Nu prea face pisu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Este vorba de fetita mea de 1an si 8 luni.De ieri este racita, are putin rosu in gat, mucisori si febra dar nu mai mult de 38,2.Pe langa asta ieri a avut 4 scaune moi, verzulii si cam urat mirositoare.
Astazi pana la ora asta a avut doar 1 scaun dar nu ff moale dar nici normal.II dau regim, orez cu morcv ,paine prajita, banana, br de vaci, stiksuri, lapte fara lactoza, hidrasec, biotics si antitemicele pt febra.
Problema este ca nu prea face pisu (nici nu prea mananca decat cate putin si in afara de laptele fara lactoza bea cate putina apa la 10-15 min dar mai mult fortata.
Sa fie deshhidratata ?...ieri de ex nu a facut pisu de la 8 seara si pana azi dimineata (in timpul asta a dormit).Am sunat pediatra si a zis sa ii dai cat mai multe lichide in continuare si sa mai astept...dar de dimineata si pana acum nu a facut deloc???
Ce sa fac??? ati patit asa ceva cu bb-ii.
Scuze pentru mesajul lung dar sunt fff ingrijorata, sa o suc la urgente ???
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Gabi_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ralukutzza Este vorba de fetita mea de 1an si 8 luni.De ieri este racita, are putin rosu in gat, mucisori si febra dar nu mai mult de 38,2.Pe langa asta ieri a avut 4 scaune moi, verzulii si cam urat mirositoare. Astazi pana la ora asta a avut doar 1 scaun dar nu ff moale dar nici normal.II dau regim, orez cu morcv ,paine prajita, banana, br de vaci, stiksuri, lapte fara lactoza, hidrasec, biotics si antitemicele pt febra. Problema este ca nu prea face pisu (nici nu prea mananca decat cate putin si in afara de laptele fara lactoza bea cate putina apa la 10-15 min dar mai mult fortata. Sa fie deshhidratata ?...ieri de ex nu a facut pisu de la 8 seara si pana azi dimineata (in timpul asta a dormit).Am sunat pediatra si a zis sa ii dai cat mai multe lichide in continuare si sa mai astept...dar de dimineata si pana acum nu a facut deloc??? Ce sa fac??? ati patit asa ceva cu bb-ii. Scuze pentru mesajul lung dar sunt fff ingrijorata, sa o suc la urgente ??? "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur Raluca mami de gargarita Andra-Bianca DN 26.12.2008 |
daca are febra, probabil si transpira, bea putin, nu are de unde sa faca pipi.
Incearca sa-i dai cat mai multe lichide. Chiar si sucuri de fructe, ceai, supica, orice, numai lichid sa fie.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rrox3/rrox3.jpg)
rrox3 spune:
E normal sa faca mai putin in conditiile in care a avut si scaune moi si transpira.
Da-i cat mai multe lichide. Ai incercat si cu ceai pentru copiii mici (acela instant, este unul chiar pentru probleme digestive)? Poate ii place mai mult. Sau ofera-i de baut in alta forma, sa o atragi, o canita noua sau cu paiul de exemplu.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Ralukutzza spune:
Gabi multumesc, febra a avut maxim 38,2 si acum e sub control cu antitermice, de dimineata nu i-a mai crescut mai mult de 37,4.De transpirat nu a transpirat deloc, lichide bea numai lapte fara lactoza si ii dau eu cam 10 ml de apa la 15 min cu seringa ca altfel nu vrea, ceai am incercat dar isi face sila si sta sa vomite..sucuri de fructe mi-a spus doctorita sa nu ii dau ca sa nu o apuce mai rau diareea...asa ca cred ca continuam cu apa si lapte cat mai des si sa vedem
rrox am incercat in toate felurile sa o tentez, cu canutele ei preferate, cu paiul, cu lingurita, nu vrea sub nici o forma..ii dau cu seringa ca alta varianta nu am (cred ca refuza si de la rosu in gat).Acum doarme, poate face cand se trezeste.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/_Ralu_/_Ralu_.jpg)
_Ralu_ spune:
Am patit-o eu cu fiica-mea, aveam undeva pana in 2 ani....
A avut vreo 3 zile de febra mare, a si vomat nitel,o zi de diaree...era luna iulie, si foaaarte cald. M-am trezit ca trecusera 24 de ore si ea nu facuse niciun strop de pipi. Evident ca am ajuns disperata la urgenta...i s-a facut ecografie...in vezica era ceva pipi, traseul nu era blocat cu nimic. Verdict: Sa merg acasa si sa astept, ca urmeaza sa faca...Si am asteptat, am asteptat....si tot nu facea. In total au trecut cam 30 de ore....am sunat medicul ei, care mi-a explicat ca organismul si-a pierdut rezervele de apa pe care le avea (prin febra, diaree, voma etc) si acum, chiar daca bea normal lichide, organismul trb mai intai sa-si refaca rezervele si abia apoi elimina excesul.....
Mi-a recomandat sa o bag cu fundul in apa calduta si va face. Si asa am facut...si a facut...apoi usor-usor si-a revenit la normal.
*******************************************************raluca
mami fericita de
alexia
(07.09.2006)
Ralukutzza spune:
Raluca , acum s-a trezit si a facut un pisu mare mareee, aproape s-a dezintegrat scutecul
, bem in continuare lichide si vedem cum decurge...
Va multumesc ff mult tuturor pentru raspunsuri si ajutor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
si noi am patit-o, tot la un rosu in gat, ffff putine lichide, febra mare => putin pisu, f rar, cam la 16h.
iti recomand sarurile de rehidratare in astfel de conditii. si stiu ca mai buna decat apa, in astfel de cazuri, este apa cu glucoza (intr-un pahar cu apa pui o lingurita rasa de glucoza). chiar aseara am aplicat "tratamentul" ca baietelul meu a vomitat.
multa sanatate.
Laura lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006