Prietene la bine si la greu - 46
Raspunsuri - Pagina 8
monis5 spune:
Maria multumim de tratatie sa traiesti . nu ne-am vazut la mare (oricum nucred ca reuseam, ca noi am bolit cateva zile...)
Lylyana multumim de poze, f faine . Astept repetir la picnicul de azi. Ce a facut Alex dupa ce ati ajuns?
Lavi parca esti mai relaxata... m-as bucura sa fie asa
Raluci cum ati reusit sa pierdeti ? ai zis tu ca nu vrei sa te intorci si uite ca ti-a jucat inconstientul feste
Licurici multa sanatate! rechinasei macar i-a trecut muceala? si spor la pictat (cam pretentios zmaul tau )
Doris bafta! sa iasa dintisorii repede si fara dureri
Flavours ma bucur ca ai bagat nasucul? ce mai face Tudor? ne mai impartasesti si noua ceva idei de papa pt pitici de 9 luni + ? cand ai tu timp si chef? asta pt orice necazuri ai avea.
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
monis5 spune:
Gabitza multa sanatate (niste probiotice te-ar ajuta la refacerea florei ) si multa putere sa ai grija de mucosi!
Tinonino imi pare rau ca ai necazuri, daca putem sa ajutam cu ceva sau macar cu o vorba buna, pe aici suntem . Si la noi jucariile sunt ultimele pe lista, mai interesanta e colectia de capace, lingurite, accesoriile de la babycook... nu mai zic de cabluri, prize, stechere, usi, draperii etc. De muscat nu prea il las eu, dar nici f apucat pe treaba asta nu este. Cat despre silabe... pai Iulian de 3 saptamani nu a mai zis nimic, inafara de vocalize. Daca tipa si tip si eu cu el, incepe intrecerea: cine tipa mai tare. Il las mereu pe el sa castige ca sa nu intindem coarda cu vecinii . Dar silabe, ciu-ciu. Va spune el mai incolo, nici o grija .
Na_bo vezi ca am pus reteta de papanasi pe contul comun, la documente. Nu i-am dat inca, dar cand va fi, ii voi da la masa 3 - aia de la 18-19).
Exact asta vroiam sa intreb si eu, cu ghivecele de flori ca vine iarna si tb sa le bag in casa de pe balcon si tot caut solutii cum sa traiasca in aceeasi casa cu copilul . Deci? ceva idei, solutii?
Lumi bravo pt maturare , la multe stelute. Ce faceti voi? Petrecere frumoasa la Roman!
Lylyana, Ralu imi permit si eu daca nu va suparati sa fur din pozele de la intalniri sa pun si la mine in album
daca e asa liniste pe aici, ma retrag strategic spre pat ca asta noapte eu aveam somn, dar cine credeti ca se tot atarna de tzitzi? . Azi imi venea sa ma culc pe paturica la umbra, langa pitici in parc.
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
grigore_tina spune:
In sfarsit am revenit.Mi-a fost dor de voi dar am avut casa plina de everesti curati care vroiau sa fie calcati si everesti care urmau sa fie spalati.Sa va spun ca ieri am spalat toata ziua si inca nu am dovedit hainutele?
Urez si eu la multi ani tuturor sarbatoritelor din luna august si multe lunite bebelusilor.
Revin cu raspunsuri din ce imi aduc aminte.Pana acum am recuperat ca sa fiu in tema.
de George-Stefan (15.11.09)
laviniablaga spune:
Monis...nu relaxata, ci resemnata...pe soacra-mea nu am bagat-o in seama ca la cate am pe cap, numai de gura ei nu am chef, si am noroc ca Luci ma sustine...cat despre toate celelalte incerc sa le ignor...ca am ajuns la concluzia ca daca tot stau si ma gandesc nu rezolv nimic, doar ma supar si mai tare, si sincer am observat ca am devenit mai irascibila si nu imi doresc sa ma imbolnavesc de nervi...ca atunci ma "rezolv" complet. Inainte sa ajung la socrela, am mers sa ma interesez la un laborator de prajituri in oras, de torturi si preturi, si la fel ca si in cazul restaurantului plata e dupa...deci...sa dea Domnu` sa ne vina toti oamenii la nunta...oricum, cam 120 de persoane e sigur ca vin...ca mi-au confirmat, inainte de a le imparti invitatiile...pe care de altfel nici nu le-am comandat...Hai ca nu mai palavragesc...ca astea sunt lucruri care nu al legatura cu forumul...da` ma ia si pe mine valul...va las acum...ca s-a terminat meciul...a pierdut Dinamo...si sotul e nervos....incerc sa il calmez...punandu-l sa il priveasca pe Rares care zambeste prin somn!
grigore_tina spune:
Va plangeati de copii cu somn aiurea.Si Geo serveste nspe mii de treziri pe noapte rezolvate cu tzitzi.Asta de cand am revenit de la munte.
Monis mancarea cu bucatele/pasata cu furculitza data la copil= kk catastrofal pentru nasurile noastre + resturi nedigerate.Andre ziceai ca vrei sa dai vinete la copila.Am vazut ca i-ai dat.Parerea mea:e cam greu digerabila;vezi sa nu aveti probleme.Nu ii da seara.Intrebai de amestecuri cu iaurt/branza.Iti spun ce am testa eu:iaut+branza,iaurt+cereale bio(puse direct in iaurtul rece.Nu au lapte si le poti face cu orice:fructe,supa,legume), iaurt+banana,iaurt+branza+galbenus de ou+mamaliga;
branza+banana+lm/lp(in cazul tau), branza+spanac+brocolli+lm+unt,branza+nectarina.Atat am incercat eu.
Intrebare pentru tine:tati de Chiara stie doar cum sta treaba cu legumele congelate sau si cu carnea?eu iau carne proaspata mereu,dar e mai buna ca aia congelata sau nu?
Iaurtul Muller e si simplu la noi,dar si cu zahar din struguri.Vezi ca pe ala simplu scrie natur.Poate gasesti.
Laura superba baia ta.Eu nu am luat cada pe cilt din cauza spatiului mic,dar imi place cum ti-a iesit tie.Esuper ca aveti 3 camere si e casuta voastra.
Broscutza si fetele din Mangalica in Penny au iaurt Bony/Boni parca asa se numeste din lapte pasteurizat de vaca,culturi lactice si fermenti.Pretul e 1.99/400 gr sau 0.69/150 gr.Are 2.8% grasime.Laptele batut de la ei nu e prea delicios(parerea mea).Eu zic ca e bun pentru bebei.Geo papa cand nu am muller.
Tot in Penny,la raoinul cu cafea,cereale,paine au si rondele de orez Unopan parca le zice natur/cu sare bune pentru bebei.Eu am luat natur.1.99RON 10 BUC/PG.
Ramona ma bucur ca ai renuntat la divort.Vroiam sa iti spun si eu,dar tu stii mai bine.Cand ai un copil te gandesti un pic si la el si,nu cred ca i-ar fi bine fara tata.Va descurcati voi.Poate vin vremuri mai bune si vine tati sau plecati voi la el.
Lila mersi de strigare.M-am pitit dupa munti de rufe si maine fac compot si gem de prune.
Am vazut si eu poze cu fetele .Superbe sunteti doamnelor,ca si copiii.
L-am innebunit pe tati de broscutz(asa ne zice noua sotul-broscutele mele) cu broscuza mica de la mare.O vrem de nora.E superba.
Cineva avea probleme cu mancarea,nu doar Lumi.La legume eu ii adaug si un pic de unt in loc de ulei.Am luat acum Butter din carrefour cu unt 65% grasime(71%)+iaurt( 21%). E foarte bun.
Lavi sanatate si multa liniste pentru voi.
grigore_tina spune:
Tinonino imi pare bine ca ai aparut si pe la noi.
Laura imi pare rau ca ai racit.SA te faci bine repede.
Si acum bilantul la 9 luni jumate
-sta bine in fund
-se ridica in picioare de ce prinde si merge;merge cand il tine cineva de manute
-in patut a inceput sa isi caute singur echilibrul.sta in picioare fara sprin 1-2 secunde apoi cade in fund(de regula) sau pe spate.
-mananca mai putin:circa 160-170 gr la fiecare masa solide)dimi-fructe;pranz-legume,pui,peste,ficat,curcan,ou,branzica;la 18.00-cereale cu lm,iaurt,branza;-diverse combinatii-in rest tzitzi.)
-joaca cucu-bau cu paturica/ce ii dau in mana cand il schimb(cutia cu crema,servetelele.etc.le duce la ochi,ii acopera si cand ii descopera asteapta sa ii spun bau)
-in carutz isi ascunde fata si cand o arata asteapta sa ii spunem bau
-da si el pupici ca si Alexa lui Lumi
-busileste la greu cand nu are de ce se ridica(la munte busilea prin iarba toata ziua)
-de azi zice mama ,nana(in lov de nani) si tot clar
-mai zice tata,taie,tae(in loc de tare cand il dau in leagan),tai(in loc de stai),da,hai,aide(in loc de haide).
-are 8.400 kg si 73 cm(masurati de doctorita;eu nu l-am masurat inca)
Cam atat.Geo s-a dezvoltat foarte mult la munte.Acolo a inceput efectiv sa vorbeasca asa bine.
Aaaaaaaaa... era sa uit:strige"ba"dupa caini.E innebunit dupa ei.
grigore_tina spune:
Noapte buna.
I-am cumparat www.intrasavezi.ro/masinuta_5_in_1_maestro/226.htm" target="_blank">asta lui Geo si www.okazii.ro/catalog/43336701/Premergatoare-pentru-copii-2-in-1-Premergator-masinuta-NOU-.html" target="_blank">asta.Sper sa fie incantat de ele.Prima masinuta a venit azi,pe a doua o asteptam.
Cred ca picilor le-ar mai place:www.intrasavezi.ro/covor_electronic_tapis_electronique_smoby/2371.htm" target="_blank">1 www.intrasavezi.ro/scaun_baie_cu_jucarii/213.htm" target="_blank">2 www.intrasavezi.ro/tub_gonflabil/99.htm" target="_blank">3
pentru toata lumea
Flavours spune:
laura, ti-am dat add (sunt andreea)
monis, merci frumos de ciomagul anti-necaz, chiar mi-ar prinde bine :). Tudor e bine, creste si busileste, de preferinta pe gresie sau parchet. covoarele sau paturile au spini. la fel si tarcul imens, cu 8 laturi pe care m-am caznit sa il comand ca sa nu se simta puiul ingradit. nici un dinte inca...
la capitoul mancare, zilele astea cred ca tine un pic la silueta. azi i-am dat prima oara quinoa. am combinat-o cu ficat de gaina. tot azi budinca de dovlecei cu branza, marar si galbenus. in rest, nu stiu daca am mai scris despre creier, carne si ficat de capra... si nu stiu daca am mentionat figura pediatrei la auzul acestora... "nu avem suficiente date despre consumul de asa ceva la bebelusi"... a fost draguta.
in rest profitam de fructele de sezon.
ca tot am auzit de papanasi, eu cred ca as face un papanas de genul asta: faina de quinoa sau/si orez, lapte, branza proaspata, galbenus, din care sa se formeze galusti mici pt pus la fiert. apoi in loc de dulceata as pune sos de fructe proaspete si smantana fermentata. eu papanasi am mancat prima oara anul trecut... din aia de adulti.
mamica lui Tudor (04.11.2009)
Tudor in filmulete
laviniablaga spune:
for all!
Buna dimineatza!
LMA SARBATORITILOR ZILEI:
-USORII:
DAN DE DYMOMO
CHIARA DE ANDRE
ARIANA DE LALU
MAYA DE BIARA(PUPICI LA NORA MEA DRAGA)
tinonino81 spune:
Neata!
Lavi iau si eu o cafea de la tine
Monis multumesc,m-ai mai linistit,cat despre probleme stiu ca sunteti aici,dar mai rau imi fac daca discut despre ele
Am vazut poze cu fulgusori foarte frumosi,si cu mamici asemenea.
Pupici si un Week-end placut