Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (97)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

cat a dormit in patutul lui (pana la 5 luni) am folosit o patura suficient de lata incat sa poata fi bagata intre saltea si patut, fixand-o. in felul asta nici nu se dezvelea si nici nu ajungea cu capul sub ea, ca putere sa o scoata de acolo nu au. e o varianta buna pentru cine are indoieli in privinta sacului de dormit. am unul nou-noutz dar nu cred ca o sa-l scot din ambalaj... oricum e pentru peste 6 luni (de la IKEA) deci la inceput nu mi-ar folosi, iar dupa 6 luni e o atare libertate a miscarilor pe care un sac de dormit o ingradeste... mie imi place sa ma misc liber in somn, asa ca nu am sa-l folosesc nici dupa.

Mami de (28.10.2008) si bb2 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DIMITRA_R spune:

buna!sa ma bag si eu in discutie...
despre sacul de dormit,nu am avut la dimitra,dar acum o sa imi iau neaparat,la fetita ma trezeam toata noaptea sa o invelesc,si mai o gaseam si cu paturica pe fata cata o data,am inteles ca este fff bun si sigur,sunt de acord
POMPITA de nas am de la farmacie,din aia care tragi cu gura si este f buna,despre batista bebelusului am inteles ca trezesti toata casa daca este nevoie si noaptea sa cureti nasul...
pudra de talc nu am folosit niciodata,aici este o crema fff buna pt funduletul copiilor SUDOCREM,este minunata
lapte pref aveau la spital,si clisme la fel ni sau facut de la spital
cearsafurile de plastic sunt fff folositoare,le pui unde schimbi pe bebe,si de multe ori,or sa faca pipi sau kaka,si nu va fi nevoie sa schimbi tot patul
despre suzete si biberoane,eu am luat de la CHICCO avand si sterilizator de la ei,au fost asa de bune ca inca le am in stare buna,o sa cumpar doar tetine si suzete noi
POMPITA DE URECHI nu stiam ca se foloseste,mie dr mi-a spus sa nu bag nici bete de urechi ,decat sa sterg urechea cu coltul prosopului,asta pana pe la 3-4 luni
pup fetele
felicitari pt semnaturi!

LARISAdeDIMITRA(2.02.2007)26s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALEXA1985

Fetelor, azi bebelusa mea nu a fost asa activa, nu prea am simtito. Poate fi ceva de rau?

28+

ALEXA nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi, nici bebele meu nu este zilnic la fel de activ.

23+ viitoare mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Back si eu! Am facut poze .... le descarc si le pun ca singura mea poza cu burta data de la 22 saptamani.

Eu cosmetice am folosit NIVEA BABY. Am fost si sunt in continuare super multumita. Tin minte ca am vrut sa iau Mustela o data dar avea un pret exagerat si sincer cunosc multe persoane care nu si le-ar putea permite.

alinushca dupa cum a explicat Joy21 foarte frumos mai sus, glicerina aceea este speciala pentru guritza bebelului si se foloseste pentru depuneri si afte. Am avut si noi problema asta si tot aceeasi glicerina pe comprese sterile am folosit pentru curatarea guritzei.

Parerea mea: cu cat tratati bebelusul mai "sesitive" cu atat va fi mai sensibil. De exemplu daca va faceti un obicei sa folositi crema la fundulet cand schimbati pampersul, desi copilul nu este iritat, pregatiti-va sa va mentineti obiceiul o perioada luuuunga de timp (nepotelul meu are aproape 4 ani si crema e sfanta la curu' lui).

Revin cu pozele....

Cris mami de Teodora si 30+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput

sashenka, tocmai ce ziceam ca nici mie nu imi place Mustela. are un miros izbitor de puternic, orice produs din gama lor ai folosi, si nu e normal pentru un nou nascut.
Weleda se gasesc sigur la farmaciile Dona... nu ca le-as prefera ca sunt destul de scumpe, dar sunt destul de variat dotate incat sa se gaseasca si Weleda. Au produse cam la fel de scumpe ca celelalte firme care fac produse pentru bebelusi serioase (eg. nu Johnson, Nivea, si altele comerciale). Nu am testat nimic in afara de crema de maini pentru fomei care mi-a placut cum mirosea. Sper ca produsele pentru copiii sa fie fara miros, ca in rest tot ce am citit despre cum sunt produse si ce ingrediente se folosesc corespunde cu ce ar trebui sa primeasca un bb mai mult decat Mustela Sanosan etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DIMITRA_R spune:

am facut si eu lista cu cele necesare,si astept cu drag luna octombrie,sa ma duc la cumparaturi pt bebe

si eu ma simt ca o balena,ma sucesc foarte greu in pat noaptea,merg greu,obosesc,si morrr de cald,mai am 12 saptamani,si ma usurez

LARISAdeDIMITRA(2.02.2007)26s

Mergi la inceput

cris, pentru tratarea aftelor inteleg si e de dorit sa treaca cat mai repede posibil pentru ca interfereaza cu alaptarea din pacate. dar sunt o chestie f rara. pentru "depuneri" nu. sunt de acord cu tine ca un bebelush nu trebuie facut sensitive, insa sa nu folosesti tot felul de chimicale intra de minune in categoria de a nu-l face sensitive si a-i da ocazia sa creasca fara sa dezvolte tot felul de alergii dubioase. in primele luni de viata sunt bebelusi care fac iritatii urate daca nu folosesti produse pentru funduletz indiferent cat de bine si de des ii schimbi pampersul. eu am folosit constant la inceput. de mult insa nu mai folosim deloc sau doar extrem de rar, deci nu e regula ca ajungi cu el la 4 ani.

edit: e drept ca eu cand zic NU la glicerina ma refer la copiii alaptati natural si nu la cei pe lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

crisis nu e vorba ca facem copilul sensibil ..e vorba ca protejam cat se poate de chimicale ..de ex parabeni care sunt superrrrrr periculosi si unii dinre ei se cmporta ca niste hormoni deci iti dai seama ce periculos pt n bb mic...si pt noi ..eu si pt mine caut produse fara parabens...unele fete de anul trecut faceau ii faceau baie lui bb in ceai de galbenee parca si foloseau produse cat mai naturale.eu sunt de genul asta ....dar pana la urma fiecare mama decide ce este cel mai bine pt copilul ei

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Bine v-am regasit burtici !

Azi n-am fost pe acasa, am fost cu sotul si cu tata la peste. Nu, n-am pescuit eu, doar ei, ca ei au si patalama, eu numai cu privitul... Am stat pe malul Dunarii, m-am prajit la umbra si prin tricou si am ajuns acasa rupta de oboseala.

Foarte interesante discutiile despre cosmetice si lucrusoare de bebei. Mi-am notat tot, sunt eleva constiincioasa .

Trebuie sa ma apuc si eu de listuta pentru bebe, ca tot se apropie 16 sept. si Baby expo si ar cam trebui sa am pus totul la punct. Dimitra, poate ar fi de ajutor burticilor la primul bebe sa postezi undeva listuta. Ne mai inspiram si noi.

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinaalex spune:

Buna fetelor
Eu am lipsit de pe aici in ultima luna si cred ca m-ati si uitat . Am fost plecata 3 saptamani, iar in ultima saptamana am tot incercat sa recuperez ce ati scris, dar n-am nici o sansa. Cu chiu cu vai am citit ultimele 3 capitole. Asta e, sper sa nu ma bag in seama aiurea .
Noi am fost joi la eco de 22 saptamani si suntem 2 grasuni. Bebe are 580 grame, iar eu am luat destul de mult in greutate in perioada in care am fost plecata, motiv pt care m-a certat dna doctor. In rest totul pare in regula cu bebe. Termenul cf UM e 29.12, insa la ultima eco ni s-a dat 18.12. Sper sa fie mai spre mijlocul lunii ca tare mi-e teama de nastere in timpul sarbatorilor. Colul meu e in continuare de 2,7 si inchis. Mai merg la control in saptamana 27, iar in saptamana 28 la eco.
Am citit atat de mult azi incat e totul o varzuca in capul meu. Imi aduc aminte doar ca a intrebat cineva de avion. Eu n-am avut nici o problema vis-a-vis de zbor si bebe, insa am fost luata destul de serios la intrebari de catre companie la intoarcere si de aceea recomand si eu sa aveti la voi o scrisoare de la medic sau daca nu se poate, macar ultima ecografie ca sa demonstrati numarul de saptamani. Oricum stiu ca fiecare companie are regulile ei asa ca e mai bine sa dati un telefon inainte. Eu am considerat ca e sarcina prea mica si nu m-am deranjat sa iau ceva de la medic, dar am avut ceva emotii la intoarcere.
Vad ca voi ati trecut deja la alt prefix. Felicitari tuturor! Eu cu ale mele 22+ ma simt asa pitica...
Cam atat imi aduc aminte sa scriu acum si oricum m-am lungit prea mult.
Va pup pe toate si ma bucur sa va regasesc cu bine!!!

22+

Mergi la inceput