Cum sa invat copilul sa doarma fara tzitzi?
Salutare,
Am un baietel de 9 luni si jumatate care primeste papa de la sanul mamei si care refuza sa adoarma altfel decat cu tzitzi in gura si asta nu ar fi o asa mare problema insa noaptea pe la 2 se trezeste si nu mai vrea sa doarma fara san in guritza. Suzeta nu vrea si pace, plange mai tare daca incerc sa i-o dau.
Ce metode ati folosit?
Multumesc
by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09)
Raspunsuri
Sabina spune:
nici una, am adormit copilul la san.
daca se scoala la doua, il alaptezi si gata.
E pur si simplu cel mai firesc si normal.orice altceva e o trauma pt mama si pt copil...un chin inutil.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Laura25 spune:
Buna!
Eu am folosit metoda: luat copil in pat langa mine si dat san de fiecare data cand o cerea. Suzeta nu au accepatat niciodata, nici nu am insitat deloc. As zice ca esti norocoasa daca se trezeste la ora 2 si adoarme la san. Pe la 8-10 luni, al meu flacau a avut un puseu de crestere si se trezea din ora in ora cam. Plus domnisoara care se trezea si ea la 3-4 ore si vroia apa sau lapte sau luata in brate ca sa adoarma la loc. Am avut nopti cu maxim o ora dormita 'legat', cap-coada. Dar am supravietuit bine-mersi.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
peanut spune:
La noi s-a terminat cu tzitzi pe cand ne-am apropiat de doi anisori. Noaptea nu sugea mult,era mai mult o alinare pentru ea. cand ne-am oprit a plans putin dar nu mult ca am lasat-o sa doarma cu mine.
Cu bebe 2 a fost foarte usor ea nefiind o mare amatoare de tzitzi. A mancat de necesitate,dupa ce a descoperit mancarea adevarata nu i-a mai dat mare importanta.
Gabi_K spune:
Se va invata singur cand va simti nevoia. Sa nu fortezi asta, exista lucruri mai nasoale decat dormitul cu tzitzi. De exemplu ce zici de biberonul cu lapte din ora in ora? Si cautarea suzetei cel putin de 3 ori in fiecare noapte? Vezi ca bebe tau e in plina perioada de eruptii dentare, lasa-i macar placerea asta cu tzitzi, ca va fi tare rau fara, crede-ma...
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
makydenis spune:
Tot tzitzi! Cam pana la un an jumate. Deja ma apuca nostalgia... ce repede a trecut...
anaemi spune:
a mea fetita a adormit la san pana acum doua saptamani (deci pana la 2 ani si doua saptamani ) cand a facut o enterocolita acuta si nu a mai mancat mai nimic o sapt., deci nici tzitzi
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
karligutza spune:
Te sfatuiesc si eu la fel ca celelalte fete, sa-i dai tzitzi si sa nu te mai streseze nevoia lui de a suge si noaptea sau de a re-adormi la san doar... e pur si simplu normal, natural, iar tu daca ai ajuns sa consider asta un chin, probabil ca esti obosita, sau ceva te deranjeaza si iti reversi naduful pe acest obicei al bebelusului tau de 9 luni care este inca mic si indreptatit sa vrea tzitzi oricand doreste el!
Sfatul meu numarul 2 este sa incerci sa te odihnesti mai mult in timpul zilei daca poti sa tragi si tu un pui de somn odata cu bebe, sau seara mai devreme, astfel incat probabil cand vei fi putin mai "recuperata" la capitolul somn, vei privi cu alti ochi trezirile astea a lui bebe si dorinta lui de tzitzi!
Alaptatul pentru mine a fost o placere dupa care cum au mai zis fetele si aici tanjesc si mi-e dor de momentele acelea!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
raluci_b spune:
Va multumesc din suflet
si pt mine alaptatul este a mai mare placere nu exista moment mai frumos decat acela cand il vad ca suge
singura mea buba era aceea ca la 2 de ex cand se trezeste pana dimineata la 7 nu vrea sa doarma decat cu tzitzi in gura, il iau in pat si gata, dar daca pierde tzatza din gura iuhuuuuu ce mai zbierete
are si nopti cand se trezeste la o ora suge si il pun la el in pat fara probleme
in fine, ma bucur daca pot spune asa ca nu sunt singura si ca este ceva oarecum normal.
multumesc mult inca odata
by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09)
raluk16 spune:
raluci, asa cum scrie sub numele tau, esti full time mother!
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
adra_bell spune:
Nu e lapticul lui? Lasa-l sa-l savureze. Eu am lasat-o p-a mea sa stea la san cat a vrut si la ce ora a poftit, noaptea la fel facea si ea, si avea peste un an, asteptam sa adoarma si ii trageam sanul incet-incet, desi cateodata adormeam eu inaintea ei:)
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce