Calendarul gradinarului vesel (15)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Gabi sa stii ca azi am stat cu ochii prin gradina ta . Chiar mi-am notat niste specii de plantute care m-ar interesa sa le am si eu. Vroiam sa te intreb... Rododendronul meu pe care abia l-am plantat (e plin de boboci) ... oare va rezista peste iarna? La anul mai face oare flori daca el are boboci acum? Care-i perioada in care infloreste?

Crini albi am si eu... mi-a dat acum vreo 4 ani o vecina vreo 20 bulbi... pana anul acesta doar unul inflorea... anul acesta au inflorit 2 dar mi-a pierit cel care inflorea in anii anteriori... io zic ca mi i-a dat cu "draga inima".. si d-aia le merge asa de bine.

Superbi crinii ... imi plac tare mult. Ramane sa vedem la anul daca mai apar... si ce flori or face ai mei ca am si uitat ce am cumparat asta vara. Eu mai am un soi de crin..in genul celui grena al tau dar este portocaliu ...s-a inmultit f. mult de la an la an...acum e o tufa cand apare... cred ca a facut vreo 10 flori anul acesta.

Piua ..merg sa bag niste poze cu gradina...si va anunt. Repede cat doarme piticelul ca apoi trebuie sa merg la gradi dupa cel mare.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

http://www.dropshots.com/teonic#date/2010-10-20/13:43:47
vedeti aici brandusele de toamna.. si alte flori/imagini din gradina ... toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Teolinda - in mod normal trebuie sa fie specie aclimatizata si sa nu aiba de suferit peste iarna. Uite, eu mi l-am luat pe al meu in aprilie anul asta, avea boboci deja si in scurt timp mi-au inflorit, apoi a crescut destul de mult (am avut grija sa tai florile dupa ofilire) - acum are iarasi muguri de boboci, dar mult mai mici, nu cred sa infloreasca pina in primavara. Din cite stiu eu, aprilie este luna in care infloresc.
Eu am de gind totusi sa-l protejez peste iarna, mai ales ca va fi prima iarna, asa ca am cumparat deja folie de protectie speciala si m-am documentat cum sa o pun...
Ti-am vazut pozele cu gradina, e tare frumoasa si ingrijit organizata! (ps - ti-am vazut si piticii care sunt niste scumpi, ai o familie tare frumoasa!!!)

Edit ca intre timp am vazut ca ai si postat - cele galbene sunt brindusele de toamna, nu?

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Gabi multam de aprecieri!
Ref. la Rododendron (este suuuuperb)..m-am gandit eu ca se procedeaza cu el cam ca la trandafiri.. taiat de flori uscate... Cand l-am luat mi-a zis sa-i pun ceva scoarta... ceea ce am si facut.
Adevarul este ca la iarna... daca va fi cum au tot anuntat la TV... ma gandesc cu groaza si la trandafiri. Ai mei au fost destul de afectati de ger..plus asta vara de la ploile acide. Trandafiri mai "urati " ca anul acesta n-am avut niciodata. F. prost le-a mers. Acum abia si-au mai revenit. Ma uit la ei ca au atatia boboci... evident plini de apa... de la ploaie. Ma gandesc sa-i acopar si pe ei mai bine cu pamant... pt peste iarna. sau chiar cu ceva scoarta.
O sa ma documentez si eu cum sta treaba cu folia... tot pentru Rododendron.
Cat despre gradina"ingrijita"... nu e chiar cum ar trebui... INCA... mai as vrea eu sa fac multe... insa cu cat plantezi mai multe si nu o faci organizat este din ce in ce mai greu sa obtii ceea ce trebuie. Eu ii spun ca-i gradina de la TARA... Asta e... nu ma indur sa dau bani unei firme sa mi-o reorganizeze sa arate de revista...Deocamdata prefer sa ma bucur de flori... ca doar am o mare satisfactie ca-s puse de mana mea.

De ce zic ca nu-i cum ar trebui... pt ca fiind teren mare sotul meu e disperat din cauza balariilor pe care nu ii place sa le smulga... le smulg eu sau mai platesc pe cineva cand se poate...In consecinta el mi-a tot "distrus" gradina an de an.. ba ca pune el gazon nu stiu pe unde..ca-i mai "usor de ingrijit"... pana cand a trebuit sa-l ude si sa-l tunda. Ba mi-a pus dale de circulat printre trandafiri.. sa mai scapam de balarii... cu ocazia asta "mi-a scapat gradina" de tot farmecul ...Eu facusem ronduri si aranjamente cu bulbi... evident ca s-au dus naibii cand mi-a trantit dalele pe-acolo. De-asta am zis ca-i un talmes -balmes in bulbii mei. Mai organizasem un coltisor dragut in zona cu pinul... pusesem bulbi de lalele... combinate ... a venit el cu alte dale si mi le-a trantit pe-acolo... si combinate cu marmura sparta. F. mandru de opera lui... iar munca mea si bulbii mei.... dusi au fost. Mai apare cand si cand o zambila prin piatra aia de marmura sparta... Asa caa... e f mult haos in gradina mea... dar nu l-am surprins in poze... INCA.

Mergi la inceput

Sa stii ca si mie in plac gradinile din reviste...dar in reviste! Eu am observat ca gradinile astea frumos organizate de catre peisagisti, pe linga faptul ca te costa o caruta de bani, sunt facute special pt oamenii care de fapt nu au timp (sau chef) sa se ocupe de gradina, dar vor sa se bucure de ea ...asa ca in majoritatea cazurilor sunt aranjamente cu conifere, arbusti care fac sau nu flori dar care in marea lor majoritate NU necesita ingrijire zi de zi... Eu am hotarit ca gradina mea va fi altfel - mie imi plac florile si culorile lor, mai mult decit un verde omniprezent obtinut doar din confiere si arbusti...asa ca mi-am organizat-o dupa capul meu!
In plus nici nu am avut banii sa-mi iau plante maturate, asa ca fiind in primul an de gradina, marea majoritatea a florilor, tufelor, arbustilor - sunt puieti foarte tineri - vor trece ani pina cind ele vor fi puse in valoare la adevarata lor frumusete! Rabdare sa am pina atunci...plus ca eu am noroc ca sotul nu se baga in ale gradinritului - el se ocupa strict de ingrijirea si tunderea gazonului, restul cade in grija mea...

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Liliana,ti-am vazut si eu gradina,mie nu mi se pare ca arata rau cu dalele alea,din contra,e mai altfel.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

TEOLINDA, gradina ta parca e un parc, nu gradina, superba. Ai pomi multi, brad, multi trandafiri, e un vis. Brandusele de toamna sunt fantastice, nu am mai vazut pana acum, am ceva similar, dar in ghiveci si cu frunzele lungi si subtiri ca niste paie.
Si trandafirii mei sunt jale, dar asta pentru ca nu i-am stropit, asa patesc mereu cand sunt lenesa.
Eu zic sa nu-ti faci probleme cu ce indruga astia la tv despre iarna asta, asa au zis si de vara, ca va fi cea mai calduroasa ever si au fost numai inundatii .. eu nu ma mai iau dupa stirile astea "soc".

Cred ca ar trebui sa pun poze cu a mea acum, cred ca toata lumea ar rasufla usurata si si-ar privi propria gradina cu muuulta ingaduinta (dar nu pun , ma fac de ras).

LEELOO, soiul ala de tufanele galbene de la Bakker arata mai bine la tine in gradina decat in poza de catalog, am sa comand si eu, voi ma puneti pe mine la cheltuieli. Spui ca nu ai gradina de revista... in orice caz gazonul e de revista, vrei-nu vrei. E impecabil!
Si crinii nu se scot, sunt foarte rezistenti, n-au nici o treaba.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martie
Spui ca nu ai gradina de revista... in orice caz gazonul e de revista, vrei-nu vrei. E impecabil!

Martie & Bebica & maimuta Sara

Probabil din cauza ca se ocupa sotul de el... - am sa-i spun, sa-i mai creasca si lui pipota!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Va multumesc f mult pentru aprecieri!

Nu pot sa ma plang de acele alei din dale imi plac ...doar ca mi-au stricat mie rondurile cu bulbi.

O sa fac maine poza si la celalalt aranjament cu dale... altele decat acestea frumoase.. si-o sa-mi dati dreptate ca mi-a stricat fasonul curtii sotul.

Gabi nici al meu nu-i priceput la gradinarit... doar ca dupa el mi-ar desfiinta tot ce e verde. Dupa ce mi-a kilarit gradina de legume si m-a aburit ca pune el gazon care va fi verde si frumos... gazon pe care ii este "greu" sa-l ingrijeasca... Apoi i se pusese pata ca toarna el nu stiu ce betoane....platforme...alei... ca se saturase si de gazon. El este fff comod... ii place stilul de care tocmai povesteai... conifere si iarba cu conditia sa aiba gradinar si pt gazon.
Apoi i-au venit idei sa amenajeze cu niste busteni ... si pietre de rau. Eu m-am chinuit sa plantez pe langa "aranjamentele" lui niste flori pt "rocarie". Am pus si bulbi cu lalele, narcise, tufanele... Dupa 2 ani s-a plictisit de lemnele alea si i-a trasnit sa puna gazon... IAAAR...S-a ales prafu irasi de munca mea. Anul trecut am udat eu gazonul.. doar EU. Il tundea socra-miu cand avea el treaba pe-aici ... serviciu contra serviciu... eu ii spalam rufele , el tundea gazonul.
Anul acesta nu m-am mai ocupat de nici nu gazon... s-a uscat TOT. Imi vine sa pun drujba pe barbata-miu. Acum am plantat in zona respectiva 2 ienuperi si vreau sa pun si ceva ferigi,hortensia ca -i mai umbra acolo cam toata ziua. Gata nu-l mai las de capul lui ca m-am saturat sa muncesc in zadar.

A... iar Rododentronul... v-am zis ca l-am plantat in locul unui iaz... pe care tot my husband l-a pus acum 2 ani... deja de anul trecut vroia sa-l scoata... E de belea cu el... Sa va mai zic ce a implicat amplasarea acelui iaz la vremea respectiva? Am mutat un trandafir de-acolo. Dar stiti vorba aia... cine face si desface are tot timpul ce face... io-s aia.

MARTIE eu de obicei nu stropesc trandafirii si sunt o frumusete..exceptie anul acesta.

Piua ... ma duc dupa picione ca ataca scarile

Mergi la inceput

Asa... acum ca am adormit copilul cel mic... sa mai pac niste precizari:

MARTIE - din ce descri tu acolo cu pantutele din ghiveci... asa am si eu ceva in genul asta.. face niste flori albe ?
Eu zic sa nu te sfiesti si sa ne pui poze cu gradina ta..sigur ai tu ceva pe-acolo ce noi nu avem. Eu uitandu-ma la fete in poze.. si la Valentina si la Gabi mi-am ragasit o multime de flori pe care le am si eu in gradina... abia astfel mi-am dat seama ca am o multitudine de soiuri.
Pinul l-am plantat acum 2 ani...defapt a mai fost unul plantat in alt loc dar a murit. Oricum nu era ok acolo unde era amplasat (evident de sot) era langa caisi... dar ma gandisem ca pana creste el se vor duce caisii.

Stati sa vedeti zona unde vreau sa pun hortensii si ferigi cum arata dupa ce a decedat gazonul. Defapt trebuie sa ma documentez f bine pt ca in zona aceea e cam mult nisip amestecat in pamant si cred ca d-asta nu prea i-a mers ok gazonului. Tot acolo mai am si niste tuia care au crescut fff inalti. Se poate ca si tuia sa "strice" gazonul? E un pic cam ciudat acolo... o sa fac maine poze sa mai vedeti poate aveti ceva idei ce-as putea face acolo.

Mergi la inceput