Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)
Raspunsuri - Pagina 14
sorana spune:
Am primit si noi o prima tema scurta - un exercitiu la romana. Plus de invatat alfabetul toamnei. Adica asa zic eu pentru ca a zis d-na la sedinta ca toate poeziile din carte trebuie invatate cu exceptia cazurilor cand precizeaza dansa "doar 1-2 strofe".
Dar fi-mea sustine sus si tare ca nu, nu trebuie invatata 

Noi anul asta avem doar culegeri, nu si caiete speciale. Presupun ca vor scrie pe caietele normale (de fapt au inceput deja).
faby57 spune:
Aseara sedinta.Nu ne-a cerut prea multe caiet special la Stiinte si la Abilitati,iar la romana inca o culegere.Culegeri de mate. si rom. aveam de anul trecut?Fondul clasei-10lei,fondul scolii 25lei/sem.si cam atat,in total 58 lei.Azi au dat testarea initiala la Romana(neanuntata),la mate marti.Sper sa fie bine.Dezamagire ca nu mai suntem seful clasei,dar ne-am revenit repede.
Bafta tuturor.
happiness spune:
Am dat si noi testele initiale azi,neanuntate si la noi,dar fiica-mea zice ca s-a descurcat foarte bine si ca a fost usor.Sa vedem daca s-a apreciat corect...Azi sedinta.Tot fara teme,fara uniforma,fara orar,inca...
madyrizi spune:
la noi e a doua zi cu teme. ufff, scrie fara alineat, literele sunt oribile. parca am facut degeaba tot ce am facut in vacanta.
doamna e foarte multumita de el. cel putin asa zice.
sedinta marti. sa vedem si sa auzim noutatile. culegeri avem si noi de anul trecut. probabil ca o sa mai dam pe caietele speciale si pe carte+caiet engleza.
cert este ca el inca nu a iesit cu mintea din vacanta. acum e cu ametistul
si cu joaca cat cuprinde
.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Sabina spune:
Bunaa, am revenit la dambovita , a mai plec odata, ca iepuraoica:), la lisabona peste 12 zile si la tratamentul propriu zis peste cca o luna.
La Sofia la scoala destul de relaxat.
Nu i-a intrebat de temele de vacanta, au teme de scris, si-a facut deja si la romana si la mate cum a venit de la scoala( pot sa-mi fac acuma ca sa scap mai repede ?
), mi-a zis ca a laudat-o incontinuu ce frumos a citit cu vice tare si la tot ce facut azi la scoala :), manualul de romana e de la Aramis si e jerpelit, ii cumpar, la engleza e un manual care se cheama Splash, voi pe care il aveti> ca nu reusesc acum sa citesc in urma, , si pe ala vreau sa i-l iau,. la mate e ok cartea, au o culgere scrisa chiar de invatatoare si sotul ei(care e prof de mate), a costat 13 lei, nu m-am uitat inca prin ea....si de sedinta habar nu am , pt ca Sofia zice ca nu le-a spus.
Cam asa .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Iasmin08 spune:
Seara buna dragi mamici!
Eu inca nu am reusit sa scap de viroza (tanti Viroza) care a venit in vizita si a uitat sa plece... ba a mai adus-o si pe Tanti Tusea cea Rea odata cu ea.
Asa ca nici vorba sa ajung la vreo sedinta (habar nu am daca s-a tinut sau nu, copilul meu e total aerian, de zici ca s-a nascut intr-un balon cu aer).
In schimb am avut teme trei zile la rand, maine e vineri si sa vedem ce va urma.
Am crezut ca va intra in alfabetul toamnei, dar de fapt au facut miercuri alfabetul in litere mici de mana, au avut ca tema la literatura scrierea de cuvinte cu literele alfabetului si li s-a verut sa fie cat mai creativi.
Am inteles ca al meu a fost laudat ca a venit cu niste chestii gen ''culoarea emotiei, culoarea sentimentului, culoarea infrangerii'' si asa mai departe...
Pentru maine tema la literatura a fost identica, doar ca literele care incep cuvantul trebuie sa fie mari, deci nume de tari, nume proprii, samd.
La matematica am avut ca tema marti doua pagini de culegere, miercuri identic, numai astazi pagina 7 din manualul din editura Aramis. Adica foarte putin.
Am impresia ca ii ia usor la inceput, de altfel al meu inca mai are senzatia de vacanta, iar de cand nu mai are afterschool e de-a dreptul incantat. Pe la ora 2 are deja temele facute dupa care sta si se plictiseste ca nu are cu cine se juca (ceilalti copii dorm sau fac teme).
Aaaaa, sa nu uit, si noi suntem cu ''ametistul''... deja cumparam a doua oara revista, ca nu a stut ca se sparge.... Sunt curioasa cam cate reviste va fi nevoit sa cumpere...
Puii vostri au trecut cu bine de viroza? Ca la noi bantuie cu brio...
Va imbratisez cu drag pe toate si pup scolareii mici (stiu, stiu, clasa a doua, dar tot mici sunt, nu?)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
sorana spune:
Si noi cu ametistul evident ![]()
Maine e vineri, doar 3 ore (adica fara religie la noi) ... in sfarsit sambata somnnnnnn ....
Sabina spune:
ce e ametistu asta ca mi-a scapat :P
2 pag de culegere tema? OMG. Mi se pare enorm 
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Iasmin08 spune:
Sabina
, nu-i mult, pentru ca primele pagini au exercitii foarte usoare, asa mai mult de recapitulare. (mai mult era de scris decat de gandit). Oricum tema de obicei, mai cu seama in situatii ca aceasta nu prevede si transcrierea problemei pe caiet dupa acre rezolvarea ci numai rezolvarea. Scriem ceva de genul 6/7 (adica problema 6 de la pagina 7) dupa care scriem rezolvarea. Insa au fost situatii anul trecut cand am avut asa de lucru si erau probleme grele. Sa speram ca vor fi putine de acest gen in viitor. Oricum ni s-a cerut sa facem cat putem de mult cu ei acasa- din culegere.
''Ametistul'' este o piatra ametist care se primeste la achizitionarea unei reviste (''Comorile pamantului''??? uite, ca nu-mi amintesc cum se cheama revista). Cred ca se doreste sa le deschida copiilor gustul pentru geologie si le arata cat de frumoase sunt sisturile pamantului, le explica despre pietrele pretioase (majoritatea copiilor sunt atrasi de pietrele pretioase)...
Al meu abia asteapta urmatoarea (ochiul de tigru???)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Tisina spune:
Si noi suntem (deja) mari fani ai revistei cu cristale (Comorile pamantului). Noi am luat chiar doua exemplare din primul numar, pentru ca vroiau amandoi piticii sa aiba cate un ametist. De saptamana viitoare ne vom limita doar la o revista, am cazut la intelegere ca "pietrele" sunt "ale noastre", nu "ale mele". Mai ales ca vom avea si tavita speciala in care sa le strangem pe toate.
Cat priveste scoala, eu sunt foarte placut surprinsa. In vacanta l-am lasat foarte lejer, din cand in cand a citit (din proprie initiativa), a mai si scris, dar destul de rar, iar matematica a facut din joi in paste, cum se zice. Cu toate acestea, doamna l-a laudat ca citeste foarte bine, iar scrisul e mult mai ingrijit. Imi e drag de el ca incearca sa scrie cat poate el de frumos, fara sa il presez eu (avea un scris...). La matematica e "brici", dar nici nu ma asteptam la altceva, ca aceasta e pasiunea lui. Poeziile le-a invatat singur si destul de usor (au avut trei poezii pana acum de invatat), deci, ce sa zic, am baiat mare si parca mai responsabil decat in clasa I. Si cred ca si faptul ca e odihnit dupa vacanta conteaza. De-aia merge totul asa usor.
La primele teste (dictare si ceva la matematica) a luat FB (sincera sa fiu, nu ma asteptam, stiind ca nu a muncit prea mult in vacanta, si ma asteptam sa fi uitat).
Sper sa dureze cat mai mult.
Succes tuturor scolareilor (acum mai mari) si pupici pe capsoarele lor inteligente!