Fluturasi de martie-aprilie 2011 (17)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

Am ajuns de ceva vreme, nu foarte mult dar am luat cina si acum sa va scriu impresii de la prima intalnire cu moasa si cu spitalul in care voi naste.

Stiti voi vorba aia, la pomul laudat sa nu te duci cu sacul? Ehh...asa ceva as putea spune eu despre asa mult laudatul spital... chiar daca are reviewuri bune cam lasa de dorit , nu prea mi-a placut,este si vechi... dar asta e ...macar sa am o nastere usoara si sa nu fie complicatii. Mult mai mult mi-a placut spitalul de saptaman trecuta unde am fost sa fac ecografia si l-am vazut pe bebe.

Dupa ce am ajuns acolo, bineinteles ca sunt 1001 corpuri de cladire, indicatoare erau si nu prea , deci am facut inconjurul spitalului prin ploaie.... am ajuns intr-un final la intrarea principala si de acolo mai departe la corpul de cladire unde trebuia. Noroc ca am plecat mult mai devreme de acasa ca stiam ce patisem la spitalul celalalt saptamana trecuta ca tot asa ne-au trimis in vreo 3 corpuri pe la 1000 de etaje, ca nu-i aici, fugi nu stiu unde la mama naibii...

Dupa ce am ajuns acolo, am anuntat la receptie ca am ajuns si mi s-a dat un flacon sa ma duc sa le dau mostra de urina...boonnn..ma duc , fac ce trebuie sa fac si stau si astept, se face 6...vine o moasa, ma intreaba nume si adresa , nu esti la mine, trebuie sa vina o colega sa te ia in primire...ok stau si astept....abia la 6 si 10 min apare moasa mea, toata un zambet cu scuzele de rigoare pregatite deja si imi da sa beau o bautura energizanta cu foarte mult zahar la 6 seara cine nu o sa doarma la noapte !!?? si cica dupa ce termin sticla aia sa ma uit la ceas si la o ora o sa imi ia sange pentru diabet sa vada daca am sau nu asa ceva. Bun...beau sticala aia de jumate de litru si duap 10 min o termin, vine moasa si hai sa mergem la camera ei sa vorbim.
Acolo mi-a luat datele si am vorbit despre istoricul meu medical, de la familia mea si a sotului si m-a pus sa semnez pe nu stiu cate hartii si hartiute si apoi mi-a luat tensiunea. M-a cantarit si masurat dupa ce am terminat de baut bautura aia inainte sa ajungem in camera de consultatii.

Ma pofteste afara sa astept ca ma cheama ea in 10 min sa imi ia sange pentru toate analizele de imi spusese plus aia pentru diabet , ca doar nu bausem degeaba bautura energizanta Eh si ce sa vezi , da sa imi caute vene in mana stanga, dupa ce m-a legat cu garoul, vede ea ceva dupa ce se chinuie un pic , baga ac in una si cica nu, nu se poate lua sange ca am venele ascunse !!!! Femeie tu esti sanatoasa? Ai bagat ac degeaba daca spui ca am venele ascunse? Cum naiba ascunse ca le-am vazut si eu si daca ma punea si singura imi luam sange!!! Nu am avut nici un fel de problema cu venele si de luat sange in Romania niciodata si am facut analize multe...o gramada si de fiecare data rapid si usor mi s-a luat sange...aici in UK venele mele s-au ascuns, cred ca de ploaie!!

Cand am intreabt-o daca putem sa ascultam inimioara lui bebe cica nu, ca abia pe la 14-15 saptamani !!!!!!!????? ca acum e prea jos in pelvis si nu e posibil sa auzim nimic

Sunt foarte suparata si frustrata...sange nu mi-a luat, inimioara nu am putut-o auzi...spitalul e cam naspa... desi in poze pe situl spitalului arata super ok si renovat in 2008, poate o fi asa naspa numai aripa asta de cladire unde am fost sa ma intalnesc cu moasa, sper sa fie asa si sa nu ma insel...

A ramas sa imi trimita acasa appointmenturile sa vin la spital sa imi ia sange undeva pe la 12 sapt , atunci cand o sa ma duc sa fac si eco de 12 sapt si sa imi ia si sange pentru translucenta nucala.

Cam atat de la mine pentru seara asta...ma duc sa fac un dush si sa ma bag in pat sa citesc. Am primit din partea spitalului si a sponsorilor 2 pachete cu tot felul de chestiute si sample -uri de pampersi, ce mici sunt pentru new born , servetele , crema pentru funduletul lui bebe daca se irita de la pampers, detergenti pentru hainutele ui bebe si multeeeee alte chestii dragute macar atat sa imi mai lumineze seara

Noapte buna

_
BB on board!!! 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Strumphitza - imi pare rau :( eu nu ii inteleg, zau asa: de ce sa nu asculte inimioara? de ce sa nu spuna sexul copilului?
Pe de o parte inteleg si gandirea lor: daca e ca o femeie sa piarda sarcina pana la 3 luni, nici un ajutor medical nu o poate salva, deci toate aceste analize si consultatii ale noastre sunt oricum inutile.
La sarcina trecuta, pana in saptamana 6, eu facusem deja 4 eco!!!si ce, m-a ajutat cu ceva? Tot am pierdut sarcina. Deci mi se pare si din partea alor nostri un exces de zel.

Totusi sa mergi la doctor si sa nu stii daca copilul e in regula, daca analizele iti sunt bune (daca ai toxo, daca ai cytomegalovirusul etc) mi se pare o prostie. Si te streseaza inutil!

Eu zic sa privesti fiecare situatie cu plusuri si minusuri. cat despre spital, stai linistita, oricum nu cred ca e mai rau decat in tara!
Totusi aici este mai accesibila o nastere intr-un spital privat unde ai toate conditiile. banuiesc ca acolo nu te poti atinge de cele private.

6+

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IONY_82 spune:

Cum sa va explic fetelor , mi s-a recomandat amniocenteza deoarece am pierdut 3 sarcini fara a se sti cauza
In legatura cu ecografiile mi-a explicat ca bb aude ecograful cum am auzi noi sirena unei ambulante langa ureche, deci i-ar putea afecta auzul- tocmai din acest motiv, in sarcina se recomanda doar 3 ecografii.
Si pe deasupra daca am trecut de 12s riscul pierderii sarcinii a scazut destul de mult
Intr-adevar costa f mult amniocenteza in jur de 1000euro aici
Inca nu sunt decisa ce voi face mai am un pic de timp sa ma decid

S-a intamplat minunea
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IONY_82 spune:

Va doresc o noapte linistita si somn pufos
Va pupacesc

S-a intamplat minunea
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadyazuza spune:

strumphitza ce sa zic ...e aiurea tare ca nu ti-a luat nici macar sange pt analize. poate data viitore o sa fie mai cooperanta moasa. dar macar ti-a raspuns la intrebari sau nici nu ai mai indraznit sa i le adresezi avand in vedere atitudinea ei?
in seara asta am vb si eu pt prima data cu bebe meu si am simtit asa niste frisoane pe burtica, niste sentimente profunde si fff placute.
acum am niste ameteli ff puternice si mi-e tare frica pt ca sunt singura acasa. pana acum cand am avut ameteli era sotu acasa.

11+http://www.youtube.com/watch?v=tG8cd9WXkNw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fete

, ceai si ce pofteste fiecare.
Deea, intr-adevar daca un Ig este pozitiv(nu mai stiu care) inseamna ca e bine, ai avut infectia. Sa stii ca Synevo lucreaza f bine, si medicover din cite stiu tot cu ei lucreaza..nu iti face griji, sunt convinsa ca totul e bine
Roxy, bucuroasa de vesti, e bine ca te simti ok si n-au fost probleme
Iony, da stiam si eu ca eco e stridenta pt bblusi, ca se fol ultrasunetele...Dar si eu as prefera ecografiile care nu prezinta nici un risc pentru ca n-am auzit bblus surd din cauza ecografiilor..plus ca ei sunt mai puternici si mai rezistenti decit ne putem noi imagina...De ex durerile nasterii (si bb depune efort si e dureroasa si pt el iesirea din corpul mamei) sau durerile de colici am citit ca pt adult ar fi insuportabile...deci sa nu-i subestimam. Amnio prezinta un risc de 1/200 de a pierde sarcina, si nu neaparat la citeva zile de la efectuarea procedurii, ci si mai tirziu, sau poate aparea o nastere prematura...Plus ca intr-adevar rezultatul nu este exhaustiv, cum spunea si dorinutza sunt anomalii pe care o amnio nu le detecteaza... OOf, e o decizie grea si pt tine, cred, sper sa ai gindul bun si sa iei decizia potrivita
Strumpi, ce mi se pare cel mai frustrant e faptul ca o moasa/asistenta, ma rog o tipa cu experienta nu ti-a putut gasi venaHmmm
Dyadya, sa bei multa apa..poate rezolvi cu ametelile astea. Oricum, stai linistita...dc poti dormi dormi, e solutia cea mai buna.

Na, ca termin si eu luni 12 sapt si m-am apucat sa vomit tocmai acum...speram sa treaca de tot. Mi-a fost f rau aseara.
Si miine nasesc..nici nu stiu cum o sa ma imbrac ca nu mi-am luat nimic ...am zis sa nu imi cumpar ceva nou la dimensiunile de acum, iar ce mai am am mai purtat in acelasi cerc de prieteni...Am totusi o rochita aurie potrivita pt burtica pe care cred ca o sa o imbrac...desi e cam scuuuurta pt grasana care ma simt acum...Deci cu toaleta o mai incropesc eu, dar sincer nu stiu ce voi face cu greata...Iiihhh

Simona, mami de baieti David si Matei si 11+
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Buna dimineata burtici!

eu am o zi tare agitata azi, toata ziua pe fuga, am de pregatit un eveniment pe maine.

Azi ajung si la eco si azi TREBUIE sa aud si inimioara. Daca nu se aude de data asta e de rau. Sa va ganditi la mine, revin cu vesti pe seara.

O zi minunata sa aveti cu cat mai putine greturi! ;)

6+

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

Neata.Aveti dreptate,acidul folic previne spina bifinda...m-am incurcat,stiam ca e fr important
Iony82,tu cati ani ai?Stiu ca in unele zone a Italiei dupa 35 de ani se face gratis,verisoara mea a facut amnio gratis la 31?Daca ai sub 30 de ani,de ce alegi sa o faci?

Anul 2010 va fi anul nostru,in care toate visele prind contur,toata tristetea dispare iar viata isi urmeaza cursul ei lin spre implinire...

Mami Cornelia,tati Daniel,copilas iubit Cristian 14 martie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

Neatza fluturarilor!!!
Ama o sa fie bine!!!o sa-i auzi si inimioara lui bebe
abia astept pe seara sa ne zici cum a fost la dr.
Simona o sa vezi ca de emotie ai sa uiti de greturi!
sa fie intr-un ceas bun botezul si sa va traiasca finutza!!!

la capitolul haine si eu stau ff pros...nici pt strada nu mai am....si pe 9 si 11 saptembrie am cununie si nunta...dejaimi e groaza sa ma duc sa caut.....

Strumfitza imi pare rau ca nu ai fost multumita de intalnirea de aseara...ciudat si cu vena..poate ai fost tu prea stresata si nu a curs sangele...insa ce nu inteleg cum de la tine acolo analizele se iau seara, caci aici numai dimi, inclusiv urina care trebuie sa fie prima pe ziua in curs si jetul din mijoc....
aoleu eu trebuia sa imi duc urina la laborator...de oieri si am uitat sa imi iau recipient

de analiza aceea pt diabet la noi nu am auzit ca se face...am mai citit pe alte forumuri de la fete din belgia si italia....la noi se face glicemia simpla

Iony , stie ea ceva cu bebe deranjat de eco dar nu a explicat bine....am vazut de curand un documentat pe youtube care a fost difuzat pe discovery despre bebe si cele 40s....era facut 4d de 2 cercetatori cei mai buni in 4d....bebe aude ultrasunetele , dar nu spuneau ca-l si deranjeaza...aratau cum facea diferite grimase.....nu au pomenit de loc de vreo problema...ba ei spuneau ca sunt ff importante eco ...mai ales cele in 4d caci se sudeaza o legatura mai profunda intre bebe si parinti...au urmarit o fetitza de la conceptie pana la nastere...m-a impresionat ff mult....am voie sa pun link aici?

azi sper sa ajung si eu la dr. cu analizele caci am numai ganduri negre in cap
ma ingrijoreaza tare ca deja nu mai am nici un fel de greata de stare de somn. sunt ca si cum eram inainte...nici in partea stanga nu mai simt uneori acea intarirura....doamne sper sa fie bebe bine...abia astept sa-l simt cum misca tot timpul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Neata, fetelor!

Se pare ca tati se obisnuieste din ce in ce mai mult cu ideea de BB 3...Doamne Ajuta! Zilele astea ii aduc si preotul, sa faca sfestanie si sa vorbeasca cu el, pe ocolite.

Eu noaptea am contractii, mi-am luat deja No-Spa. Nu am greturi deloc, beau cafea la greu....si noaptea e un chin. Am insomnii, nu pot dormi dar nici chef de altceva nu am....as zace. Ma trezesc des si ma duc la frigider. Poate de saptamana viitoare imi revin, pentru ca vin fetele acasa, sunt plecate cu ai mei la munte acum.

Ieri am mers pe jos 7,5 km si am facut si un pic de gimnastica. Eu sunt destul de si am probleme f mari cu coloana: 2 hernii de disc, iar sarcina prezinta un risc foarte mare....De aia vreau sa fac miscare, sa nu ma ingras prea mult....dar noaptea, cand am insomnii tot in frigider ajung....

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004),Andreea (21.11.2008), (DPN 16.04.2011)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput