Calendarul gradinarului vesel (15)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

LEELOO, in locul tau as fi spus ca EU am ingrijit gazonul, nu stie nimeni pe net .
M-am uitat din nou pe pozele tale, mi s-a facut rau cand am vazut lupinul, vai ce frumusete de floare, gladiolele iarasi erau superbe, la vara gladiole scrie pe mine (iar), trandafirul de langa garaj cel rosu e de nota 20. De unde ai luat gladiolele? Tot din catalog?

TEOLINDA, poate am sa pun poze, daaaaaaaaaaaaaar... numai dupa ce fac curatenie prin ograda. Ce-i la locul de joaca, iar mi-a facut cainele dezastru, tot nisipul l-a scos afara din lada copiilor, racait pe-acolo, iar a facut gropi, e cel mai mare dusman al gradinii mele, jur.
Azi am sapat aleea trandafirilor, ca acolo am sa pun lalelele Angelique. Vreau sa va spun ca s-a sapat impecabil, credeam ca e noroi sau ca ma fac varza, dar e numai bun pamantul de sapat, ma rog, e cam devreme, dar ma sacrific, ca astept bulbi proaspeti.
Cat despe florile din ghiveci, ale mele sunt usor rozalii... si stai linistita si eu am toata ziua ce face, le mut de colo colo... sunt prea inghesuite, prea mici, prea mari, prea verzi etc... si eu am toata ziua ce face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Martie, pai cum, un merit are si el in gradina si tocmai pe ala sa nu i-l recunosc???
Gladiolele le-am luat tot de la sieberz - au avut in catalogul de primavara mix de 25 de bulbi de gladiole - intr-adevar s-au dezvoltat foarte frumos. Acum le-am scos, mai trebuie sa le curat si sa le pun la depozitat pina la primavara.
Lupinul l-am luat deja dezvoltat, de la brico - din cite am citit este peren, deci ma astept sa rasara si la anul, ba chiar sa se inmulteasca. Am luat si seminte anul trecut, dar nu am reusit sa obtin din ele mai mult decit niste rasaduri mici care au murit treptat... Mai incercam...
Acum mi-am luat pentru rondul de flori si seminte de echinacea - sunt curioasa daca vor iesi.
Si zici ca e ok pamintul de sapat? Inseamna ca in weekend, daca nu mai ploua, ma apuc si eu de sapat gradina de legume.
Plus ca trebuie sa mai fac loc pentru bulbii pe care i-am comandat de la bakker si care imi vor sosi saptamina viitoare...clar m-am dus rau cu capul...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Wow, ce s-a animat subiectul! Noroc cu bulboasele!

Gabriela, Tala multumesc pt raspunsuri si info.
Super crinul rosu, Gabriela!

Teolinda, si mie mi-a placut f mult curtea ta, aveti teren mare, nu?
Ma intreba cineva cu ce am pictat frunzele. Am decupat frunze din hartie si cei mici le-au pictat cu acoarele. Sper ca nu s-a inteles ca am pictat frunzele din parc.

Mi-au inflorit si mie tufanelele albe, sunt atat de frumoase! Cele mov sunt deja pe trecute.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Ziua de azi mi-a adus si prima bruma din an...si asa cum ziceati si voi, am "recunoscut-o" imediat! Asa ca inainte sa plec la servici am luat cazmaua si am scos bulbii de tuberoze ca pe astia nu apucasem - ramine ca in weekend sa-i scot si pe aia de canna...

Am pozat putin si prima mea bruma...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gand-la-gand, Gabriela! La tine m-am gandit cand am vazut bruma dimineata! Superb surprinsa pe craite! Bulbii de dalie ar trebui sa-i scot si eu, poate in w-e!
Apropo de bruma, ma gandeam ca suntem norocoase sa observam aceste fenomene, cei de la bloc nu au aceeasi oportunitate. Din aceeasi categorie, ne place sa admiram cerul cu astre dimineata si seara in drum catre/de la gradi.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Buna ziua!

Sunt sigura ca astazi ati gradinarit toate.
La mine a fost ieri socra-miu si a tuns gazonul dar a strans si frunzele care au cazut din nuc.. macar au cazut toate si am scapat de ele. In schimb e dezastru in zona cu caisii... au cazut frunze multe de nu mi se mai vad dalele alea naspa...de care va ziceam. Macar e asternut un covor de frunze galbene... f. frumos arata.
Eu ieri m-am indurat si-am ciumpavit muscatele curgatoare. Mai am cateva de tuns dar nu ma indur ca-s atat de lungi, verzi si pline de flori si boboci. Totusi maine le voi duce la adapost.

F. frumos arata curtea acum ca straluceste soarele, iarba/gazonul si-a revenit este verde, proaspata, frumoasa, tunsa.

E-adevarat ca a venit bruma... mi-e mila de trandafiri ca-s plini de boboci si lujeri noi...

Gabi ai surprins f. bine bruma... mai ales pe trandafir e f. vizibila.
Am vazut si eu azi dimineata bruma pe o bucata de acoperis... m-am speriat .. credeam ca a nins atat era de densa.

Pupici si spor la treburi!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

LEELOO, foarte frumoasa bruma ta, eu am iesit azi in curte pe l 9 si nu am mai prins-o, erau doar picaturi de apa ca deja iesise soarele.

Ieri am stropit tufanelele cu Decis, erau pline de purici negri, ca-n fiecare an de-altfel. Eu le tai si le pun in vaza-n casa, asa ca operatiunea era absolut necesara. Desi anul asta am putine rau, anii trecuti puteam sa vand si-n piata, nu stiu de ce..

Am stropit si trandafirii, unii au numai crengutele golase, am mai pierdut intr-un an un trandafir superb din cauza manei sau ce-o fi. Pe ei i-am stropit cu Topsin si am sa-i mai stropesc, mi-e frica rau sa nu-mi moara, nu e bine sa intre-n iarna asa rau bolnavi

Mainile nu mi le mai simt si inca mai am de strans o tona de frunze si de sapat putin, sper sa mai am putere, cand vor veni bulbii, sa-i pun in pamant. Am facut si poze, de obicei sunt foarte atenta la detalii, dar acum se vede ca sunt in plina campanie de toamna, in fiecare poza mi-a iesit un mop, o galeata, o lopata, carpa etc.

Liviana, eu te intrebasem de frunzele pictate, la Sara la gradi picteaza frunze naturale si seminte de toate felurile si apoi fac colaje din ele, sunt niste mici opere de arta, fffff frumos si de-aia am crezut ca sunt niste vopsele speciale.

Eu am pierdut vreo 2 capitole, am stat seara si am citit din urma, nu pot sa va spun cat am ras cu operatiunea sapunul, deci sunteti totale, ahh si sa nu uit, Tala, ai gradina de vis, mi-a placut atat de mult, ce ordonata, cusca superba, mi-ai dat de lucru, acum vreau si eu sa am asa o cusca la caine.

SIMALI, mai scrie te rog... am ras cu sapunul sa lesin

OLYMPIA, la raport te rog... vad ca blogul tau a ramas ca si al meu...putin in urma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Martie, zau ca n-am ce raporta. Dupa ce m-am convins ca la gradinarit nu gasesc ajutoare in familie, decat maxim la culesul fructelor si asta cu multe insistente si programari, m-am intrebat la ce mi-o fi trebuind mie asa un efort. Inca mai deliberez, efortul oricum nu l-am mai facut de luni bune si ma gandeam chiar sa desfiintez si solarul. Deci... ce sa zic?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Gata, am incarcat niste poze pe blog, deci sunt cele din luna octombrie, asa arata curtea mea acum.

http://serenesecretgaeden.blogspot.com/

Olympia, te inteleg perfect, dar te vad eu prin februarie cum te apuci de rasaduri... asa zic si eu in fiecare an, eu? rasaduri? never again si in primavara ne impiedicam prin toata casa de ele.

Eu chiar ca vreau numai flori... si cateva rosii cherry,ca nici nu am unde, am si multa umbra etc.

Am vazut tot la Leeloo multe clematite, la vara o sa am clematite si gladiole. Am vazut in catalog o clematita rosie, o minune, sunt plante ff frumoase si complet nepretentioase. Am una alba si una mov inchis deocamdata.

Mergi la inceput

Fetele din Bucuresti, voi ati bagat in casa muscatele? Nu stiu ce sa fac, e cam frigulet, dar lor parca le merge asa de bine...

LEELOO, in cat timp a venit comanda de la S? Citisem la un moment dat ca spuneai ca a venit f repede.

Mergi la inceput