Calendarul gradinarului vesel (15)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Teolinda - poti sa dezvolti putin despre bulbili de gladiole? Cum ar trebui sa procedez cu ei la vara? Si bulbii mei de gladiole, cind i-am scos, am vazut ca sunt plini-ciorchine de bulbili mici - acum i-am scos cu totul si i-am pus intr-o ladita, dar nu stiam cum sa procedez cu astia mici...Pot sa-i pun intr-o jardiniera la anul? Vor creste, sau ce se intimpla cu ei??
Cit despre motosapat deocamdata mi-am luat gindul - cu ploile astea nu am nicio sansa, imi trebuie macar citeva zile fara ploaie si cu soare ca sa se zvinte pamintul si nu numai la suprafata...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Hello fetelor!

B.nica, am vazut ca ti-ai luat lalele Angelique, sunt chiar atat de parfumate si spectaculoase ca in poza?? Eu sunt lesinata dupa cum arata in poza, drept urmare am comandat 30 de bulbi, sper sa fie conform descrierii. Si din cele Elegance (roz si albe batute) am comandat tot 30 de bulbi. Am facut o fixatie pentru roz din cauza Sarei (5 ani), ea e topita dupa ROZ.
In 5 ani cred ca mi-au disparut 70% din lalelele plantate, de la an la an apar tot mai putine. Dar si sa scot bulbii in fiecare an si toamna sa-i pun la loc mi se pare teroare.

Am luat si niste Luscute (n-am mai auzit denumirea asta pana acum). Eu credeam ca sunt ghiocei. Sunt asa de frumosi, in forma de clopotel, ceva mai grasi si rotunzi decat ghioceii obisnuiti.

Si am tot comparat ofertele de la B cu S, mi s-a parut f bun pretul la narcisele batute la Bakker, drept pentru care am luat si din-astea 50 de bulbi. Imi plac narcisele pentru ca fac curtea frumoasa exact de Pasti, iar ale mele (nu ff multe) anul trecut au facut numai frunze, nu stiu de ce. Chiar a fost deprimanta curtea fara narcise primavara.

Am mai laut 60 de branduse (!!!), aveam fff multe, astea s-au inmultit infiorator, evident ca le-am rarit, le-am plantat prin alte colturi ale gradinii si unde le-am mutat nu le mai merge bine deloc, am facut branza! Asa ca am zis sa reimprospatez straturile cu branduse. Sunt foarte atasata de florile astea, Sara s-a nascut cand au inflorit brandusele...eram acasa, asteptam sa nasc, ma plimbam in fiecare zi si le vedeam cum rasar si infloresc.

Si am mai luat de la bakker niste crini orientali cu flori batute, nu am mai vazut asa ceva, Doamne sunt atata de frumoooosi.

M-am cam enervat cu Siebertz, mi-au adaugat tva-ul si transportul inca 1 mil si ceva, chiar nu stiam ca preturile sunt fara tva si ca iau transport separat. In fine.... dar normal e sa scrie clar, aia e acuma.

Sunt curioasa cum va fi vremea, imi facusem planuri pana vin bulbii sa sap frumos gradina, acum sper doar sa nu vina vreun inghet, daca o tine tot asa cred ca o sa cumpar jardiniere si am sa-i bag acolo...

Tala, superba jardiniera, nu am putut sa nu remarc.

Leeloo, esti fruntasa la bulbi toamna asta cred

Liviana, cu ce ati pictat frunzele?

Revin ca plange asta mica, a murit Pinocchio sau nu stiu ce zice..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Gabi bulbii de gladioli ii pui in pungi de hartie si ii ti in beci peste iarna. Eu i-am lasat sa se "usuce" un pic dupa ce i-am scos din pamant. La primavara iei puiutii cei mici si ii plantezi in pamant... parerea mea e ca-i mai bine in gradina sa se dezvolte bulbul mai bine. Nu va face floare, evident insa vor creste frunzele iar bulbul se va dezvolta pt anii urmatori.Ai vazut ca de obicei plantezi un bulb la o anumita adancime iar in toamna il gasesti mult mai adanc.
Uitasem chestia asa... mai ales pt brandusele de toamna. Par asa firave.. unde cresc destul de putin in inaltime am avut impresia ca are bulbul mai la suprafata. Azi dimineata a trebuit sa scot unul sa il dau copilului ca material didactic la gradi... am tot rupt cateva branduse pana am priceputca trebuie scos cu casmaua.. si da-i si lupta... taman pe noroiul si pe ploaia asta. Da' promisesem...
Sa va mai zic de gladioli... anul trecut nu i-am scos... ca eram cu burta prea mare si n-am avut ajutoare. Anul acesta au rasarit totusi desi nu-mi puneam speranta in ei mai ales ca a fost f. geroasa iarna . Chiar au facut flori frumoase. Chiar si dalia mi-a reaparut.

MARTIE - am si eu luscute... habar nu aveam cum se numeau.. am vazut asta seara intr-un catalog Siebertz. Eu le spuneam clopotei.
Ciudat ca ti-au disparut lalelele... la mine s-au inmultit ca nebunele. E-adevarat ca in general cele autohtone primite de prin curtile cunostintelor. Cele de la magazine .. mai putin s-au inmultit dar macar nu au disparut.

Piua... revin mai tarziu!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Mi-ati facut pofta cu bulbii vostri....insa nici pe cei pe care-i am nu m-am invrednicit sa-i pun. Imi amintesc insa ca anul trecut i-am plantat pe la mijlocul lui noiembrie (era frig bine) si nu le-a fost rau (deci mai am timp)
Si mie mi s-au inmultit gladiolele si din pui au iesit chiar si flori nu numai frunze (nu le-am scos acum insa si sper ca n-au putrezit)
Abia astept sa-mi infloreasca brandusele (acum nu cred ca mai dau daca n-au aparut inca dar le astept la primavara)
Martie am si eu luscute, le voi pune in gradina pt ca le-am primit in primavara in ghiveci (multumesc pt aprecieri, parca a inceput sa-mi placa si mie acum)
Liviana ce vezi tu alb pe pamantul din chivece este ori o ciuperca/mucegai (de la prea multa apa) ori calcar (tot din apa). Poti sa schimbi pamantul daca te ingrijoreaza.
Gabriela cum se mai potoleste ploaia asta ma infiintez cu caprifoiul

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

TEOLINDA, da, exact... lalelele autohtone se inmultesc, astea de prin import cred ca nu se prea adapteaza, ele mi-au disparut, aveam soiul ala cu tija inalta roz cu fasii verzi de petale, cred ca vreo 20, pe aleea cu trandafiri, nici una nu mai am macar.

Nu stiu ce sa zic cu bulbii de gladiole si dalii, ai fost foarte norocoasa inseamna, eu tot ce am lasat, a inghetat peste iarna, chiar si in ierni ff blande. E riscant totusi.

Ce dragute trebuie sa fie brandusele de toamna, pe timpul asta ciudatos, sa ai in curte branduse. Sunt la fel ca cele de primavara?

Deci Luscutele astea nu sunt ceva exotic? Am luat doar 10 bulbisori, zic o fi doar poza de ei sau sunt prea pretentiosi si nu vor iesi la mine etc etc...

TALA, mai tii minte cand vorbeam de gladiole, ca ce-mi plac dar nu mai am? Imi ziceai tu atunci ca ai albe, daca vreau . Vreau sa-ti spun ca uitasem de niste bulbi intr-un ghiveci, vreo 5 (ghiveci mai mare) si l-am pus la intrare, sa fiu sigura ca are soare, au iesit niste gladiole (in ghiveci!!) o nebunie. Un mov-ciclam, o culoare imposibila (adica pentru mine imposibil de descris), su-per-be. Plecam pe fuga la mare si nu le-am mai facut poze, dar ca sa stii .

Cu plantatul nu-mi mai fac asa mari probleme, nu pot sa uit cand eu si ex-sotul plantam bulbi ca disperatii pe 31 decembrie. Era primul an cand ne mutasem la curte si eram obsedati cu plantatul. Incepusera petardele si noi cu caciulile pe ochi plantam la bulbi fiecare-n legea lui. Asa ca.... se poate si mai rau.

Eram convinsa ca nu ma mai omor toamna asta cu bulbi, chestii, stau extrem de rau cu banii, dar mi-a venit nenorocitul asta de catalog, apoi maica-mea mi l-a pus sub nas pe ala de la bakker, am stat intr-o seara pana la 1 noaptea, faceam liste, stergeam, iar calculam, numaram la bulbi, zic Doamneee..iar m-a lovit, simteam ca ma doare inima daca nu comand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Hello fetelor!

B.nica, am vazut ca ti-ai luat lalele Angelique, sunt chiar atat de parfumate si spectaculoase ca in poza?? Eu sunt lesinata dupa cum arata in poza, drept urmare am comandat 30 de bulbi, sper sa fie conform descrierii. Si din cele Elegance (roz si albe batute) am comandat tot 30 de bulbi. Am facut o fixatie pentru roz din cauza Sarei (5 ani), ea e topita dupa ROZ.

Martie,am facut si eu o fixatie pt. bulboase aranjate pe culori.Lalelele Angelique le-am intercalat cu narcisele Salome.De mirosit te asigur ca nu miros dar ...sunt frumoase.
Am gasit seminte de Mimulus daca imi ies va dau seminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am dat o caruta de bani pe seminte achizitionate de pe un site de specialitate si am vazut ca unele le puteam achizitiona dintr-un magazin,mai ieftin.
Nu regret prea mult pt. ca unele sunt achizitii deosebite.
Trebuie sa comunicam mai mult!

Mergi la inceput

Teolinda - am inteles acum cu bulbii astia mici, dar rced ca totusi am sa-i pun in ghivece - sunt foarte mici si s-au inmultit ceva de groaza...

Tala - stai linistita cu caprifoiul - saptamina trecuta am furat si eu 2 buc de pe un gard de la o curte - le am la servici, in apa - sa vedem daca le dau mustati! Am reusit totusi sa prin si eu unul, facuse mustati si l-am pus in ghiveci, i-au cazut toti lastarii dar acum vad ca are unul nou - o sa-l bag in casa pina la primavara...

Cu bulbii sunt chiar curioasa sa vad citi din cei de anul trecut mai rasar daca voi ziceti ca sunt pb cu astia cumparati de la magazine...

Intrebare - cele care ati pus comanda la bakker - v-a sosit? Am pus si eu una, am cerut livrare pina in 15 oct dar pina acum nu am primit nimic... nici nu mai stiu ce am comandat ca tuta de mine nu mi-am notat...

Am mai pus poze recente - le gasiti de aici incolo daca vreti sa le vedeti...am si o poza cu crinul japonez (sau oriental) care mi-a inflorit a doua oara acum!

EDIT - am sunat la bakker - imi vor trimite pachetul la sfirsitul lunii, mi-a confirmat tipa de acolo comanda - se pare ca am comandat trandafiri (de astia imi aminteam...), dar si bulbi de lalele si narcise... e clar, am innebunit - alti bulbi pe care trebuie sa-i plantez - sper sa merite la primavara!!

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Buna ziua si de la mine!

Gabi f frumos crinul . Ii scoti bulbul peste iarna? Am cumparat si eu 3 bulbi in primavara dar 2 dintre ei abia au rasarit ca s-au si uscat iar al treilea a crescut de vreo 20cm insa nu a facut floare. Ma gandesc ca poate la anul am noroc si rasar cum trebuie.
Ti-am admirat florile din gradina. F. frumoase. Am descoperit si cum se numesc niste flori pe care le aveam de vreo 2 ani ... Zaphirantes. Mai am ceva de genul lor dar cu florile albe... le-am primit anul acesta.
Si la mine s-au inmultit ceva de groaza puii de gladiole si nu cred sincer ca voi avea rabdare sa ii plantez pe toti.

Cat despre sapat... nu prea cred ca va mai fi vreme anul acesta. Ar trebui o perioada buna fara ploi . Am doar o parte a gradinii disponibila pt sapat la casma pt ca o alta are ghetisoara(cred ca Sedum acre se numeste in Sieberz)si alte plante pitice ce formeaza un covor.. care raman verzi si peste iarna.

MARTIE - brandusele de toamna nu-s ca cele de primavara. Cel putin soiul pe care il am eu... sunt galbene si cresc mai inaltute decat cele de primavara... cumva de inaltimea unei zambile. Promit sa fac poze si sa va arat.
Eu am un soi de lalele (cumparate) ... pitice... cumva un roz-mov cu mijloc galben si cresc 2-3 pe tija . Ele de obicei rasar in noiembrie-decembrie... Le cresc frunzele... le "degera" de la zapada dar culmea primavara infloresc.E-adevarat ca mi-au mai disparut din ele... au mai ramas doar vreo 3 cuiburi din 6.

B.NICA - si eu am o fixatie pt bulbii de primavara... tare mult mi-ar placea o reorganizare in ei... dar ar insemna o munca colosala. Am muncit f mult intr-o toamna la ei... cred ca am pus atunci sute de bulbi... am scos dintr-o parte... am pus in altele.Normal ca nu stiam ce soi..ce culori si ce intercalari am facut.. primavara a fost o surpriza... Oricum chiar si-asa haos cum e in ei... macar am asigurat flori in toata gradina din martie si pana apar trandafirii in mai.
As mai lua bulbi mai speciali din magazin insa mi-e greu sa le gasesc locul acum... pt a fi pusi in valoare.

TALA - pana pe 15 nov. mai ai timp de bulbi...

Piua.. merg sa hranesc copilul!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Teolinda, am inteles ca bulbii de crini sunt rezistenti la ger, asa ca nu planuiesc sa-i scot - vad eu la vara daca au rezistat sau nu. Si vreau sa imi mai iau si alte culori pt ca sunt foarte frumosi. Uite-l aici cum arata asta-vara, in mai - doar ca acum tija noua a crescut mai inalta si floarea in sine parca are o culoare mai deschisa...
Mai am si crini din aia ordinari, care se numesc tot crini de o zi - dar sunt autohtoni - sa vad daca am vreo poza cu ei - astia deja mi-au rasarit, vor ramine sub zapada (cam cum zici tu de lalelele alea) si la vara le da si tija lunga pe care vor face flori.

Edit - nu am gasit printre pozele mele, dar am gasit pe net - cica se numeste pur si simplu "crin alb de gradina"...

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput