Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (195)
Raspunsuri - Pagina 13
ana_a spune:
gand la gand cu oscilo asta....
azi dimineatza ma gandeam sa dau o fuga la farmacie sa cumpar ceva siropele dastea naturale pentru ca sa racit si sa umezit tare afara si ai mei inca nu vor sa se imbrace si sa se incalte...
Nu-mi vine sa cred ca a venit toamna.
Stiti cumva cata vitamina C poate servi de exemplu Matei al meu pe zi?
multumesc de mesajele cu sfecla...in final, tot salata cu putin otet si hrean razalit peste am facut-o. Si am mancat-o eu cu Matei in 2 zile.
toate cele bune va doresc!
blog
proud
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
mcoca spune:
Ana, parca la vit C nu exista supra dozaj, surplusul se elimina prin urina. Dar de ce nu-i dai mai bine fructe bogate in vit C, ca se absoarbe mai bine .
Vicky si Printzesone
MissJJ spune:
Uram si noi
La Multi Ani!
mezinei din trupa de pepenasi,
Alexandra Valentina,
sa cresti mare frumoasa si sanatoasa alaturi de familie.
Off Bujo nasol tare cu scaunul cu sange si etc. Pupam pisoiul si speram sa rezolvati pb cat de rapid.
Caprioara fingers crossed sa aveti vreme buna, eu zic ca o sa fie ok printesa.
Anka aici nu exista asa ceva, ei nu dau nici un fel de vitamina d, c sau calciu pt ca au zis ca au eradicat rahitismul si etc. Pe piata se gasesc vitamine de tot felul pt copii mari, mici si etc dar ei nu recomanda sa le dai si farmacistul iti zice la fel, plus ca ei zic ca astea is to chimicale de fapt si ca cele mai bune vitamine is cele naturale, din fructe, legume etc.
Noi ieri am avut musafiri a venit o prietena cu fetele ei si a fost frumos si cald afara asa ca le-am pus bouncy castle si au topait si s-au jucat cu nisip si cu chiuveta aia cu apa si bucataria, a fost nebuneala mare ieri la noi.
Acuma na pe ultima suta de metri ca de miercurea care vine incepe scoala plus Ari o sa mearga la un workshop de teatru, dans si muzica, sper sa ii placa.
moni_or spune:
VICKY, tu i-ai dat in fiecare sapt. de la nastere? Sau numai toamna si iarna?
ANA, si eu stiam la fel, vit. C se elimina surplusul. Nu stiu cat e minimul la varsta lor.
Voi le-ati dat pepenasilor fructe de mare? Are ceva oare daca ii dau lui Luca? Am luat de alea congelate si le-as face azi la pranz.
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
MissJJ spune:
Moni eu la Amira nu i-am dat inca, Ari a gustat dar ea e asa mofturoasa ca of course ca nu i-a placut. Desi eu le ador fructele de mare.
Dar stiu ca nepoata mea din Italia a mancat de micutza si scoici si prawns si de toate si a fost ok. Acuma stiu ca astea is din categoria de posibil alergeni ca si capsunile.
mcoca spune:
Moni, i-am dat numai toamna si iarna, si asta incepand din iarna trecuta (ca in prima iarna eram cu ea acasa si nu mi-a racit). Merg azi la farmacie si intreb exact, dar stiu ca asa mi-au spus.
Fucte de mare Maya manaca de la 1 an si a-do-ra.
Vicky si Printzesone
Dianami spune:
Moni, la bebe asa mic poti da 1/3 de tub saptamanal. Pana in aprilie, inclusiv.
Ana, asa este, cum zic fetele. Surplusul se elimina. Acum e adevarat ca se gaseste si in fructe, dar trebuie sa manance o cantitate considerabila ca sa-si ia doza zilnica .
Cauta catina si macese, porumbe. Le poti usca sau conseva, faci sirop. Au cantitate mare de vit. C.
Singura precautie este la persoanele care au nisip la rinichi. Vit. C poate mari depozitele de oxalati.
La multi ani, Alexandra Valentina!
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
Tecky spune:
LA MULTI ANI ALEXANDRA VALENTINA!!!!
Bujo si eu ma confrunt cu constipatia Ralucai de vreo sapt.Plange ca ii vine sa faca si face greu si tare dar nu mi-a iesit cu sange.I-am pus de vreo 2 ori supozitor cu glicerina...
Fetelor mai astept remedii contra constipatiei!!!!
Azi am terminat si cu cumparaturile pt Ralu.I-am luat tot ce ii tb pt toamna.Pt la iarna mai am de cumparta o geaca si cizmulite sau ghetute.
Si eu ii dau Ralucai preventiv cate un tub de oscilo o data pe sapt in anotimpurile reci.
Va pup
bujo spune:
Diana ba face foarte tare. Nu sangereaza tot timpul, sunt dati cand chiar daca face tare nu sangereaza. Nu reusesc sa-l fac sa iasa normal, mai dati-mi si voi idei de mancare care ajuta la digestie. Banuiesc ca la fisuri anale sangereaza la fiecare scaun nu?
bujo mami de Filip
ooka spune:
salu,
Bujo, Tecky ete doua remedii probate si cu rezultate care merg la constipatie (sau pt un scaun de consistenta ok sigur):
- tarate cu apa - tarate fine de la plafar amestecate cu apa: 2 linguri de tarate intr'o cana de apa de doua ori pe zi, prima masa de dim, ultima masa seara - asta era doza mea de adult (eu am avut o problema dupa nastere si am avut nevoie de scaun normal deci e probat). Acum, pentru ca sunt bebei, banui ca se poate cam o lingurita, maxim doua si eventual cu lapte sau ceva, nu stiu sa ma pronunt. Taratele se asociaza cu un regim in care predomina legumele, crude ar fi ideal, fierte e ok.
- legume si fructe crude macar 80% din alimentatie, daca se poate, citeva zile. Plus sfecla, rasa sau suc in combinatie - asta ar fi al doilea remediu tot probat.
Din experienta proprie, laptele, painea de cumparat (mai putin scandurelele cu tarate), carnea constipa. Nu obtii scaun ok daca mananci si fructe/legume. Daca e mai grav, obtii scaun normal cam in 2-3 zile de regim. Acum ei sunt copii, teoretic nu se constipa, doar ca fac f tare, deci intestinul lucreaza insa materia e defectuasa, taratele ajuta, insa mai trebuie taiat la lactate, paine, dulciuri desi nu cred ca e cazul.
Sanatate si sa scapati de problema, ca e suparatoare.
mami de Sofi