Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (95)
Raspunsuri - Pagina 7
alinushca spune:
neata!
moasa si doula sunt 2 fiintze diferite. doula nu are competenta sa masoare o dilatatie sau sa puna efectiv mana pe la locul faptei. o doula este o persoana f bine informata care iti poate sustine deciziile, care te poate sfatui ce sa faci, te poate ajuta sa gasesti pozitii comode in travaliu, iti face masaj, se lupta cu personalul medical la nevoie ca sa ti se respecte dorintele formulate dinainte de nastere, vine si acasa si la spital si te sustine moral. poate mai face si altele dar nici eu nu stiu mai multe pentru ca e relativ noua prezenta lor la noi.
pentru cele care nasc la privat (lucky ones) exista si moase independente. una din asta chiar merita angajata pentru ca ai siguranta ca isi da absolut tot interesul sa fie totul asa cum iti doresti. ca in rest aud de private ca sunt la fel ca la stat + un zambet frumos pe fatza.
Mami de (28.10.2008) si bb2 28+
gabriella1 spune:
babele spun ca nu-i bine sa cumperi dinainte. io-s mai babette si chiar n-am luat nimic.Doar kitul ptr recoltare celule stem
Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
mirunam spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pissi78ro Buna dimineata, fetelor si de la mine!Va ofer o cafea, celor are beau! Eu beau recunosc pt ca altfel nu ma pot tine pe picioare. Aseara m-a durut spatele ceva de groaza. Parca am tras la sala de fitness. In rest, sper sa mi se mai fi lungit colul. Este posibil, nu? Va pup si va doresc o zi buna 22+ |
Pissi daca stai cuminte isi poate reveni la lungimea initiala sau pe undeva pe aproape. In cel mai rau caz nu se va mai scurta. Dar asta inseamna repaos la pat. La mine s-a lungit la loc dar nu mergeam decat la toaleta si dus. Neuronul meu tine minte ca ai mai mult de 3 cm deci nu e rau de loc iar atata timp cat OI este inchis iti mai permiti sa stai si in fund, un pic asa
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si bebe Iustin 29 +
JoAnn spune:
gabriela stiu ce spun "babele"...dar ...strictul necesar (cateva body, cateva camasute si niste pantaloni) tot iti trebuie.
la celelalte, recunosc nu ma aventurez nici eu ...inca .
alinushca spune:
Andreea, Alina (my bad), EPO (Evening Primerose Oil) sunt niste capsule care se iau in general din saptamana a 37-a de sarcina pentru a ajuta la inia o pauzarea si stergerea colului. Ele contin precursori de prostaglandine, deci nu provoaca contractii sau declansarea travaliului, dar ajuta corpul sa isi faca treaba. Cum eu stiu de la sarcina trecuta ca am avut un col lent si puturos, mi-am achizitionat aceste capsule. Peste tot mai putin un singur site am citit ca sunt safe si in VBAC/NVDC.
Numa ca am descoperit ca am prea putine iar la noi pe piata nu se gasesc.
Mami de (28.10.2008) si bb2 28+
JoAnn spune:
si eu am kiturile de recoltare
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui JoAnn si eu am kiturile de recoltare 25+ viitoare mami de gemene www.youtube.com/watch?v=zy3zIe-HFfA&feature=related" target="_blank">Forever,Michael |
de unde le-ai primit?
Gabriela
ratusca83 spune:
oare ce sa luam pt durere de spate/coloana? Uscosin supozitoare para mi-a zis dr odata.
27+ si ingeras in ceruri
mirunam spune:
Wow, ce strafulgerare, Gabriella intrebai de prezenta sotului la nastere, imi dau si eu cu parerea . Eu am fost de aceiasi parere cu tine si intr-un final m-am bucurat ca nu a vrut sa participe. De fapt el saracul nu refuza dar se cam tragea inapoi
Indiferent ca nasti normal sau cu cezariana eu cred ca imaginea soatei, care pe langa mama este si femeie, pe masa ginecologica sau de operatie, mai mult sau mai putin insangerata nu este una placuta. Daca omul nu face fata cu atat mai rau, in loc sa se ocupe medicii de tine se vor ocupa de el
Al meu era sa lesine cand m-a vazut panasand un caine... ce sa le ceri, cica sunt barbati...???
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si bebe Iustin 29 +
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui mirunam Wow, ce strafulgerare, Gabriella intrebai de prezenta sotului la nastere, imi dau si eu cu parerea . Eu am fost de aceiasi parere cu tine si intr-un final m-am bucurat ca nu a vrut sa participe. De fapt el saracul nu refuza dar se cam tragea inapoi Indiferent ca nasti normal sau cu cezariana eu cred ca imaginea soatei, care pe langa mama este si femeie, pe masa ginecologica sau de operatie, mai mult sau mai putin insangerata nu este una placuta. Daca omul nu face fata cu atat mai rau, in loc sa se ocupe medicii de tine se vor ocupa de el Al meu era sa lesine cand m-a vazut panasand un caine... ce sa le ceri, cica sunt barbati...??? MIRUNA cu Emanuel Alexandru si bebe Iustin 29 + |
mey,daca lucra la drumuri si cabluri,mai intelegeam.Da' cand omu' se duce special la o necropsie, nu-nteleg ce-i asa cumplit sa ma vada batand campii in timp ce dr brodeaza pe burta mea?!
Gabriela