MONTIGNAC (146) STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 13
Monnvas spune:
Puisorule, ia uite:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/19765/Retete-Montignac-Vinete-chinezesti/
si covrigii:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/12642/Retete-Montignac-Covrigi/
Eu am dat in balarii azi... cred ca imi trebuie o luna sa recuperez
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
puisorul spune:
Moni,asa de grava e situatia? Zi aici cu ce ai pacatuit
Vinetele se executa saptamana viitoare ca suna bine.Covrigii i-am facut si eu de cateva ori si au placut teribil la tot familionul. Bine ca mi-ai amintit de ei
Maya, reteta de zacusca: 5 kg de gogosari sau ardei rosii( copti pe plita, curatati si maruntiti cu cutitul,nu macinati), 2 kg de ciuperci( se curata, se maruntesc dar nu excesiv ca sa se simta in zacusca, se calesc pana se evapora apa pe care o lasa), 2 kg de ceapa( curatata si macinata cu masina de carne), 1/2 l de ulei si cam 600 ml bulion. In rest ca si cea obisnuita. Oricum am invatat ceva de la prima portie pe care am facut-o cand am pus un litru de ulei( ca asa zicea reteta) dar ciupercile nu absorb uleiul ca si vinetele deci am colectat ulei la greu din cratita . Si bulionul era cam mult in reteta adica un litru,asa ca la portia nr 2 am redus la 600 ml.
Si sa va spun si de reteta batoanelor de cereale rezultata prin compilarea multor altora si imaginatia proprie . Cantitatile nu sunt masurate si sunt la libera alegere: fulgi de ovaz, musli Sanovita, tarate de grau, tarate de ovaz, prune si cirese uscate, cateva curmale ratacite prin frigi, nuci maruntite, migdale maruntite, seminte de in si seminte de floarea soarelui. Peste amestec am pus o jumatate de cana de ulei de seminte de struguri si apa pana s-a lipit cat de cat amestecul plus sirop de agave. Apoi in tava pe hartie de copt la cuptor. Cand s-a racit am taiat bucatele si am "ornat" cu un amestec de cioco neagra si smantana dulce.
Va fi o gustare delicioasa si consistenta pt saptamana viitoare cand nu o sa am timp la cabinet de mancat pe indelete.
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
maya_m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Maya, si eu m-am abatut ieri cu niste galushti cu prune Dar azi am revenit la ganduri mai bune. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- cioburi de viata in 3 SILUAN are dreptul la viata! |
am vazut si io pe culi papanasi monti ,galuste nu stiu ..
NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
maya_m spune:
am gasit gombotii..pt. PUISORUL cu dedicatie
http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/23430/Reteta-Montignac-Galuste-i-cu-prune/ca sa nu te mai enervezi de pofta..hi-hi-hi sa nu uit sa te intreb..ardeii copti pe plita se curata usor de pielite ?..anul trecut cand am pus muratura de ardei copti i-am prajit in baie de ulei si s-au dezpielitat usor...mi-e sa nu pierd timp, sa mearga rapid treaba nu de alta dar vreau sa fac doua portii odata sa ma scap de grija asta.... daca mai am si mult de bibilit la pielite atunci am pus-o..
NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
puisorul spune:
Maya, mersi de reteta.O sa incerc dar cu o cantitate mica de naut sa vad ce gust au.
Gogosarii dupa ce s-au copt i-am pus intr-o punga la " aburit" si s-au curatat destul de usor. Dar mno, e mult de lucru cu zacusca, asa ca mi-e mila de tine daca te inhami la doua portii singura . Daca ai ajutor e mai usor, eu am facut-o cu mama
Si uite Moni, ca sa nu fii singura si pt ca taica-meu abia acum face focul la disc( deci inca nu am mancat de amiaza) am bagat si eu niste alune de padure caramelizate cu miere( de la italienii de ieri)
Sper ca se vede dupa cat bantui pe forum ca nu am sot, care lucreaza azi . Dar imi iau revansa weekendul viitor
maya_m spune:
..uite cui ii e mila de mine ...anii trecuti faceam cate 1 si jumate o data totul inmultit cu doi,adica trei portii ..dar fiind ca mai am cateva borcane de anul trecut ...fac doar 2 portii..
ma ajuta si sotiorul,cum stie si poate un barbat..dupa multe indicatii pretioase dar mai bine asa decat deloc,nu ?NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
puisorul spune:
Maya,daca te ajuta sotul e mult mai bine.Poate sa curete si sa macine ceapa si sa toace ciupercile de exemplu . Zacusca asta mi se pare mai usoara decat cea cu vinete si mult mai gustoasa.
Am incercat azi sa fac programul de yoga de la P90X dar nu am reusit sa fac decat jumatate .
Si am gasit pe forum un link cu activitati pt copii care va fi foarte folositor la iarna http://www.bbc.co.uk/cbeebies/mistermaker/makes/boxstreet/.
Catalishka spune:
Olarioooooo!!!
Mi-am ispasit pedeapsa!!! in aceasta dimineata cantarul mi-am aratat 73,5 si asa cum mi-am promis revin sub greutatea de 74...so, get me out of the f-----g cage!!!
Am redus portiile, am mancat in "scrumiera", m-am obisnuit asa, voi continua asa pana cand imi voi atinge targetul. AM ZIS!
Bun venit fetelor noi, va urez sa va atingeti targetul cat mai repede, dar sa nu ne parasiti dupa, pt ca topicul se numeste "stil de viata, nu dieta".
Sper sa imi mearga tot asa in continuare, Doamne ajuta!
Saptamana asta vreau sa bag un fel de disociat, dar monti 100%, doar asa ca sa ma mai impulsionez otzara. Aseara am avut minunata surpriza sa incap in niste blugi cu doo masuri mai mici decat ce obisnuiam sa stiu ca port, drept pentru care i-am akizitionat (din Kiabi) si asta m-a motivat si mai tare.
Va pup! Sa ne auzim mai usoare, de acum sper sa fiu mai prezenta pe aici!
O zi superba sa aveti!
anamariame spune:
Buna, fetelor!De astazi cica tin si eu Montignac, "cica" pentru ca mai tin minte doar in mare regulile si doar banui ca ce am mancat pana acum e corect. Poate ma ajutati voi pana-mi intru in mana. Am fost candva pe lista de la inceput, dar sa tot fie ani de atunci!Pana acum am mancat un mar si un gratar de pui cu ciupercute tot pe gratar si salata de muraturi.As vrea acum sa fac un peste cu varza de Bruxelles.Pere pot manca? Stiu ca tb inainte de masa.Va multumesc anticipat si sper sa am si eu rezultate bune.Pana una-alta, ma pun pe citit din urma.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)
Monnvas spune:
Hi hi, dati cota parte ca am adus fetele de la odisee aci
Anamariame, deocamdata e OK. Dintre fructe, stiu ca Monti interzice mai multe, eu una n-am acceptat decat interdictia la banane, deci am mancat si pere. Pt un rezumat, vezi linkul de pe prima pagina, ala cu "pe scurt", e destul de explicit si,in acelasi timp, de scurt
Daca vrei pe prima pagina, baga datele.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!