Ne lasam de fumat! - 2 -

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

inca nu am reusit mor de rusine cit sunt de ciudata deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

vreau si eu sa ma las de fumat.!! sotul meu are deja 2 luni de cand s-a lasat, el a reusit, cu greu mai ales ca eu fumam pe langa el, dar a demonstrat ce mare vointa are. in ziua cand a spus ca se lasa, eu am zis ca ma voi lasa la 2 sapt dupa, sa fiu convinsa ca intr-adevar nu mai fumeaza. si de atunci tot zic<maine<maine>.
ideea e ca ador sa fumez o tigara in special cand savurez o cafea. e ca un hobby pt mine..vreau din tot sufletul pt ca sunt constienta de riscuri si de toate alea,..dar trebuie sa fiu ft hotarata.
acum de exemplu ca tot am vb despre asta..ce pofta de tigara mi-a venit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreeadeea spune:

Buna fetelor,
Eu cand am aflat ca sunt insarcinata(aveam 5 sapt), m-am lasat de fumat.A fost greu cateva zile, apoi n-am mai suportat fumul.sper sa ma tina si dupa nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Eu am 3 ani de cand m-am lasat de fumat. Ma mai lasasem inainte pentru perioade destul de mari (> 1 an). Desi in trecut am cedat si m-am reapucat, acum stiu sigur ca m-am lasat pentru ultima oara. De ce? Pentru ca imi ocupa foarte mult timp si mai ales pentru ca acum am 2 fetite si nu-mi doresc deloc sa ma vada fumand.
De fiecare data cand m-am lasat, m-am lasat dintr-o data. Pur si simplu n-am mai fumat din momentul in care mi-am propus. Nu a fost greu decat cateva zile.

Acum imi doresc sa il determin pe sotul meu sa se lase si as vrea sa-i dau cartea lui Allen Carr sa o citeasca. Din pacate nu reusesc sa o descarc si nici macar sa o citesc online (ma scoate din scribd).
Roxica, Almo imi puteti trimite si mie, va rog, cartea? Multumesc.

Felicitari tuturor celor care incearca sa se lase! Si multa bafta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

fetelor si eu sunt o fumatoare inraita fumez din clasa a 10 trimite-timi si mie cartea va rog poate ma ajuta si pe mine,atatia bani dati aiuea pe tigari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronna81 spune:

Eu m-am lasat de fumat cand am aflat ca sunt insarcinata. Inainte fumam zilnic, dar minunea dn burtica m-a salvat la propriu. Nu mai simt nevoia sa fumez si nici sa beau cafea. Aveam obiceiul cand ajungeam acasa dupa o zi de munca istovitoare sa beau putin whisky si sa fumez o tigara. Deci, daca te motiveaza cu adevarat ceva poti sa renunti. AMBITIE FETELOR

28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gavandor spune:

Buna tuturor, sunt o fosta fumatoare care a fumat cam 20 de ani... E drept, nu foarte mult, in jur de 10 tigari pe zi. Nu mi-am pus niciodata problema sa ma las de fumat, dar nu cred ca as fi reusit daca ziceam eu asaaaaaaa, ia sa ma las de fumat, sa vad daca pot Era frumusetea momentelor de care vorbiti, a cafelei de dimineata cu o tigare, sau o vizita cu barfe multe la o cafea, evident tot cu tigare, sau pur si simplu o pauza de plictiseala sau de nervi la servici. Dar am ramas insarcinata, si am avut greturi f. mari, asa ca am renuntat absolut si total la fumat. Dupa nastere alaptam si "baleam" de zor vazand pe toata lumea in jur cum fumeaza, gandindu-ma ca dupa ce nu mai alaptez o sa fumez iar. Pana intr-o zi, cand s-a produs un declic in creierul meu determinat de anumite cirsumstante si am hotarat ca nu ma mai apuc de fumat. Si acum nu mai poftesc la tigare, nu mai am nostalgia cafelei savurata cu tigare, nimic. Eu cred ca daca nu exista un astfel de declic care sa schimbe macazul complet din creier, nu prea merge definitiv cu lasatul. Se renunta o perioada, mai lunga sau mai scurta, care inseamna mult chin, si pe urma se revine. Asa ca sugestia mea pentru cine vrea sa se lase de fumat ar fi sa se gandeasca clar de ce vrea sa se lase de fumat, sa constientizeze foarte clar ce se intampla daca nu se lasa, sau daca se lasa, totul e de la creier deja, pe el ar trebui sa-l lamurim sa "renunte" la fumat, nu pe noi Mult succes tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Ma-m lasat de fumat de 9 ani. In primii ani visam ca fumez, atat eram de dependenta. Si acum, dupa atatia ani tot mai simt uneori nevoia sa trag un fum. Nu vreau sa stiu cum e dependenta de alcool sau droguri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

gavandor, la mine declicul s-a produs dupa ce am citit cartea lui Alan Carr, atunci mi-am dat seama ca de data asta ma las pt totdeauna de tigari. O citeam in timp ce ma lasasem deja si mi-era greu fara nicotina, stiti voi, primele 3 saptamani pana se elimina nicotina din organism....e adevarat ca si sotul m-a ajutat si ma ajuta, in sensul ca nu fumeaza acasa, in masina, etc...iar prietenii nostri sunt majoritari nefumatori...toti factorii astia conteaza enorm in lungul proces de "lasat de fumat".
Mult succes!

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Bun gasit si felicitari tuturor celor care au reusit sa se lase de fumat!

Dupa 17 ani de fumat,in ultimul timp ajunsesem chiar la 30 tigari/zi, de 12 zile nu mai fumez. Ciudat si imbucurator in acelasi timp, e ca ma simt de parca nu as fi facut-o niciodata. Adica, nu mi-e pofta, nu ma tenteaza, cu toate ca nu mi-am impus lucrul asta, nu a fost o decizie atent calculata. Pur si simplu mi-a fost 2 zile rau si n-am putut sa fumez si nu am fumat nici cand s-a dus raul.
O singura problema am: mananc foarte mult. Intruna tre' sa mestec ceva. Adica, mananc si la putin timp dupa ce termin de spalat vasele mi-e iarasi foame .
Deja se vede la nr de kg si vroiam sa va intreb, din experienta voastra, cat mai tine perioada asta?

Mergi la inceput