BV grety_niku, mousel !!!! Delfinasi (186)
Raspunsuri - Pagina 5
Creatza11 spune:
buna ziua, delfinariu!
Imi pare rau ca nu ammai putut intra deloc, nici macar sa va citesc, insa vreau sa felicit si eu noile mamicute care si-au adus pe lume puiutii saptamana asta! Sa-i cresteti sanatosi si necoliciosi!
Macar sa va zic ce mai fac eu, daca nu am timp sa cites ce ati mai facut voi: la noi e din ce in ce mai rau, bebe plange nonstop, nu de foame, pur si simplu il apuca in somn, la tzitzi, in pat in timp ce sta cuminte si atent, oriunde si oricand. Nu am ce sa-i fac, stau si plang si eu cu el de neputinta, il vad cum sufera, cum se face covrig, cum se inroseste, cum ma strange tare de deget de durere, cum se incordeaza, cum tipa pana raguseste si nu mai poate. Nu stiu cum mai rezist, pentru ca asta se intampla in fiecare zi, si eu nu am ce-i face....iar eu dorm maxim 2 ore din 24. Azi m-am muls i sta mama si-i da la biberon lapti de-al meu, sa dorm eu, dar de zi dim de cand facem chestia asta, stiti cat am dormit? 0 minute!!!Nu mai pot dormi, nu stiu in ce stare de oboseala mi-aintrat corpul, caci simt ca ma lasa picioarele si cad jos, dar cand fu vorba sa dorm, nimic! Acum stau in camera si-l aud in partea cealalta cum plange si tipa....mama nu-i de vina cu nimic caci stiu ca asa face bebe si cu mine. Mai este si problema cu cacuta care este extrem de apoasa, am dus analiza la coprobacteriolagic, imi iese rezultatl vineri. Vreau sa vad daca cumva are ceva la stomacel, caci toata lumea se mira cand aude sau il vede cat de mult se chnuie mititelul, deci ganiti-va cum e sufletu in mine ca stau zi si noapte cu el, noaptea, fara feon pe burtica si apoi pus oriunde in camera pt zgomot nu doarme nici 5 min, tipa incontinuu si se strange cu totul, de se face ghem....ajung de fac si 40 grade in camera....
Majoritatea persoanelor, inclusiv medcul pediatru spune sa-l dau pe lp ca ma chinui si eu si copilul prea mult, nici macar nu am gasit sa fac si eu o amarata de analiza a LM.
Sunt terminata si eu si bebe, lapte am avea, dar nu stiu ce sa fac.....poate daca vad ca nu are nimic la stomacel il dau pe LP, iar aca intr-adevar are vreo bacterie la stomacel, macar stiu ca si de la aia face asa si ii dau tratament, continuand cu LM.
Nu stiu daca fac bine, nici nu stiu daca mai sunt in stare sa gandesc, de 2 sap de cand am vent acasa cred ca am dormit maxim 17-18 ore, sotul ma roaga din suflet sa renunt, ii e farte frica sa nu ma imbolnavesc si eu....
Ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat, va rog? Eu simt ca o iau razna!!!
Va multumesc doar pt simplul fapt ca existati si ca sunteti aici mereu!
puiutz_mic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui baby78
La ce pediatru esti? Daca vrei iti dau nr dr Malcea.....Eu sunt f multumita de ea...si pt o consultatie acasa ia 100 lei Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010 |
Iuliana, poti sa-mi descrii mai exact cum e dr. Malcea - iti spun de ce nu mi-a convenit la actuala noastra pediatra: a venit azi acasa, l-a ascultat la plamani, s-a uitat la alergia de pe piele, a zis ca nu putem sti daca e de la medicamentul pe care l-am luat eu (Redigest), ca poate e de la ceva din alimentatie - dar eu mananc aceleasi chestii de cand am venit de la maternitate... in final nu m-a lamurit, dar mi-a scris o reteta cu niste homeopate. E foarte grabita si nu imi explica nimic, iar eu, fiind la primul copil, intru in panica pentru orice nu mi se pare in regula. As vrea sa il consulte cineva mai amanuntit. Mi se pare ca nici nu respira bine, iar dupa ultimul biberon, desi l-am tinut vertical 10 min, cand l-am culcat s-a inecat si nu mai putea respira...fara sa regurgiteze ceva. Iarasi m-am ingrijorat!
Noi mai avem si problema ca nu mananca prea bine, in sensul ca parca nu are pofta de mancare si in ultimele 2 zile a mai scazut putin in greutate (vizibil cu ochiul, nu l-am cantarit inca) - nu stiu daca are legatura sau nu cu alergia, as fi vrut sa se investigheze treaba asta, dar ea imi spune ca il cantarim cand face 1 luna... noroc ca trebuie sa-i fac BCG-ul si e musai sa il cantarim maine. Cred ca o sa ne luam si un cantar, ca pe baza medicului...
Cam asta mi-as dori de la un medic - sa-i faca un consult amanuntit pentru a elimina orice alte posibile cauze pentru starea lui, sa ne lamurim cu alergia asta sau ce o fi si sa vad si rezultate daca i sa da tratament. Cel mai tare ma ingrijoreaza scaderea in greutate si faptul ca nu mamnca bine, uneori e greu tare de trezit din somn si nici nu are suficienta pofta de mancare in aceste situatii. La 6 zile de la nastere avea 2.5 kg, cu 10 gr. mai mult decat greutatea de la externare, iar acum sincer cred ca are mai putin...
Tu ai mers la dr. Malcea pentru vizita de rutina sau cu ceva probleme? Care a fost atitudinea ei?
Scuze de atatea intrebari, dar imi doresc sa gasesc un pediatru cat mai bun posibil.
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
crispro spune:
Creata, scumpa de tine! Mergi maine si fa analize copilului, sa vezi daca are ceva sau nu - macar te linistesti. Nu stiu daca colicii se pot manifesta atat de urat - poate mamicile cu experienta stiu mai bine. Ii dai ceva de colici? Si al meu se incrunta, se chirceste, se roseste la fiecare partz, sau kk. Dar nu dureaza atat de mult...La copiii alaptati la san scaunul e f moale. Iar daca crezi ca LP ajuta, da-i cateva zile, nu va chinuiti amandoi... Tu ai mare nevoie de odihna, dar sa nu il auzi pe copil plangand. Roaga mama sau sotul sa ia copilul la plimbare, iar tu odihneste-te. tare si sper sa treaca.
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
puiutz_mic spune:
Victo, Anca, va multumesc! Redigestul il luam pentru ca mi-am starnit gastrita cu Ketonalul pe care l-am facut in spital..
Anca, nu pot sa nu ma ingrijorez ca nu mananca suficient, cand vad ca incepuse sa ia usor in greutate, dar brusc a slabit! Mi-e teama sa nu fie vreun semn de boala.
Adriana, daca nu-mi poate spune nimeni de la ce e alergia, atunci cum o tratam? Si cum ne ferim pe viitor?
Off, vorba lui Creatza, simt ca o iau din loc de disperare!!! Tot ca ea suntem si eu cu sotul, nu stiu daca dormim noaptea 1-2 ore, el se duce si la munca, eu raman acasa dar ieri si azi nu am apucat sa dorm deloc pe timpul zilei!
Creatza, problema la voi e de la colici? Sau pur si simplu plange si nu stiti de ce? Poate va lamuriti vineri cu rezultatul de la analize! Va tinem pumnii sa iesiti la liman cu bine! Nu prea stiu ce sa te sfatuiesc, si eu sunt cam in aceeasi situatie si nu stiu incotro s-o iau! Poate situatia nu e chiar asa de grava, dar in mintea mea totul e la superlativ! Si bucuria, dar mai ales ingrijorarile si teama ca nu fac ceva cum trebuie!
sorina_goga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle1981 La multi ani sarbatoritilor de azi A mea mananca noaptea la fel ca al tau Paula, in functie de cat papa inainte de nani la 9-10 seara. Aseara dupa baita nu a papat decat 10 g!! Eu o amagesc un pic cu papa inainte de baita, insa vad ca dupa, nu prea papa ca e somnoroasa tare. Ma gandesc sa ii dau sa pape bine inainte de baita. Iar ziua am observat ca nu se satura dupa masa de ora 12 si papa cam la 2 ore pana pe la 6. Apoi iesim la plimbare cand doarme bustean pana la baita de la ora 9-9.30. Eu o mai amagesc si cu suzeta. Cu asta incerc intotdeauna si cand vad ca nu o vrea deloc (si eu insist de cateva ori) inseamna ca chiar ii e foame si ii dau sa mamance. Cu regurgitatul e la fel, chiar daca stau si 15 minute cu ea la verticala. Oare asta sa fie refluxul? Off... Sorina, unde ai facut tortul? ************************* Mami de Bianca Maria (04.08.2010) |
Tortul e facut in Bd, acolo am facut botezul dar totrtul celalalt(am poza, la iesirea din spital) e facut la hala centrala in gima, ambele au fondant pe deasupra. super la gust!
mami fericita de mamutzica Bogdan-Andrei
13 iulie 2010
crispro spune:
Puiut, e muasai sa mai mergi la un doctor, pt linistea ta. IO zic sa iei in continuare elevit, nu are nimic, sa nu cumva sa patesti si tu ceva, ca inca nu esti pusa pe picioare. Alergie poate sa fie si de la tine, si de la ceva medicament, dar si de la caldura, sau de la dero. Asa ca nici dr nu are cum sa stie. Cred ca iti e greu, stiu ca plansul vine usor in perioada asta, dar tu trebuie sa fii tare, sa nu simta bebele... Stiu ca ficatul nu e indicat. Nu stiu daca de la el e alergic, dar scoate-l din alimentatie. Sunt cu gandul la tine, sa treaca repede, si tu sa fii tare!
puiutz_mic spune:
citat din mesajul lui anca_vlad puituz_mic nu te mai supara ca daca e alergie trece nu e musai sa fie de ce ai mancat tu...poate sa fie si de la detergentul cu care ii speli hainutele! cat despre cat mananca iar nu e motiv sa te ingrijorezi Pisicuta mea acum la 3s si 4 zile mananca 60 ml dar daca ed satula si doarme dupa ce mananca inseamna ca ii e suficient! Greseala sa ma stresez de cat mananca am facut-o l aprimul copil acum chiar e ultima mea grija daca nu e satula cauta titi pana se satura! cat despre muls poti sa o faci si singura, nici eu nu am avut pompa acum 6 ani la Vlad si m-am muls cu mana chiar si perioada de furie a laptelui tot la mulsul manual am trecut-o! strangi de sfarc si masezi sanul si te mulgi...curaj ca o sa fie bine! Anca fericita mamica de MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003) POZE VLADUT [/b] "Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca POZE BURTICA, POZE MARIA si POZE SERBARE ABSOLVIRE [/b] DOAMNE AJUTA! |
Ii spal hainutele cu Sano, de la inceput. nu ar fi facut alergia mai demult? Am pus si putin Ace la scutecele de finet, dar le clateste mama in 3-4 ape, le calca si pe fata si pe dos... Ce sa fac? Sa inlocuiesc detergentul?
Tu poti sta linistita cu cat mananca fetita ta, daca zici ca aluat in greutate frumos, dar eu nu ma pot lauda cu asa ceva... de asta sunt ingrijorata, sper ca ma intelegi.
crispro spune:
mycya, chiar ma gandeam la tine, ca am obs absenta ta de pe forum, si ma gandeam ca poate sunt colicii si voi... Of, parca incep problemele la toata lumea... Mai putin la Adriana - la ea e tot mai bine...
Puiut, asa sunt si eu - ma stresez si plang din orice. Dacca nu pot linisti copilul, ma gandesc ca eu sunt de vina, ca ceva nu ii fac bine... Sunt stresata ca i-am vazut un muc in nas, si nu il pot scoate. Nu fornaie noaptea, nu are nimic... Asta ca sa vezi ca ma stresez din cel mai neinsemnat lucru... E normal... Sunt mamica pentru prima data...
Al meu copil a dormit azi 4 ore, la mine in brate. Si acum doarme iar, tot la mine in brate - cu o mana scriu, cu una il tin. Cum il pun jos, cum deschide ochii si se maraie. Asa daca il tin doarme cateva ore... Vedem noi cum ne dezvatam dupa.
Puiut, mai vroiam sa iti zic ca am vazut pozele si Radu al tau e foarte scump! Imi place cum se intinde el in poza... Sa va dea DD sanatate multa!
tina_80 spune:
citat din mesajul lui michelle1981 La multi ani sarbatoritilor de azi A mea mananca noaptea la fel ca al tau Paula, in functie de cat papa inainte de nani la 9-10 seara. Aseara dupa baita nu a papat decat 10 g!! Eu o amagesc un pic cu papa inainte de baita, insa vad ca dupa, nu prea papa ca e somnoroasa tare. Ma gandesc sa ii dau sa pape bine inainte de baita. Iar ziua am observat ca nu se satura dupa masa de ora 12 si papa cam la 2 ore pana pe la 6. Apoi iesim la plimbare cand doarme bustean pana la baita de la ora 9-9.30. Eu o mai amagesc si cu suzeta. Cu asta incerc intotdeauna si cand vad ca nu o vrea deloc (si eu insist de cateva ori) inseamna ca chiar ii e foame si ii dau sa mamance. Cu regurgitatul e la fel, chiar daca stau si 15 minute cu ea la verticala. Oare asta sa fie refluxul? Off... Sorina, unde ai facut tortul? ************************* Mami de Bianca Maria (04.08.2010) |
Incearca ca atunci cand vrei sa-i scoti gazele sa o tii la verticala dar sa te plimbi prin casa. La mine asa functioneaza!
Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010
eladea2005 spune:
citat din mesajul lui puiutz_mic Mi-e teama sa nu pierd lapticul cat il hranesc la biberon 2-3 zile.. Intre timp ma mulg, dar astazi deja ma doare sfarcul la sanul stang de la pompa electrica. Cea manuala parca e mai blanda.. La dreptul nu am probleme si am si mai mult laptic, dar cu stangul... Sotul nu e acasa in timpul zilei si eu singura nu ma pot mulge manual. Astept sa se faca seara, nu mai pun pompa pana atunci Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010 |
draga mea, nu pierzi lapticul, stai linistita..mulge-te si o sa fie ok...dar nu inteleg, de ce nu te poti mulge cu pompa manuala? de ce e nevoie de ajutor?
eu vreau sa te incurajez, si sa te fac sa-ti scoti chestia asta din cap cum ca ii faci rau lui bebe...nu exista asa ceva...revino-ti...si in primul rand nu te stresa, agita, stii ca nu-ti face bine nici tie nici lui... ia aceasta intamplare ca pe o prima experienta din viata ta de mamica si a lui Raducu de nou nascut...hai ca o sa fie bine...o sa vezi... iar daca e alergie, noi foloseam cu succes Claritine...is curioasa ce-ti recomanda pediatra...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...