Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Ziua buna la toate mamicile de -i si -e!
Imi fac si eu aparitia din nou pe aici... dupa o absenta ceva mai indelungata... si va doresc, chiar daca cu intarziere, un An Nou plin de impliniri, bucurii si muuulta fericire, sanatate maxima, liniste si voiosie cat cuprinde & !

Despre noi ce sa zic? Suntem bine, in mare... poznasul ca de obicei ... pozne-nepozne... perle-neperle... sarbatorile fura si trecura cam ca de obicei ... Robert creste, incet-incet... chiar mi-a zis bunica unei colege de-a poznasului ca, dupa ce s-au revazut din vacanta, fetita i-a facut remarca asta: "Robert a mai crescut dar... asa oleaca, doar un piculet..." ... no, daca seamana cu ma-sa ... creste cate-un pic... da' bine . Deci, nu prea am cu ce sa-l laud pe poznas in privinta asta . Plus ca, si la mancare e cam mofturicios... asa ca, nu mai intru in amanunte si povesti ... important este ca suntem bine si poznasul creste destul de frumos. Zic eu ... in rest, totul e normal si ok.

Sper ca reveniti si voi la ceva mai multa activitate pe aici ca, vaz ca nu prea scrieti cine stie ce ... cam rarut, cam rarut... o la toate fetele care au mai dezmortit subiectul nostru din cand in cand & .

Manuela, bine ai venit in clubul nostru . Imediat intru si va trec in listuta. Sper ca mai vii pe la noi, cu cat mai multe povesti despre zanica ta Crina . Mult succes in toamna la scoala . Eu il mai tin un an la gradinita, la pregatitoare, ca al meu e cam maruntel asa ...

Mno, momentan cam atat avui de scris... o sa mai apar eu pe aici... cred ... sa-mi revina cheful de vorba mai intai si p'orma, mai vedem noi... amu, intru sa "rezolv" listuta si... ne mai auzim, cand ne-om mai auzi ... mai bine/corect zis: ne mai citim ... numai bine la toate mamicile si dulce la toti copilasii!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mami & poznasul... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Buna mamici, multumesc pentru primire Tethys .
Crina e cam racita de doua zile, nasuc infundat si muci ... i-am dat doar coldrex si nurofen, dar cred ca trebuie sa-i schimb tratamentul.

Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta: cum i-ati invatat pe copilasi sa patineze ?
Crina vrea mult sa mergem la patinoar, dar eu nu ma descurc f bine pe patine, am patinat numai o data si nu stiu cum sa o invat pe ea ... sa caut un "instructor" ? sau e suficient sa-i pun patinele si sa o tin de manute ? ... daca reusesc si eu sa-mi tin echilibrul

Multumesc .

Mergi la inceput

'Neata mamici de zane si de cavaleri!

Am o cu mine daca doreste careva ... va servesc cu placere ...

Manuela, eu nu te pot ajuta cu vreun sfat ca nu facem patinaj nici macar cu rolele dar, daca ai rabdare, sigur vor apare pe aici mamicile care fac asta cu copilasii lor (patine, role...)... iti trebuie doar rabdare , sa apara pe aici cu raspunsuri si sfaturi... Multa sanatate Crinei .

Celelalte mamici nu mai zic nimic? Ce stiti despre grupa pregatitoare? Sau i-ati inscris deja la scoala? Aveti si alte noutati/stiri in afara de ce zic astia pe la televizor? Eu tot mi-am zis ca o intreb si pe educatoare dar, nu mai reusesc sa apuc a face si asta... uof... iar ceilalti parinti sunt in aer si ei... nu stiu nimic... hmmhhh...
Haideti la vorba! Ca, vaz ca cititi totusi ... va astept !
Pana atunci... va doresc o zi buna si implinita !

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Na, ca... tocmai citii si aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159888 ceva dar, tot is oleaca confuza ... mno, 'oi vedea eu pana la urma care-i treaba cu pregatitoarea asta ...
O zi buna tuturor !

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!

manuelacrina, bine ai venit! Nu ne-ai gasit prea vorbaretze, din pacate. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, pt ca noi nu am incercat deloc patinele. Am avut niste tentative cu rolele in vara, dar ceva de genul ei stateau pe picioare si noi ii trageam/impingeam. Sanatate multa fetei!

Tethys( uuu, ce te-ai deghizat, era sa nu te recunosc ), la generatia kinderilor nostri ramane ca pana acum. Adica o sa faca grupa pregatitoare le gradinita, cu educatoarele lor.

Noi suntem bine, nu stiu ce sa zic. Nu facem nimic deosebit: mergem la gradinita/servici, ne jucam, mancam, dormim ...apoi de la capat. Nu facem nici o activitate organizata extra-gradi. Mai mergem noi la saniush cand avem zapada, in vizite, in mici excursii pe aici in jur (de ex. la zimbrarie la Tg. Neamt , la desene animate la mall la Bacau).
In general suntem sanatosi si voiosi.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Aha, deci pana la urma vor pune in aplicare legea asta incepand de fapt cu urmatorul an scolar si nu cu cel din toamna, cum anuntasera ei ... de aia n-am zarit la scoala decat inscrieri pt. clasa intai si atat... ok., m-am linistit... ramanem tot la gradinita cu reinscrierile . Multam fain Laura pt. lamurire. -am strumfii nazdravani.

Nici noi nu prea avem cine stie ce mari noutati... cam toate pe aceeasi linie ... dar, poate au celelalte mamici ceva noutati... sa ne zica si noua ... mai punem subiectul oleaca in miscare ... ca, e cam amortit... si poate, incet-incet, s-o lega si vorba de noi . Eu va astept... sa va dau replica ... sau nu ...

Mno... o zi buna in continuare la toate mamicile ! Ne mai citim .

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Si... ca sa nu ziceti ca nu scriu chiar nimic ... va las niste zambete :

* Cele 3 dorinte ale barbatului:
1. Sa fie atāt de frumos cum il vede maica-sa ca este.
2. Sa fie atāt de bogat cum are impresia fecioru-su ca este.
3. Sa aiba atātea amante cāte suspecteaza nevasta-sa ca are.

* Mitica, un barbat plapand, n-a prea avut noroc in casatorie.
Prima lui sotie, activista de partid, noaptea in pat, ii tot spunea: "Mai mult si mai bine, Mitica!"
A doua, era profesoara: "Repeta, Mitica!", ii tot spunea.
A treia, farmacista, il innebunise: "Mitica, de trei ori pe zi: dimineata, la pranz si seara".
Dar acum, cu a patra, a avut noroc: inginer agronom. Aceasta a fost intelegatoare: "Mitica, numai cand poti; pentru restul, chemam soldatii si studentii!"

* Ninge afara...
Doi disperati pe Internet:
- Uite ba ca ninge afara!
- Da link sa vad...

* Un pusti spiona o pereche care facea dragoste intr-un boschet dintr-un parc. Dupa ce termina cei doi treaba, pustiul se duce dupa barbat si ii spune:
- Nene, acum stiu unde stai, am vazut ce ai facut, si daca nu-mi dai 100.000 lei ii spun sotiei tale.
De voie, de nevoie, omul ii da banii ceruti si scapa de pusti. Dupa ce ajunge acasa, pustiul ii povesteste mamei cele intamplate. Mama il cearta si ii spune sa mearga la biserica sa se spovedeasca. La biserica il intampina popa:
- Ei, pustiule, care-i treaba?
- Hopa, acum stiu si unde lucrezi!

* - Mama, e adevarat ca pe mine m-a adus barza?
- Da, comoara mea mica! E adevarat.
- E adevarat ca Bunul Dumnezeu ne da painea cea de toate zilele?
- E adevarat, puiule!
- E adevarat ca Mos Craciun si Iepurasul ne aduc cadourile?
- Da, dragul mamei.
- Atunci, de ce il mai tinem pe trantorul de tata?

* Un tip se intoarce acasa dupa o seara lunga. Intra tiptil in casa, ca sa nu fie auzit, si se indreapta spre scara spre dormitor. Din nefericire greseste prima treapta, si, incercand sa se agate de balustrada, se rasuceste si cade in fund. Cele doua sticle de whiskey din buzunarele de la spate se fac tandari. Strangand puternic din dinti ca sa nu urle de durere, se ridica, isi da pantalonii jos si se uita in oglinda din hol. Fundul lui taiat in zeci de locuri sangera puternic. Cu greu reuseste sa gaseasca o cutie mare de plasturi, si, cu ajutorul oglinzii, incepe sa puna cate un plasture unde vede sangele curgand. Cu chiu cu vai reuseste apoi sa ajunga in pat. Dimineata, sotia se uita chioras la el si ii zice:
-Iar ai venit beat azi noapte...
-De ce spui asta?, intreba el cu o privire ingenua.
-Poate din cauza usii de la intrare lasata larg deschisa... poate din cauza cioburilor de pe trepte... poate din cauza darelor de sange de prin casa... poate din cauza ochilor tai injectati. Dar... cu siguranta din cauza plasturilor lipiti pe oglinda!

* O tipa ii scrie iubitului aflat in armata:
"Draga John, nu mai pot continua aceasta relatie. Distanta dintre noi este prea mare. Trebuie sa recunosc ca deja te-am inselat de 2 ori de cand ai plecat si nu cred ca este corect pentru nici unul dintre noi. Imi pare rau. Te rog sa imi trimiti inapoi poza cu mine pe care ti-am trimis-o acum ceva vreme. Cu dragoste, Becky."
Soldatul, cu sentimentele ranite si ochii inlacrimati, le-a cerut tuturor camarazilor sai orice fel de poze pe care le au cu iubite, surori sau foste iubite si amante. Pe langa poza cu Becky, John i-a trimis toate celelalte fotografii cu femei frumoase pe care le-a strans de la prietenii lui. In total erau 53 de fotografii alaturi de scrisoarea care spunea:
"Draga Becky, imi pare rau dar nu-mi pot aminti cine dracu esti. Te rog sa-ti iei poza din teanc!"

* Ionel si Marioara erau pacienti intr-un spital de boli mintale. Intr-o zi, Ionel sare brusc in piscina spitalului si e pe cale sa se inece. Marioara il salveaza. La auzul faptei lui asistenta a ordonat ca Marioara sa fie externata.
- Marioara, am o veste buna si una rea. Cea buna este ca vei fi externata, iar cea rea e ca Ionel s-a spanzurat cu cordonul de la halat in baie.
La aceasta, Marioara raspunse:
- Nu s-a spanzurat. L-am pus eu acolo sa se usuce.

* La un fotograf au venit mai multi chinezi pentru a se fotografia. Fotograful se gandi: "De ce sa-i mai fotografiez, daca seamana leit unul cu altul? O sa le dau aceeasi fotografie!". Cand primesc fotografiile, un chinez ia fotografia, se uita lung la ea si spune:
- Nu e fotografia mea.
- Cum nu e a ta? - intreaba fotograful. Nu e fatza ta?
- Pai, fatza e a mea dar, camasa nu!

* Sotul se precipita in dormitor:
- Iubito, repede afara de aici, casa arde!
Se aude imediat o voce din sifonier:
- Salvati mobila!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

O seara placuta tuturor !

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

Buna ziua, fetelor. Buna macar pentru voi, sper. De azi sunt o mama singura. Nu mai suntem decat eu si cei doi copiluti frumosi si dulci. Prefer sa u vorbesc de asta.... Urez bun venit noilor veniti.....

woww... scuze, acum am vazut ca am ratat niste raspunsuri la "chestionare" ale emaaimee ... si unele intrebari le-am repetat

recuperez:
- preferinte culinare Crina: snitele cu piure, sarmalute, supa cu galuste, dar mai mult galustele, gem de prune pe paine cu unt, carnita de pui si peste sub orice forma, fructe variate ... si ciocolata sub orice forma ...
- preferinte generale: desene animate, mai ales cu Barbie, picteaza si deseneaza cu mare placere, are un mare talent la a povesti si interpreteaza frumos cantece, poezii, piese de teatru ... dar deja ma laud prea mult
- capitolul dulciuri: preferata ciocolata ... gestionez greu acest capitol, mai ales frecventa si cantitatile ...
- merge pe bicicleta cu doua roti, dar cu rotite ajutatoare ...
- merge pe role, experimental ...
- a fost raraita pana pe la 3-4 ani ... acum a ramas cu o pronuntie frumoasa la limba franceza
- nu adoarme singurica noaptea ... dar doarme toata noaptea ...
- ziua doarme numai la gradi, dar nu mereu ...
- lapte nu mai bea decat juma de cana pe saptamana, spre disperarea mea ...

Manuelacrina... nu ai incercat, ca sa impaci si capra si varza sa ii dai putin lapte cu putina cacao indulcita cu miere? In materie de sport si echilibru baietelul meu exceleaza dar nu vorbeste inca. Aproape deloc.... E suspectat de autism in cel mai rau caz sau de tulburori psiho - comportamentale cauzate de starea tensionata din familie... Cand nu adoarme singurica noaptea incearca sa stai in aceeasi camera cu ea dar sa nu stai langa ea sau cu ea in brate. Si sa ii vorbesti. Cu lumina stinsa. Se linisteste. Incearcasa iesi din camera chiar daca nu adoarme. Daca plange putin nu te intoarce imediat... Incearca sa o faci sa iti auda vocea de la distanta. Daca nu se calmeaza asa intoarce-te langa ea. Ai nevoie de rabdare. Eu iti spun ce am facut cu ai mei dar fiecare pitic e diferit... Poti incerca....:*

Legat de role... Ai incercat role clasice? Cu 4 roti, dispuse 2 cate 2? Eventual lansandu-l sa se antreneze langa pici de varsta apropiata? Piticul merge pe role cu 4 (2 cate 2) langa surioara. De cele role luate "in linie" s-a speriat. Am incercat ski dar pe pante foarte line si s-a distrat. E mai mult un mers pe ski-uri decat un ski efectiv... Stie insa cum sa dea din bete... Incearca sa pui piticania pe langa pitici care practica acelasi sport.... Pare-se ca prind mai mult de la ei decat de la noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

lady_in_red, putere multa, sanatate fizica si psihica iti doresc! Sper sa ai alaturi o mana de prieteni buni care sa te ajute cand ai nevoie. Te imbratzisez strans!

Ai mei au role din alea cu 4 roti. Tinandu-se de gard de ex. inainteaza, dar greu si cu precautii. Nici noi nu am insistat prea tare, e adevarat.
Si ai mei adorm seara cu mine intre ei. Dar eu nu vreau sa renunt la asta deocamdata. Sunt momente tare dulci, care nu stiu cat o sa ma lase sa le experimentez. Deja ma vad cu usa trantita in nas si interdictie de a le intra in camera. Eu le citesc 2-3 povesti (de 1-2 pagini fieare), apoi stingem lumina si mai povestim ce au facut peste zi, ne tinem in brate, ii scarpin pe spate, facem planuri pt a doua zi.

Vroiam sa va intreb cum va mai jucati voi cu ei. Eu sunt in pana de iedi, cat erau mai mici era parca mai simplu. Acum se plictisesc de jucarii, se plictisesc repede de colorat sau scris. Se si joaca intre ei fara sa ma implice deloc, dar sunt si momente pe care ne e greu sa le umplem si ajungem sa ne uitam la desene animate sau sa ne certam ca facem numai prostioare (inclusiv eu care o mai 'iau pe aratura' uneori si merit sa fiu certata)

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

Au nevoie de ceva independenta si individualitate la varsta lor, Laura. Nu te speria... Ia-o ca pe o chestie normala. Incearca sa ii supraveghezi si sa ii convingi sa te accepte, eventual in jocul lor. Asa vei impaca si piticii care acum au primele accese de independenta, si nevoia ta de protectie fata de ei. Eu am luat tot felul de jocuri genul science... Micorscoape, chestii de geologie... pe micutul meu se pare ca il fascineaza chestiile astea. Iar pitica nu e mai prejos. Desi e mai mult interesata de limbile straine.

Mergi la inceput