enterocolita acuta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

amiruna,

doctorul ti-a zis f bine ce ti-a zis (minus metoclopramidul), asculta-l si o sa fie bine micutul.
daca nu maninca 2-3 zile nu pateste nimic.
sa bea apa si ceai de menta si va fi ok.
daca tii regim strict scapati indata.
cu cit adaugi mai repede altceva fata de ce a prescris medicul, cu atit se lungeste perioada pina la vindecare.
sanatate

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonabcr spune:

Buna seara fetelor
De vineri ne confruntam si noi cu aceasta boala cumplia
am schimbat 3 tratamente si nimic a slabit ingrozitor ..Acum mi-au dat smecta, biotics baby , metroclopramid, electrolit de la humana si ercefuryl...imi vine sa-mi iau lumea in cap, nu ne trece cu nimic. Nu a facut febra dar nu mananca; refuza orezul cu morcov si cu greu ii dau medicamentele.Culmea culmilor s-au inmultit azi si scunele , azi noapte a facut "apa" si acum seara a facut putin legat.
nu stiu ce sa mai fac ne-au vazut pana acum 2 medici

vreau sfaturi si pareri

please

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Sanatate multa micutilor.Si eu cred ca tare nenorocita este boala asta!!! Alessio avea 1 an si 8 luni cand a facut-o.La fel si noi am stat o noapte pe perfuzii.Toata noaptea nu a baut picatura de apa. Mi-a cerut incontinuu saracul. Plangeam impreuna cu el. Groaznic. Diareea l-a tinut o saptamana intreaga. De vomitat nu a mai vomitat ca nu mai avea ce. Ajunsese sa vomita verde transparent.Groaznic. Pe noi ne-a ajutat cola, cum ziceau si fetele stiksuri,grisine,biscuiti.Si atat. De mancare absolut nimic.Ii dadeam eu supa cu seringa...Doaer ca eu stiu ca marul copt se da cand ai intestinul blocat......
Si era lege sa-i dau sarurile minerale...chit ca nu vroia.....
Si calm...nu ai ce-i face.Important e sa fii atenta sa-i dai sa bea.Extrem d eimportant.Multa sanatate.

Mami de Alessio Michele(2 ani si 2 luni) si Mattia Gabriel(10 luni)

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Aaaa si intr-o seara mi.a cerut carne. D-neeee ce disperata eram ca nu aveam nimic pregatit. Noroc ca am avut hamburgheri ( de pui) in congelator si i-am facut unul la gratar......tremuram de emotii...l-a infulecat cat ai zice peste....in seara aia de fericire nu am reusit sa dorm.

Mami de Alessio Michele(2 ani si 2 luni) si Mattia Gabriel(10 luni)

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiruna09 spune:

buna simona,sa stii ca ai aceleasi probleme ca mn,tot de vineri seara ne confruntam si noi cu aceast boala nenorocita,nu-i mai schimba trat pt ca biotcsul(un pliculet in decursul unei zi) este f bn la diaree,iat pt voma metoclopramid(mie mi-a zis dr 7 pic pe zi),nici andrei sa sti ca nu mananca orez fiert cu morcov,insa eu i-am facut un pilaf(normal,cum il facem deobicei,cu carnea fiarta,in apa aia punem morcov,fara ceapa,orezul si tot asa)si sa stii ca a mancat,iar eu in loc de apa ii dau ceai de menta.Acum i-am dat si un furazolidon sa vedem ce efect are,dar oricum scaunele nu le mai are asa moi(are putin asa,putin asa),dar cat are bb tau simona?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

fetele dar care este faza cu sprite sau cola in enterocolita? intreb si eu ca pana acum nu am mai auzit si sa stiu si eu data viitoare (Da Doamne sa nu mai fie o data viitoare!!!)

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Si noi am patit-o din pacate si tare greu e cu micutii, mai ales cu mancarea intr-adevar.
Noi am luat Enterolactis pliculete cate unu pe zi dizolvat in ceai/lapte. Este cam ca si biotics-ul, numai ca dr ne-a zis ca-i mai bun.
HIDRASEC cate 3 pliculete pe zi, a fost ffff bine dupa ele, se vedea cum se ingrosau scaunele de la unu la altul.
Pe langa astea doua am mai luat Saprosan, preparat la farmacie, impotriva diareei si ne-a ajutat f mult si asta
Lapte fara lactoza, noi am luat NOVALAC AD pt ca HUMANA HN nu l-a acceptat (e cu gust de banane si f dulce si nu i-a placut).
Regim alimentar, chiar si dupa ce trece diareea inca vreo 2-3 zile
- supa de legume (nu numai morcovi neaparat, poti pune si patrungel radacina, telina, gulie) cu orez
- pilaf de orez cu carnita sau morcovi
- mar copt sau crud
- banane, dar nu f multe, una pe zi suficient
- branzica daca accepta combinata cu paste, taitei
- afine, mure
- compot de mere
- piept de pui la gratar sau gratarel de vita
- cereale din acelea cu roscove de la Nestle daca le accepta
- stiksuri, covrigei, biscuiti sarati
- ceai de menta, salvie- este exceptionala, neindulcite

Dupa ce e mai OK la scaune ii poti da iaurtel simplu natural, ou fiert tare

Multa sanatate

Editez sa spun si varsta bebeului meu, 1 an si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

sprite si cola cica ar fi un substitut mai gustos si mai usor de acceptat, in locul sarurilor de rehidratare orala; in boala diareica deshidratarea, alaturi de febra ridicata, sunt "dusmanii" care trebuie combatuti rapid, prin orice metoda
atentie : in situatia enterocolitelor bacteriene, daca sunt prezente anumite bacterii, nu se recomanda intotdeauna medicamentele care duc la legarea scaunelor, deoarece acest lucru duce la stagnarea si inmultirea rapida a bacteriilor din intestine, cu efecte uneori devastatoare; asadar, in aceste situatii, este de preferat sa fie scaunele lichide o perioada, tocmai pentru eliminarea bacteriilor si a toxinelor produse de acestea, din sistemul digestiv

miruna, dar smecta nu ti-a recomandat medicul?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

si noi am patit-o, dar rau de tot acum 2 ani!!!! Domanue, si acum mi se zbarleste parul pe mine cand imi aduc aminte prin ce am trecut. a debutat cu stare de voma (voma din 5 in 5 min, la un moment dat se opintea si abia scuipa ceva verde pt ca efectiv nu mai avea nimic in stomac), apoi febra 39-39,5 care nu scadea orice ii faceam/dadeam, si a culminat cu diaree apoasa incat nici pampersul nu apuca sa absoarba ca se scurgea pe picior in jos. a fost absolut ingrozitor si a durat aproape 1 saptamana!!! am ajuns de 3 ori la urgente la pediatrie unde i-au facut perfuzie ca sa ii hidrateze si sa nu piarda electrolitii (statea micutul cate 4-6 ore ca sa curga o perfuzie), a fost pus si pe antibiotic intravenos (axetine), iar ca regim ne-a recomandat doar sa fie hidratat (cate 1 lg la 10-15min)in primele 2 zile, sa nu il fortam cu absolut nimic, apoi stiksuri/grisine/covrigei sarati/paine prajita, apoi supa de morcov si mucilagiu, abia apoi morcov fiert si orezul aferent din mucilagiu, banana/mar copt, branza dulce. fara fructe, fara lapte, fara fainoase.
sanatate multa

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

sprite si cola cica ar fi un substitut mai gustos si mai usor de acceptat, in locul sarurilor de rehidratare orala;

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Deci se poate da in locul sarurilor sau combinat cu ele? Adica sa dizolv sarurile in suc?

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput