Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

A mea isi umple penarul cu tot ce prinde ,rezerve(da nu o bucata,doua),gume,creioane colorate/simple ,pixuri,stilouri(unu de rezerva,in afara de rezerve).cica are nevoie,da are nevoie,chiar in ziua aia de "toaate ,mami,de ce nu vrei sa intelegi?".
Ii placea sa schimbe rezervele si,in consecinta,era o vreme cand camasile ei aratau vai de mama lor din cauza petelor.Venea cu pete de cerneala peste tot,mai frate,pe maini,in par,pe fata ,uneori avea si pe corp ,trecea cerneala prin sarafan(daca era din aia din calimara).Ulterior,a mai lasat-o dragostea asta si a inceput sa-si pastreze mai bine lucrurile.
Stand eu de vorba cu ea intr-o seara imi povesteste ca principala distractie din pauze este sa vada cand vine doamna,adica 5-6 copii merg la scari si stau la panda,apoi ,cand o vad,se inghesuie sa dea alarma.Mi s-a facut rau pentru ca nu sunt la parter,dar mi-am amintit si eu de zilele mele de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

aaa, sa nu va inchipuiti ca ii dau sa scrie de-l doare mana. are de scris o pagina la romana (dupa o carte de povesti cu scris mare si labartat) si 2-3 pagini la matematica dintr-o carte in care trebuie doar sa completezi, adica nu-i mult de scris.
si apoi o sterge la bunici cand imi e lumea mai draga (ca stau la 3 statii de masina) si acolo ma fraiereste ca scrie dar vine acasa cu caietele la fel de goale.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Tocmai ce i-am dat si eu sa scrie ceva la germana... Nu vreti sa va povestesc! La matematica nu are chiar aceleasi reactii... Insa daa, ii e asa draaag sa "munceasca"! :)

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Lory, unde au disparut ultimele doua posturi? Parca ai scris ceva de abecedarul in limba germana, de das/der?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Carolina pai asa a zis si dr. noastra. Adica e prea devreme la 8 ani.
E o imbatranire prematura.
Intrebarea e daca poti face ceva in afara de a observa si care sunt efectele secundare ale unui eventual tratament.
Eu am incredere in dr. mea si daca ea a zis "mai vedem" atunci asa facem ...

Iasmin multumim de complimente
Noi suntem mici de inaltime (eu 1,59, el 1,70), habar n-am de unde creste fi-mea atat ... dar sper sa ajunga 1,70, sa nu fie pitica cum sunt eu ...

Noi suntem in vacanta acum, nu prea ma dau pe net si in mod sigur nu facem nicio lectie

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Iasmin,le-am sters pentru ca nu vreau sa abat discutia spre asta.
Dar,pe scurt,da ,ea a mai dat din cand in cand lucrari -Kontrolarbeit cred-la germana.Sper sa se descurce la ambele limbi straine astfel incat la anul sa faca fata macar unui concurs de genul Cangurul englez-german.Nu concursul in sine este scopul,nu vreau sa fiu inteleasa gresit ,ci ideea ca se poate descurca in ambele limbi atat in scris cat si oral la un nivel acceptabil.I-a ajutat mult faptul ca citeste fluent in romana de ceva mai mult timp si ca scrie corect gramatical,dar nu vreau sa mai insist pe tema asta.
Fiecare copil are anumite inclinatii ale lui ,unul e bun la pian ,altul face sport de performanta etc.Trebuie sa i le descoperi si sa i le cultivi,uneori cu ceva eforturi.

Mergi la inceput

Loryi, te referi la hobby-uri sau la inclinatii reale, care il vor ajuta mai tarziu sa isi aleaga un drum in viata, cel potrivit (de preferat)? Cum stii ca un copil de 7 ani va deveni pilot? Sau ofiter? Sau invatatoare? Zic si eu... stiu economist foarte priceput care canta inca foarte bine la pian si manager care vorbeste foarte bine germana...

Mergi la inceput

Si la una si la alta.Fetei mele ii place mult matematica,citeste enorm pentru generatia ei(din cate imi dau seama),invata usor limbi straine,ii plac anumite sporturi.Dar nu-i plac altele ,care acum sunt la moda pentru generatia ei si eu nu insist pe ele pentru ca ar avea sens.
Nu stiu ce va deveni,sper sa faca o alegere buna cand va fi momentul ,dar cred ca aceasta alegere trebuie sa o faca din inima.
Lumea de afara,tu ar trebuie sa stii pentru ca nu traiesti aici acum,pune accentul,chiar si la manageri,de exemplu cand esti admis intr-o univ de top,pe practicarea de sporturi,pe hobbbyuri,pe proiectele la care ai lucrat-in special pe voluntariat.Trebuie sa fie siguri ca te poti adapta intr-o atmosfera cosmopolita,in consecinta sociabilitatea,deschiderea,practicarea de sporturi chiar daca esti tare la matematica,sunt puncte importante.
In acest moment,eu nu fac decat sa-mi introduc incet-incet copilul intr-o astfel de lume.Deocamdata,prin citit ,prin limbi straine,dar in curand prin istorie,prin geografie.Las in seama ei ce va alege sa faca.Eu nu fsc decat sa o ajut ,prin educatie,si nu e usor pastrezi proportia invatatura-sporturi,sa aiba o baza solida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nicoleta si eu am vazut destui oameni cu multe inclinatii. Nu mai vorbim de copii, ca sunt ca plastilina, practic nu stiu daca este ceva ce ei nu pot face (cultivati intr-o directie sau alta). Aaaaaa, ca nu ajung toti geniali? Dar de ce sa fim cu totii genii? Pai geniile se nasc cam rar. In muzica nu pot fi toti George Enescu sa scrie simfonii la 5 ani. Nu mai zic de Blaga ''mut ca o lebada'' sau de Minulescu care manuia matematica si poezia in egala masura.
Eu personal cred ca scoala este ''mijloc de indobitocire inmasa'' cum bine spunea Toparceanu. O sa ma intrebi de ce- simplu, pentru ca nu urmeaza nevoile copilului ci nevoile presupuse ale copilului. Pentru ca un copil este fortat sa invete intr-un ritm care nu e al lui.
Uite exemplu: Nicolae Iorga. A facut liceul in doi ani. Wow, super!!! Nu-i asa? Dar ia sa vedem cate din obiectele de studiu nu i-au fost bagate pe gat. O gramada! Pai mai mersi, sa stii ca multa lume ar putea face asa liceul- fara matematica, fara fizica, chimie (ce sa mai vorbim ca e ca si moarta) dar cu multa istorie, geografie, ceva limbi straine. Iorga nici macar franceza nu a facut-o- pentru ca o vorbea oricum acasa. Sunt copii care vorbesc acasa engleza sau franceza, germana cu parintii fluent, putini ce-i drept, dar sunt. Ei, acei copii la orele respective pierd timpul efectiv.
Deci sa ma intorc la idee- sunt enorm de multe de schimbat in invatatmant, iar primul lucru ar fi sa se urmareasca interesul copilului.

(Eu una as milita pentru homeschooling, caci asa se poate urmari cu totul altfel copilul)

Hey, m-am intins, sa nu va suparati pe mine, am zis si io oful meu.
Va pup pe toate.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Nu trebuie Iasmin sa-mi explici de ce scoala este un mijloc de indobitocire in masa, am fost acolo, stiu ceva dedesubturi... Exemple am si eu in cercul meu, de oameni talentati, nu genii, nu am vorbit despre genii... Insa uneori mi se pare ca se pun poveri prea mari pe umerii copiilor de nici 8 ani. Am vazut parinti care efectiv nu le mai lasa timp de nimic. Din curs in curs, din tema in tema suplimentara... Si copilaria lor? Si timpul lor liber-liber? Sunt foarte de acord ca trebuie ajutati sa descopere ce le place (sunt aici foarte multe feluri de activitati pentru copii si exista preocupare pentru ei din toate punctele de vedere...) Exista brosuri de informare periodica, parintii le primesc prin intermediul scolilor, primesti newsletter-uri de pe internet... insa totul mi se pare asa de firesc! De nestresant!

Insa in Romania, speriati de toata harababura, suntem inclinati sa punem foarte mare presiune pe copiii nostri, torturati de ideea ca nu se vor integra, ca nu vor fi destul de bine pregatiti, facem asta si din dorinta de a le oferi foarte mult... Ei oricum absorb ca un burete! Este extrem de important sa aiba ce! Insa ma ingrijoreaza presiunea asta! Mult, cat mai mult, cat mai multe cursuri, cat mai multa informatie...

Loryi, despre ce sporturi care sunt la moda vorbesti? Chiar m-ai facut curioasa!

Mergi la inceput