Suntem in clasa a doua:2010-2011 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
Sabina spune:
da, poate depine si e copil amea isi face temele si din proprie intiativa, deci intr-adevar ca n-am stressul asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Flowers spune:
A terminat si fii-mea de citit Little Women si cautand pe net partea a doua, am dat peste ecranizarea din 1994. Asa ca fii-mea a trait prima experienta cinefila dupa ce a citit cartea. Nu stiu daca am facut bine pentru ca ea isi imagina altfel personajele si apoi ma tem ca nu o sa mai citeasca partea a doua.
sorana spune:
Sabina multa sanatate. Sper ca te simti bine si ca iti prieste tratamentul.
Si "La multi ani!" pentru Gheo ...
Am mai auzit si eu de copii care isi fac lectiile din proprie initiativa. Mare lucru, domne'.
Eu am un job (de fapt 2) cu program variabil. Si ca atare uneori ajung acasa pe la 15, alteori 16-17, rareori mai tarziu de 18.
Daca ajung pe la 15-16 stau pe capul ei sa faca lectii. Daca stiu ca o sa vin mai tarziu o sun si ii zic sa si le faca singura. Cand ajung acasa declara "mi-am facut lectiile" si cand o controlez constat ca a facut intre 10% si 25% ![]()
Ii arat ce mai are insemnat pe acolo si zice "am uitat", "n-am vazut ca e insemnat", "dar oare chiar trebuie", "dar parca asta n-ar trebui", etc, etc.
Daca o intrebi daca nu ii e nu-stiu-cum sa se duca cu lectiile nefacute zice ca nu, nu-i nici o problema, oricum nu intelege de ce trebuie sa le faca
.
Si la fiecare exercitiu trebuie sa trag de ea. Hai citeste, hai gandeste, hai fa-l, etc.
Nu sunt foarte convinsa care e procedura in cazul asta. Adica nu stiu daca ar trebui sa-mi iau inima in dinti si s-o las in pace un an, sperand ca se va responsabiliza singura cumva (pintr-o minune) sau sa trag de ea asa in continuare ....
Si nici macar nu pot comenta foarte tare pentru tin bine minte ca exact asa am fost eu. Si a tras maica-mea de mine pana printr-a V-a. Cu folos as zice ca dupa aia am invatat singura ....
Sorana si Monica (7 ani)
Tisina spune:
Mamici! Tatici! sunt in pana de imaginatie! Stiu ca ne va da doamna o lista cu cele necesare clasei a 2a la prima sedinta cu parintii, dar nu imi vine sa astept pana atunci, si parca tot i-as lua cate ceva. Ma puteti sfatui cam ce sa ii iau? In afara de hainute, ca astea oricum trebuiau achizitionate pe motiv de crestere in inaltime. A, si mai avem deja ghiozdanelul, dar atat.
Multumesc! 
Nicoleta spune:
Tisina, eu as astepta lista. Poate le vine ideea sa cumpere ceva pentru toata lumea la fel sau ceva anume facut etc. De ce sa nu astepti? Este adevarat ca va fi aglomerat, dar... stiu ca in unele clase cumpara cineva pentru toti, cu discount etc. Adica un fel de "Calitate la pret de engros :)". Costum de sport i-ai luat? Adidasi?
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
happiness spune:
Eu m-am convins ca daca nu face uita...Azi ma intreba care e nr par si care impar,si pe astea le stia din gradinita.La citit daca sarim o zi e jale.Deci nu merge cu pauza totala la a mea,tare ma tem ca va face varza din testarile initiale .Asta e,o sa o luam incetisor,cu calm(sper sa gasesc asa ceva...)si isi va aminti.Maine e ultima zi de vacanta...
Flowers spune:
Si Julia la fel.Astazi ma intreba cum se face F de mana si zilele trecute cum se face l de mana.
La matematica nici nu am repetat clasa I, eu am batut saua cu trecerile peste ordin.Ii pregatesc un test pentru maine .
sorana spune:
Happi eu ma intreb daca fetita ta nu e cumva obosita.
Pentru ca Monica pare sa-si aminteasca destul de bine (sau poate nu-i pasa din moment ce nu intreaba
) si noi n-am facut practic nimic in vacanta (de citit mai citeste, dar nu zilnic, ba chiar cu pauze de 1-2 saptamani iar in rest a facut doar acel caiet de vacanta ... din care tot mai are vreo 2 pagini.
Si nu-mi fac griji - se va descurca ea bine merci ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Sorana,nu are cum sa fie obosita.In vacanta a lucrat doar acel caiet special si cele 2 ore pe zi timp de 10-11 zile la scoala,cat a fost la scoala de vara.De atunci a trecut o luna si ceva si nu am pus-o decat sa citeasca,tocmai in ideea sa ii las timp de zburdat libera.Stiu copii care fac zilnic 2-3 ore de probleme/dictari etc.Eu dictari nu am facut deloc cu ea,mi-e si groaza sa ma gandesc.A uitat pentru ca nu a lucrat de mult asa ceva,la adunari/scaderi inclusiv cu trecere peste ordin face bine si relativ repede.Nici eu nu cred ca va dura mult pana sa isi aminteasca,dar cum stiu ca in primele ore va da teste initiale nu o pot lasa asa ,cu goluri,trebuie sa isi aminteasca treptat ce si cum.
O ultima zi de vacanta frumoasa si senina!
nikkibaciu spune:
Tisina in principiu si eu as astepta sedinta programata de dna in primele zile. Stiu sigur ca le-a comandat deja culegerile si caietele speciale iar noua, parintilor ne va comunica cati banuti va trebui sa dam.
Eu i-am achizitionat manualele 3/4 (cea de religie nu se tiparise inca!!), pentru ca cele date la sf anului scolar erau intr-o stare..
Pe langa ghiozdan, penar, stilouri etc, i-am mai luat niste caiete de mate+romana, cam atat.