Cavaleri si zane de iulie - august 2005 * 5 *
Raspunsuri - Pagina 10
lulu75 spune:
Buna ziua mamici si copilasi!
Ma bucur sa va regasesc iar aici. Sa va povestesc despre noi. Eu dupa 2 ani de naveta Bucuresti-Pitesti si retur, zi de zi, mi-am gasit un job in Pitesti si sunt foarte fericita ca pot sta mai mult cu Andrei. Andrei a crescut, de anul trecut face inot, motiv pentru care pantalonii, pica unul dupa altul testul lungimii. Hai sa incercam sa ne vedem mai des. Va imbratisez cu drag!
Luminita si Andrei Tudor - iubirea mea (16 august 2005)
SA O AJUTAM PE LOREDANA http://www.e-abc.ro/loredana/
Album Andrei
www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii ingerasului meu
Yasmari spune:
Bine v-am regasit!
Continuam si noi aici cu viata noastra, am trecut prin momente destul de proaste, psihic vorbind, zle si saptamini fara bucurie de viata, in plin cenusiu,e vorba de mine, de felul in care traiesc, de cum ma raportez la lume, la familie. Mi-e din ce in ce mai greu sa ramin aici in Londra, acasa in Romania perspectivele sunt sumbre, in fine, sunt atitea la mijloc, nu ma intind inutil. Am prins un moment mai cu soare azi si il expoatez sa va salut.
Yasmin maninca mango si curmale proaspete si se uita la CBBC, tre sa tai macaroana in urmatoarele minute, avem carte de citit de la scoala. Tot citesc la voi fetele din Romania cum se duc copii la gradi, aici Yasmin e inregimentata la scoala de cind haul, a fost la nursery la 3 ani 2 ore jumate, la 4 ani si o luna la scoala grupa pregatitoare, la 5 ani si o luna a inceput Anul 1 de scoala primara. DE la 4 ani deci e la scoala 6 ore si 20 minute, am fost stresata ca-i lung programul insa acomodarea a fost grozava.
Luni, miercuri si vineri vin acasa cu cite o carte pentru nivelul lor, caractere ai marisoare, text scurt si pagina plina de poze, multe repetitii, cuvintele majoritatea uzuale. Au si un caietel pe care parintele semneaza si comenteaza asupra cititului cartii. Cu ea exersez din primavara cititul, greu tar ela inceput, ma enervam la culme si nu-mi puteam stapini nervii cind vedeam asemea lipsa de concentrare, se foia, fataia, intindea, incepea sa vorbeasca, sa-si aminteasca, sa se scobeasca in nas etc si eu nu mai stiam cum sa fac sa fiu un pedagog rabdator, imi cam pierdusem speranta si-mi imputam ca nu stiu sa lucrez cu ea. Pina la un moment in care s-a produs o transformare magica, de parca o saminta a rasarit, a incepu parca deodata sa citeasca. Si de cind cu anul 1 si cu caietelul dat acasa, ii spun ca este HOMEWORK, OBLIGATORIU si ca tre sa raportez la teacher, si functioneaza tare bine. O laud, stiu, dar citeste impresionant de bine. Mai sunt zile in care nu se concentreaza suficient, si eu aleg momente proaste poate, cind e prea obosita.
Saptamina trecuta a venit cu un certificat de merit acasa, le da cind colecteaza 8 stars pt diverse chestii bine facute la scoala, de la tidy up, goood listening pina la chestii serioase ca reading, writing si math. Facem acasa exercitii, mai rar insa, de adunari, scaderi, inmultiri, impartiri, nu am reguli sau o structura organizata, cum ne vine, mai degraba de fun. Cu scrisul am lasat-o moale de citeva luni, am avut o perioada cind scrim cite 2 cuvinte pe zi, dar o las in pace deocamdata.
Eu din mai nu am job, naspa tare, asta e una din cauzele depresiei mele. Din iunie fac voluntariat la o scoala ca teaching assistant, 3 zile pe saptamina si din septembrie am un job la aceeasi scoala dar doar pentru o ora jumate pe zi, in pauza lor, ii supraveghez (alaturi de alti asistenti, cred ca sunt vreo 10 in total). Ma bucur ca am oportunitatea sa vad pe viu cum e scoala aici, e scoala primara de asemenea. Ma gindesc sa ma calific ca teacher, sa am si eu un sens in viata.
Maninca la scoala, school dinner, cot la cot cu ceilalti, majoritatea. Exista si optiunea sa le dai pachet de acasa, dar la ce fel de sandwichuri maninca Yasmin (ea ar minca non stop salam si cirnati, eu fac alergie numai cind aud, desi ii mai dau odata la 2 saptamini), prefer s-o las acolo la gramada, poate mai prinde si ea alte gusturi, mai ales ca tot school dinner maninca si prietena ei cea mai buna. Nu maninca prea multe, nu le mai insirui acum, in schimb e ok la fructe, la legume serveste castraveti, rosii, ardei, porumb, brocolli, salata de varza cruda, cam atit, si nici astea nu-i asa inebunita. Carne nu prea, mincare gatita nu prea: acceptate sunt galustele din supa, paste/spaghetti, orez, cartofi numai chips eventual de la junk food. II place prawns, crab, si peste mai cu inghitituri. Are 17.700kg si nu stiu ce inaltime, e micuta oricum, nu arata slaba ci o domnisoara frumusica foc. Asa-i zic mai toti dar ea, nerecunoscatoare, se plinge ca-i urita: ca vrea sa aiba pielea mai alba, ca vrea parul blond sau rosu sau pink (cu insistenta cere peruca, ca Hannah Montana).
E haioasa, activa, guraliva, autoritara, isteata si o mare actrita. Odata pe saptamina merge la drama classes (lectii de teatru, sa le zicem asa) din mai anul asta, ii place tare, proful e fantastic. Am mai dus-o la un short course de innot, nu s-a prins nimic, dar ei i place la nebunie in apa de cind lumea, e ok, o sa invete. Caut fara succes s-o bag ontr-un club de sah, ma gindesc s-o duc si la balet daca i-o placea, insa n-as vrea ca fiecare zi sa fie plina de activitati si sa nu mai avem timp sa ne dragalim noi doua.
M-am intins tare, ia te uita cit e ceasul! Ma bag la citit cu ea, va salut si va doresc numai bine voua, familiei, copilasilor.
emaaimee spune:
va pup rapid pe toate. sa avem spor la scris in continuare.
Mari, offf cat de mult te inteleg. ma bucur ca ai scris. va imbratisez cu drag.
marami spune:
Nici pe strada mea nu e prea mult soare, asta ca sa motivez absenta
Am promis ca vin si eu la un pahar de vorba, dar ce sa caut daca am devenit taciturna
N-am recuperat prea mult din urma dar am dedus care sunt intrebarile
So, in linii mari, Oana, a crescut si ea destul de mult in inaltime, are 117 cm si 22 de kg, nu este grasa ci doar robusta, al meu zice ca a slabit, ca s-au dus sunculitele, ca nu mai are falcute raportata la alti copii e cat se poate de ok. La gradinita i-au facut transferul la grupa mare pentru ca au dedus, directoarea si educatoarele, ca nu va merge la scoala anul viitor, oricum eram nehotarata din punctul asta de vedere, ce m-a deranjat a fost ca nu au anuntat modificarea, in sfarsit... De mancat, mananca orice-orice, mai putin picant. Este cat se poate de incapatanata, uneori are crize de personalitate. Nu il spune pe R sau daca il spune nu il pune dupa l, are o verisoara, Daria, careia ii spune Dalria, e singurul substantiv care are si rrr ,ma tem mai mult ca atunci cand ii va iesi va deveni o raraita. Vara asta a stat aproape toata ziua la joaca in parc sau in spatele blocului si cand s-a intamplat sa plece in alta parte iar eu sa trec prin focurile iadului, a fost instaurata pedeapsa. Arts&crafts home face si ea, fie ca vreau, fie ca nu vreau e de mare ajutor cand lucrez cu fimo cu conditia sa respecte regulile, degetele nu au ce cauta in gura, ,nu mancam in timp ce lucram cu fimo, masa de lucru e singurul loc destinat art@crfats, mai nou incerca sa faca origami, spre disperarea mea foloseste si hartii care nu ar trebui sa ajunga pe mana ei. Stie poezii dar nu vrea sa invete cantecele, adica ii place sa cante insa versurile sunt o insiruire de atifisinodofanciufridongbisong, degeaba pun cutiuta muzicala, le canta cat le aude dupa care o ia de la capat cu
De povestit ar mai fi multe dar ma opresc aici, ma striga copaciinu promit dar o sa incerc sa revin cat mai des.
S-aveti o zi minunata!
I miss u, sis!
Before you judge me, try hard to love me. MJ
o stea logostea...
roxanuta spune:
Yasmari,
In ceea ce priveste programul copiilor si mancarea suntem in aceeasi situatie!
Si Remus a inceput gradi de la 3 ani si a mers full time, de la 9 la 6 cand ajungeam eu sa-l recuperez. La 5 ani a intrat in kindergarden - presupusa clasa pregatiroare pentru clasa 1. Si aici baga full time.
La mancare, leit - ar manca numai supa cu galuste (sau cu paste ABC), paste cu branza si mamaliga. Ii mai scap cate o omleta si ceva peste. Ca exotisme prefera sushi :)
Imi amintesc de primii ani cand aveai atat de multa verva in povesti si atat de mult umor..imi pare rau ca sunt nori pe strada ta.
Sper sa plece cat de curand
Yasmari spune:
Salut again, azi a fost aproape zi de vara, buna temperatura pt Octombrie si pt Anglia, am jucat in pauza bouncy ball cu copiii de la scoala, imi crestea inima cit caruta lui mos Vasile cind zicea grupul cu o mar si copilareasca incintare: Miss is good, you know!!!C'mon Miss, play with us!!!! Un grasut a zis ca-s buna de vreo 10 ori, he made my day Am facut si clatite, am mincat pe putin 7, cu miere, nu-s ce-i cu mine, dar un cal de-as avea (tot de la caruta lui mos Vasile), l-as minca. Am zacut de-o gripa urita acum vreo 2 saptamini si slabisem si eu vreo 3 kile, acu iar le-am pus la loc in ritm fantasic.
Roxanuta, imi mai amintesc si eu de mine....eram singura, husband la serviciu, copila ce ma bagase in ceata, alta lume adica, voi, fetele de pe net, erati conectia cu lumea pe care o stiam, si incercam sa ma tin bine de ce stiam stabil si matur. Wow, chiar ca-i lata, si a mea prefera sushi!!!!! Si smoked salmon tropit cu lamaie, pus pe paine ca sandwich, si stickuri din alea de crab.
Marami, hai ca aici fu soare, n-a ajuns si-n Panama?Auzi, dar cum vine fraza asta, copila care se joaca afara la bloc????dar cit de mica/mare e? e asa mare siguranta acolo la voi? asta amea se milogeste non stop s-o las sa mearga singura la scoala, e la 5 min de casa, dar i-am zis sa mai astepte vreo 3 ani.
Anca, cum sa ma intelegi? doar ca esti in diaspora, incolo te vad rozalie si frumoasa ca un trandafir, ma uit la tine ca la soare rasare, cu ambitia si determinarea ta de-a te trage prin inel, cu cariera ta care merge unsa pe roate, cu viata sociala intensa, musafiri, prieteni, iesiri, gradinarit, bucatarit, cu sotul pe care-l iubesti si te iubeste.
Va pup pe toate, ma striga mita de parca e inundatie, aa-i de disperata.
marami spune:
Yasmari, la noi e liniste si parcul e plin de copii, fiica mea avea deja un mare handicap fata de ceilalati care deja ies afara singuri de pe la 3-4 ani, daca era dupa mine mai statea cativa ani legata de mine, nu spun cat de mult ma bucur ca a venit toamna, a inceput gradinita, se intuneca repede si a venit si frigul si timpul de joaca singura afara s-a scurtat considerabil. Panama e la poalele muntilor Retezat si Parang deci soarele desi a ajuns termometrele arata -3 grade
I miss u, sis!
Before you judge me, try hard to love me. MJ
o stea logostea...
lady_in_red spune:
Nici noi nu suntem foarte activi dar revenim cu stiri. Piticul meu pare-se ca are foarte multe inclinatii spre matematica si spre sport. Suntem la Little London de la inceput si facem ca optionale inot, alpinism si germana. Engleza e for fun in timpul programului, Miss pe care o au i-a invatat multe. Costa mult dar vad si progresele. Avem 1,25 cm si 32 de kg, destul de dolofan. Citim destul de cursiv daca vedem litere de tipar si urmarind cu degetul cand sunt mixte. Facem adunari, scaderi, inmultiri, stim multimile, formele geometrice. Si ne place foarte mult biologie si animalutele. In vacanta am fost in Israel si la Zoo abia mai puteam sa ii desprindem pe amandoi de acolo. Karina e foarte afectuoasa si grijulie cu fratiorul ei si de foarte multe ori m-a ajutat sa il invat multe lucruri. Vine cu mine la sedinte, s-a implicat in activitatile lui si da deovezi clare de aptitudini psihologice si de rabdare foarte mare. Cred ca daca si-ar alege o cariera in domeniu ar fi foarte potrivita.
lady_in_red spune:
Are ceva talent in folosirea pianului-de la tati-si in tot ce inseamna geometrie. Evident, pentru varsta lor. Am primit, conform sistemului englez, si diplome pentru multe chestii, cum spune Yasmari. E foarte mandru de ele si cand a fost ziua lui a cerut sa le arate la toti colegii invitati.
Yasmari spune:
E de groaza grupa noastra, pagina asta a stagnat vreo 10 zile cred, am deschis zilnic sa vad ce s-a mai scris, asa e cind scrii tu insati, incepi sa devii activa, vrei sa vezi si un firav feed-back, si cind nu e te bosumflezi un pic. Inteleg foarte bine frustrarile fetelor care erau (si nu mai sunt) active.
Marami, am ramas muta sa citesc de Panama in Romania, eu rascoleam o mapa imaginara sa te pun acolo pe tine. Mai mai mai, avem Panama pe linga Paring!!!! -3, brrrr, in miez de iarna cum e oare? cred ca copiii cresc rezistenti si vinjosi, munteni veritabili. Mie mi-e atit de dor s-o iau la picior pe munte, musai c-o gasca, ideal de cunoscatori, ca eu sunt varza la orientare. Si cum visurile, fie si adolescentine apartinind gainilor batrine, trebuie implinite, o s-o (re)fac si pe asta. I-am zis copilei ca daca vrea sa ma insoteasca, sa puna picioarele si sa mearga, sa se antreneze, ca e o mironosita care una doua se plinge c-o dor si vrea s-o iau in brate. Ea viseaza sa calareasca o lama, i-am zis ca sunt in Roamania in munti, n-or fi albe, capre negre doar, merge si asa.
Lady in Red, Little London cred ca copie cumva stilul invatamintului de aici, nu? ca vad ca invata cam la acelasi nivel. Ei, la noi a fost un singur certificat, sper sa nu ramina si unicul, am intrebat-o cite stelute a colectat si cica numai una, in ritmul asta nu stiu cind mai pupa vreo distinctie.
Apropo, copiii vostri si-au scos vreun dinte de lapte? Al nostru, primul plecat, s-a intimplat pe 3 sept, se clatina ff tare dar mai ales cel definitiv crescuse bine de tot in spate, m-am panicat rau si i-am scris lui Mamini, daca va amintiti de ea, m-a linistit, intr-adevar dupa ce l-am scos si s-a facut loc liber, ce din spate a venit la locul lui, catinel-catinel. Chestia e ca astia noi sunt mai lati. I se mai clatina unul, am fost la dentist dar cica nu-i suficient de clatinator sa iasa doar cu crema care anesteziaza, trebuie cu injectie, si Yasmin a refuzat injectia. Iarasi, ca-n primul caz, cel definitiv e pe 3/4 iesit deja in spate, e lat cit sa acopere probabil 2 dinti de lapte. E cam scary pt mine ca mi-e teama sa nu ramina cumva neuniformi, ca nu se va alinia cum trebuie, dar dentista ma linisteste mereu. Yasmin s-a comportat exemplar la prima extractie, desi i-a facut injectie, au un stil fain aici, partea cea mai naspa a fost injectatul, in rest cind a fost momentul dentista i-a spus, look, I count until 3, when I say 3 you just cough and the tooth will come out! A fost fascinant, ce mai!!Zina maseluta a fost foarte generoasa ca deh, era prima data, mare eveniment si am vrut sa-l facem placut, i-a lasat £10 sub perna.
Fetelor, bagati si voi un rind doua, depresate sa fiti, mai bine varsati aici oful. Transmit de la LOndra si va pup prin microfon, Yasmari.