Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *
Raspunsuri - Pagina 16
Tethys spune:
Lady, o imbratisare calda si de la noi si-ti dorim multa putere, rabdare si intelepciune sa treceti cat mai bine si cat mai repede peste acest hop. Noi suntem aici, totusi, in caz de ai nevoie vreodata de vreoceva... fie chiar si de o vorba buna... .
Si poznasul meu mai doarme inca cu mine... are si un animalut de plus, stil rucsacel (o girafa), de care nu se desparte... si tot asa - cu pisiceala la culcat dar, mai ales, la sculat ... mno, bine, la noi e si alta poveste ...
Cat despre noi idei de joaca... nu prea avem momentan, Laura... inca ne descurcam cu ce stim , cu ce faceam si pana acum, fara prea mari "inovatii", le mai invartim cat de cat... Mno, ce sa va zic? Poate o sa-mi vina si idei diverse... si poate apar si celelalte mamici cu tolba plina de idei si sfaturi ... mai asteptam pe aici...
O seara placuta tuturor !
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~
Tethys spune:
Uite ca, pana am trimis eu mesajul, aparu si Lady cu sfaturi .
Apar mamicile, incet-incet, la vorba si schimburi de idei .
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lady_in_red Au nevoie de ceva independenta si individualitate la varsta lor, Laura. Nu te speria... Ia-o ca pe o chestie normala. Incearca sa ii supraveghezi si sa ii convingi sa te accepte, eventual in jocul lor. Asa vei impaca si piticii care acum au primele accese de independenta, si nevoia ta de protectie fata de ei. Eu am luat tot felul de jocuri genul science... Micorscoape, chestii de geologie... pe micutul meu se pare ca il fascineaza chestiile astea. Iar pitica nu e mai prejos. Desi e mai mult interesata de limbile straine. Prostul pana nu-i fudul Parca nu e prost destul |
Eu nu am nici o problema cu nevoia lor de independenta, din contra. Nu asta e buba. Ma bucur cand ii vad ca se joaca impreuna si nu ma baga in seama, numai bine pot sa imi vad de treburile mele. Problemele apar cand se plictisesc si trag de mine sa ne jucam. Daca nu vin cu idei destul de intresante, incep sa ceara desene animate sau sa-i las la calculator. Cand va veni primavara, o sa fie mai simplu, dar acum stam destul de mult in casa.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
manuelacrina spune:
Buna mamici !
... incep de unde am ramas; mi se pare corect sa raspund si eu la "chestionarul" pus de mine:
- patinaj- inca nu am ajuns la patinoar, dar isi doreste mult si cred ca vom merge curand... sa-i treaca raceala; mai m-am interesat si am aflat ca la unele patinoare sunt niste stative metalice de sustinere pentru incepatori si la unele sunt si instructori ...
- skiuri - nu am experimentat asta pana acum, desi mi-ar place ca ea sa stie sa skieze, desi eu nu stiu ... mi se pare cam indepartata "realizarea" asta pt ca implica niste costuri mai mari (deplasare, cazare, echipament, instructor ...)
- ora de culcare ... mare problema la noi, in medie ora 23, desi "stingerea" o dau pe la 22.30, ne mai apuca si 24 ... are multa energie ... si chiar ea mi-a "explicat" ca sufera de "ghizureala cronica" ... termen derivat dintr-o expresie a bunicii: "ce faci Crina, de ce nu dormi ? esti ghizuroi ?"...
- limbi straine - in cadrul gradinitei Crina invata si engleza si franceza; nu as putea sa spun ca sunt f multumita de nivelul ei, dupa 3 ani de engleza si 2 de franceza... mai multa engleza stie de la mine ... stie notiuni si cuvinte in ambele limbi, scurte poezii (pe care le uita dupa un timp) si o conversatie sumara ... teama mi-e ca nu e bine sa invete 2 limbi de acum, le cam incurca ... dar mi-as dori mult sa le stie bine pe amandoua cand va creste, ma gandesc chiar sa-i caut un profesor particular ... copilasii vostri cum se descurca cu limbile ?
... continui
manuelacrina spune:
Tethys Multumesc pentru urari, zambete si intampinarea cu ciocolata calda !
Iti confirm si eu, din ce am aflat de la gradinita si de la scoala, din toamna anului 2011 grupa pregatitoare se va tine in cadrul gradinitei.
manuelacrina spune:
Laura25 Mutumesc pentru primire si pentru sfaturile cu rolele. Tot asa merge si Crina pe role cu 4 rotite, tinandu-se de mine sau paseste singura, fara sa "alunece" ... mai avem de exersat ...
Problema cu "prea multe desene si calculator" o am si eu si incerc sa o "combat" in functie de inspiratie si gradul meu de oboseala ...
... cateva activitati alternative, pe care noi le mai "rotim" :
- se joaca cu plastilina, face figurine cu forme din plastic; si mai nou a primit un joc cu plastilina care iese prin capul unor papusi si trebuie sa "le tunda" sau sa le faca coafuri din plastilina; dupa ce le tunde le organizeaza "bal" si le pune sa danseze ...
- ne jucam cu o minge mare gonflabila usoara de-a "rata si vanatorul"; rata are 10 vieti si de cate ori este atinsa cu mingea de vanator pierde cate o viata ... si numaram tare descrescator; apoi schimbam rolurile, este amuzant; puteti creste nr. de vieti ...
- se mai joaca cu un set de margele de diverse marimi si culori pe care le tot insira pe ate, face coliere, bratari, inele, cercei ... joc de fetite , puteti incerca si cu margele vechi pe care le mai aveti prin casa ...
- de multe ori are "ora de dans"... eu ii pun muzica pe calculator, ritmata, si ea danseaza ... uneori se si costumeaza sau danseaza cu jucariile de plus ...
- ne jucam si "tavalici si gadilici", mai ales sambata si duminica dimineata in pat, vreo ora dupa ce ne trezim
- isi mai face de lucru si la tabla de scris, un stativ cu o tablita neagra, cam 1 mp, unde scrie si deseneaza cu crete colorate si sterge cu buretel ...
- desi tot la calculator, dar preferabil decat desene animate: i-am gasit DVD-uri Piticlic, jocuri interactive educationale, de la 3-7 ani ... f amuzante; ii caut si varianta de la 6-10 ani Dubluclic.
- nu stiu daca toti copiii sunt asa la varsta asta, dar Crina este o mare colectionara: de cristale, de figurine de la Danonino, figurine de la ou Kinder, de cercei ... si tot felul de "lucruri deosebite si importante" ... si cateodata se mai joaca cu cate o "colectie", o studiaza ...
- ne mai jucam in casa jocul cu ascunsul unui obiect si cauatatul cu "apa, apa, foc, foc, fierbinte " ... da, am dat in mintea ei
... mai or fi si alte jocuri ... nu am mai scris de colorat, pictat, scris scrisorele ...
... si cu toate astea, si noi ajungem de ne plictisim ... sau am eu treburi prea urgente ... si mai "scapa" cate 1-2-3 ore la desene animate sau la joculete pe calculator ... spre disperarea mea, ca pe urma isi freaca ochisorii si e cam irascibila ...
... greu iarna in casa ...
... buna si ideea lui Lady in red cu microscopul, ii voi cauta si eu unul.
manuelacrina spune:
Lady_in_red ... m-au impresionat f mult mesajele tale ; cred ca esti un om puternic si cu un suflet mare !. Daca tu ai ales sa fii o "mama singura" inseamna ca ai facut-o pentru binele copiilor tai ... spui undeva de relatia tensionata din familie ... nu va fi usor deloc , dar vei gasi puterea fizica si psihica sa le duci pe toate cate vor veni !... o imbratisare calda si din partea mea ! ... si daca te pot ajuta cu ceva, te rog sa apelezi la noi; si eu sunt din Bucuresti, undeva in nord, distanta nu e o problema. E bine sa ai in jur prieteni, macar si pt o vorba buna sau sa-ti descarci sufletul ... si mai ales sa ai incredere in tine ! Energia ta ti-o vor da copilasii tai !
... si eu sunt o mama singura, din alte circumstante ... cand avea Crina 3 ani si 8 luni tati a fost ridicat la ceruri ... si din cea mai rasfatata si mai iubita femeie din lume am ajuns sa "ma lupt" cu toate; Crina este energia mea ... acum cel mai greu lucru la care nu-i fac fata este dorul, imens si mistuitor ... in rest am invatat sa fac de toate ...
... stiu ca nu pot fi comparate situatiile ... intotdeauna "durerea mea e mai mare" (Cioran cred ca a zis asta) ...
... dar problemele unei mamici singure sunt cam aceleasi indiferent cum a ramas singura ...
... gandeste-te, daca te ajuta, ca pe lumea asta sunt nenorociri si mai mari decat astea ...
... imi pare rau sa aud de baietelul tau ca nu vorbeste; dar cunosc unii copii care nu au vorbit nimic pana la 4 ani si de-odata au inceput sa vorbeasca cursiv ... poate odata ce se mai linisteste situatia in casa si e mai putin tensionata va incepe si el sa vorbeasca; nu cunosc cazuri in realitate de copii cu autism, dar din cate stiu au si alte manifestari decat lipsa vorbirii. Poate ar trebui sa-l consulte un doctor de specialitate ...
pentru tine si copilasii tai, multa putere si nu ezita sa ne ceri ajutorul; eu am PM activ; poate iesim cu copiii la o plimbare
manuelacrina spune:
Lady_in _red ... multumesc pentru sfaturi ... metoda cu , cam din aceleasi considerente care le-a detaliat Laura25 si datorita faptului ca fetita mea resimte inca "disparitia" , are sentimentul ca este lasata singura si tot timpul se asigura de prezenta mea prin casa, ziua sau noaptea ...
... laptele cu cacao si miere am incercat, rezultatul: tot juma de cana ... sper sa fie doar o perioada a ei ca nu bea lapte; culmea nu vrea nici un fel de iaurt, mananca din categoria lactate numai branza topita triunghiulet si placintele cu branza ... oare e suficient ?
Va pup, o seara buna !
Tethys spune:
Seara buna la toate mamicile!
Manuela, multam fain pt. reconfirmarea legata de grupa pregatitoare.
Si noi ne confruntam cu problemuta culcatului tarziu... uneori reusim sa redresam ora de culcare dar, in general e cam ... si pe urma, si noi avem stingerea mai tarzie iar el cam sta dupa noi... din pacate...
Legat de limbi straine, Robert face doar engleza la gradinita si nu exceleaza din cale afara dar... cam asta e... el e mai timid asa, cateodata ... adicatelea, cam tine pt. el cunostintele, in mare... le spune brusc, cand nu te astepti... in fine, cred ca aici imi cam seamana asa ca, nu-l fortez... are timp sa se "desfasoare" si la astfel de activitati cat trec anii... iar el, e destul de dezghetat la minte, istet, prinde destul de repede daca vrea si daca este atras cum trebuie... mno, ...
Legat de lapte, nici el nu mai mananca decat foooarte rar dar, in schimb mananca din celelalte lactate destul de bine (iaurt, cascaval, branzeturi...), zic eu... depinde de fiecare copil in parte, cum reusesti sa-l atragi spre altele... mno, gusturile nu se discuta ... iar daca crezi ca, Crina nu mananca suficiente lactate, ii poti face o analiza de calciu, ca sa stai linistita... desi, am mai cunoscut copilasi care nu prea mancau lactate cine stie ce (aproape deloc... nici branzeturi...) si la analizele anuale nu le ieseau probleme, dimpotriva erau toate bune, deci... uneori n-ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare prea mare neplacerea/refuzul de a manca/de a mai manca lactate. Si intradevar, peste ani, poate sa-i revina pofta de lactate . Si se pot completa vitaminele si mineralele respective din celelalte tipuri de mancare, zic eu... Mno, asteptam si pe celelalte mamici cu alte pareri ...
O imbratisare calda la amandoua ca, dupa pierderea suferita sa puteti merge inainte cu multa rabdare, multa putere si totusi, cu destule zambete. Viata e frumoasa, trebuie sa fie . Pastrati amintirea in suflete , bineinteles... si nu numai... numai bine va doresc si mult soare .
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~
Tethys spune:
Si, pt. ca e vineri seara... va las niste melodii de weekend :
Si va mai las si destula pt. zilele urmatoare... poate iesiti la vorba ... deci:
Un weekend placut, linistit si relaxant tuturor mamicilor si vacanta superplacuta copilasilor ! Ne mai citim ...
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~