pana acum ?

... a, sa nu uit sa va avertizez si asupra "riscurilor" daca va apucati cu copilasii de decupaje : in cazul nostru a fost nevoie sa folosesc imediat aspiratorul dupa ce s-a terminat joaca ... si cand a ramas nesupravegheata cateva minute a incercat forfecuta si pe pantalonasi si pe bretonul din frunte

Mergi la inceput

Ziua buna mamici!

Manuela, multumim . Hmmhhh, cred ca experienta asta, cu foarfecele, o avem mai toate mamicile ... si Robert trecuse, sau mai bine zis a incercat sa treaca de la taiat hartii la taiat haine dar, l-am prins la timp ... Mai nou, i-a revenit pofta de a ne servi el cu cate ceva ... cum am mai zis, noi inca mai reusim, momentan, sa invartim "chestiile/jocurile vechi" ... Asa ca azi, chiar daca acum e cam dimineata spre pranz, asa , si daca doriti bineinteles... ii dau voie la poznas sa va serveasca el cu un ceai , un , o , un , o mica gustarica ... ca, zilele astea mi-a facut capul calendar cu: "vreau o jucarie noua... imi iei/mi-ai luat o jucarie noua?". Astfel ca, ieri s-a innoit poznasul meu cu un (alt) set de ceai (si un scaunel, pt. el bineinteles)... el ii zice set de cafea ca, noi mai mult asta bem ... si m-am umflat ieri in burta de cata apa (pe post de ceai probabil...) si cat suc cola "light" (pe post de cafea...) a bagat poznasul in mine ... cica, "hai mama sa stam de vorba ... poftim serveste... invarte cu lingurita bine-bine in cescuta (cum a vazut el ca fac cand pun zaharul in cafea...)... ia si mananca (covrigi si ciocolatele)" ... si, bineinteles, tolocaneala ... Asa ca, azi e randul vostru . Poftiti, va rog! Poftiti, poftiti ! Ca noi stam deja la taclale ! Si ne "intrecem" care termina primul... ha, ha, ha... .

Va doresc un weekend frumos si pe placul vostru la toate mamicile si toti copilasii !

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Revin tot eu pe aici pt. ca... uitasem sa va zic, ca... daca e vreo amatoare de la , poznasul nu va serveste cu asa ceva... deoarece, in opinia lui, "femeile nu fumeaza ci, doar oamenii in forma de barbati fumeaza, deci numai barbatii au voie sa fumeze" .
Noi nu fumam dar, cumnatul meu (nasul lui de alftel) da, deci ... ...

Hai ca am -it de amu... o zi placuta tuturor !

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

... si eu care credeam ca numai fetitele au inclinatii in arta "gastronomica" ... si Crina serveste tacticoasa cu ceai pisicutele de plus, papusile si poneii ... chiar si eu sunt invitata la ceai ; ... si de ceva timp "prepara" si prajituri cu tot ce gaseste prin pungutele de faina, gris, cacao, malai ... cat mai colorat si sofisticat ... eu am onoarea sa gust ... si tot "onoarea" sa "o ajut" sa faca curatenie in urma

Experienta noua :
ieri am ajuns la patinoar... un patinoar acoperit intr-un mall; i-am inchiriat patine si am gasit un instructor dragut pentru o sedinta de juma de ora ... pentru prima data pe gheata eu zic ca s-a descurcat binisor, a invatat sa-ti tina echilibrul si chiar pana la sfarsit a mers si singurica, fara sustinere de manuta; a mers, nu a alunecat ... si nu a cazut deloc; instructorul a spus ca dupa 1-2 sedinte va aluneca pe gheata binisor singurica; sunt bucuroasa ca este ambitioasa si ..."o sa te invat si pe tine mami"

... astazi de dimineata in schimb s-a plans de putina febra musculara la picioruse, de la genunchi in sus ... cred ca a stat cam incordata ... asta e, totul are un inceput !

... sper sa invete suficient si sa-i placa; patinajul cred ca este un mod placut de a face miscare in timpul iernii ... si noi avem multa nevoie de miscare

Va pup, astept si experientele voastre !

Mergi la inceput

Manuela, bravo Crinei pt. noua experienta de a patina frumos pe gheata . Ii doresc succes mult, distractie maxima si... sa ajunga a te invata si pe tine & .
Si da, poznasul meu se "arunca" sa imite/faca si ce fac eu: mancare, curatenie, etc., dar si ce fac/mesteresc barbatii (unchiu-su, bunica-su...): reparatii, constructii, varuieli , etc., mno ... Cat despre o noua experienta de-a noastra... pai, butonam zilele astea la programelele educationale din cadrul softului "Magic Desktop"... chiar daca-s cam putintele ... si chiar daca se plictiseste cam repede de ele, cateodata ()... totusi, e o "joaca" mai noua ... gaseste el cate ceva de facut pe acolo si ii si place ... si cam atat ... momentan... in rest, am reinceput gradinita ... ca si ceilalti copilasi, de altfel... mno...

la toate mamicile si toti copilasii si sa aveti o zi placuta, un inceput de saptamana bun si o saptamana faina !

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Buna mamici

"Eveniment" nou: ni se misca (zdravan) un dintisor ! : primul incisiv care a iesit cu atata "chin si jale" la 6 luni si 10 zile, acum pleaca primul la Zana Maseluta!
Crina ... si eu... suntem foarte emotionate ! ... experimentam amandoua, pentru prima data, "povestea cu Zana Dintisorilor" ... care pe vremea mea nu se inventase inca

Voi cati dintisori ati schimbat pana acum ?

Toate cele bune si sanatate copilasilor, mamicilor si taticilor !

Mergi la inceput

Manuela, felicitari pt. Zana Maseluta . Noi inca n-am schimbat nici un dinte dar, stiu ca sunt pe aici mamici cu copilasi care au facut cunostinta cu aceasta Zana inca de acum un an (un an si un pic)... poate apar si ele pe aici... la povesti despre Maseluta... le asteptam .

Noi, azi nu ne laudam cu nimic... doar cu o "carantina" generala... o viroza (o raceala mai urata...) trecuta de la poznas la toti cei ai casei... si cam atat...

Numai bine tuturor !

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

... se misca si al doilea dintisor
... am si eu o intrebare : Zana Maseluta vine cu cate un cadou in locul dintisorului la fiecare dintisor/maseluta cazut ? sau doar la primul ? ... sau depinde de cat de cuminte a fost copilasul ?

Tethys ... imi pare tare rau ca sunteti bolnaviori ... sper sa nu fie ff grav si sa treaca fara complicatii.

Asa se intampla si cu noi, Crina "colecteaza" virusii de la gradi si in cateva zile, cand ea e aproape insanatosita, incep eu cu aceeasi raceala/viroza .
... poate ar trebui sa le crestem si lor imunitatea, dar si noua ... eu nu m-am ocupat deloc de mine in sensul asta si toti virusii adusi de ea se "instaleaza" si la mine, chiar in forma mai grava ...

Mie cel mai teama mi-a fost, inca inainte de a o naste pe Crina, de "bolile copilariei", gen varicela, scarlatina, pojar etc. pe care eu le-am avut in copilarie si stiu ca erau chinuitoare.
Dar acum, cu toate vaccinurile obligatorii care se fac bebeilor inca de la nastere nu stiu daca se elimina riscul la toate aceste boli.
M-ar ajuta mult sa stiu daca ati avut cazuri de boli contagioase la copii pana acum sau daca-mi puteti confirma ca vaccinurile obligatorii elimina complet riscurile acestor boli.

Multumesc frumos !

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Manuela, multumim . Azi suntem ceva mai bine... ne vindecam , incet-incet... cu tratamentul aferent, bineinteles...
Robert nu a facut pana acum nici una din bolile copilariei... a avut o data (maxim doua) otita dar, nu mai stiu sigur daca asta se pune sau nu pe lista... nu cred... in rest, racelile obisnuite (intr-o forma mai usoara sau mai urata, depinde...)... amigdalite, "rosu-n gat" (o fi tot una cu amigdalita edit - nu, nu e totuna cu amigdalita ci, expresia asta se refera mai mult la laringita... mno, asa-i cand mai ai si lapsus-uri ), viroze respiratorii (bronsiolite, sau cum s-or mai chema...)... si nici nu sunt 100% sigura ca vaccinurile facute le-ar elimina aparitia lor (a bolilor copilariei adica) in totalitate si definitiv... parca totusi nu... din ce imi aduc aminte, am auzit despre copilasi care, totusi, au facut o boala sau alta... dar, mno ... poate sunt mamici care stiu mai bine si ne ajuta si pe noi cu ceva mai multe info . Oricum, elimina grija si frica caci, nu ar trebui sa-ti fie...
Despre Zana Maseluta nu m-am interesat inca ... deci, nu prea stiu mare lucru in afara de ce stii si tu ...
Numai bine !

O duminica placuta tuturor mamicilor si va asteptam pe aici ! Numai bine tuturor !

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput