Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Din cate am inteles limba straina nu mai e optional dintr-a 2-a. Asa ca la noi doar religia mai e optional - pentru cei care retrag copilul, ca mine. Au 8 ore de romana, 4 de mate (cam putine fata de romana, zic eu), 2 de sport si cate 1 de limba straina (enleza la noi), abilitati plactice, abilitati plastice, muzica, cunostinte despre natura si religie.
Invatatoarea noastra e mai tanara (are 9 ani in invatatmant) si modesta (nu se arunca sa toace banii parintilor pe te miri ce bazaconii). Nici ea nu da teme multe. La mate cam 3 exercitii din carte - unde e loc completeaza pe carte/culegere - unde nu e loc scriu in caiet numarul exercitiului si direct rezolvarea. La fel si la romana. Ortograme fac si ei. Ieri aveau de facut propozitii cu
"s-au".
In schimb m-a suparat profa de engleza. Le-a zis sa-si scrie pe un cartonel un nume englezesc si sa puna cartonelul pe banca. Pustiul meu a scris "Mitens" (iubita lui, pisica din Bolt - doarme cu doua in pat ). Profa a inceput sa faca misto' de el, ca inseamna manusa si sa se gandeasca bine daca vrea ca ea sa-l strige "manusa". L-am intrebat pe copil daca dupa discutia asta i-a zis in vre-un fel si mi-a zis ca "manusa". Am cautat in dictionar si "mitt(en)" e manusa cu un deget, de sport - destul de departe de pisica lui, dar chiar daca scria identic si tot nu mi se pare ok sa faci misto' de un copil. Mentionez ca pustiul meu nu se prea prinde la misto'-uri fine, asa ca presupun ca afost destul de grosolan facut. Putea sa-l intrebe de unde i-a venit ideea cu numele si sa-l informeze ca inseamna "manusa". In loc sa invete in mod placut un cuvant nou, acum e suparat pe profa. L-am intrebat daca vrea sa facem cartonel cu un alt nume si a zis ca nu, el vrea sa fie Mitens si o sa-i spuna si doamnei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anya eu am inteles ca inca e optionala limba. Abia in a 3-a au o ora obligatorie + 1 optionala
Anul asta nu au manual - adica au, dar din banii nostri, nu de la scoala.
Nici noi nu facem religia. Anul asta e ultima ora, vineri (la fix zice fi-mea ) dar eu regret anul trecut cand facea italiana in loc de religie ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ciudat - cu limba straina - noi am primit manuale de engleza. Ca vrea profesoara sa faca dupa altele si le cumparam - a fost acordul parintior, dar scoala ne-a dat manuale. Si la noi s-a potrivit bine religia ultima ora- joia. Tot joia, de la 1 are el engleza in particular, asa ca va avea timp mai mult sa manace, sa-si traga sufletul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ce bine ar fi fost sa fie si la noi vineri religia, in loc de engleza, ca sa putem chiuli in cand in cand:P

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Da, ciudat cu limba
Mai ales ca scoala noastra are de la a V-a clase de intensiv (se intra cu examen dat la final de a IV-a) - deci limba e cumva favorizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Nici noi nu am primit manuale de engleza, cumparam noi...E 38.5 ron bucata...
Teme avem , dar in limite normale...Si sunt de la 12-16 la scoala...Cam nasol...
Cristina si gemenele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Limba straina se face optional in clasele I-II si obligatoriu intr-a III a.Daca profesorul nu e multumit de manualele scolii si parintii sunt de acord,se pot comanda altele.Pentru I-II nu vad cum sa fie manuale in scoala,se fac de obicei comenzi de la edituri si normal ca acele carti le raman copiilor,nu scolii,ca doar copiii le-au platit.
Noi avem teme putine ca parte scrisa,dar de 2 zile le da foarte mult sa citeasca,si ma refer la texte lungi-3,4 pagini ,din care au apoi de formulat 3 intrebari si de dat raspunsuri,de exemplu.De manual inca nu s-au atins,se face doar pe fise,caiet...Culegerile inca nu au sosit.Ne streseaza tare cititul,in continuare,mi se paruse mai bine,dar de cand cu paginile astea multe parca citeste mai rau ca in clasa I...Sper sa ne revenim...

Mergi la inceput

Noi avem teme putine ... chiar foarte putine.
Am dat primul set de teste, inca nu sunt corectate, poate maine primim si primele note.
E bine asa (cu teme putine) ca ne chinuim cu Present simple la engleza .
De saptamna viitoare ne reluam activitatile "full" adica re-incepem si chitara.
Stie cineva cand e prima etapa la "Evaluarile Nationale"?
Anul trecut a fost in octombrie deci probabil se apropie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Evaluarile sunt pe 16 oct la matematica si pe 30 la romana-sambataaa.
Noi am inceput in forta si la romana si la matematica cu teme multe.
Am mare noroc ca are viteza si precizie la teme-este/a fost ajutata enorm de faptul ca citeste/a citit fluent si este atenta in clasa.
Initial as fi vrut sa o trimit si la engleza la evaluare la clasa a treia,dar nu ii mai rapesc o sambata pentru asta.
In rest,incercam sa ne bucuram cat mai putem de zilele astea frumoase de toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

stati asa, ca sunt pierduta, ce e cu evaluarile astea?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput