MONTIGNAC (146) STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 19
ninha spune:
interesant pateul asta. cred ca e mai sanatos decat reteta mea, care e mai... taraneasca.
eu pun la fiert un kg de slanina, 1 gk de ceapa, 1kg de carne de porc, si un kg de ficat de porc, toate date prin masina de tocat carne. cand iese slanina deasupra il iau d epe foc, il las sa se raceasca si il mai dau o data prin masin ade tocat carne. apoi il mai pun sa dea cateva clocote cu foi de dafin, cimbru, sare si piper dupa gust, si cand e gata il las iar la racit si il pun in borcane. pun niste ulei deasupra si il depozitez in debara sau pe balcon, depinde de anotimp.
asta e!
Ninha, mami lu' Mirci
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wI3O97P/weight.png[/image
puisorul spune:
Anamariame, sa vii cu impresii despre briose
Nikol, nu cred sa fie vreo interdictie la ceaiuri. Fructele daca le mananci dimineata sunt ok.
Andanii,scuze ca am parasit conversatia atat de abrupt dar intrase cineva la mine si nu mai puteam butona. Spor la muraturit
Annemary, pana sa avem pitica si sa tin monti nici pe mine nu m-a pasionat bucataria. Dar apoi asa treptat am inceput sa ador gatitul. Mai ales imi place sa incerc retete noi si cat mai sanatoase. Ma relaxeaza foarte tare. De gatit, o fac de obicei in weekend cand gatesc mai multe feluri plus planific pranzul pt toata saptamana. Am noroc ca fetita mananca la gradi, eu ma descurc cu pachetelul iar sotul prin restaurante sau cantine. Peste saptamana gatesc doar cina si de obicei chestii usoare si rapide.
Azi tocmai a taiat mama cativa pui de casa asa ca vreau sa incerc pateul. Am mai facut o data si nu i-a placut la Stefi. O sa incerc cu reteta din linkul de pe culinar dar vreau sa pun si piept de pui.
Ma duc sa pun naut la inmuiat sa fac falafel si hummus pt pranzul de servici. Si incerc si reteta de conopida sa vad ce iese.
Va pup si sa aveti un weekend frumos
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
anne`mary spune:
Ninha legat de stirea de la proTV nu stiu ce sa-ti spun: era vorba despre un baiat de 25 de ani, care manca aiurea (si dadea imagini su shaworma) iar el spunea ca erau momente cand manca o singura data pe zi si atunci mult. In rest nu spunea foarte multe ci doar doctori care spunea ca a crescut simtitor numarul de persoane sub 30 de ani cu cancer la stomac si colon si spunea ceva de un scrining (nu stiu daca am scris bine pentru ca nu stiu ce inseamna). Oricum mi s-a incretit parul caci eu am 27 de ani si ma gandesc ca baiatul ala este cu 2 ani mai tanar.
Cu bucataria ce sa mai spun... mie nu-mi iese bine nimic prima oara, nu va spun cate oale am aruncat (venea sotul acasa "ce faci femeie, ce ai facut azi?" "pai am aruncat o alta oala ). Macar imi place sa spal vase ...doar ca trebuie sa ai dupa ce sa speli vase.
Am facut si eu pate o data si ne-a placut mult....o sa ma incerc o data.
pupici
andanii spune:
ninha io zic ca e monti pateul tau dar e bomba calorica fiind slanina , cred ca daca ai pune carne de pui cu tot cu piele si eventual niste ulei de masline ar fi super ....hmmmm dar tocmai asta e chestia , probabil ca slanina aia conserva bine pateul de nu se strica ... nu ???
puisorule nici o problema n-au intrat zilele-n sac
anemary mai ai timp sa te apuci de bucatarit .... eu am 37 si inca nu pot sa zic ca o fac cu placere .... imi
place acuma de cand cu monti sa inventez sa cercetez tot felul de chestii noi , dar nu sunt genul sa fac mancarurile de pe vremea bunicii clasice si mereu aceleasi
monnvas vezi ca te las sefa cu deschisul capitolului si de data asta .... plec dimineata la sat si nu stiu daca apuc sa intru sa fac capitol nou ... pusilici si miii de multamiri pentru ajutor
merg sa intind rufele si sa fac bagajul
ne citim curand
andanii
puisorul spune:
Daca nu a scris nimeni pana la ora asta inseamna ca aveti un weekend plin. Deci nici o grija Andanii ca nu terminam repede capitolul asta
Meniu azi:
MD(pe la 11): virsli, branza brie si rosii
P&C: ciorba de fasole verde si placinta de dovlecei cu gogosar
Si cum nu am sot(lucreaza) am avut timp de gatit:
- pateu dupa reteta de pe culi( a iesit foarte gustos, am pus in plus niste piept de pui si nu am pus telina)
- falafel
- hummus
- placinta de dovlecel
- http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/26771/Prajituri-de-branza/ sunt delicioase( in loc de zahar am pus sirop de agave,biscuiti am pus unii dietetici din faina integrala, fara cioco, si le voi servi cu sos de fructe de padure)
Si maine se repeta conopida coapta la cuptor care a avut mare succes. Este o garnitura excelenta
Noapte buna
andanii spune:
hmmm sesizez ca m-am stresat degaba cu deschiderea capitolului nou , un mesaj in doua zile .... fain am ajuns
andanii
valentinag spune:
Buna fetele.
Dupa ce saptamana trecuta am avut stagnare,azi dimineata cantarul m-a iubit,putin,da e bine si asa -400 gr.
Weekendul asta am mancat mult,aproape monti,da mult.Plus 2 felii de diplomat si mousse de cioco,sper sa nu se vada,ca de azi sunt strict iarasi.
Ieri am mancat asa
5 sarmale cu 2 guri de mamaliga
o bucatica mica de pui si 3 castraveciori murati
seara ciorba de perisoare(monti toata ziua)
si vreo 5-6 chiftele cu conopida murata langa
sambata o felie de diplomat,ieri una de triple mousse,facute de mine,au iesit perfect,a fost batalie pe ele,ma bucur ca am apucat
Azi am de gand asa:
o felie de paine cu un iaurt mic
rosie,branza,castravete,2 oua fierte
tocanita de ceapa cu muraturi langa
Am primit niste cioco neagra,toblerone,da aia are martipan in ea,nu cred ca e monti nu?
O saptamana cu rezultate va doresc!
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Catalishka spune:
Neatza si de la moi, intru rapid si scurt, tb sa ajung la doctor pentru o trimitere. Spata trecuta am fost f f aglomerata cu diverse, printre care o nunta sambata seara la care am mancat relativ putin, dar nu m-am putut abtina la doo sarmale cu mamaliga , mno pentru asta din 72.5 cat aveam sapt trecuta, acu e 72.9...bun si asa...redevin stricta de azi, sper sa scad in continuare, chiar si asa catinel catinel, tot is multumita. Cred ca ma va ajuta si ziua de maine cand va trebui sa trec printr-o interventie chirurgicala. Teoretic nu e mare lucru, sper sa fie ok...va tin la curent.
Tineti-mi pumnii! Va pup!
puisorul spune:
Vali, cel mai important e ca nu arata crestere cantarul
Catalishka, tin pumnii si sa ne spui ce si cum
Abia acum am mancat micul dejun: falafel, branza brie si salata de gulie. Pt prima data mananc dar e foarte buna, am pus pe ea doar ulei de masline,sare si piper. De pranz-cina am o mancarica de fasole verde cu pui.
Azi sunt libera asa ca bag smotru la greu. Ieri ne-am repatriat de la parintii mei dupa 3 luni de huzur, asa ca am o multime de haine de aranjat, de calcat, curatenie. Si toate astea ar trebui sa le fac teoretic pana la 16,30 cand plec dupa pitica la gradi.
Sa aveti o zi frumoasa