Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (195)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Ooka sarumana mult de sugestii.
Filip are in alimentatie cam asa: lapte destul de mult (cam 1 l pe zi) deja am inceput sa-i mai reduc. Paine ocazional, mai mult daca ne vede pe noi ca mancam, din cand in cand prajita. Am s-o scot in special pe cea prajita. Carne foarte putina, daca ii nimeresc cateva bucatele din ciorbica e bine, ii e lene s-o mestece si o scuipa. Mananca in schimb foarte multe lactate. Branzica de vaci cu smantana, telemea, iaurturi vreo 2 pe zi. Eu ma gandeam totusi ca macar iaurturile ajuta. Si i-am luat special cu Bifidus. Fructe cum am spus, cam 2 pe zi combinate. Cu legumele sta mai prost ca nu prea e receptiv. Adik mananca legume fierte in ciorbe si tocanite. Dar crude mai putin. Mananca de exemplu destul de des rosii, cand si cand castraveti, ardei il mesteca putin si apoi scuipa ca nu-i place ca are coaja. Si vinetele ii plac dar nu facem prea des. In rest... mai mananca cate un ou doua pe saptamana.
Am sa incerc cu tarate poate reusesc sa-l reglez. Dar sa vrea s-o pape.
Multumesc inca odata.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Bujo, cu placere

- ca sugestie daca mananca rosii, sofi mananca salata de rosii cu paine de tarate, de fapt sosul de la rosii cu ulei si painica;
- iar daca as fi eu sa aleg, as scoate iaurt (as lasa doar daca l'as face eu - sa fiu sigura ca nu are amidon/gelatina), as scoate telemea, as lasa branza de vaci dar mai putina si in amestec cu salate sau chiar tarate, smantana as lasa-o, la fel si untul. Cu laptele e complicat, noi de exemplu l'am rationalizat la sofia la jumatate, ca ea mananca bine seara (7-8) si dupa vrea lapte de alint probabil ca de foame sigur nu, iar noapte regurgiteaza asa ca ii mai dau o jumatate de canuta (90ml) si gata.

Acum mi'am adus aminte ca mama imi spunea ca acidofilusul regleaza si scaunul, dar nu stiu sigur sigur. Rau nu face dar nu stiu daca iti rezolva problema.

Iar pentru sangerare, unguent de propolis daca nu e alergic, ca mai da elasticitate tesutului (tot din experienta).

Sanatate!

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

ooka multumim de sfaturi!!!! O sa incerc cu tarate si iti zic ce rezultate avem!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Hello!

Recuperat si eu muulte pagini din urma, pe fuga, ne pregatim de un drum la Tg. Jiu pt. o nunta...

Alex se constipa foarte tare, asa ziceam eu. de fapt facea foarte tare, nu il ajutam nici cu supozitorul cu glicerina, forma nu mai era normala, scuzati detaliile, parca facea pietre rotunde...
Asta era cam pe la 3 ani.
Doctora mi-a zis ca incepe sa constientizeze, sa controleze sfincterele si ca se abtine.
Ea mi-a sugerat "zeama de prune uscate" (apa+prune uscate date in clocot). Am scapat de bine de rau de acea perioada.

Pupici!

_

Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Marina, wow ce aranjament culinar!
Aida mananca mamaliga ca-atare, cred ca daca i-asi da-o sub forma de bobocei sau animale numai sa o manance nu ar vrea

Bujo, Tecky, de cate ori a fost Aida constipata (si noi am avut din cand in cand problema asta) s-a remediat cu succes cu mult compot de prune uscate (adica prune uscate fierte, ea a baut zeama); din fericire ii plac compoturile de orice fel.
Vara asta nu a mai avut asa probleme cu constipatia pt ca i-am facut la greu suc de piersici sau de pepene rosu, in special cel de pepene rosu ii place f mult, dar pepenele ca-atare nu l-ar manca.

Si de 3 zile a inceput sa manance prune si pepene galben . E prima data cand accepta alte fructe in afara de mar sau banane (ma refer de cand nu mai mananca chestii blenduite, ca atunci manca orice)

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Multumesc mult fetele mele dragi de raspunsurile legate de constipatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

multumesc de raspunsuri cu Vitamina C.
mcoca, Matei mananca si fructe, atat cat poate si ii plac. Dar de exemplu Stefan este fff conservator la mancare, fructele nu le vrea pentru ca nu-i place textura lor....

blog
proud

"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

vai fetelor, am ajuns pe pagina 2...cum e posibil sa fim asa adormite? :P

noi ne luam zborul in seara asta. e gata bagajul sofiei. mai am de pus in traista cateva lucruri pt noi. o lasam pe Sofia la bunici apoi mergem la o nunta in Piatra Neamt si mai apoi ne fofilam pana in Antalya sa lenevim la soare

Profaaaaaa, tine-te bineeeee, vine Sofia... daca simti ceva vant, turbulente si auzi un urlet in fundal sa stii ca fi'mea se dezlantuie la voi in oras

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Bai, iar pe pagina a doua??? Nu se poate.

Maine imi vad puiu , youpiiii

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Marina, Vicky drum bun si concediu placut.
La noi nimic deosebit same old same, ne cam plictisim, dar vrem sa profitam de ultimul wknd inainte de nebuneala,luni avem home visit de la pre school pt Ami si pe 8 incep amandoua iar pe 8 dupa amiaza merg cu Ari la prima clasa de dans/teatru/muzica sper sa ii placa.
E tare frumos ziua e soare dar dim si seara e tare recisor, mai pe la pranz e mai molcom si placut asa.

Pupam trupa si va uram wknd placut.

Mergi la inceput