Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (95)
Raspunsuri - Pagina 8
JoAnn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriella1 de unde le-ai primit? Gabriela 25 + viitoare mami de Tudor Andrei |
de la CBC. mi le-a trimis impreuna cu contractele, care recunosc ca inca nu le-am semnat.
azi o sa sun sa ma indrume in completarea lor....
ratusca83 spune:
miruna maine imi vin lenjeriile....
tu pana la urma te-ai decis in privinta recoltarii de celule stem? eu ma mai gadesc pana luni si apoi trebuie sa ma decid.
27+ si ingeras in ceruri
sunset_zuzi spune:
citat din mesajul lui mirunam Indiferent ca nasti normal sau cu cezariana eu cred ca imaginea soatei, care pe langa mama este si femeie, pe masa ginecologica sau de operatie, mai mult sau mai putin insangerata nu este una placuta. Daca omul nu face fata cu atat mai rau, in loc sa se ocupe medicii de tine se vor ocupa de el Al meu era sa lesine cand m-a vazut panasand un caine... ce sa le ceri, cica sunt barbati...??? MIRUNA cu Emanuel Alexandru si bebe Iustin 29 + |
exact ...si eu posed un asemenea "exemplar" daca vede sange se ofileste, iar daca mai e si cineva drag ( cum as fi eu ) il iau aia cu targa de acolo...asa ca nu ma bazez pe el
Doamne ai grija si de noi 27+
ratusca83 spune:
PENTRU CELE CARE SUNTEM IN SAPT 28
Saptamana 28 marcheaza inceputul celui de al 3-lea trimestru de sarcina. Fatul a ajuns la aprox. 37 cm si 1000 de grame si continua sa creasca intr-un ritm ametitor. Devine din ce in ce mai rotunjor pe masura ce se dezvolta musculatura si se depun straturi de grasime bruna subcutanat.
Ochii sunt complet formati, iar genele si sprancele sunt foarte vizibile. Cea mai mare parte a pufuletului de piele (lanugo) a disparut, in timp ce parul de pe cap creste in continuare. Unii copii se nasc cu parul lung si trebuiesc tunsi pentru a nu le crea disconfort, desi altii (majoritatea) se nasc cu foarte putin par, chiar chei.
Pana acum, creierul fatului era neted. In aceasta saptamana de sarcina incep sa se dezvolte circumvolutiunile cerebrale, iar tesutul cerebral continua sa creasca si sa se dezvolte, creierul devenind un organ din ce in ce mai complex. De asemenea, maduva osoasa a devenit centrul principal de producere a globulelor rosii ale sangelui. Glandele suprarenale incep sa secrete androgen si estrogen.
In cazul unei nasteri premature in aceasta saptamana de sarcina, sansele de supravietuire sunt de aprox. 90%, evident cu ajutorul medicinei avansate.
Fatul poate fi deja in prezentatie craniana, adica cu capul in jos, pregatit pentru nastere. In cazul prezentatiei pelvine, adica cu picioarele in jos, este necesara nasterea prin cezariana. Acestia din urma inca mai au inca timp sa isi modifice pozitia sau poti fi ajutati de catre ginecologi.
Cel de al 3-lea trimestru de sarcina este cunoscut pentru gravida ca fiind trimestrul cel mai dificil cu dureri de picioare si lombare, varice, hemoroizi, vergeturi, edeme, dureri articulare, indigestii, pirozis, constipatie etc.
In jurul acestei saptamani de sarcina, mama incepe sa simta o presiune anormala in bazinul ei. Uterul a ajuns la 8 cm mai sus de ombilic si continua sa creasca in fiecare saptamana. Cresterea in greutate incepe sa fie din ce in ce mai mare de la inceputul acestui trimestru de sarcina pana in saptamanile 36-38, dar kilogramele se dispun in mai multe zone ale corpului. Sanii isi pot chiar mari de 4 ori greutatea, iar ale kilograme in plus sunt reprezentate de volumul sanguin marit, lichidul amniotic, placenta, fatul etc.
Deoarece zona genitala este foarte solicitata, se slabeste, astfel ca unele gravide sufera de incontinenta urinara la efort, adica pierd urina atunci cand tusesc, rad sau fac efort fizic. Pentru a evita neplacerile create de acest simptom, se recomanda golirea frecventa a vezicii urinare, care reduce si riscul unei infectii urinare.
Mama incepe sa piarda din energia de pana acum si sa devina din ce in ce mai obosita. Se recomanda programul de lucru part-time care sa nu solicite foarte mult gravida. Organismul ei are nevoie de 300-350 calorii in plus pe zi. Datorita oboselii si disconfortului general, reapar toanele si schimbarile bruste de dispozitie, de la plans la ras si invers si depresiile.
La inceputul sarcinii, una dintre analizele recomandate este Rh-ul, care este un antigen de pe globulele rosii ale sangelui. Majoritatea oamenilor au Rh pozitiv. In cazul in care gravida are Rh negativ si partenerul Rh pozitiv, exista sanse ca fatul sa fie Rh pozitiv. In aceasta situatie, organismul mamei incepe sa sintetize anticorpi antiRh care nu afecteaza mama, dar pot afecta fatul. Anticorpii antiRh intra in circulatia fatului si distrug hematiile acestuia, Rh pozitive. Fatul se poate naste cu anemie severa din acest motiv sau cu boala hemolitica. Astfel ca, pentru a preveni aceste probleme, tuturor gravidelor cu Rh negativ si partener Rh pozitiv li se administreaza o doza de vaccin RhoGAM in saptamana 28 de sarcina si la 72 de ora dupa nastere in cazul in care fatul este Rh pozitiv cum s-a presupus. In cazul in care fatul este Rh negativ, nu mai este necesara o a doua doza.
Din aceasta saptamana de sarcina, vizitele la ginecolog se fac o data la 2 saptamani pana in saptamana 36, dupa care devin saptamanale pana la nastere. In cazul sarcinilor cu riscuri crescute, cum ar fi gravidele cu preeclampsie, diabet gestational, placenta previa, vizitele sunt mult mai dese si sunt stabilite de la caz la caz.
27+ si ingeras in ceruri
mirunam spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabriella1
mey,daca lucra la drumuri si cabluri,mai intelegeam.Da' cand omu' se duce special la o necropsie, nu-nteleg ce-i asa cumplit sa ma vada batand campii in timp ce dr brodeaza pe burta mea?! Gabriela 25 + viitoare mami de Tudor Andrei "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" |
Pai si eu am facut disectie pe om si am asistat la autopsie, dar cand mi-au cusut copilul la cap am iesit din sala ca nu vroiam sa imi stric reputatia de sadica si picioarele nu ma mai tineau.
Diferenta este ca personajul principal e cineva drag . Deci zi merci ca nu ii face placere
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si bebe Iustin 29 +
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui JoAnn
de la CBC. mi le-a trimis impreuna cu contractele, care recunosc ca inca nu le-am semnat. azi o sa sun sa ma indrume in completarea lor.... 25+ viitoare mami de gemene www.youtube.com/watch?v=zy3zIe-HFfA&feature=related" target="_blank">Forever,Michael |
tot de la ei le-am primit si eu,numai ca mi-au venit intai contractele si apoi kitul.
Contractele nu sunt greu de completat, ai grija sa bifezi pe ambele exemplare modalitatea de plata -1 singura rata sau 3- si obligatoriu semnaturile in original.
ai o foaie care iti explica exact cum sa completezi. apoi faci copii la CI al tau si al sotului si le trimiti odata cu contractele.
Recunosc ca sunt foarte amabili si prompti.
Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
ratusca83 spune:
fetele voi ce analize ati mai facut/repetat in perioada asta? Maine merg si eu sa repet analizele si mi-e sa nu sar vreuna.
27+ si ingeras in ceruri
mirunam spune:
citat din mesajul lui sunset_zuzi
exact ...si eu posed un asemenea "exemplar" daca vede sange se ofileste, iar daca mai e si cineva drag ( cum as fi eu ) il iau aia cu targa de acolo...asa ca nu ma bazez pe el Doamne ai grija si de noi 27+ |
Noroc ca suntem noi barbate, altfel... Al meu a detronat ca eu am apucaturi de barbat si el de gospodina. Ma scoate din minti cand il vad ca se albeste la fata si se tine de pereti.
Cred ca v-am povestit cand s-a taiat, urat de tot, la mana si facea ca un apucat, s-a albit, zicea ca nu vrea sa il coasa etc. Sau cand, la 12 noaptea ma ruga sa ii pun atela la deget ca e rupt... era doar dat peste cap, nici atat. I-am pus atela improviata ca nu ma lasa sa dorm...
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si bebe Iustin 29 +
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui ratusca83 fetele voi ce analize ati mai facut/repetat in perioada asta? Maine merg si eu sa repet analizele si mi-e sa nu sar vreuna. 27+ si ingeras in ceruri |
ai de facut un screening la 28 s.
Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"