Dovlecei in sarbatoare *188*LMA Raisa si Theodora!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Salutare!

Revin cu ceva vesti. In fine, e o poveste lunga, incerc sa o redau scurt (sper sa-mi iasa).

M-am apucat zilele trecute sa studiez "aparitia dentitiei". Stiti ca Maia desi se apropie de 1 an nu are dintisori. Mi-am zis sa mai citesc una alta. Am gasit pe un site medical ca intarzierea dentitiei poate fi semn de rahitism, anemie, probleme de nutritie si hipotiroidie. Mi-a picat fatza. Eu am ceva probleme cu tiroida. Ne-am facut programare la pediatru si am solicitat toate analizele de sange, inclusiv markerii endocrini. Doc nea- zis ca nici nu poat efi vorba de asa ceva, dar pt linistea mea ii putem face.
Dupa o zi am avut rezultatele. Toate perfecte, Maia nu e nici rahitica, nici anemica, nici nu are vreo carenta. Toate analizele au iesit in parametrii normali.
Insa, unul din markerii endocrini si anume TSH-ul a iesit marit. Am murit si inviat si murit si inviat. N-am dormit noptile si aveam numai nenorociri in cap. Era sambata, unde sa te duci, cine sa-ti raspunda la telefoane? Cu toti medicii cu care am vorbit in acest w/e, fiecare imi spunea alta varianta, incercau sama linisteasca si sa abereze pe langa subiect. Stiu, e delicat sa te apuci sa faci afirmatii si studii ale sistemului endocrin la un bb, dar daca nu stii, mai bine spui asta, decat sa aberezi. In fine, e o alata poveste.
Mai departe. Ii trimisesem un mail unei bune prietene, medic de urechi si ii povesteam toate astea si ii trimitea rezultatele.
Duminica seara, revine cu rsp: "intervalele de referinta de la medlife sunt cele pt adulti, la copii ele difera"...si imi mai da ceva info...
Imi venea sa pup laptopul, iar pt prietena mea am toata admiratia si respectul.
Intr-adevar, am mai cautat si eu, si asa este. Intervalele de refetinta nu erau pt un bb de 11 luni. In intervalele pt copii, rezultatul Maiei se incadreaza excelent. Ieri am fost din nou la pediatra care ne-a spus ca nu stie ce intervale au fost folosite si ca nu le stie pe cele de copii, dar ca Maia e un copil perfect si sa nu ne facem griji. Vom merge pt o confirmare si la un endocrinolog de copii. Oricum, sunt super mega linistita din punctul asta de vedere acum.

In alta ordine de idei, Maia de ieri are o stare subfebrila (37,8), ii curge nasucul rauri, rauri, nu poate respira, are ochisorii rosii. In plus, cred ca vor aparea dintisori in curand ca e jale, roade tot si se vede ca ceva nu e in regula. Doc ne-a zis ca are gingiuta putin inflamata. ii dau Panadol si picaturi de nas. Noaptea trecuta a adormit cu greu si doar la noi in brate, cand la mine, cand la sot. Desi ieri toata ziua nu a dormit deloc din cauza starii nasoale.
Sper sa scapam repede. S-a suprapus un guturai (prima afectiune a Maiei de cand s-a nascut) peste o stare de agitatie si durere probabil de la dintisori.

Cam asta e povestea. Daca aveti ceva info ref la TSH-ul bebelusilor, va rog tare mult ziceti ceva. Dana15, te rog daca stii ceva, da-mi un semn.

Va salut pe toate. Bia, draga mea, iti multumesc pentru tot .

---
mami de minunata si cuminte (22.09.2009)

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui x_ggg

Missed me?

Dar tu cine esti?
Pe unde ati fost ca nu mai tin minte daca ati spus ca mergeti undeva?

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

ziua buna fete dragi,

va multumim din suflet pentru urari si va imbratisam tare!
Sunt tare bucuroasa, nu imi vine sa cred ca Ama mea a implinit un anisor! Acum un an, eram in travaliu, emotii mari, dureri.....cred ca nu a fost zi din acest an in care sa nu ma gandesc la momentul nasterii insa acum o fac mai mult ca oricand. Mi-am dorit sa nu fie bolnavioara si sa o pot alapta macar un an...si am reusit. Nu a fost meritul meu intotdeauna, ne-a ajutat enorm si Dumnezeu.

Nu va pot anunta oficial ca avem dinti insa ii vad, sunt acolo jos in gingie, a avut scaunul moale, noaptea plange, toate semnele descrise de voi le recunosc si ma bucur ca in sfarsit o sa avem ce peria!

Azi noapte i-am pregatit un tort, din care va servesc cu drag!

Ii doresc Amei mele ce visez pentru fiecare dovlecel: sa fie sanatoasa, vesela, cuminta, inteleapta sa iubeasca natura si oamenii!

La multi ani fata mamei draga !

La multi ani Maria!

La multi ani Erika!

Si pentru ca ieri l-am uitat pe Filip, La multi ani Filip!

, de Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Alex pe noi ne-a sunat dr. si ne-a anuntat ca momentan nu au vaccinul pe stoc si daca nu il primesc in 2-3 sapt va trebui sa-l cumparam.

Referitor la ce zicea Bia cu inscrierea la gradi,eu am fost zilele astea sa ma interesez de ce acte avem nevoie si printre ele era si adeverinta ca e sanatos si vaccinurile facute.

hepi,prin ce ati trecut si voi...sanatate din belsug Maiei si ma bucur din suflet ca v-ati mai linistit

Mely ,mamica implinita de Alexandru (2 noiembrie 2007) si Razvan (21 august 2009)
Alex & Razvi
_

"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."

Mergi la inceput

Alex, noi vom face ROR-ul. Le-am inversat insa, vom face Infarix-ul la 1 an si ROR la 1 an si 1 luna.
Pe topicul "la dovlecelu' vesel" se dezbatuse acest subiect. Acolo poti gasi ceva info, pareri.

---

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodana spune:

anomis , in seara asta vin fratii sotului o fuga cat sa sulfam in lumanari insa o mica petrecere o sa avem samabata, la curte, in familie, sper sa fie vremea buna!

biaz mult mult spor la corectat, sunt sigura ca nu ai prea mult! banuiesc ca poti invita doar comisia la masa dupa la un restaurant sau ceva frugal acolo pe loc cu toti.Inteleg ca nu-i prea cunosti! Eu am ales o firma de catering la drtul meu si i-am invitat pe toti, dar erau colegii mei, mi-a facut mare placere si a fost frumos. La sotz, am avut imediat dupa un bufet si doar comisia la restaurant vreo cateva ore si a fost bine si asa!

, de Amilici Crocodilibici
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Mai fetelor, undeti ati disparut toate, cine v-a suparat, ce e linistea asta pe aici?

Asa, si ca tot vreau sa va intreb ceva, ca ma roade o mare neliniste...avand in vedere ca tot mai multi dovlecei fac 1 anisor, ce faceti cu vaccinul ROR? Il faceti, nu il faceti, aveti ceva informatii care ne-ar fi de folos?

Poate ma lumineaza si pe mine cineva.

Pai tu ai fost plecata la mare si nu stii ca mai nou asta e ritmul forumului.
ROR asta parca e optional asa-i? Nu stiu mare lucru, pana la urma cred ca nu sunt boli grele chiar daca nu-i vaccinam si fac bolile. Stii doar ce controversate sunt vaccinurile in ultimul timp. Eu probabil o sa-l fac dar mai e mult pana atunci pt ca noi am facut doar vacc de 2 luni.
Chiar, parca mai erau fete care spuneau ca nu au facut copii nodul de la vacc antiTBC. Ati facut ceva, ati fost sa-l repetati?
Biaz, ce sa mai aman ca e deja amanat din vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

X_ggg uelcom bec.

Hepilica of Doamne prin ce emotii ati trecut, nu imi vine sa cred. Eu zic ca daca ai gasit intervalele pentru bebelusi si rezultatele Maiei sunt ok nu mai ai de ce sa iti faci griji, nu? Pupam fetita frumoasa si ii dorim insanatosire grabnica si dintzisori cuminti.

Multumesc ptr raspusurile despre vaccin.

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diamar78

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Mai fetelor, undeti ati disparut toate, cine v-a suparat, ce e linistea asta pe aici?

Asa, si ca tot vreau sa va intreb ceva, ca ma roade o mare neliniste...avand in vedere ca tot mai multi dovlecei fac 1 anisor, ce faceti cu vaccinul ROR? Il faceti, nu il faceti, aveti ceva informatii care ne-ar fi de folos?

Poate ma lumineaza si pe mine cineva.

Pai tu ai fost plecata la mare si nu stii ca mai nou asta e ritmul forumului.
ROR asta parca e optional asa-i? Nu stiu mare lucru, pana la urma cred ca nu sunt boli grele chiar daca nu-i vaccinam si fac bolile. Stii doar ce controversate sunt vaccinurile in ultimul timp. Eu probabil o sa-l fac dar mai e mult pana atunci pt ca noi am facut doar vacc de 2 luni.
Chiar, parca mai erau fete care spuneau ca nu au facut copii nodul de la vacc antiTBC. Ati facut ceva, ati fost sa-l repetati?
Biaz, ce sa mai aman ca e deja amanat din vara.

ROR este in schema obligatorie si se face la 1 an. Iar bolile sunt foarte, foarte urate. Nici eu nu credeam, pana nu am citit despre ele. Eram convinsa ca sunt boli simple.
Insa, sunt ceva studii despre acest vaccin si au fost puse in evidenta de-a lungul timpului relatii dintre administrarea lui si autism.

---

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

La multi ani Amilici!!!

La multi ani Maria!!!

La multi ani Erika!!!

Sa fiti sanatoase fetite dragi si sa aveti parte numai de bine!

mamelor va imbratisezs! felicitari din suflet!

acum un an ma sms-uiam cu Croco...era luni dupa masa si eu mergeam la agentia loto cu biletul norocos de la extragerea de duminica...400 ron! never ever nu am castigat vreodata ceva ..decat atunci;
si tin minte ca mamica draga era optimista si imi spunea ca moasa era f draguta...mai, parca ieri a fost

mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009)

Mergi la inceput