Calendarul gradinarului vesel (15)
Raspunsuri - Pagina 12
lbelciug spune:
Super, multumim Alice , am salvat instructiunile, poate le si aplic in week-end, am cateva bulbi de pus si eu.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
alintaroma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Alintaroma,m-ai omorat cu culorile alea de prin copaci!Sunt absolut superbeee!De dragul lor as veni in vizita intr-o toamna! "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Acum intelegeti de ce iubesc toamna? Are asa o frumusete clasica si eleganta!Si cum avuram parte de indian summer, s-a dat pur si simplu in spectacol. Ok Valentina te voi astepta cu placinta de mere si dovleac si cidru proaspat de mere
simali spune:
Si eu iubesc toamna. Este anotimpul meu preferat. Imi plac culorile, zilele insorite dar si cele friguroase cu ploi linistite in care coci in cuptor placinte, gurtui, dovleac si mere. Mirosurile... Mustul...
Alintaraoma, super pozele tale.
La Campina o sa fie ata de colorata natura cam de saptamana viitoare. Noi suntem usor intarziati. Dar deja a inceput pe Valea Prahovei. Si Bucegii au deja putin zapada pe varfuri.
Are cineva o reteta buna de placinta cu dovleac? Alintaroma?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
http://barcapevaluri.blogspot.com/
Alice
leeloo2004 spune:
Uite ca s-a intors frigul si ma indoiesc ca mai vine caldura...
Eu am reusit sa termin weekendul asta cu plantarile de bulboase - am facut si o socoteala, nu am lista acum la mine - dar am plantat peste 100 de bulbi de lalele, vreo 20 de narcise, tot atitia de zambile, vreo 30 de muscari, am mai plantat fritillaria ( dar din cele pitice), floarea tiganului, ixia.
Mi-au mai ramas 20 de bulbi de lalele pitice si vreo 3 pachete de anemone pe care sper sa le pun in weekendul care vine, asta daca nu o sa ploua.
Evident ca avind de pus atitia bulbi, aranjamentele mele au cam fost date peste cap - in fine, vad eu la primavara, pina la urma si dezordinea de flori de frumoasa!! (sau asa ma consolez eu...). Am folosit de 3 cosuri de bulbi (i-am luat de la hornbach, foarte ieftine - set de 3 cosuri cred ca au fost sub 8 lei, nu imi amintesc acum exact, oricum mult mai ieftine decit la sieb. sau bakker).
De gradina de legume m-am ocupat partial - am scos rosiile care au mai ramas si o parte din vinete, o sa termin cred weekendul asta ca sa pot sa chem baietii sa-mi sape terenul...
Nu mai stiu cine spunea aici ca s-a gindit ce tufe sa mute cind intra in repaus vegetativ si mi-a dat o idee - am si eu un tamarix care mi s-a prins si imi place mult cum a crescut anul asta, numai ca e taman in mijlocul gradinii de legume, asa ca as vrea sa-l mut - sper totusi sa nu ii fac rau cu mutarea...
Am scos si bradutul din rondul cu flori - dupa ce i-am vazut radacinile mi-am dat seama ca oricum nu avea nicio sansa - nu avea niciun feld e radacini noi, cred ca el era de fapt mort de cind l-am cumparat, doar ca i-a luat un an sa moara de tot... In locul lui am plantat o tufa de calin, sa vedem cum o sa se dezvolte!
Tala - superba jardiniera!!!
Alintaroma - asa frumoasa este toamna in pozele tale...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
andanii spune:
fetelor n-am mai scris de multicel pe aici , darrr acuma am mare nevoie de ajutorul vostru
muscatele mele pitice si curgatoare le-am avut toata vara pe terasa afara in aer liber , sunt frumoase .... acuma o saptamana le-am bagat inauntru , mai bine zis pe casa scarii la bloc, unde e lumina si este si un calorifer micut, deci nu e f frig si nici cald nu e .... problema este ca s-au facut galbene si uscat cam 50% din frunze , ce sa le fac ???? mi-e teama ca or sa se usuce .... sa nu le mai ud ??? ce inseamna ca sa le punem la iernat ????
pleaseeee help myyyy
andanii
simali spune:
Eu cand bag muscatele in casa (le tin in balconul inchis unde nu am calorifer dar unde am grija sa las usa de la balcon crapata) nu se usuca frunzele. Deci ceva nu e prea in regula daca s-au uscat.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
http://barcapevaluri.blogspot.com/
Alice
roli25 spune:
Si mie mi s-au uscat muscatele curgatoare. Cele clasice rezista. Cand le-am cumparat, vanzatoarea zicea ca alea curgatoare sunt mai rezistente si am luat mai multe. Acum ma oftic ca nu am luat doar din cele clasice.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
nma spune:
andanii asa am patit si eu anul trecut. Le-am tuns si le-am lasat tot pe casa scarii. Le-am udat o data pe saptamana. Intre timp au dat alti lastari, cam palizi ce e drept. In primavara cand le-am scos afara si-au revenit foarte frumos.
Acum m-am mutat la casa si nu stiu unde sa le pun. In beci e destul de intuneric, probabil le tund si le ud mai rar. Sper sa imi reziste pana la primavara. Inca nu m-am indurat sa le tund ca sunt tare frumoase .
Nico
leeloo2004 spune:
Liviana, multumesc pentru explicatie - pina la urma m-am lamurit de pe net, de fapt tufanicile sunt tot crizanteme, dar sunt specie de crizanteme cu flori mai mici.
Ma confuzase o dna care vindea flori - eu am intrebat-o cit costa tufanicile, ea a pufait pe nas si mi-a raspuns: crizantemele costa x lei... evident boldul de pe cuvint era si in exprimarea dnei...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
alintaroma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Si eu iubesc toamna. Este anotimpul meu preferat. Imi plac culorile, zilele insorite dar si cele friguroase cu ploi linistite in care coci in cuptor placinte, gurtui, dovleac si mere. Mirosurile... Mustul... Alintaraoma, super pozele tale. Are cineva o reteta buna de placinta cu dovleac? Alintaroma? "Calea de mijloc este calea ZEN" http://barcapevaluri.blogspot.com/ Alice |
Simali, exact ai descris ceea ce simt si eu vis-a-vis de toamna . Imi place explozia de culoare, luminozitatea clara (si pefecta pentru fotografie :)), caldura blinda, parfumul diminetii si cel al serii, aerul crispy, comfort food-ul din zilele reci si umede ... Zilele calde imbinate atit de perfect parca cu cele reci, ploioase, incit te fac sa apreciezi si mai mult urmatoarea zi insorita de care ai parte. V-am facut capul calendar cu polologhia mea sorry!
Eu am doua retete cu dovleac care le fac.Am mai incercat de-a lungul timpului si altele dar am ramas doar la astea 2. Pun linkurile aici. Ambele sunt de pe blogul Mayei care e o artista!
http://mayas-esprit.blogspot.com/2007/03/strudel-cu-dovleac.html
http://mayas-esprit.blogspot.com/2010/08/muffins-cu-dovleackurbismuffinsbutternu.html
Chiar mi s-a facut pofta de mere coapte Cred ca am sa si fac asta seara, mai ales ca mi-am luat 2 plase mari de la ferma.