Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)
Raspunsuri - Pagina 17
happiness spune:
Si eu m-as bucura daca le-ar da teste pe punctaje, sa nu mai vad -FB la un test de o pagina cu o singura litera gresita. Daca era in clasa a V a, cat ii scadea pentru asa ceva? Cred ca nu mai mult de 0.05, sau chiar deloc. Vrem, nu vrem, chiar daca noi ii iubim, nu sunt cei mai cei mereu, si scopul nostru e sa ii ajuam sa se corecteze si sa devina si mai buni,pentru binele lor.
Astazi a luat un FB la romana,cu un minus foarte micut,fireste,pentru ca a scris cu litera mare unde trebuia cu litera mica...Pe maine are de citit doua pagini scrise marunt dintr-o poveste,si acum cu asta ne "delectam".Fara nimic de scris.
sorana spune:
Avem maine test la romana si poimaine test la mate. Adica incheie cu recapitularile saptamana asta. La mate de fapt ca la romana oricum au facut deja "Desteapta-te romane" si "Alfabetul toamnei".
happiness spune:
Sorana, bafta la test! E si anuntat, deci...va fi foarte bine. La noi doamna a zis(si asa fac si eu la clasele mele) ca testele intiale se dau pe uscat, adica fara recapitulare.e aceea se numeste initial,sa vezi ce mai stie copilul dupa vacanta si sa compari apoi cu cel final,sa vezi daca a progresat elevul.Pana la urma chiar daca ma anunta tot nu puteam ghici exact ce ii da si din neatentie tot ar fi uitat/incurcat ea ceva.La mate de exv test foarte bun,si la final in loc sa scada a adunat,la unul din exercitii...La romana fara caciulite..Ca pe calculator.Dar e ok,e foarte bine pentru inceput.Suntem singurele fara teme scrise?Sau mai exista norocosi?![]()
Sabina spune:
Eu nu stiu aca Sofia da teste, ca vad ca lucreaza din manual de mult, Imnul mi l-a zis de vinerea trecuta (nu perfect), acum sunt la nustiucata pagina din manual.
La mate le da usor, calcule fara trecere peste orin si iverse problemute.
Si temele nu sunt lungi, da Doamne sa o tina sa, ca fata are de studiat la pian [:]
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
madyrizi spune:
ufff, am terminat si cu sedinta: o caruta de bani (49 de lei cartea+caietul de engleza, 7 lei caiet religie, 40 lei fondul scolii pentru tot anul, 50 lei AC ca e caldura mare in scoala si 22 de lei ghiveci cu flori), rezultatele la testele initiale de care doamna s-a declarat multumita si alte discutii interminabile despre organizare.
am ramas si la sfarsit sa discut cu doamna impresii de inceput strict legate de kinderul meu (ca eu nu pot ramane la ora de consultatii de la pranz pt. ca sunt cu bb 2 si n-are stare): doamna e multumita de el, dar... scris oribil si a inceput sa-si dea drumul la prostioare si shotii in pauze
.
ce nu prea ne-a convenit au fost orele de sport: una marti dimineata la prima ora si una vineri a treia ora. cam nasol martea avand in vedere ca ei alearga de nebuni si o sa fie transpirati toata ziua. asta e, ne obisnuim.
in fine, doamna ne-a zis ca nu vor participa la concursuri care nu sunt organizate de inspectorat pentru ca nu sunt conform programei si ca o ora de limba romana pe saptamana va fi de antologia textelor literare, adica citit si scris.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Iasmin08 spune:
La noi sedinta este astazi, dar cum eu am ajuns ieri si am discutat cu doamna, astazi nu cred ca mai merg.
Rezultatul discutiilor este ca am un copil care in fiecare dimineata ia banuti si-si cumpara acadea pe care o ''molfaie'' la prima ora (de obicei matematica)
. Habar nu aveam daca nu imi spunea doamna. In plus la ora 9 (atunci i se face foame) musai scoate ce are si incpe sa manance. Degeaba l-a certat doamna, ora 9 ramane ora 9...
. Ma gandesc ca el de la 2 la 7 ani jumate a fost la gradi si acolo masa de dimineata se servea musai la ora 9.00. Indiferent cand il scol, nu i se face foame pana la ora 9.00.. In plus e teribil de mofturos la mancare.
Despre cum se prezinta la scoala insa am auzit numai lucruri bune: ''se vede ca lucrati cu el acasa''- doar ca eu chiar nu lucrez. Atata ca in vacanta il puneam sa scrie la caietul de vacanta, in rest nici macar la citit nu l-am pus (adica de pus l-am pus, dar nu a citit- alta poveste).. Mno sa vedem cum evoluam.
Avem optional vinerea: ''in lumea lui mate''. Sa vedem pentru ce alt optional mai opteaza parintii.
Fondul scolii- 70 ron, mai trebuie cumparat un dulap si se pare ca ne trebuie huse pentru scaune.
Cam asta e deocamdata, vad ca la test la romana a luat B, pentru ca al meu nu mai are propozitii- totul curge ca la robinet, o fraza continua . Alte greseli deocamdata vad ca nu are (ba da- scrie ''nici o data'' in loc de ''niciodata''...)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
madyrizi spune:
aaa, am uitat sa va zic care-i problema noastra majora: cuvintele cu cratima, gen "sau" - "s-au". pentru ca in cartea de a II-a se folosesc mult aceste cuvinte de legatura am pus problema in sedinta: copiii nu au invatat inca sensul si/sau legatura/diferenta dintre ele. cum facem? fiimiu vrea sa stie de ce se scriu asa si nu invers si nu vrea sa copieze din carte fara sa stie...la scoala n-au invatat inca... deci eu trebuie sa il invat. doamna a promis ca pe masura ce va da de ele va incerca sa le explice desi inca nu sunt in programa.
hmmm, ciudata romana asta... cum vine ea invers asa...
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Sabina spune:
am fost si eu la scoala si am vorbit cu doamna, sa ii explic e ce nu am fost prezenta pana acuma si ca voi lipsi o luna, sa stie ca daca copilul e mai altfel in perioada aia, are un motiv serios.
E f amabila si draguta. Mi-a explicat ca temele lungi nu fac altceva decat sa dezarmeze copilul, ca daca ii da 2 probleme sunt mai multe sanse sa le faca singiur si sa le inteleaga, daca ii da 10, se zapaceste, oboseste si ajunge tot parintele sa il ajute.
ca in clasa a doua programa prevede la ortograme intr-un si dintr-un (si ma rog, intr-o, dintr-o)
ca ea ii va invata si altele, pentru ca ei nu numai ca intalnesc in texte, dar cand cerinte spune " formuleaza propozitii " vor sa foloseasca ortograme si nu stiu sa le scrie.
Asa ca incet, incet o sa le zica mai multe.
e Sofia, stim ca singurul bemol e ca vorbeste prea mult cu a ei prietena;0), a zis ca sunt f bune prietene si colege e banca si ca nu ar vrea sa le esparta, asa ca sa ii mai zic eu acasa sa fie mai cumintica, ca sa nu simta ca doamna e lupul cel rau:)), dar ca in rest n-are probleme cu absolut nimica.
Inca odata, sunt foarte fericita cu o asa invatatoare , femeie desteapta si de bun simt. Si mai e si prezentabila:), subtirica, nevopsita si are un par carunt f frumos, dar aranjata mereu , o doamna adevarata.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madyrizi aaa, am uitat sa va zic care-i problema noastra majora: cuvintele cu cratima, gen "sau" - "s-au". pentru ca in cartea de a II-a se folosesc mult aceste cuvinte de legatura am pus problema in sedinta: copiii nu au invatat inca sensul si/sau legatura/diferenta dintre ele. cum facem? fiimiu vrea sa stie de ce se scriu asa si nu invers si nu vrea sa copieze din carte fara sa stie...la scoala n-au invatat inca... deci eu trebuie sa il invat. doamna a promis ca pe masura ce va da de ele va incerca sa le explice desi inca nu sunt in programa. hmmm, ciudata romana asta... cum vine ea invers asa... Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex![]() AlexsiMihai AlexsiMihai www.dianalaura.wblog.ro veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune pt. Alexandru Hapaleti si alti copii |
Din ce stiu eu fix astea se studiaza in cls II-a. O sa le explice d-na la scoala, pe rand.
Practic sunt obligati sa le stie si aplice corect la sfarsitul cls II-a, nu la inceputul ei.
Sau/s-au se mai descurca fi-mea dar l-a sau s-a sunt intotdeuna la si sa
sorana spune:
Sabina si eu sunt fix de aceeasi parere cu d-na ta
. Multe teme (eventual toate problemele de acelasi gen) sunt inutile si plictisitoare.
Noi nu avem teme multe. Nici intr-a I-a n-am avut. Ca ex. pentru azi practic n-au avut nimic, ca nu au mate azi, dar noi ne-am facut deja tema la mate pentru maine (erau 4 probleme din manual). La romana tema pe care au primit-o de luni pentru marti era sa raspunda la 3 intrebari legate de un text.
Iasmin voi cate optionale aveti? Noi avem 1 ora optional/saptamana.
La noi e tot italiana optional, normal, din moment ce dam examen la final de a IV-a.