Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (97)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Fetele, vroiam sa va intreb daca este ok achizitionarea de mameloane de cauciuc.

La spital, se face clisma obligatoriu sau ne putem lua supozitoare cu glicerina?

Unde as putea gasi pompita de nas buna? Ne trebuie si pompita pt urechi?

Dar cearsafuri de plastic? Unde gasim mai bune?

Ce parere aveti de sacul de dormit?Mie mi se par mari, lungi si mi-e frica sa nu se bage rau copilul in ele sa se sufoce.

In privinta cremelor, in afara de sapun, sampon, ulei corrp si lotiune, mai trebuie ceva?

29+

Ok, hai sa raspund si eu din experienta

Mameloane de cauciuc , sunt ok cele de la Avent, sunt pe marimi. Totusi le recomand sa le folositi doar daca e f mare nevoie, adica ragade urate sau nu poate copilul sa apuce sfarcul sub nici o forma. Daca folositi mameloanele de cauciuc prea des, se obisnuieste copilul sa simta plasticul acela in gurita si nu mai vrea fara. Si tb si acele sterilizate, iar in deplasari e cam neplacut... Cel mai bine e sa aiba el sfarcul in gurita si sa il formeze singur cand suge.

Eu nu am avut parte de clisma inainte de nastere, insa am nascut natural. Nici supozitoare nu am avut nevoie, insa pt mamicile cu cezariana ar fi ok sa aiba la ele, pt ca primul scaun dupa nastere e cam dureros.

Pompita pt nas ok am luat de la Tigex, sub forma de burduf. Ultima oara am gasit in Carrefour, insa asta a fost acum cel putin 1 an. Batista bebelusului, cea care se conecteaza la aspirator, o recoman doar in caz de raceala si muci multi. Altfel poate irita mucoasa nazala. Mai recomand aspiratorul nazal la care mamica aspira cu gura. Se gaseste in farmacii, si e construit astfel incat mucisorii lui bb sa nu ajunga in gura la mami De pompa pt urechi nu am auzit ca s-ar folosi in mod curent, poate in situatii recomandate de pediatru.

Cearsafuri de plastic, nu am folosit. Poti gasi pt internet daca cauti "protectii pentru saltea". Am folosit insa aleze, niste paturici moi, impermeabile si absorbante. F utile in deplasari cand tb schimbat bebe, dar si acasa. Se gasesc in hipermarketuri si farmacii.

Sacul de dormit nu l-am folosit la Sofia de la inceput, si cand am incercat nu i-a placut ca nu era obisnuita. Voi incerca insa la Leon. Sunt mai sigure decat patura/plapuma, pt ca bebe nu si le poate trage pe cap, si nici nu aluneca in partea de jos a sacului.

Sapun, nu recomand, exista geluri de dus (mustela/sebamed) care nu contin sapun si sunt mai putin agresive cu pielea nou-nascutului, ulei de corp, doar pt masaj, si acela inainte de baita, altfel se incarca inutil piele lui bebe si e risc de bubite si iritatii, sampon e ok, dar nu musai, se poate folosi si gelul de corp, mai ales daca nu are par mult, o lotiune de corp, lejera pt dupa baita, creme pt fundulet, Bepanthen, sudocrem, sau galbenele (Dr. Baciu).

Servetele umede, am folosit la greu, Sanosan cu lotiune (ca au si unele cu ulei dar nu-mi plac). Acum vad ca a aparut la ei si o gama Sensitive, poate o incerc la Leon. Daca facea doar pisu nu o mai stergem deloc, insa de cele mai multe ori, in special la inceput, facea si caca (dupa fiecare masa). Si erau muuulte scutece de schimbat Am incercat spalatul la chiuveta insa mie mi s-a parut chinuitor pt bebe, mai ales noaptea (bebe face caca si noaptea si tb schimbat, altfel se irita la fundulet). Si desi am folosit servetele f des, nu am avut pb cu iritatiile, decat ocazional (cred ca de 2 ori in 1,8 ani de purtat de pampers).

Victoria, mami de Anna Sofia, 27+ cu inimioara

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

ce glicerina pt gura lui bb???pt ce????de asta nu stiam..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 28+ cu

pentru creiere spalate

Mami de (28.10.2008) si bb2 29+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Si inca ceva: e nevoie si de pudra de talc?Pt ca pe unele site-uri recomandau pudra de talc, pe altele, nu.

E nevoie sa iau la spital lapte praf(facand cezariana, poate nu mi se declnaseaza laptele, si daca da, care este mai bun?)

Tot la spital, sa iau si ceai de colici?Acestia pot aparea asa repede?

Referitor la tetine/suzete: nu stiu cat de mici sa cumpar pt un nou-nascut si daca este nevoie sa se obisnuiasca de la inceput cu cele ortodontice.

29+

Pudra de talc e cam periculoasa, o poate inspira bebe, nu o recomand (desi o folosesc cand ma epilez

Lapte praf, nu e nevoie la spital, decat daca vrei sa folosesti o marca anume. Sofia in spital a primit glucoza si a supt colostru de la mine. In ceea ce priveste marca, e bine sa te sfatuiesti cu pediatul care il va urmari pe bebe.

Ceai pt colici, ai putea sa bei tu, si prin lapticul tau ajunge si la bebe. Nu e recomandat ceaiul administrat sugarilor. Exista o gramada de preparate pt colici, care se administreaza sub forma de picaturi. De obicei colicii apar cam prin a 2-a saptamana de viata.

Am folosit suzete ortodontice de la Nuk, altele nici nu a acceptat. La suzeta a renuntat fi-mea de buna voie pe la 1 an, parca. Deci nu e regula ca daca a primit suzeta o va cere pana in clasa I

Se mai vorbea de glicerina. Unii pediatri recomanda stergerea guritei lui bebe cu o fasa sterila infasurata pe deget, pe care s-a pus glicerina cu niastin. Procedeul nu se face in mod curent, ci doar daca abar depuneri albe pe limba, care nu trec la 1 ora dupa masa.

Victoria, mami de Anna Sofia, 27+ cu inimioara

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Am schimbat semnatura, ca am mai crescut ceva. Am intrat si noi in trimestrul al III-lea

Am fost si la eco acum cateva zile, bebe e f bine, are 1260 g, iar presiunea pe arterele uterine e in limite normale, deci am scapat de emotii.

Va pe toate si va fac cinste cu tort si sampanie, din partea Sofiei!

Victoria, mami de Anna Sofia, 28+ cu inimioara

David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Uleiul de masaj de la Mustela, era f usor, intra f bine in piele, la fel ca lotiunea hidratanta, si il foloseam dupa baita, pt ca nu incarca pielea.
Acum o sa caut si eu ceva bio pt bebe. Ziceati de weleda....unde se gasesc la noi?
A...faza cu glicerina era la moda acum 2 ani...in orice filmulet , carte despre toaleta bebelusului, nu lipsea respectiva manevra. Inca sunt pediatri care o recomanda zilnic
Inca ceva si gata, ca azi parca nu mia termin cu vorbaria Mie mi-a fost teama, dupa ce i-a cazut buricul, sa o curat f bine inauntru...si a facut granulom, care a trebuit cauterizat. Am cam avut de tras, asa ca mare atentie cu igiena buricului, curatati zona cu simt de raspundere, ca nu-i faceti rau.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 30+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

va faceti bagaju' de parca nasteti maine. Va vad dupa... cate ati uitat sa luati
Eu n-am cumparat nici un fir de atza ptr bb si voi parca plecati pe Marte sa nasteti

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

eu ca si cosmetice le-am folosit pe cele de la bubchen si am fost extraordinar de multumita de ele. au scos si o gama ptr nou nascuti care la fel de buna si nu foarte scumpa....nu ma injurati dar nu-mi place deloc mustela...
scuze am intrat mai greu astazi ptr ca m-am trezit la 7 ca sa merg in oras cu barbatu sa mai luam ceva ptr casa. voi vreti sa decorati o camera iar eu am de terminat o casa si vreau sa ma mut pana nasc, iar sotiorul meu iubit ma plimba acum dupa tot felul.....
am schimbat si noi semnatura....am intrat in tim III
vroiam sa va mai zic de sacul de dormit care l-am folosit la amandoi baietii si am fost super incantata de el. eu urasc paturicile ptr ca atunci cand iustin avea 6 luni, dormea la pranz am iesit din camera sa ma duc la baie...cred ca am lipsit maxim 3-4 min...iar el probabil s-a trezit cand am iesit si s-a infasurat in paturica si nu a mai putut sa-si scoata capul de sub ea, cand m-am intors era in stare de soc aproape sufocat... am crezut ca mor atunci si am renuntat la paturici pana la 2 ani. iarna am folosit doar sac de dormit asa ca il recomand cu mare caldura

Mami Andreea 28sapt cu+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

deci...daca ma sunteti asa serioase ,io ma duc sa fac "secs".

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Fetelor, azi bebelusa mea nu a fost asa activa, nu prea am simtito. Poate fi ceva de rau?

28+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ALEXA1985

Fetelor, azi bebelusa mea nu a fost asa activa, nu prea am simtito. Poate fi ceva de rau?

28+

stai linistita ,nici flacaulmeu n-a fost activ prea tare.de spaima am mancat cioco si-am baut pepsi.a miscat,m-am linistit si-acum beau apa

Gabriela

Mergi la inceput