Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (195)
Raspunsuri - Pagina 15
Marina_1609 spune:
fetili, mi-am amintit: la constipatie este buna si o lingura de ulei de masline pe zi. daca nu vor sa il papa din lingura direct, ungeti pe paine si eventual puneti ceva deasupra sa para a sandwich
----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
Didi81 spune:
Azi am fost cu Aidel la mine la serviciu in vizita . I-a placut la mine in birou pt ca avem un acvariu cu pesti si a stat mult si bine sa se uite la ei, le-am dat si mancare si s-a distrat la culme vazandu-i cum mananca, s-a jucat cu unii colegi (cei pe care ii stia pt ca mai venisera pe la noi acasa). In alte birouri nu a vrut sa intre dupa ce a vazut ca nu mai sunt si alte acvarii
Culmea e ca la cat am plimbat-o de colo-colo azi (am fost si in parc, a mers muuult pe jos, cu tramvaiul, cu metroul), de-abia acum am reusit sa o culc. A mancat de-a rupt, dar somn ioc. In ultimul timp adoarme din ce in ce mai tarziu la pranz, si cu scandal...
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Didi81 spune:
Aproape de noi e o firma de recrutat potentiale persoane pt reclame, si cum ne vede vre-un agent cum incearca sa ne convinga sa o inscriem pe Aida; a devent agasant, azi de 2 ori ne-au asaltat de nu mai puteam sa scap de ei, si Aida era nervoasa si obosita! Voi ati patit asta?
Bine, faza e ca sunt asa de insistenti pt ca e cu taxa deinscriere, dar nu ti se spune asta decat dupa mult timp
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
mcoca spune:
Mada, merci .
Marina, concediu placut si voua!
Moni, am intrebat de Oscillo: asa cum stiam o doza pe saptamana (am zis ca are 3 luni bb). Am vazut si postul Dianei, asa ca nu stiu cum sa te scot din ceatza :).
Vicky si Printzesone
moni_or spune:
DIANA,BUJO, VICKY,MADA multumesc de raspunsuri!
VICKY, mersi ca ai intrebat, m-am uitat si eu in prospect si am vazut ca scrie la sugari un tub doza pe sapt., asa ca eu i-am dat unul intreg, ca scria ca nu s-au inregistrat supradozaje si cum deja are si el mucisori am zis hai sa-i dau unul intreg.
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
sursula spune:
Buna ziua fete dragi!Intru sa va rog sa ma ajutati in :DILEMA OLITA:
-am inceput operatiunea OLITA cand ne-am intors din vacanta si,surpriza:nu a trebuit sa depun nici un fel de efort.A acceptat din prima cu incantare ideea ,asa ca ,acum,de cate ori suntem in casa face numai la olita !
-DILEMA (de fapt dilemele)este urmatoarea:Ce fac cand iesim afara si e frig?Iarna,de exemplu????Daca stam afara toata ziua,cum procedez???Umblu cu olita dupa mine?Cand suntem la plimbare,Tudor spune ca vrea la olita,dar nu stiu cum sa fac.Deocamdata il las sa faca in pampers,dar,nu-mi place ca nu sunt consecventa!Iar acum am citit la"Parintii intreaba,parintii raspund" ca ,pentru a renunta la pamapers-ul de noapte trebuie trezit de 2-3 ori si pus la olita?????!!!!!God!Mi se pare infiorator!Voi asa ati procedat?Multumesc!
P.S:scuze,daca s-a mai discutat subiectul!
SURSULA,mama lui TUDOR MILAN
ariadnabr spune:
Sursu- in primul rand potty training-ul se face in doua faze. Faza de zi si faza de noapte. In ambele faze, odata lasat pampersul, e lasat. Nu se revine la pampers pentru ca nu ajungi nicaieri asa.
Pt prima dilema, exista olitze de calatorie. Problema cu frigul insa e cam nasoala. Daca o sa ai masina aproape atunci problema e simpla Il duci la masina (noi asa am facut) si face frumusel in masina la olita si gata. Daca insa nu va tine pana la masina (pentru ca asta se va dezvolta oarecum in timp), atunci accepti accidentul, ii explici ca e ok, etc...si ai la tine schimburi Exista olitze de calatorie f misto si igienice de la fisher price. Noi insa am folosit una normala, in ideea ca niciodata nu am fost prea departe de masina.
Pentru dilema a doua ai doua solutii. Ori continui sa ii pun pampers pana in momentul in care vei observa ca se trezeste cu pampersul uscat SI cere la olitza imediat cum s-a trezit, ori ii controlezi intake-ul de lichid seara, ceva de genul dat laptic/apa cu jumatate de ora inainte de somn, dus la toaleta inainte de somn si s-ar putea ca sa nu existe accidente. De ex. Sonia nu a facut niciodata noaptea in schimb plangea in somn si ne-am prins noi ca trebuia dusa la toaleta. Noi nu am trezit copila si nici nu l-am fortat sa mearga la toaleta singura, am luat-o in brate si am dus-o, si de multe ori a fost intr-o stare de semi-trezie. Abia acum ca are 5 ani, se duce singura si sa stii ca inca si acum avem nopti cand o mai ducem noi la toaleta in brate. Exista de asemenea tot felul de cearsafuri absorbante si pijamale speciale daca nu vrei sa continui cu pampersul. Noi de ex, am eliminat intradevar pampersul complet, dar Sonia era mai mare, avea 3 ani pe atunci, deci zic eu putea sa se tina.
Cam asta e experienta mea, sper sa te ajute
sursula spune:
MADA -Multumesc!Hai ca parca,ceata se risipeste !Dar,totusi ramane problema cu iarna si frigul:1.Eu nu am carnet.2.Chiar daca as avea sau as fi cu o masina,noua ne place sa ne plimbam mult si departe de locurile de parcare asa ca...iarna sau chiar toamna,cu pantoloni grosi uzi si cu cizme ude pana la locul de schimbare cred ca va fi cam nasol!Love and respect,
SURSULA,mama lui TUDOR MILAN
ariadnabr spune:
Sursu- atunci te adaptezi la situatiune. Olitza de calatorie plus un magazin/restaurant, loc mai adapostit, etc. Ori chiar si in mijlocul naturii de ce nu...pana la urma pantaloni uzi versus cateva minute in frig...mmmm Si pe asta o poti oarecum controla. Pune-l la olita inainte de a parasi casa/restaurantul...etc. intelegi tu. Si ar trebui sa fie ok cu pipi desi accidentele se vor mai intampla . No. 2 e predictable, la noi cel putin...
Vezi tu de aceea se spune ca potty training-ul sa se inceapa in lunile de vara, ca pana toamna, sa fie stabilita oarecum rutina si sa se mai dezvolte si reflexul de control al vezicii.
MissJJ spune:
Sursu eu ala de noapte pampersul l-as lasa mai mult pana e f increzator ziua eu zic sa nu il chinui noaptea aia cu trezitul copilului si pusul pe olitza de doua trei ori pe noapte mi se pare o mare tampenie, no offence, da puneti-va in locul lor tu ai face daca te-as trezi si te-as pune noaptea???.
Acuma noaptea la noi zice asa cand vezi ca e uscat pampersul multe nopti la rand atunci s-ar putea sa fie gata eu dim cum se trezea o duceam la toaleta desi nu facea mereu ca sa se invete ca dim mergem la toaleta si incet incet s-a invatat si a cerut singura sa ii fie scos pampersul noaptea. Dar si la noi ca si la Mada era deja dupa 3 ani asta.
Cu riscul sa imi iau rosii in cap, , eu zic ca mai bine ii mai tinem cu pampersi si ii invatam cand sunt deja ready si inteleg, pt ca vezi si tu cum e cu olitza iarna si car-o dupa tine si etc noi am invatat-o era deja mare stia sa se tina si au fost numai vreo doua trei cazuri cand nu mai putea si ne-am dus intr-un boschete daca am avut unde in rest s-a tinut ca e mare si a putut sa isi controleze vezica.
Deci na cu faza cu olitza dupa tine eu zic ca va chinuiti si voi si copilul, da na fiecare face cum crede ca e mai bine.
Noi va uram succes orice metoda alegeti.