Calendarul gradinarului vesel (15)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

leeloo2004, de unde ai luat semintele de ixia? Tare-mi doresc si eu aceasta floare. Ai fost harnicuta tare, ia sa vezi ce simfonie de culori o sa ai in primavara. De unde era cumparat bradul care s-a uscat?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

multumesc fetelor, ma simt tare bine cand ma laudati (sincer, mie nu prea mi-a placut jardiniera dar aveam nevoie urgenta). Liviana, sa stii ca n-am tratat cu nimic in interior pt ca am pus mai intai o folie si apoi pamant si oricum n-am de gand sa exagerez cu udatul. A contat f mult ca am bagat ardeii in casa pt ca au inceput sa se inroseasca
Alice, tare buna ideea ta cu cosurile din rapitz - si uitasem ca am bulbi de plantat (pe langa mormanele de treaba pe care le am in we...voi planta si bulbi....oare unde???)
Gabriela, zilele astea casapesc caprifoiul si poate ne vedem marti (luni am liber) sa ma achit de datorie
Trebuie sa tund si gazonul....sa scot restul de plante care s-au ofilit...abia astept insa ma si intreb cand o sa fac toate astea

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana - ixia (bulbi) am luat de la sieberz. I-am pus intr-o jardiniera, sper sa reziste! Bradul era cumparat de la brico - am vazut ca au bagat si anul acesta, la acelasi pret - sa nu cumparati ca va pacaliti ca mine ...nu mai stiu daca v-am spus - cind l-am scos si m-am uitat la radacini, nu avea nici macar 1 radacina noua...si la fel a patit si o colega de-a mea care a luat si ea...
Sotul zice sa investim intr-unul mai scump, si mai mare, dar sa chem firma respectiva sa mi-l planteze...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele, cum ati petrecut in w-e?
In ciuda vremeii urate, pot sa spun ca pt noi a fost un week-end reusit.
Am ajuns duminica dupa-amiaza in parc si a fost f frumos, baietii au cules frunze de forme si culori variate, ghinde, castane, au vazut ratele, s-au dat in leagane, au vazut schimbarea garzii la mausoleul erorilor, au admirat politia comunitara calare.
Acasa, cei mici au fost f incantati sa pictam frunze si bostani, o sa va arat pozele cu coronitele facute de ei.
Sotul a curatat o parte din gradina, a scos dovleceii, o parte din rosii si vinete.
Eu mi-am bagat toate florile in casa dar n-am reusit sa pun bulboasele. Care e termenul limita?
nma, te rog explica-mi cum se taie muscatele curgatoare? Pe ale mele le-am pus intr-o camera mai rece.
Gabriela, eu sunt hotarata sa nu mai cumpar brad decat de la pepiniera. Am pe cineva care a zis ca-mi da in februarie direct din pamant, m-a sfatuit sa-l plantez in max 24 ore. Voi avea cica si garantie. Nu te sfatuiesc sa iei brad mare si scump (cum am facut eu ), se prind mai bine cand sunt mai mici.
Fain cu ixia, eu nu comand de la sieberz, dar as fi luat dintr-un magazin.
Tala, cred ca arata super ardeii inrositi. Spor la treaba!

As mai avea o intrebare: poate sa-mi explice cineva de ce unele ghivece fac un fel de praf alb deasupra pamantului? In general apare la cele cu pamant de florarie si nu la toate florile. Ce reprezinta, e o ciuperca care trebuie indepartata sau ce este? Merci.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

lbelciug eu le tai la max 10 cm de pamant (dar nu ma indur pana nu cad frunzele ).
Cum s-a mai incalzit vremea le-am mai lasat afara. Din pacate eu nu am o camera mai rece. Le voi pune in beci peste iarna.
Din pacate nu pot sa imi pun nimic flori in curte caci inca e santier.
De la brico am luat si eu bradut si s-a uscat .

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabriela sa stii ca intradevar nu ai nici o garantie daca iti iei un brad mai mare (si automat mai scump). Cu cat e mai tanar cu atat are sanse mai mari de prindere, plus ca e recomandat ca sa iei bradutul in balot de pamant si sa-i respecti pozitionarea (conf puncte cardinale), aceeasi ca si in pepiniera (la unele pepiniere bradutii au o eticheta care indica nordul)- de ex cea de la Stefanesti.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Buna fetele.
Desi a fost urat rau sambata,am avut noroc de vineri si duminica,ca au fost zile frumose si am facut ceva treaba.Am scos toata gladiolele,tuberozele,florile cana,am cules toate verziturile din rosii,le-am smuls tulpinile,am scos aracii,le-am pus la locul lor,am sapat o parte din loc,a ramas sa planteze mamaie salata saptamana asta.
Daliile nu le-am scos ca sunt inca inflorite si mi-e mile de ele,mai stau sa vad prognoza,daca s-o inteti frigul,n-am decat sa le scot,ca nu vreau sa le pierd.
Noi n-avem nici brad in curte,doar buxus,da mi-ar placea un bradut verde,sa se umple iarna de zapada.Poate la anu' o sa-mi iau.
Spor la treburi!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Chiar ca mi-ati amintit de pepiniera de la Stefanesti - poate dam o fuga pina acolo. Bradul asta de la brico l-am plantat imediat ce l-am luat, era in ghiveci, cu pamint cu tot. Despre orientarea lui in fct. de punctele cardinale am aflat dupa, dar nu cred ca m-ar fi ajutat oricum...

Si eu am terminat de strins in gradina de legume, mai am doar sa string pietrele pe care le-am pus drept alei si apoi sper sa ii pot chema pe baietii cu motosapa, daca ei nu pot veni trebuie sa ma descurc singura...

Liviana - bulbii poti sa-i plantezi si in noiembrie - doar sa nu dea inghetul pentru ca atunci nu mai poti sapa pamintul...oricum e bine ca pamintul unde vei planta bulbii sa fie sapat dinainte, adica sa fie afinat, aerisit...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Salutare si de la mine ..harnicutelor!

Felicitari pt plantat/scos bulbi, vrejuri uscate etc..

Eu anul acesta n-am mai platat decat 3 bulbi de narcisa luate de la Obi. Acum sa vedem cum or iesi ca oricum am mai multe soiul de narcise dar acesta mi s-a parut mai deosebit.

Am scos si noi iazul din gradina cu trandafiri si am plantat in locul lui un Rododendron care arata f bine si cu f multi boboci... clar nu mai apuca el sa faca flori dar sper sa nu moara la iarna mai ales ca se anunta iarna grea.

In plus am mai plantat si vreo 2 ienuperi, am scos bulbii de gladiole (multi putrezisera deja).. sunt multi pui micuti pe care ar trebui sa ii plantez la anul sa se dezvolte... sa vad daca o sa mai am chef si timp pt ei. Dalia este inca inflorita deci o sa o scot..mai tarziu... sau nu.
De muscatele curgatoare nu ma indur nici eu.. au cam 80-100cm lungime. anul trecut nu le-am tuns... si au crescut muuuult. Eu le duc la o vecina care le tine in casa...(casa neincalzita) pt ca si anul trecut tot acolo le-am avut si au rezistat f. bine.

Am un cais pe care ar fi trebuit sa il mut... inca nici frunzele nu i s-au ingalbenit... am tot amanat si anul trecut... deja nu stiu daca s-o mai prinde ca-i crescut destul de mult. Nu mai zic ca ar trebui scos cu mare grija si cu o mare groapa pe langa el. Problema e ca nici nu stiu unde sa-l replantez... da' cert e ca trebuie scos de-acolo pt ca blocheaza aleea de acces si in curand se va freca cu crengile si de casa.

Cu brazii nu ma indur nici eu ca stiu ca-i problema cu prinsul. Mai bine dati un ban, chemati o firma si primiti si garantie odata plantat de ei. Am avut si eu unul primit de la niste prieteni care l-au avut in casa de Craciun... a fost bine merci cat a stat in ghiveci si putin timp dupa plantarea in pamant... apoi a murit. Nu stiu de ce pt ca radacinile pareau vii cand l-am replantat.

Cu "praful" alb de deasupra ghivecelor luate de la florarie... am observat si eu.. sunt un fel de pietricele... parerea mea e ca sunt ceva ingrasaminte pe care le-au avut sa se dezvolte plantele timpuriu. Nu sunt sigura... Dar oricum la scurt timp dupa ce le aduc acasa... decedeaza... de-asta am tras concluzia ca ei le "hranesc" cumva de sunt asa frumoase. Cand ma gandesc ce frumuseti de petunii curgatoare luasem si in ce hal au ajuns...nici nu imi vine sa mai cumpar. Mi-e mila de ele ca le vad murind.

Gabi - spor la "motosapat".

Uff...ce urat este afara.. atat a batut vantul ca bietul meu nuc mai are vreo cateva frunze si in urma cu 2 zile era plin... maine parca vad ca nu mai are nici una. F. repede ii cad frunzele de-acum. Cu ocazia asta am observat ca are si un ditamai cuibul in el...sa urmaresc sa vad daca aterizeaza si vreo pasare pe-acolo.
Noroc ca de-acum infloresc tufanelele din ce in ce mai mult si mai multe ... sa ma mai bucur de ceva culoare in peisajul asta mohorat de toamna. A.. si mi-au inflorit si brandusele de toamna... galbene... mereu uit de ele dar ma bucur cand le observ.

Va doresc tuturor spor la gradinarit!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu stiu ca in florarii plantele beneficiaza de un supliment de hrana prin ingrasamant lichid o data la doua saptamani, de-aia se mentin in forma.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput