Fluturasi de martie-aprilie 2011 (17)
Raspunsuri - Pagina 17
IONY_82 spune:
Roxy ma bucur ca totul a decurs bine,stai linistita in pat ai grija de tine 

pe burtica
Mandreeac 

imi par
rau ca nu am mai intrat sa va dau vesti, dar
n-am avut de unde
Am stat la tara si nu merge bine internetul
Oricum a fost o vacanta foarte frumoasa
M-am simtit excelent
S-a intamplat minunea
13+
adialex spune:
va multumesc tuturor pt urari si gandurile bune;
cum spuneam in primul meu post, eu am programare abia pe 16 septembrie, dar m-am hotarat sa iau de capul meu acidul folic, stiu ca este ff important; problema e ca acum sunt in ceata, nu stiu de cat sa iau: de 5 sau de 1 mg? eu inclin sa iau de 5, din cate am citit pe la voi, mai ales ca acum nu iau nici vitamine sau altceva; voi ce ziceti?
IONY_82 spune:
Nu mai spun ce emotii cand am fost la eco
Sentimente unice intr-adevar
Ultima eco am facut-o pe 16 la 12s totul decurge normal
Cand m-am intors aici medicul meu mi-a recomandat sa nu fac multe ecografii deoarece il deranjeaza pe bb
In schimb mi-a recomandat sa fac amniocenteza
Acum ma gandesc ce sa fac e decizia mea daca sa o fac sau nu
Daca a mai facut cineva poate imi spune cum e
S-a intamplat minunea
13+
IONY_82 spune:
Cami_Antonia felicitari

din suflet ptr bb sa ai sarcina usoara si la termen
Bun venit noilor burtici sarcini usoare si la termen
Multi 

tuturor
S-a intamplat minunea
13+
dorinut@ spune:
Iony de ce tb a faci amniocenteza? In Romania se recomanda aceasta procedura doar in cazul in care exista suspiciuni ca ar fi ceva in neregula cu copilul. Este o procedura destul de dificala si costisitoare (in Romania costa 25 mil)..dar banii nu conteaza atat de mult cat panica care te cuprinde in asteptarea rezultatului. O prietena de-a mea a aflat ca are toxoplasmoza si medicul i-a recomandat avort. Normal ca ea nu a vrut sa faca si s-a dus a facut o gramada de ecografii si in final amniocenteza. Cand a facut investigatia inca nu simtise copilul miscand. Intre timp copilul a inceput sa miste, iti inchipui ce era in sufletul iei..daca rezultatul va fi unul dezastruos si bebe misca si ea ar tb sa ia o decizie tragica..Rezultatul i-a venit dupa o luna si din fericire bebe era sanatos.
Ce vreau sa zic (ca m-am intins) daca nu trebuie sa faci nu te chinui aiurea cu ganduri negre si altele..
Te pup
.
PS: Asta e parerea mea tu faci cum simti draguta.
------------------------------------------------------------------------------------------
Nasturelul meu mic
12+
Anita
Deea99 spune:
mandreeac cum sa explic...pe prima coloana scrie <8ce mi-a iesit mie in cea din dreapta unde dau ei valorile <15
astept sa vad maine daca reusesc sa vb cu doctora...deja si chestia asta ca nu pot lua legatura repede cu ea, ci niumai prin intermediar incepe sa ma streseze la maxim.....am sa-i cer telefonul si daca ma refuza cred ca ma indrept spre un alt spital...
lalely eu am gugalit scriind sarcina pe saptamani si am dat peste un site unde explica cum e bebe in fiecare saptamana
si exista si sarcina pe luni
Strumpftza abia astept sa ne zici cum a fost la intalneala...sper ca moasa e de gasca
sunt rupa de oboseala ...ma bag la nani
somnic usor si vise placute va doresc!
ama22 spune:
Iony mie mi se pare putin ciudata opinia doctorului tau. Adica eco il deranjeaza pe bebe dar sa bagi un ac in burta sa scoti din lichidul amniotic este ok?
Amniocenteza se face daca copilul se banuieste a fi cu probleme in urma altor teste si a eco, fiind testul cu siguranta cea mai mare, dar nu 100%. Totusi este o procedura mai dificila, dureroasa si invaziva. Stiu ca in unele cazuri poate duce si la avort, pe langa stresul imens pe care il provoaca.
Este alegerea fiecarei mamici daca face sau nu amniocenteza, cate analize si investigatii vrea sa faca. Totusi eu raman la opinia mea ca doctorul e cel putin ciudat daca considera amniocenteza mai putin periculoasa decat o banala ecografie!
6+
http://www.amainbucatarie.blogspot.com/
anaxena spune:
roxy ma bucur ca esti bine
bb_yasmi superfelicitari pt caruciorul albastru,la 14s am aflat si eu ca Maria e fetita asha ca nu mi se pare ca e prea devreme
bun venit noilor burticutze
eu am probleme pe la salon destul de grave,am slabit intr-o zi 1kg ,deja ma laud cu 50Kg!!va citesc cu spor dar nu am ce scrie
apropo acidul folic se ia pt prevenirea spinei bifide nu sa fixeze sarcina sau sa se dezvolte bb sanatos,acest acid folic se gaseshte in produsele de panificatie in fructe,doza recomandata este de 0,4mg/zi pe care il putem procura din alimente,dar ca sa nu fie probleme luam pastilutele,excesul de acid folic se elimina prin urina sau fecale
eu personal iau de 5mg,ca dc tot se elimina excesul de ce sa nu iau mai mult si dc organismul nu are nevoie da afara si nu ma afecteaza in vreun fel
cine e stresat sa dea pe google search acid folic sarcina,eu asha shtiu s-ar putea sa grehsesc
Ana-Maria mami de
Maria 19.06.2008 si
10+ bebe mic
Maria,povestea nashterii
Maria in culori
dyadyazuza spune:
fetelor sarcina pe saptamani o gasiti si aici pe despre copii
11+http://www.youtube.com/watch?v=tG8cd9WXkNw
mandreeac spune:
Iony ma bucur din suflet ca totul este bine!
Si eu stiu ca amniocenteza se face doar in situatia in care anumite analize precum cmv-ul ies prost si exista riscul pentru bebelus sa se nasca cu vreun sindrom sau vreo boala grava.
Atat de scumpa e amniocenteza???????? Costa mai mult decat o nastere. Sincer, cred ca se poate face si la spital ca mi se pare foarte costisitoare.
Strumphy nu intri sa ne dai si noua vesti?

Nici eu nu cred ca o ecografie abdominala l-ar putea afecta cumva pe bebe. Poate alea transvaginale , dar asa , nu vad cum.
Deea la mine sunt prezentate altfel rezultatele, deci numai un doctor ti le poate interpreta si intr-adevar, daca nu poti lua legatura cu doctorul cand ai nevoie, ce te faci in caz de maxima urgenta sau cand vrei sa nasti? Mi se pare o porcarie, sincer, sa nu ti se dea nr de tel. 

tuturor!
Andreea B.
cu o minune
in burtica. Multumim Doamne ca esti bun cu noi si ajuta-ne sa fim sanatosi 13+