Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sunt tare curioasa cum a fost decretat primul,ca la noi doamna nu face asemenea catalogari,nici fata de copii si nici fata de parinti.Doar daca e vreun concurs ceva sa existe castigator,dar si asta destul de rar,si oricum,din ce am mai citit si eu,pana la 10 ani copilul suporta foarte greu clasificarile.Este inca nepregatit pentru ierarhizari,si asta a fost si ideea cand s-a renuntat la premii.Ma gandesc ca tu ca mama de copil fruntas esti tare mandra,dar oare ceilalti copii si parinti cum se simt?Sunt convinsa ca a avut doamna motivele ei sa il laude,dar ma gandesc ca la noi asa ceva niciodata nu se va auzi:"Cel mai.."Poate si pentru ca sunt foarte multi copii foarte buni in clase,abia pe la clasa a V a cand apar notarile pe punctaje se vede cine e bun si cine nu.
Oricum,eu cred ca toti copiii trebuie incurajati si ajutati sa devina buni,si laudati pentru orice mic efort,fara sa fie facuti sa se simta inferiori unui altuia din clasa.
Oricum,madyrizi,felicitari pentru titlu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Mady, la multi ani! Ziceai ca e cadou pentru ziua ta, as aca banuiesc ca ori a fost ori urmeaza foarte curand. cum esti o doamna, nu voi intreba cati ani, dar iti voi darui un buchet de flori

In alta ordine de idei, ma bucur ca al meu nu e cel mai mic, si nici cap de lista... e intre....cam cum am fost si eu cu tatal sau in copilarie.
Totule -vorba voastra, la scoala sa se simta el bine, sa fie atras. (desi sincer, nu prea pare).
Ma uit si nu-mi pot stapani mirarea cand vad ca multi dintre ai vostri asteapta scoala cu nerabdare si se simt extraordinar de bine acolo. La noi nu prea, ca asta mic zici ca e haiduc.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

doamna noastra organizeaza concursuri de citit, de matematica, de desen, de caligrafie... si le da abtipilduri pentru reusite. asa ca alex a strans cele mai multe abtipilduri saptamana asta. a castigat toate concursurile. de asta a fost considerat cel mai bun... saptamana asta. nu ma astept ca in fiecare saptamana sa castige el pentru ca, in general, este anti-talent la orice inseamna desen-pictura-sport.
si eu cred ca e ok sa ma simt mandra de el asa cum si alti parinti sunt mandri de copiii lor cand reusesc ceva bun. sunt si trista cand face nazbatii (ceea ce sigur va urma), cand face greseli sau mananca litere. acum sunt multumita pentru ca nu am muncit degeaba in vacanta.
din cate stiu eu, incepand cu clasa a II-a se va face o diferentiere destul de maricica intre ei, doamna se va axa la unii pe anumite probleme, la altii pe altele, insa nu va permite ca cei care invata foarte bine sa fie lasati mai in urma pentru ca sa ajunga toti la acelasi nivel. nu are cum sa aiba in clasa 25 de elevi foarte buni si sa fie si un nivel ridicat.

ziua mea nu a fost inca, dar accept buchetul cu mare drag. multumesc frumos. va fi saptamana viitoare in ziua de sedinta de la care nu pot lipsi din nici un motiv.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Eu sunt sigura ca ai un copil minunat si iti urez si tie "La multi ani!",pentru cand va fi.Eu am fost uimita pentru ca la noi nu exista asa ceva.Doamna chiar se fereste sa faca clasificari,topuri,noi parintii nu stim inca care e locul lor in clasa,daca exista asa ceva.La premiere toti prezentati la fel,in ordine alfabetica(z-a),la concursuri au fost doar o data si au luat 20 din 30 nota 10,la teste notele nu se zic cu voce tare,iar la sedinta se discuta lucruri generale,nu se fac nominalizari de copii foarte buni/slabi.Mie intr-un fel mi-ar placea sa stiu unde se afla ea,dar vad ca deocamdata e devreme.Stiu doar ca nu e un geniu,adica nu e sclipitoare ,sa fi scris carti la 5 ani,ca se descurca insa foarte bine la toate obiectele si ii si plac toate si doamna mi-a spus o singura data ca e printre cei 20 foarte buni din 30 in clasa.Dar cel mai/cea mai...Inca nu am avut,poate de acum.Eu de exemplu la ore fac concursuri pe echipe,si vreau sa spun ca se supara cei invinsi chiar si asa.Nici la clasa a IV a nu suporta usor infrangerea.La dans de exemplu ii spune profesorul des ca e cea mai buna,ca incurajare,dar aplica asta cu toti copiii.
Noi nu avem teme pe luni,dar am scris deja cate ceva la mate si romana,si m-am bucurat ca dupa 30 minute eu am oprit-o si ea mai voia.E destula munca totusi,am inteles ca ortogramele nu au un loc anume in programa dar trebuie stiute pana la finalul anului,si avem de exersat,iar la mate ceva probleme,poate.Daca mai are chef,ca ploua si e tare urat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Mady - la multi ani!

Iasmin stai calma. Fi-mea asteptat scoala doar pentryu ca se reintalnea c prietena ei pe care a vazut-o doar o data in vacanta.
Fi-mea nu este incantata de mai nimic la scoala, am si scris la subiectul lui Happi cu placerea. Una peste alta tot ce face in sensul scolii de la trezit de dimineata la facutul temelor este datorita faptului ca trag de ea, ii argumentez, ma cert - si castig fiecare mica "batalie" cu sudoarea fruntii si tocarea nervilor .

Teoretic invatatoarea n-ar trebui sa faca nici un fel de diferentieri pana la a IV-a. Practic mie mi se pare imposibil. Si atunci as prefera o clasificare cinstita decat ambivalenta si ambiguitatea actualului sistem.

Mergi la inceput

Am trecut si de ziua de luni,care e mai grea ca oricare alta...Din pricina de trezit dimineata.Am inceput si noi manualul de limba romana,au facut imnul si prima lectie de dupa si am inteles ca au citit si au copiat lectia in caiete.Inca nu are teme,nu stiu daca sa ma bucur sau nu.Ea se bucura, normal, dar macar vrea sa faca un pic in plus.Si ce e mai bine,incepe sa fie mai atrasa de citit.Voi ce ati mai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salutare.

Vad ca fetele din afara nu prea mai dau pe aici... Nu-i nimic, scriu eu. Stefan a inceput sa invete literele de mana, incet (ce atata graba??). Au schimbat si ei tipurile de caiet, scriu pe dictando acum, ceea ce este super, fiindca nu se mai vede asa de tare ca literele pe care le scrie nu sunt perfecte. In rest... a reinceput karatele. As mai vrea parca inca ceva pentru el, dar vom vedea ce si de cand. Inot exclus, desi ne-ar placea, se pare ca il deranjeaza "la alergie" mirosul de clor...

Marele meu of este ca in week-end nu reusim de ne mobilizam si sa facem mai multe lucruri... Dar va fi mai bine dupa ce mai creste si piciul.

Spor in toate.

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buna dragelor, m-am updatat si eu cu scoala:)

Nicoleta, sigur ne vedem cand vin pt o luna la Viena, nu mai ratam. Si de ce mi-era frica n-am scapat...m-am intors cu o usturime in gat care s-a transformat in ditamai raceala:P, din fericire insa fara febra, dar cu complicatii pe parte digestiva, sambata noapte am crezut ca sunt gravida cu tripleti, n-am dormit o secunda, groaznic a fost...in fine, acum sunt aproape perfect.

Anya, multutmesc e sfat, intr-adevar ca le da alt manual la engleza, Aventure parca? e 30 de lei. Romana tot n-am cumparat-o...nici n-am avut cand, ca aseara am venit de la busteni si azi ma recuperez dupa bolit.

Azi le-a dat si orarul, f frumos printat pe niste cartoane colorate, care se indoaie in asa fel incat sa stea pe birou.

ma enerveaza ca engleza e ultima ora vinerea. Au vineri ed fizica, abilitati, desen si engleza, ceea ce va face imposibil chiulitul din cand in cand vinerea pt mers de joi seara la Busteni, ski etc

pe mine nu ma intereseaza unde e fimea in clasa....pt mine e oricum cea mai geniala

Ce ma intereseaza insa e sa fie la zi cu materia si sa nu aiba niciodata senzatia ca nu stie suficent, ca nu se descurca.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sabina, Matei este inca mucios (eu cred ca este a doua viroza, deci nu era de intalnit), bine ca nu e de la noi viroza ta :P. Data viitoare tot s-o nimeri sa fie o zi fara semne vizibile de virosenie :). Sanatate multa!

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sabina pe mine ma intereseaza cam pe unde s-ar situa fi-mea intr-un grup (clasa, scoala, etc). Pentru un fel de confirmare ca e ok atat cat face sau ar trebui mai mult, o evaluare de gen "la romana e ok asa, la mate ar mai trebui lucrat la ecuatii" ar fi ideala.
Dar asta e, nu primesc nici un fel de evaluare merg "la instinct" si sper sa nu ma trezesc intr-a V-a sau mai rau la final de a VIII-a ca e de nota 8 si respectiv n-are nicio sansa la un liceu rezonabil ....

Mergi la inceput