Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153537
Chiar ne apropiem cu pasi rapizi de clasa a doua.
Raspunsuri
Iasmin08 spune:
Fetelor, la noi engleza se plateste. Din cauza ca scoala nu poate suporta cheltuielile si se pare ca nici nu au disponibil profesor de engleza pentru cei mici.
Nici eu nu am priceput de ce este obligatoriu sa se faca un optional cel putin. Mai sunt parinti care au optat pentru optional de sah, care se facea parca martea sau miercurea, si stateau copilasii de la 12-13 (in fine, 11.45-12.30 de fapt).
Am inteles ca inspectoratul nu poate asigura profesori pentru toate scolile. Intrebarea mea era (in sinea mea) de ce totusi optionalul trebuie sa se faca.
Optional de fapt este numai ceea ce alegi, dar ora aceea trebuie sa se desfasoare la scoala, musai.
Parintii au hotarat pentru engleza, eu initial nu am fost de acord si mi-l scotea pe hol (parca v-am povestit). Si statea copilul nesupravegheat, activitatea preferata fiind sa urce si sa coboare scarile (si sa se ''dea'' pe balustrada). Am intrebat invatatoarea, dansa a negat, spunand ca minte copilul, ca sta dumneai cu scolarul in timpul asta, bine, mai pleaca la baie, dar copilul e pazit...
Eiiiiii, si daca va amintiti, al meu pui si-a spart capul, asa ca incepand cu acel moment nu mi-am mai putut permite sa stea copilul nesupravegheat pe hol. Sotul spunea ca platim... bona pentru o ora, ca s nu stea singur (''si poate s-o lipi si de el un cuvant doua acolo
")
Cam asta e in mare povestea cu engleza.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Lory, am uitat sa iti multumesc pentru capitolul nou
.
Anka74 spune:
Dar, optional platit sau neplatit, copii invata ceva la engleza, in scoala?
Eu am prins vremurile in care engleza (ma rog, lb straina, nu neaparat engleza) se facea din clasa a V-a. Stiam sa scriem, stiam gramatica...nu imi pot imagina cum invata astia mici. Ei retin, asta e clar, ca stie al meu "Iengheza" si e inca la gradi, dar nu mi-e clar ca modalitate de predare/invatare cum se procedeaza. Finutul meu a decupat si lipit 2 ani la engleza...pentru ca in clasa a 3-a sa li se schimbe profesorul si cel nou sa aibe pretentii de Anul III de engleza. Si copilului i s-a luat cum s-ar zice, ca el stia ca engleza e cu decupat si lipit!
Cand incep copii sa scrie in engleza...clasa I, a II-a?
Iasmin08 spune:
Anka
, al meu copie cuvintele de la tabla, si face cuvintele clasice pe care le-a facut timp de 4 ani la gradinita!!!
Atat se face mereu: dog, cat, door.. bla, bla bla,stii tu.
Mai invata ''twinkle twinkle little star" a nu stiu cata oara, mai nu stiu ce poezioara, mai nu stiu ce cantecel din care ei nu inteleg nici macar un cuvant.
N-am priceput niciodata ce engleza este asta care nu se traduce copilului.
Din punctul meu de vedere este al 6-lea an (sau al 7 lea?- ca almeu a inceput gradi de la 2 ani si un pic) in care arunc banii pe geam cu engleza asta. Nu pot sa va spun ca vine cu niste accente de mori, ''two'' devine spre exemplu ''''tzu'' sau ''ciu'' dupa caz...
anya spune:
Al meu pronunta foarte frumos in engleza (de fapt cred ca are urche buna, ca altfel e puturos
), dar nu de la gradinita sau scoala ci de la scoala particulara de engleza in care am bagat eu banii
. Daca la gradinita nu am pretentii decat de ceva poezioare si cuvinte de baza, la scoala ma gandeam ca scriu si ei 2 vorbe 3 prostii, dar nici macar nu au avut caiet. A venit acasa de doua ori cu cate o pagina desenata. Prima data, prin toamna, a adus o pagina pe care desenase un schelet, ceva cu sange, un liliac si un dovleac - vorbisera de Halloween. In primavara a aparut cu floricele si inimioare desenate - evident de sf.Valentin. In rest nimic. L-am intrebat ce fac la ora si mi-a zis ca fac jocuri (de recunoscut culori, obiecte, sus/jos, dreapta/stanga).
Nicoleta spune:
Salutare.
Ca vb de limbile straine... asta cu limba si cu urechile muzicale e mai mult un... mit. Sotul meu este afon, insa pronunta foarte fain in germana si in engleza. La fel si Stefan, nu ar ureche muzicala... vizibila :D.
Sabina, eu cred ca nu ai cum sa cumperi caiete de acum, probabil va vor comunica la sedinta ce le trebuie si poate scapi de cumparat, poate se face comanda mare pt toti copiii. Bafta la Viena!
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
happiness spune:
Engleza este facuta fie ca optional neplatit de parinti(atunci cand are copilul nota in catalog,in clasele I-II,fie platit de parinti,pentru aceleasi clase.Manualele se platesc in ambele cazuri,pentru ca scoala nu dispune de asa ceva pentru copii atat de mici,limba straina devenind obligatorie abia in clasa a III a.Acesta e momentul in care copilul primeste manual gratuit,dar poate sa i se ceara un caiet de lucru care se va plati de parinti.
In anul I,se face cam acelasi lucru ca si la gradinita,avand in vedere ca cei mici abia invata sa scrie in romana,dar din clasa a II a incep sa scrie cuvinte si propozitii simple,intra putin cate putin si in gramatica.Totusi,accentul e pe vocabular si comunicare in clasele primare.Din nefericire,fiica-mea nu face la scoala engleza,a avut alt optional si parintii nu au parut sa vrea neaparat asa ceva.Sper macar de anul asta sa faca,pentru ca limba straina se invata de mic,mai apoi e mai greu.Oricum,ea face cu mine acasa si stie sa si scrie,iar de citit incepe sa mearga destul de bine.Mie mi se pare extrem de important sa faca engleza,sau orice limba straina,pentru ca ii foloseste pe viitor mai mult decat"Lumea povestilor",de exemplu.
madyrizi spune:
eu il invatam pe fiimiu "mother", "father" etc si fiimiu venea de la scoala cu mom, dad etc. de ma apucau pandaliile
si-mi venea sa ma duc peste madama. ultima faza a fost la turtle cand mi-a venit acasa sa-mi spuna ca doamna i-a zis ca se spune turtoise. am luat-o razna
. ce pana mea sa mai inteleaga copilu' daca io ii zic una si vine acasa cu tot felul de prostii?
din pacate la scoala asta se da examen pt. engleza intensiv la trecerea la gimnaziu asa ca incepem cu meditatii serioase ca la scoala...
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Flowers spune:
Am gasit ghiozdanul si penarul mult visate!Ghiozdanul este Disney si penarul are 6 fatete de utilat: patru pe fata si doua pe spate. I-am luat si un stilou ergonomic Pelican, carioci, culori,acuarele,creioane.Sunt foarte multumita de ce am cumparat.
Julia nu a facut la scoala limba straina si nici in clasa a doua nu va face , abia din clasa a treia. Ca optional a avut Educatie pentru sanatate.
Nicoleta spune:
Flori, ce fetita frumoasa ai! Si penarul si ghiozdanul sunt faine! Insa, daca incarca penarul, nu devine prea greu? Intreb si eu...
Sunt curioasa cand vor incepe si aici sa foloseasca stiloul. Din cate am aflat, anul acesta vor invata si ei scrisul de mana. Uf, alta treaba... :)
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!