Invatamant si invatare in Ro-studiul Elli
Raspunsuri - Pagina 2
loryi1974 spune:
Aia cu vinovatia parintilor a fost comentariul meu pe care mi-l asum.Ca mamica de copil de primara,unde totusi nu se pune problema inca
de meditatii,am vazut/am auzit (de) traficul de influenta si spaga de la inscrierea in scoli si,ulterior,am vizionat ca la teatru reprezentatiile date de unii parinti vis-a-vis de invatatoare si am auzit de cadourile livrate cu diverse prilejuri.Toate ,reprezentatiile-a se citi lingusiri de cea mai mizerabila speta-,cadourile au ca unic scop calificativele.Nu exista scoala in Romania care sa nu aiba parte de asa ceva.
In gimmnaziu,alaturi de profesorii care conditioneaza notele de meditatii,mai sunt si parintii care preseaza ,pe diverse cai cu scopul de a obtine ei note cat mai mari pentru odrasle.
In facultati,nu mai comentez.De-ajuns ca nu exista nicio universitate romaneasca prin vreun top,macar european.
Studiul asta ,ca si testarile Pisa,ne arata ca nu avem un invatamant bun ,ca nu avem elevi capabili sa aplice in practica cele invatate(daca mai invata,e o alta problema),ca avem prea multe note mari in gimnaziu raportate la realitate,ca nu mai studiem dupa iesirea din liceu/facultate.
Doar DNA-ul mai poate influenta poate notele din gimnaziu pentru ca asta vara,la bac,a fost de-ajuns sa apara la un liceu-doua si gradul de promovabilitate a scazut brusc cu minim 10%.![]()
PS:N-am inteles prea bine de ce a fost mutat subiectul aici pentru ca la sfarsit ideea era de influenta a felului de a invata asupra bunastarii economice si sociale dintr-o tara.
Daca acest subiect a fost mutat,propun si mutarea celor de genul virusul
la subiectele medicale si dilema ne intoarcem/nu ne intoarcem la diaspora.
grati.ela spune:
eu simt ca discutam degeaba...nu exista solutii pt invatamantul romanesc. Dupa 20 de ani de premiere a prostiei, lasitatii si hotiei nu avem cu cine face schimbarea. Cei ce sesizeaza unde e buba stau si bocesc pe la colturi sau pleaca scarbiti din tara asta. Eu am luat atitudine dar vazand consecintele nu stiu daca as mai face asta inca o data...cu oamenii fara limita si fara creier nu merita sa te pui..
meru spune:
Loryi,ai subliniat bine la ce fel de atitudine ma refeream.
Meditatii la primara exista, chiar cu doamna din clasa, in clasa. Cei ce nu binevoiesc sunt prost priviti.
Ce fac parintii in timpul liber cu banii lor( meditatii) problema lor, dar ce fac copiii in scoala ar trebui sa ne priveasca pe toti.
Intre timp, copiii nostri invata cam de la sapte ani: "Nu, nu ne-am nascut in locul potrivit" sau " daca ai carte, nimic nu realizezi."
Iasmin08 spune:
Adevarul e ca nu inteleg de ce a fost mutat aici subiectul asta. E cazul clasic de ascundere sub pres... Sa nu deranajm, sa nuspunem lucrurilor pe nume: ca invatamantul universitar a ajuns de rasul curcilor. Deranjeaza adevarul: ca suntem o tara de ''intelectuali'' care mai de care, plini de diplome.
Mie mi se pare o prostie ca, vai de mine, invatamantul liceal nu ajunge, trebuie musai sa aiba toti macar o facultate (probabil si cizmarii, brutarii, etc), dar nici facultatea nu ne mai ajunge, ci ne trebuie master, doctorat si evident postdoc... Hai, frate, noi nu ne mai oprim? Sa iesim de pe bancile scolii cu barba alba si sa intram direct in pensie????
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
loryi1974 spune:
Pai se pare ca tot criza mai scade numarul de studenti din aceasta tara![]()
Mai,eu am citit o stire cum ca vreo 30 de absolventi de liceu ,in acelasi liceu
in loc sa completeze datele lor personale -icsulescuetc,au completat toti Popescu Ion ,adica numele dat exemplu,inclusiv domnisoarele
.Si au 18 ani si probabil ca unii vor merge si la facultate.
Sau se vor considera mai dastepti decat prostii de francezi,danezi etc.
Apropo de cizmari etc,cred e sa gasesti in tara asta un instalator bun si cinstit....
PS:Pe la Generale bantuie virusul West Nile .....
loryi1974 spune:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-ofera-cea-mai-proasta-educatie-din-ue-s-au-vandut-diplome-fara-continut-904778.html
Poate,dincolode subiectele la moda,ne vom pune si altfel de intrebari.
Gabi_K spune:
Cei de la DNA au o singura problema (motiv pentru care nu pot face nimic in privinta invatamantului): au si ei copii... deci dau si ei spaga ca odrasla lor sa intre la cea mai buna scoala la cea mai buna invatatoare, isi duc si ei copiii la meditatii, si participa si ei la diverse strangeri de fonduri pt cadouri, bac, etc...
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
Katya spune:
Am cautat subiectul o gramada...nu-i nimic,bine ca l-am gasit.
Fetelor,dar sa stiti ca tot parintii au puterea pina la urma.
Tb doar sa-si cunoasca drepturile si sa se debaraseze de atitudinea tipic romaneasca de a se pleca(in fata strainului,a autoritatii in gen).
Un parinte are dreptul sa asiste la ore,sa cunoasca programa,sa studieze manualul si sa verifice caietul copilului.Are dreptul sa spuna la sedinta cu parintii despre ce il nemultumeste.Daca stiti ca invatatoarea cutare nedreptateste,preda insuficient sau face meditatii in clasa cu proprii elevi,de ce nu spuneti in plina sedinta,de ce nu faceti reclamatii,de ce nu luati atitudine?Un parinte mai are si obligatia sa-si evalueze corect copilul si sa nu-i intretina iluzia ca-i mare si tare platindu-i masterate peste masterate si tinindu-l in scoala cu anii.Si nu in ultimul rind are obligatia de a cultiva copilului respect fata de profesor.
Un profesor,atunci cind da o nota elevului,e obligat sa-i argumenteze acestuia pt ce a fost notat asa.
Si copilul/ parintele si profesorul au drepturi si obligatii,tb doar sa le cunoasca.
loryi1974 spune:
Katya,in Ro numai sistemul e de vina si doar aia care ne conduc.La nivel individual,toata lumea este pura.Ceilalti sunt de vina.![]()
Una din bube este sistemul de admitere in liceu cand media celor patru ani de gimnaziu conteaza in proportie de 50%,enorm pentru starea invatamantului romanesc.
Cat despre luat atitudine,macar de s-ar renunta la carat atentii si tot ar fi un pas inainte...
Aia de la denea nu dau spaga la admitere,cel mult fac trafic de influenta,a se citi nvantura o legitimatie ceva....
grati.ela spune:
katia in RO un parinte nu-si poate permite nimic iar daca iti spui pasul cu tact esti executat rapid de acel profesor, de acei parinti care-l sustin pe acel profesor...parintii vorbesc acasa in fata copiilor si al tau sufera in zilele urmatoare pt ca e izolat, huiduit...eu am trait experienta asta anul scolar trecut...copil care i-a spus fetei ca maica-ta e o idioata, parinti care m-au trimis cu copilul in invatamantul particular daca vreau sa lucreze la nivel mai ridicat, fara sa fie insultat sau huiduit...profesoara care mi-a spus ca-s nesimtita ca i-am tinut piept, ca am reclamat-o la director si as fi continuat si mai sus daca nu se initia macar de fatada o ancheta...povestea e lunga iar finalul nu e glorios...eu ma chinui sa iau o decizie cu adevarat buna mutand copilul din clasa cu tot chinul unei integrari...