Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (12)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Artu, ai PM
Noi vom incepe clar dupa 6 luni. Adica ar fi 28.10- dar cred ca tot prin noiembrie. Ca nu ma gandesc sa incep fix in ziua in care a facut 6 luni. Eu cred ca trebuie sa fiu si eu relaxata in acel mom, pregatita psihic pt "mizeria" ce va urma in bucatarie.
Dar pana atunci voi citi cat mai multe info. Si voi incerca sa ma uit si pe forumurile straine...cu toate ca engleza mea nu e stralucita.

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca

www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Carla, voi incepeti deci dupa jumatatea lui sept. O sa povestesti pe undeva (blog/forum/te si sun )cum decurg lucrurile la voi te rog?

Ioana & PYS

He-he.. eu nu ma grabeam deloc si aveam de gand sa te las pe tine prima, sa vad cum te descurci cu Sabina...

Eu n-am stabilit o data fixa, ma gandeam sa fie oricum dupa 6 luni si nici nu mai e asa mult pana atunci... Momentul ales de mine era conform cu ceea ce am mai citit pe alte siteuri: se recomanda inceperea diversificarii cand bebe stie sa stea in scaunelul de masa... Eu n-am de gand sa incep mai repede, in scoici sau in pat, rezemate in perne, mai ales pentru cata mizerie se va face cu autodiversificarea... In bucatarie, la masa cu ele!

Hai sa incepem deodata, asa putem face si schimb de opinii la zi...

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

salutare,

Mary,imi pare rau de patania voastra cu iritatia, trebuie sa fie foarte neplacut. noi n-am experimentat-o, sper sa nici nu trecem prin asa ceva, desi am folosit tot felul de scutece. pampers mi se par cele mai fatzoase, insa e singurul atu, dupa parerea mea. eu nu prea suport mirosul lor, cica parfum, "super" idee sa amesteci kk cu parfum .
eu mai folosesc babylove, sunt mai eco, nu-s refolosibile, insa au materiale biodegradabile si un pic mai naturale ca celelalte. se gasesc la magazinele DM, nu stiu daca e si pe la voi. ca pret, sunt comparabile cu pampers, poate un pic mai ieftine. la fel si servetelele umede.
nu stiu daca remediul homeopat v-ar ajuta, posibil.
dar in locul tau as lasa copilul si nu l-as mai ameti cu atatea creme (despre advantan nu ma pronunt, spun doar ca imi fusese si mie recomandat si dupa ce am citit prospectul l-am aruncat la gunoi. nu mai tin minte de ce, dar sigur era ceva de rau, ca altfel nu-l aruncam). l-as spala cu apa simpla, fara nimic altceva dupa fiecare kk si pisu, chiar daca asta ar insemna sa-l spal la fiecare 15 minute. macar o zi, cu siguranta s-ar mai ameliora. eventual as pune intr-un lighenas apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu (alimentar), schimba ph-ul pielii din acid in alcalin si amelioreaza iritatia.
apoi, dupa ce se mai calmeaza nitel, i-as da cu crema de galbenele de la plafar si atat, fara alte creme minune.

sper sa va faceti bine .

bia, ups, sper sa nu te superi pe mine, dar nu e deloc indicat sucul de portocale la varsta asta. e muuuuuult prea acid pentru stomacelul lor, chiar se indica citricele dupa un an.
sursa:
http://wholesomebabyfood.com/citrusbabyfoodrecipes.htm

(pt mine, site-ul asta a fost de capatai in diversificarea primului copil, va fi si la al doilea).

daca totusi vrei sa-i dai , cel putin combina-l cu multa apa (la varsta asta, o parte suc, 3 parti apa.
sau mai bine inlocuieste portocala cu mar sau para sau si mai bine si mai bine ar fi sa-l scoti de tot si sa continui doar cu laptic . e inca foarte micut bebele tau si are o viata intreaga inainte sa pape fructe si alte mancaruri.

sper ca nu te superi pe mine, nu vreau decat sa ajut.
(am auzit chiar ca sunt pediatri care recomanda suc de citrice de la 2-3 luni, eu i-as.... as fi schimbat imediat doctorul, ba i-as fi zis in fata direct si de ce-l schimb. am capatat asa un tupeu cand e vorba de copiii mei...).

revin

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Vivela, da, cunoastem o imbunatatire a situatiei: am stat fara pampers si nu-ti spun ce greu mi-a fost sa il tot schimb de pantalonei kkcitzi mereu - nu vreau sa imi imaginez cum le era de "simplu" mamelor noastre...

Nu avem in Iasi DM - sau cel putin eu nu stiu sa existe... asadar... am luat deocamdata Pampers Premium Care - sa vedem daca e mai putin agresiv.

Buna ideea cu apa bicarbonatata - il spalam doar cu apa calda dupa pi si apa si sapun lichid dupa kk... si albastru de metil peste ceea ce dadea semne sa fie infectie fungica aseara... am granulele de sulf, insa nu stiu ce sa fac acum:). mai astept putin.

Si la bebei se respecta chestia cu intervalul dintre mese la administrare?

Multam mult

Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

Madamarstiu ce simti legat de bubitza, dar lasa ca va trece repede
noi ne chinuim de o luna si o saptamana si acum pare sa se inchida insa ramane in interior un soi de umflatura
am incercat cu muscata insa nu a avut nici un efect, din pacate; cu homeopate, care au facut si ele ce au putut, acum totul a ramas pe capacitatea de regenerare a organismului
bine ca la Mateo nu este o situatie asa de grava si se va reface rapid
oricum problemele astea ce vin una dupa alta nu fac deloc bine la moral

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

oh, dragii de voi! eu tot speram sa se fi vindecat total in perioada asta... dar n-a fost asa deocamdata.
Si eu sper sa nu ne mai dea de furca nimic ... si sa creez un scut protector de gindire pozitiva - dar nu-mi iese mereu...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alinutzaa

Salutare

Noi pe aici prin zona, dar ma rup piticii mei in doua, abia am timp sa fac un dus in timpul zilei. Ufffff!!!!

Atentie la Advantan Milk este o crema ce contine corticosteroizi. Eu nu as folosi-o pe pielea unui bebe mic...vorba aia...nici platita sa fiu.

Noi folosim acum in loc de Pampers, Pufies. Sunt mai parfumati decat primii dar daca de la Pampers o mai gaseam cu pielicica mai rosiatica un pic (fara sa fie iritata absolut deloc, doar culoarea usor schimbata), de la astia nu ni s-a intamplat deloc. Ba chiar e pielicica ei alba si curata.

Felicitari tuturor mamicilor care au decis sa amane diversificarea. Super decizie dupa parerea mea. Si pitica mea, desi alimentata cu LP, va primi primele lingurite de altceva decat lapte dupa ce va implini 6 luni.

Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)

multam de semnalul de alarma Alina - .

Am gasit scutece Pufies pe chicbaby.ro - pret comparativ cu pampers. Vad pe=acolo ce-as mai putea lua, sa merite transpportul...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aka

Arturicii multam de strigare.
va citesc mereu dar greu cu scrisul. acum e in brate iar eu in picioare . si asta-i pozitia preferata, eventual sa mai si merg cand se plictiseste.
chiar azi am pus niste poze in album.
Miruna e bine, papa tzitzi cu acelasi spor, ne vom diversifica si noi pe la 6 luni. eu am notat la Cris ce a mancat pana la 1 an si am sa aplic aceeasi metoda. noi n-am avut probleme cu mancarea, gen sa refuze diverse alimente. am facut si vaccinul infanrix hexa cu emotii ca a facut temperatura 39 pana a doua zi. ne-am si botezat tot acum vreo luna. am fost la munte de doua ori, greu cu multe bagaje, copii nefiind in mediul lor mai agitati si mai maraiti, dar per total a fost bine ca am mai schimbat putin aerul. acum 3 saptamani avea 6.250 g nu-i cine stie ce de mare, dar nici micuta. in rest zambareata tot timpul, apuca jucariile si le baga in gura, se rasuceste in pat. mie mi se pare bine pentru varsta ei.
si noi tot absorbante Baby Love folosim, fara accidente sau fundulet rosu. fara servetele umede in casa, traiasca apa si sapunul.

a adormit in sling acum .
Arturicii poate indraznesc sa te abordez pe pm .

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

aka, nu vrei sa adaugi semnaturii si data nasterii floricelelor tale?:)
Mie diversificarea mi se pare fff departe:) - adik 2.5 luni care vor trece ca un vis.

Mergi la inceput

Citat:

m-am intors
mie una mi-e groaza sa mai scriu de problemute caci parca numai la noi se aduna
de duminica Matei are scaun la fiecare masa sau mai des, galben deschis, insa nu asta e problema ci faptul ca vine cu o durere destul de mare
saracutul se inconvoaie parca ar incerca sa faca podul..imi e tare mila de el
evident nici suptul nu il termina daca vine durerea
acum ma gandeam..oare a facut candida dupa antibioticul dat acum o luna, e de la panadol(desi nu apare la reactii adverse)sau, sau....?!
maine ma gandesc sa ii fac copro...
uf!
mai are cineva astfel de probleme

10.05.2010

vero - noi nu manifestam astfel de reactii insa sunt parca fete cu LP care se plingeau de asta: si ii tratau pe bebei cu debridat,,, nu ma insel, nu?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui R.Cata

Seara buna fetelor!
Nu am mai intrat nici noi de mult timp. Adica de citit citim, dar scrisul e problema. La multi ani tuturor ce si-au sarbatorit ziua de nastere sau de nume! Sa fiti santosi/toase frumosi/oase si cu credinta in Doamne Doamne!
Arturicii, si eu sunt interesata de autodiversificare. Chiar pediatra imi spunea de situl asta si mi-a mai zis de inca unul. Dc te intereseaza, iti dau PM.
Sanatate multa tuturor puiutilor care au problemute!

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca

www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010

FII BUNA SI DA-NE SA VEDEM SI NOI:)!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

ehe, Veronica, sa vezi cum is eu dupa 6 serii de dr House.... si panza de paianjen mi se pare intr-un fel...

Ioana & PYS

vivelafructele si legumele de la stage 1 sunt majoritatea nefamiliare, importate
ai ales aceasta varianta a fructelor/legumelor din hypermagazine?
doar intreb inca nu am nici o parere...mai ales ca mai sunt 2 luni jumate pana incep diversificarea

10.05.2010

vero, doar unele sunt nefamiliare, nu majoritatea. respect interdictiile si varsta de introducere a alimentelor, principiile, dar nu inseamna ca o sa le introduc pe toate de acolo.

eu sar deja la stage 6-8 luni, ca pana la 6 luni nici nu ma gandesc sa incep diversificarea. si cum o sa stau la fiecare aliment nou 4-5 zile, pana la 8 luni n-o sa apuc sa introduc mare lucru.
oricum, pica tare prost momentul inceputului diversificarii, adica ianuarie-februarie, cand oricum nu mai creste nimic in gradini.
o sa ma apuc deja sa congelez pt atunci legume si fructe autohtone, dar nu ma cramponez sa nu fie de la supermarket cate un mango sau avocado sau banana...la cantitatile pe care o sa le manance...

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

CE FEL DE LEGUME SI IN CE MOD LE CONGELEZI? Spune tot!
Mi-am pus si eu problema aceasta: ce fel de diversificare sanatoasa vom putea face?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

vivelace legume se pot pune in congelator
de exemplu ma gandesc ca dovlecelul se inmoaie si nu mai este bun de nimic
te rog frumos sa imi spui/ne spui caci eu sunt una din fericitele cu bunici la tara
multumesc
madamar ma gandesc sa ii mai dau probiotic poate tine doar de cacki
nasa mea imi spunea azi sa nu fie intoleranta la lactoza, fiica ei avand asa ceva,tot hranita la san(sau cel putin asta a fost diagnosticul ca eu nu mai cred tot ce spun dr) si o perioada i-a dat lapte de soia timp in care si-a pierdut si lactatia...........

10.05.2010

Mergi la inceput