Regimul disociat (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

karis scumpo, nu da cu pietere, dar eu una nu mi-as bate capul cu diete inainte de sarcina. mai ales ca vrei sa ramai insarcinata in curand. vara a trecut si ea, asa ca nu mai este nevoie de silueta pt costumul de baie, deci pt ce bun? eu una af fi preocupata sa am organismul cat mai puternic, sa am anticorpi buni ca tot urmeaza toamna/iarna si se arata destul de lunga si nasoala, decat sa slabesti inainte de a ramane insarcinata. asta in caz ca nu esti in curand vre-o mireasa/nasa etc si tii mortish sa fii batz!!! oricum din ce am observat eu la prietenele si cunostinte mele, nu zic ca e o regula, cele care au fost mai slabe au acumulat mult mai multe kg in timpul sarcinii (in jur de 17-22kg) fata de cele care erau deja plinute (7-12kg maxim).


Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karis spune:

Mirela, eu la prima sarcina am pus 25 kg astfel ca am ajuns la 90 kg! N-as mai vrea sa ajung acolo. De aceea as vrea sa pornesc macar cu aceeasi greutate cu care am pornit si prima oara. In plus am deja 35 de ani deci nu e atat de usor sa slabesc cum am slabit la 28.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Am si eu o nelamurire ...la regimul disociat se mananca pe saturate sau atat cat sa simti ca ai mancat ceva ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

m-am cantarit astazi, desi stabilisem ca doar luni dimin este zi de cantar, nu am mai scapat de sot care a tot insistat si, vrei-nu vrei, m-a urcat pe cantar. si am 60kg!!!! sper sa nu le pun in weekend la loc si sa revin iar la 61 cum am patit weekendul trecut.
ieri am avut musafiri (2 familii), era si ziua uneia din ele, si a adus prajituri si sampanie ca sa o sarbatorim. de prajituri nu m-am atins, am rezistat cu stoicism, insa am baut un ditamai paharul de sampanie!!! au desfacut-o tarziu si barbatii nu au mai baut ca trebuiau sa conduca, una din fete nu bea alcool deloc, asa ca a ramas mai multa pt mine!
nici de carne nu m-am atins. am facut un vas mare de yenna cu cartofi la cuptor si am mancat cu mushdei de usturoi, desi salivam la friptanele lor. si mai facusera si bunatate din aia de crema de usturoi cu smantana, dar am rezistat si nu am mancat nici din acela. am mancat usturoiul meu clasic!!!
md cafea+legume innabusite de ieri (morcov si fasole verde)
pranz: pepene rosu si galben
cina: pepene/mere si cartofi la cuptor cred (sa vad ce chef am acasa de gatit)


Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AVoogt

Am si eu o nelamurire ...la regimul disociat se mananca pe saturate sau atat cat sa simti ca ai mancat ceva ?


de

Alina




se mananca "pe saturate" dar totusi in limita bunului simt, ca doar esti la regim.
Cele 3 mese principale sint obligatorii, si in acest regim. Poti avea si 2 gustari, asa cum spun regulile unei alimentatii corecte. Poti alege, insa, varianta meselor mici si dese. Important este sa nu lasi foamea sa roada, pentru ca vei asimila tot ce urmeaza sa consumi. Maninca suficient, cit sa te simti bine. Dar niciodata nu uita de cele 3-5 mese obligatorii !
Ultima masa din zi se ia cu cel putin 3 ore inainte de culcare !
Dimineata, pe stomacul gol, bea un pahar cu apa calduta !
Apa este vitala ! Trebuie sa bei cel putin 2 l de apa, pe zi. Ea curata toxinele din organism, toata grasimea topita de dieta, le scoate din organism. Daca nu ai grija de acest aspect si lasi aceste reziduri in corp, risti sa nu ai rezultatul scontat.
Atunci cind incepi regimul, cel putin in prima luna, este bine sa scoti din meniuri, partial sau total, alimentele "ingrasatoare", alimentele despre care toata lumea stie ca aduc un aport caloric mare: smintina, cascaval, mezeluri, cremvursti, fasole boabe, cartofi, orez, mamaliga, fructele foarte dulci, prajeli.
Alimentele din categoriile "slanina, halva, fructe uscate", adica cele care reprezinta "bombe calorice" sint interzise, cu desavirsire !
Evita, cel putin in prima luna de dieta, prajelile, legumele calite in ulei. Consuma alimentele in stare cit mai naturala sau preparate dietetic.
Dupa ce organismul tau s-a obisnuit cu regimul si a reactionat multumitor, poti introduce in alimentatie si mincaruri mai putin dietetice: cascaval, snitel disociat, un iaurt cu grasime.
Alege alimentele care contin calorii negative !
In zilele de proteine animale este interzis consumul de ceai, apa cu lamiie sau de alte bauturi din plante.
Exceptie fac ceaiurile si produsele consumate in scop terapeutic. Nici un regim nu are voie sa intrerupa un tratament, clasic sau naturist.

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

ALEGE VEGETALELE CE CONTIN CALORII NEGATIVE ! ELE ARD RAPID GRASIMILE. Valoarea calorica: 25-120 calorii la 100 grame: Ananas, Andiva, Afine, Ardei iute, Broccoli, Capsuni, Castravete, Ceapa, Cicoare, Conopida, Dovlecel, Fasole verde, Grapefruit, Gulie, Lamaie, Lubenita, Mango, Mar, Morcovi, Papadie, Papaya, Piersica, Portocala, Ridichi, Sfecla, Spanac, Sparanghel, Tei, Telina, Usturoi, Varza verde , Zmeura
* CONDIMENTE SI MIRODENII CU CALORII NEGATIVE:busuioc, patrunjel, tarhon, marar, cimbru, menta, salvie, cuisoare
ALEGE ALIMENTELE CARE TIN COLESTEROLUL SUB CONTROL !
Colesterol mare inseamna exces de grasimi. Inseamna risc de boli cardio-vasculare, de accident cerebral vascular, de steatoza hepatica si obezitate.
* VEGETALE BUNE - Legumele, in orice forma, ajuta la reducerea colesterolului. Intre ele, cele mai indicate sint:
- fasolea, lintea, mazarea, soia, maslinele, usturoiul si ceapa, varza, broccoli, spanacul, ardeiul, dovleacul, cartoful dulce, morcovul
- cerealele integrale, nerafinate si fara adaus de zahar, ajuta prin continutul bogat in fibre, minerale si vitamina B
- fructele bogate in antioxidanti: portocala, grapefruit, lamiia, fructele de padure, guava, mango, caisa, piersica
(ca sa va fie mai usor, trebuie sa nu uitati ca exista 2 grupe de vegetale, care scad colesterolul:
- cele care contin multa vitamina C
- cele care contin beta-caroten (fructele si legumele galbene si verde inchis)
* PROTEINELE ANIMALE BUNE:
- pestele, iar cele mai bune alegeri sint: somon, sardine, ton, pastrav (peste contine acizi grasi Omega 3, benefici pentru organism si pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare si a tensiunii arteriale. Omega 3 face parte dintre "grasimile bune")
- lactatele degresate (ele nu contin grasimi, dar asigura organismului necesarul de calciu)
ALEGE, PENTRU ALIMENTATIA TA, GRASIMILE BUNE !
GRASIMILE BUNE sint cele care nu se depun pe peretii vaselor de singe, care nu maresc colesterolul. Ele sint importante pentru organism si este bine sa le avem in alimentatia noastra. ex: nuci, seminte de in, seminte dovleac si floarea-soarelui, alune (nu prajite), rapita, cinepa, soia, ulei virgin de masline, presat la rece, avocado, varza, spanac, conopida, broccoli, galbenus de ou, peste gras (somon, macrou, hering, ton) si untura de peste, crustaceele si fructele de mare - in general, grasimi naturale, nerafinate si netratate termic.
Acizi grasi nesaturati, adica grasimile bune, contin Omega 3, Omega 6 si Omega 9, care ajuta la mentinerea frumusetii si a inteligentei. Ajuta la prevenirea ridurilor, a celulitei si a pierderii elasticitatii pielii.
ATENTIE ! SEMINTELE INGRASA ! Poti minca, o data pe saptamina, jumatate de pumn de semninte, dar niciodata o punga intreaga ! Si, in nici un caz, nu trebuie sa fie prajite si perpelite in sare !
GRASIMILE RELE sint grasimile de natura animala, cele care se depun pe peretii vaselor de singe, ingustindu-i si expunindu-ne la diverse probleme cardio-vasculare. ex unele marci de margarina, prajelile, uleiurile rafinate, dublu rafinate, hidrogenate, grasimile animale si ... excesul de grasimi, de orice fel !


Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

NU ELIMINA CEREALELE DIN REGIMUL ALIMENTAR ! DOAR AI GRIJA SA ALEGI INTOTDEAUNA CEREALE INTEGRALE !
Cerealele sint cele care iti aduc in organism proteine vegetale, fibre, grasimi nesaturate (bune), vitamina E, vitamina B1, B2, B6, fosfor, zinc, tiamina, magneziu si acid pantotenic.
CEREALELE INTEGRALE sint cerealele neprocesate, care nu au suferit nici un proces de fabricatie. Daca cerealele sint rafinate, inseamna ca au coaja si germenul inlaturate, deci, o mare parte a valorii nutritive pierduta. In cazul cerealelor integrale, se foloseste intregul bob. Le poti cumpara, cel mai sigur, din plafar.
Ele sint bogate in antioxidanti, minerale, vitamina B, fibre, carbohidrati si contin cantitati mici de proteine si grasimi sanatoase.
GERMENII DE GRIU sint si ei, foarte buni, pentru organism. Ei sint boabe de griu incoltite, in proces de germinatie si ne aduc un aport energetic foarte mare. Reprezinta un bun remediu pentru constipatie si reduc nivelul colesterolului.
QUINOA - MAMA CEREALELOR - contine proteine mai multe si mai bune decit cele din carne. O poti minca dimineata, la micul dejun, sau o poti folosi in loc de orez, in pilaf. Poti sa adaugi boabe de quinoa in supa, tocanita, salate.
ALTE CEREALE INTEGRALE: porumb, orez brun, orz, ovaz
IATA PRINCIPALELE ELEMENTE, CONTINUTE DE CEREALELE INTEGRALE:
Fibrele joaca un rol esential in mentinerea sanatatii: fluidizeaza procesul de digestie, ajuta la slabit (pentru ca satura, fara sa ingrase si au foarte putine calorii), duc la scaderea colesterolului si previn constipatia.
Mineralele, precum calciul, fierul, magneziul, fosforul sau zincul, sint vitale, pentru fiecare dintre noi. Fara ele, nu am putea supravietui. Cerealele integrale contin toate aceste elemente.
Vitaminele sint cele care ne dau energie, zi de zi. Ele ajuta la buna funtionare a sistemului nervos si a celui imunitar. Este important sa stiti ca vitaminele nu-si pot indeplini rolul, in absenta celorlalte substante nutritive, in special a mineralelor. Cerealele integrale aduc organismului vitaminele C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 #351;i acid folic.
IATA SI CITEVA FELURI DE MINCARE, DIN CEREALE INTEGRALE:
* 2 linguri de orez brun fiert
* 3 linguri de paste din griu integral
* 2 biscuiti mari din cereale integrale
* 3 linguri de cereale integrale
* 1 felie de piine din cereale integrale (de marime medie)


Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

CEAIURI DIURETICE SI PENTRU DETOXIFIERE
* CEAI DE ANANAS - recomandat in obezitate, celulita, edeme, balonare
* CEAI DE BRUSTURE - recomandat in edeme (retentie hidrica)
* CEAI DE COADA CALULUI - recomandat in edeme (retentie hidrica)
* CEAI DE COADA SORICELULUI - recomandat in balonare
* CEAI DE COZI DE CIRESE - recomandat in edeme (retentie hidrica)
* CEAI DIN TECI DE FASOLE - recomandat in edeme (retentie hidrica)
* CEAI DIN MATASE DE PORUMB - recomandat in edeme (retentie hidrica)
* CEAI DE SOC - recomandat in constipatie
* CEAI DE SUNATOARE - recomandat in curele de detoxifiere si pentru reglarea sistemului digestiv
* CEAI DE URZICA - recomandat in curele de detoxifiere

COMBINATII DE CEAIURI RECOMANDATE DE CATRE SPECIALISTI, PENTRU REDUCEREA RETENTIEI HIDRICE SI DETOXIFIERE:
1. URZICA + COADA SORICELULUI + SALCIE
2. MATASE DE PORUMB + BRUSTURE + CEAI HEPATIC
3. COZI DE CIRESE + ANGHINARE + MACESE
4. URZICA + TINTAURA + BRUSTURE
5. URZICA + CEAI HEPATIC + BRUSTURE
6. SUNATOARE + TINTAURA + COZI DE CIRESE
Categoric, infometarea ramine cea mai proasta alegere, daca vrei sa slabesti. Riscurile sint uriase, indiferent despre ce forma de infometare vorbim. Prin infometare sau printr-o alimentatie insuficienta, masa grasa nu scade, ci, din contra, poate creste, corpul tau inmagazinind fiecare dumicat de mincare, pe care il primeste. Cea care se “topeste”, in timpul infometarii, este masa musculara. Si o alta explicatie, pentru scaderea numarului de kilograme, in timpul curelor prin infometare, este pierderea apei din organism, deshidratarea fiind profunda si grava

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

karis nici eu nu mai sunt chiar tinerica (31ani impliniti in mai), si de slabit eu nu am mai slabit cu rezultate vizibile si repede din facultate. si sa tot fie vre-o 8-9 ani de atunci. era altfel metabolismul, plus stresul examenelor, plus emotiile indragostelii!
eu in timpul sarcinilor am luat 19kg cu primul si 17kg cu al doilea copil, si nu pot sa zic ca ma retineam, dar nici nu mancam ca pt doi cum am auzit la alte fete. si kg tot s-au depus, iar de dat jos le-am dat in 8-9 luni dupa prima nastere si in 5-6 luni la a 2-a. dar nici nu m-am stresat sa tin vre-un regim dupa ce am nascut. le-am dat de la sine jos, in ritmul meu propriu si lent. nici gimnastica sau altceva nu am facut nici macar pt retragerea burtii (si nu am ramas cu vre-o burta lasata, nici vergeturi sau celulita decat ce aveam de dinainte de sarcini, ca doar nu eram extrem de slaba, tot cam pe la 58-59kg ma "invarteam"), decat ca mergeam mult pe jos cu portbebe, apoi impingand la carut/bicicleta, aveam grija ca cei mici sa fie mancati bine si sa le fac mancarica lor, dar de mine nu aveam grija sa mananc la timp si ce trebuie. pe mine acum m-a apucat "stresul" cu dietele, dar pana acum 4 ani am fost f relax...

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Mirela,multumesc mult pentru raspunsul atat de detaliat si interesant.
Ma intereseaza un regim "minune" pentru mama care zice ca la ea nici un regim nu da rezultate.. ca eu cu tot stresul am ajuns la 46 si sunt disperat sa mai pun cate un kg

Mergi la inceput