Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)
Raspunsuri - Pagina 3
Marina spune:
scuze ca ma bag, dar Sabina mama ce a crescut fata ta...in mintea mea era tot un bb mic...nici nu-mi vine sa cred ca ne-au ajuns copiii in clasa a doua.
Maria are 130 cm si 24 kg .
nu am apucat sa citesc tot dar am si eu o intrebare de baraj....cat de fluent citesc copiii vostrii acum? cam ce gen de carti?
Sabina spune:
e, uite ca la balet as da-o si eu.
Numai ca trebuie sa gaesc ceva langa casa.
Din cauza mea copilula sta a fost cam neglijat dpdv fizic, vroiam sa o dam la inot, dar ne-a fost frica de raceli, a se citi eu n-am voie raceli 
Sport face doar mers pe munte si ski iarna, si inot cat se merge la mare.
tot din cauza mea a doua tura de mare s-a ratat, e aia sunt putin cu musca....
pediatra (Culcer, care iubeste copiii slabi, cum e fimiu) zice ca e super ok, dar ca trebuie sa faca sport ca e nitel gheboasa, si ca in niciun caz nu e grasa (da io vad bratele alea, sunt nebuna probabil :D)
Marina, a mea e fanatica cu cititul si citeste f bine, dar in rest, eu, ca si Carolina,, vad temele de vacanta mai lejer asa...:P
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
carolinah spune:
Marina, fata mea citeste relativ fluent, se mai incurca la cuvinte lungi sau necunoscute/neobisnuite. Nu citeste perfect, nu ca mine sau ca tine, dar poate citi orice, insa evident ca ii ia mai mult timp. Si are tendinta sa nu citeasca cuvintele pana la capat (ca mine, ca si eu mananc cartile, nu le citesc
).
Eu sunt f multumita de cum citeste, zic ca e OK. Nu stia sa citeasca deloc anul trecut pe vremea asta...
Dpdv al cartilor, citeste carti de povesti sau poezii pt copii sau enciclopedii pt copii.
De abia de curand a inceput sa citeasca o carte cap-coada, adica sa puna semn unde ramane si sa reia lectura de acolo. Pt ca si eu citesc 2-3 carti in paralel, nu am avut de la ea pretentia sa citeasca o carte odata. Am lasat-o sa citeasca ce vrea, numai sa citeasca.
In casa suntem 3 adulti: eu si tata citim enorm si in continuu
, sotul meu deloc
. Si am sperat ca lasand-o sa aleaga liber, va citi si ea. Si asa este.
Marina spune:
problema cu fie-mea e ca face scoala in franceza, e limba in care a invatat sa scrie si sa citeasca. Citeste carticele in ambele limbi, chiar cu totul, pune semnul, urmareste unde a ramas dar daca o pui sa-ti povesteasca ce a citit rezumatul e fooooarte vag. Si nu-mi dau seama cat intelege, cat ar tb sa inteleaga la varsta asta? cam care e media? scriu corect cuvintele cu liniuta? Sincer nu as vrea sa o stresez cu profesori de romana dar nici nu as vrea sa piarda contactul cu ortografia/gramatica romana.
Marina spune:
aaa Sabina, sunt multe scoli de balet in Bucuresti, unele mai bune altele mai asa si asa. Daca nu vrei sa faca balet de performanta gasesti cu siguranta si ajuta mult la tinuta. si Maria face de ceva vreme, acum undeva prin zona Victoriei.
Sabina spune:
sofia nu scrie corect cu liniuta deocamdata, dar nici nu ma stresez, ca vad ca se imbunatateste pe zi ce trece.
Nici ea nu-mi face rezumat, cred ca e totusi limitata capcitatealor de sinteza acuma, vor invata sa faca rezumat pe texte mici.
Eu cred ca e f tare daca citeste in ambele ,imbi, deci don't worry.
Nu vreau e performanta, vreau pt tinuta, atata. Ca face pian serios, nu se pot face 2 chestii serios....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Iasmin08 spune:
Poate ca voi aveti fetite, (Sabina e super frumoasa printesica ta si cu singuranta nu e grasa), dar al meu strengar are 1.32 m si 30 kg (a slabit zilele astea de la o pardalnica de enterocolita, ca avea 32 de kg). El e foarte activ si nu pare gras catusi de putin. Insa dintre prietenii dn jurul lui, pare mai slab decat ei.
Marina, fluent fluent, dar se pun si oftaturile?
Ca la meu citeste si ofteaza la fiecare cuvant, ba mai si plescaie de parca gusta cuvintele.. nu le citeste. Cam asa fluent citeste el.... cu un off la inimioara. Cred ca am cel mai lenes copilas dintre noi toate, ca nu-l trage ata la carte, moaaammaaaaaaa, mai bine l-as certa toata ziulica.![]()
Carolinah, nu stiu de calculele alea, dar ficior-mio depaseste. Si de stat nu sta, parca e argint viu. Aseara, terminat dupa reprizele de varsat si diaree, se apucase nene de zburat. Se urca sus pe canapea (sus, sus) si sarea de acolo- iar si iar, si iar..
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
sorana spune:
Carolina dupa calculele alea fi-mea ar trebui sa aiba aprox 11 ani (luand inaltimea ca etalon). Eainca nu are 8. Si nu e nici pe departe ce-a mai inalta din clasa!!!
Am mai zis pe undeva- au inceput sa-i creasca sanii. Ceea ce coincide si cu o luare in greutate. Era mai slaba anul trecut, acum e mai plina.
Dr. a zis ca e o imbatranire prematura, sa am grija sa nu ia prea mult in greutate, va slabi mai incolo, sa vorbesc cu ea despre menstruatie (nu e cazul, am vb deja) si ca vestea buna e ca dupa ultimele studii cele carora le vine menstruatia devreme li se si termina tarziu (genetic au nr mai mare de ovule). Si mie mi-a venit menstruatia devreme, si eu m-am ingrasat in perioada aia. Asta e.
Uite asa arata
http://family.webshots.com/photo/2828663090061114643JkxWgF
sau:
http://family.webshots.com/photo/2990051070061114643dshKFw
Nu e foarte grasa, are doar un pic de burta ....
Sorana si Monica (7 ani)
sorana spune:
Asa arata acum un an
http://family.webshots.com/photo/2805848500061114643NCjduU
adica evident mai slaba :))
In fine, ma cam ingrijoreaza chestia asta cu luatul in greutate, re-incepem dansurile in septembrie, o mai opresc de la mancare, sper sa se opreasca si ea cu crescutul in greutate ....
Sorana si Monica (7 ani)
Iasmin08 spune:
Sorana
e superba printesica ta. Mie nu mi se pare grasa deloc. Si pare inalta pentru varsta ei, dar am impresia ca si voi ca parinti sunteti inalti, asa-i?
Sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii.
Sorana si eu am avut devreme prima menstr. dar eu speram ca se si termina mai repede
. O sa vedem daca si ovarele mele au citit studiile cu pricina.![]()
As fi curioasa sa vedem poze inainte de clasa a doua si poze dupa clas a doua sa facem comparatie cat cresc intr-un an. uuoofff, tare is dulci puisorii nostri. Fetelor, de ce cresc asa iute?? Mai ieri ii tineam de manuti sa mearga si le dadeam titi.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori