Iepurasi dragalasi de Mar-Apr (46)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nibi_niki spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefimic

apropo mai este cineva care nu are cercei, asa ca noi?

cata mami de STEFAN(9.03.2007) si IOANA(25.02.2010)

Da,noi.Si nici nu ii vom face.Daca o sa doreasca cand va creste,nici o problema,facem atunci.

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nibi_niki spune:

M-ati facut curioasa acum cu LP 1,2.Saptamana viitoare mergem sa facem vaccinul.Sa nu uit sa intreb pediatra.

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Mihaela "furtuna" de" 23 de saptamani facea aluzie la cartea lui Hetty van de Rijt, o cercetatoare olandeza care se refera la cele 8 etape cheie in evolutia unui bebelus de la nastere pana la varsta de un an. aceste etape de dezlvolare ea le numeste "salturi" si marcheaza progresele facute de un bebelus. Ea si co-autorul Frans Plooij au studiat timp de 20 ani bebelusii si au vazut ca ei trec prin etape similare de dezvoltare, fiecare etapa fiind insotita de perioade "furtunoase" timp in care bebelusul plange, nu doarme bine, nu mananca bine etc. intensitatea acestor perioade mai dificile depinde de fiecare copil in parte dar se manifeste la fiecare.

ea clasifica primele 61 de saptamani din viata bebelusului in perioade calme, furtunoase sau insorite. La Robin pana acuma se verifica teoria ei. Le scriu in mare pe cele pentru varsta iepurasilor

- saptamana 14-19 - saptamani dificile, copilul e mai plangacios si mai dificil
- saptamana 20-22 - perioada calma, necomplicata cu saptamana cea mai "insorita" in sapt 21
- saptamana 23-26 - perioada dificila cu o "furtuna" in jurul varstei de 26 de saptamani
- saptamana 26-27 - perioada calma
- saptamana 29-31 - bebelusul e iritabil, nu e legat de vreo etapa tip "salt inainte" ci de descoperirea acestuia ca mama poate pleca si il lasa singur, anxitetatea de despartire. E un nou progres - invata despre distante
- saptamana 31-34 - perioada calma cu 31 saptamana "insorita"
- saptamana 34-catre 37 - perioada dificila cu "furtuna" in saptamana 36
- saptamana 38-41 perioada calma, normala, cu saptamana "insorita" saptamana 39

Autorii dau si sfaturi despre gestionarea acestor perioade plus idei de cum ne putem juca cu bebelusii pentru a ii ajuta in aceste etape. Daca sunteti interesate de detalii dati un semn si fac un rezumat rapid.
pupici tuturor

Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010
http://picasaweb.google.com/ina3040/RobinSebastian#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Fete dragi, va multumesc tare mult ca mi-ati scris asa frumos, chiar imi face bine, sa stiti!

Ca nu-mi ajungea spate intepenit de 6 saptamini si bronsita nasoala, azi am avut si o criza de rinichi. Asta e new entry, n-am mai avut probleme cu rinichii. Mi-a intepenit un picior si m adure arau de tot, crampe scurte si puternice intr-o laterala... M-am speriat si am mers la spital. Am nist ecristale mai mari (5-7 mm) care au inceput se pare sa plece si doare ca naiba... N-a fost chiar asa rau ca a durat putin, dar nu stiu cum va fi in continuare... si noaptae sint singura cu Floricica, barbatul e la mare cu Vladimir... Am sperante ca nu patesc nimic, ca sint o norocoasa :)

Floricica e asa cumint esaracul la aerosoli, mi-e mila dee l sa-l vad cu masca pe figura cite 15-20 min, noroc ca am o bona destoinica, ca eu cedez usor cind vad ca se zbate si nu vrea... Of, bine ca sintem totusi destul de bine :)
Va pup si revin intr-o zi cind sint bine si vesela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Ina iepurasu meu chiar e mai dificil acum si cred ca este prin sapt 23 :). Eu sunt curioasa, daca ai timp sa ne mai povestesti.

Mihaela deElena Maria (9.08.2006) si Angela Ioana (21.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Vladi, Ella eu stiu ca nu e bine sa stai inmtepenite de spate si ca trebuie luate antiinflamatoare. Plus ca va ia si durerea. Cu bronsita e cam nasol si pt copilasi. Grija mare!

Child, de ce spui ca e un compromis cu fructe "aburite"?? Sunt foarte ok. Si eu le dau la abur 8-10 minute dupa care le blenduiesc. Doar daca e constipat le dau cruude.

Ami,mie mi-a recomandat biscuitii aceia clasici numiti si "populari", pe care ii gasesti vrac in Kaufland. Sunt cei mai lipsit de arome, zahar si alte tampenii. Eu am ptat sa nu ii dau gluten pana la 6-7 luni , asa ca am spus pas la biscuiti.Am cautat ara gluten, dar in Bistrita asta nu am gasit.

Nafi, sincer te compatimesc pt umiditatea imensa de la voi. E crunt, mai ales cu bebel. Nu poti iesi nicaieri ca aerul este irespirabil Un pupic pt. Ricky negrut si dulcic!

Despre LP 1 sau 2 eu ii voi da nr 2 de la 6 luni.Ma gandesc ca nu degeaba au fost create formule pe categorii de varsta. La fel ca borcanasele sau cutiile de cereale. am uitat sa spun ca ne-a dat sa luam picaturi de fe hausman, din cauza cresterii accelerate a piciului.

Oana, cu ce program pot micsora doua filmulet?Am vrut sa va arat 2 filmulete cu Codrin dar sunt prea mari

Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 5-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Iertati greselile de scriere. Sant foarte obosita si vad ca nu-mi mai controlez bine degetele.

Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 5-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliraluca spune:

Ina,
si noi suntem in saptamana 24, cred si destul de dificila. Si pe mine ma intereseaza mai mult. Poza cu " peruca" e geniala.

Ileana si Kira Maria (11.03.2010)

http://picasaweb.google.com/ilenuta79/PozeKira#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Din pacate la mine nu se potriveste. Noi suntem in ceea ce ar fi trebuit sa fie "perioada calma de la 22 de sapt". Nu va zic ce saptamana am avut. Eric vrea numai in brate, o zi mananca fructele si supa, a doua zi nu vrea nici 2 inghitituri din ea, noaptea se foieste nonstop, manaca de 2 ori la 1 si la 4..tot la 6.30-7 dim se scoala si nu mai are somn...pe strada nu mai vrea in carut, vrea tot in brate...Si are aproape 8kg jum. Sa nu va mai zic ca deja am inceput sa am iar probleme cu hemoroizii si cu coloana, tot carandu-l in brate..exact ca in ultima luna de sarcina. Ce sa mai..in seara asta efectiv m-a pufnit plansul pe strada. Sunt ca un catel de ala lesinat..nici nu mai stiu de cand nu am mai mancat 2 mese/zi (adica mancat mancare calda stand la masa)...am mancat ce am apucat asa din fuga...Si culmea culmilor e ca nu se vede nici urma de dintisor! Deci nu asta e motivul...
Cred ca ma duc si eu la somn, desi vad ca se tot foieste..parca vad ca nu apuc sa atipesc si incepe sa planga

Noapte buna fetelor!

Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

salutare forumistelor , aveti viteza la scris, nu gluma

hop si nea ion, sa isi dea cu parerea : avem si noi lapte pre, a bagat si ianis cateva biberoane de PreNan la maternitate, la masa de 3 noaptea cand nu era program de alaptat

child dca ai stat pana acum fara baby-phone, cred ca de acum incolo e floare la ureche. personal o consider cea mai buna investitie a mea , in prima sapt dupa ce am venit de la maternitate am cumparat unul, ca pishti nu avea putere sa dea nici un partz, va dati seama ca de plans nici atat, facea ca o pisica atunci cand plangea si nu aveam nicio sansa sa il aud din casa. daca nu aveam baby-phone-ul ma angajam granicer la capul patului acum il mai folosesc sa il aud cnd se trezeste ziua, ca in rest e mereu cu mine, sau eu cu el , depinde de circumstanta

miria ce grasunel ai bravo, casi, esti cu puseele la zi!

ina ianis papa maxim 150 ml de piure/cereale, asta e maximul lui la o masa dr mi-a zis ca la varsta asta - 7 luni- ii pot da 180 ml si spre un an sa ajunga la 200- maxim 220 ml

briza offf, imi pare rau sa citesc despre ericutu ca iar este agitat ... parca spuneai ca a fost ok cand ati fost la parintii tai la curte ... poate fi o solutie, el va fi mai linistit, tu te vei odihni putin

ina stiu ca la tine timpul este tare pretios, daca vrei sa ne detaliezi un pic pe mine ma intereseaza f mult activitatile/jocurile despre care vorbeai

POZE

Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)

Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!

Mergi la inceput