Am nevoie de un sfat!!
Aseara a fost un confilct intre copii pe strada,cand erau la joaca. baiatul meu de 12 ani,a fost tras de par si lovit pe fata de doua ori,de unchiul celuilalt copil. am iesit sa il intreb,de ce l-a lovit. a facut un scandal monstru ,a urlat pana au iesit toti vecinii. a venit si mama copilului ,care a vorbit foarte urat,m-a insultat ,jignit. M-am enervat atat de tare,ca nici nu m-am gandit la ce trebuia sa fac. Astazi la serviciu am vorbit cu un politist,care a zis ca cel mai bine era daca mergeam aseara la medicul legist,iar dupa aceea la politie. Dar ca nici acum nu e tarziu ,daca vreau sa depun plangere. Voi ce a-ti face???
Raspunsuri
Tala spune:
Nu ai spus care ar fi fost motivul pentru care ti-au lovit copilul. Insa, indiferent de ce ar fi facut nimic nu justifica asa ceva. Daca as fii in locul tau m-as duce la politie, m-as asigura ca am si martoti (din ce spui s-au cam adunat vecini pe-acolo) si as incerca sa-i fac sa plateasca pe cei care mi-au lovit copilul
succes!
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
SufletDInger spune:
Si eu m-as duce la politie si as face sesizare scrisa. De fapt, chemam politia atunci si daca stau bine sa ma gandesc sunam la 112 ca aia sigur faceau ceva.
inbox spune:
Eu as fi sunat atunci la politie, de fapt la 112! Nici acum nu e prea tarziu sa depui o plangere ceva.
Ma intreb, daca el si-a permis sa-ti bata copilul cu tine de fata, daca copilul era singur ce ar fi facut?
mamica de printesa Maria si 30s
Kynga spune:
baiatul meu si-a lasat parul putin mai lung,iar copilul respectiv,striga dupa el ca e fetita(dar asa face si cu alti copii).Al meu i-a zis de cateva ori sa termine,dar el a continuat. Baiatul meu L-a pus la pamant,atunci a intervenit unchiul copilului,care l-a ridicat de par si l-a lovit tare de tot pe fata. Sau vazut urmele toata seara. Stiu ca si al meu a gresit,dar consider ca el nu avea dreptul sa-l"educe" ,dupa cum s-a exprimat.Trebuia sa vina cu el la mine,si eu sa-l pedepsesc.
Jasmin012 spune:
Lucrurile astea nu trebuie trecute cu vederea. Romanii trebuie sa invete si ei ca nu pot sa continue sa bata copiii altora.
Kynga, scoate certificat medico-legal, fa o reclamatie la politie si nu te lasa. Mai ales ca ai si martori. Succes.
In primul rand ca nu mai ai incotro, la cum au mers lucrurile alta cale nu ai. Altfel risti sa-ti dezamagesti copilul, ca nu ai nici o putere sa-l aperi, sa-l inveti ca oricine poate sa dea in el de fata cu tine si tu nu faci nimic.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Happy_in_TO spune:
Mie mi s-a intimplat o data acum citeva luni cind, la autobuzul care duce copiii la scoala, o mama a prins-o pe Maya de brat si a scuturat-o in timp ce s-a rastit la ea. Cica la plecare Maya s-ar fi grabit si ar fi impins-o pe fiica-sa pe scari in sus. S-a rastit si i-a spus lui Maya "Ai sa vezi ce ai sa patesti daca o mai imbrincesti pe fata mea!"
Eu nu o duc dimineata la autobuz, o lasam la Day-care si invatatoarele de acolo o puneau in autobuzul pentru scoala franceza.
Seara, mi-a spus Maya despre ce s-a intimplat si mi-a spus ca a fost tare speriata de acea femeie, ca ii batea inima puternic. Am intrebat-o daca invataotoarele de la day-care au observat ce s-a intimplat si mi-a spus ca nu.
I-am scris femeii o scrisoare in care i-am spus ca ceea ce a facut se numeste abuz si nu ii permit asa ceva. Ca ar fi trebuit sa mearga la invatatoare sa le spuna ce s-a intimplat, ca ele apoi sa o disciplineze pe Maya.
I-am scris apoi ca daca se va mai intimpla o data macar sa o atinga pe Maya, ii voi face plingere la politie si o voi da in judecata. I-am inclus numarul meu de telefon daca vrea sa ma contacteze daca are ceva neclar.
Invatatoarelor le-am dat copie dupa scrisoare si le-am spus ca ceea ce s-a intimplat s-a petrecut in timpul cind Maya era sub supravegherea lor. Daca se mai intimpla o data ca fata mea sa fie abuzata, le voi face si lor plingere oficiala.
Parerea mea este sa faci plingere. Copilul tau se va simti protejat de tine iar tu vei fi linistita ca data viitoare nu se va mai intimpla. Eu dadeam cu unchi de pamint :))
josefine spune:
Plangere la politie si certificat medico-legal.
Eu am fost in situatia copilului acum ceva ani. Parintii mei l-au dat in judecata pe tip si a platit o amenda. Dar asta l-a linistit.
www.razvanphotography.com
adana. spune:
buna Kynga,
speram sa ne reintalnim in circumstante mai ok.
imi pare tare rau pentru ce s-a intamplat.
cum i-a fost puilui tau?
duminica trecuta am trecut si noi prin ceva similar.
am scris la subiectul "abuzul asupra copilului, facem sau nu ceva", dar nu mi-a raspuns nimeni, prespun ca nu a fost o idee buna sa-l postez acolo.
Citat: |
citat din mesajul lui . Nu stiu daca subiectul asta mai este urmarit. Va marturisesc ca nici nu am avut curajul sa ma apuc sa-l citesc, acum ceva vreme, din cauza faptului ca era asa mare. Si apoi am uitat. Auzisem despre ceva initiative gen: scris pe tricouri chestii anti-violenta. E asta subiectul? In fine, am sa scriu de ce sunt acum, aici. Ieri, in tren, o femeie mi-a palmuit fetita de 5 ani, dupa ce fetita mea o impinsese, in joaca, pe fetita ei in fata. Fetita era in mijlocul tuturor din compartiment si toata lumea se juca cu ea. Inclusiv fata mea, care initial fusese retinuta fata de ea, pentru ca o simtea un pic prea invaziva. Delia, fata mea, a impins-o din spate, usor, zambind. Fetita, care evident nu-i vedea chipul, a inceput sa planga, percepand ca pe ceva agresiv. Eu i-am spus Deliei ca nu a fost o gluma prea inspirata, sa mearga sa vorbeasca cu ea. Oricum, fata mea se ridicase deja ca sa mearga la cealalta fetita sa o impace. Numai bine ca sa primeasca o palma puternica peste fata de la mama fetitei, care a adaugat ca nimeni nu-i loveste copilul. Am plecat din compartiment, am anuntat politia care a venit si i-a luat datele, si i-a dat o amenda incadrata ca Art. 2. - Constituie contraven#355;ie s#259;vār#351;irea oric#259;reia dintre urm#259;toarele fapte, dac#259; nu sunt comise īn astfel de condi#355;ii īncāt, potrivit legii penale, s#259; fie considerate infrac#355;iuni: 1) s#259;vār#351;irea īn public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenin#355;#259;ri cu acte de violen#355;#259; īmpotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natur#259; s#259; tulbure ordinea #351;i lini#351;tea public#259; sau s#259; provoace indignarea cet#259;#355;enilor ori s#259; lezeze demnitatea #351;i onoarea acestora sau a institu#355;iilor publice; Ceea ce imi doream era sa pot face ceva pentru ca femeia aia sa nu mai faca asa ceva. Sau daca face, sa se stie. Sa scrie pe ea, in datele de la politie, ce a facut. Si nu s-a intamplat asa. Are o amenda pentru o chestie pe care o poate si contesta, banuiesc, la o adica. Dar oricum, o chestie care nu-i aia pe care a facut-o. Politistii nu mi-au fost de prea mare ajutor. nu am plecat de acolo decat cu datele tipei, m-au descurajat sa fac o plangere, pentru ca as fi avut nevoie de zile de spitalizare. Nu se vedea nici o urma pe fata fetei. Deci e clar, nu despre asta e vorba. In momentul asta nu stiu, nu exista nici o lege care sa protejeze, explicit, copiii de palmele adultilor? |
inca nu am facut nimic, dar vreau. sper sa reusesc sa ma sfatuiesc cu cineva in legatura cu plangerea aia, in asa fel incat sa nu ma mai simt, la politie, asa descoperita cum m-am simtit data trecuta.
nu-mi iese din cap femeia aia, si probabil ca trebuie facut mai mult ca sa-mi iasa. desi, pe de alta parte, e ultimul lucru pe care mi-l doresc sa o mai vad o data in fata.
copila mea devine iritata din orice.
tu probabil ca iti amintesti ce copila senina aveam.
adana. spune:
uite aici despre lovire, si scrie ca nu trebuie musai certificat:
http://www.infolegal.ro/infractiunea-de-lovire-si-alte-violente-180-cod-penal/2007/07/16/
pe mine ma incurca mult partea cu doveditul. pe la sfarsit.
si mi-e teama ca trebuie dovedit ca un copil sufera daca e lovit de un adult.
elaga spune:
As fi sunat de urgenta la 112. Cum sa-mi loveasca copilul? Poti depune o plangere impotriva respectivului adult.