enterocolita acuta
am un baietel in varsta de 1 an jumate,are enterocolita acuta,medicul i-a prescris Biotics si Metoclopramid,dar problema noastra mare este mancare.Nu mai stiu ce sa ii dau sa manaance si in acelasi timp sa-i fak bn la stomacel,pt ca scaunele le are ffff moi....el este si un copil mai sofisticat la mancare.i-am facut orez fiert cu morcov,bine pisate si le-am amestecat dar degeaba ca nu mananca.ce sa ii mai dau,va rog mult ajutati-ma,ce sa-i dau?poate ceva de pofta de mancare?sau cineva mi-a zis sa-l las sa rabde de foame si cand l-o apuca va manca si pietre.
Raspunsuri
Tala spune:
pe langa tratament medicamentos nu ti-a prescris si o dieta?
poti incerca:
- banane coapte
- mar copt la cuptor
- branza dulce de vaca
- ou fff fiert
E clar ca nu sunt medic si nu sfatul meu trebuie sa-l urmezi, insa avand in vedere ca e mic copilul si exista riscul de a se deshidrata poate n-ar fi rau sa-i dai si niste saruri minerale, oricum trebuie sa insisti sa bea suficienta apa (eventual si ceai de menta neindulcit daca accepta).
Oricum numai pofta de mancare n-are in starea asta asa ca incearca sa te axezi pe lichide si nu insista cu mancarea.
eventual consulta si alt medic (eu asa asa face)
sanatate!
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Sabina spune:
sticksuri si paine prajita mai poti sa-i dai.In orez sa ii pui sare.
Important e sa bea.
Sanatate!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Dorsilia spune:
buna,
pai in prima faza, o zi cel putin, e chiar mai bine sa nu manance nimic consistent, doar sa se hidrateze. In nici un caz nu incepe sa-i dai acum stimulente pt apetit cand el e cu flora data peste cap. Nu e momentul sa-i dai de lucru stomacelului lui acum cand e atacat de virus.
Aici d-na dr Malai prescrie copiilor sa manance covrigei sarati, grisine sarate si cate putin p e p s i max sau s p r i t e. Mai sunt prin comert la hipermarketuri la raioanele de hrana de copii niste budincute pe baza de orez, biscuiti, de la Nestle, Humana, care pot substitui f bine niste mese de orez clasic cu morcov. La Hipp au un suc de morcovi in sticluta, exact pt situatii din astea, e iarasi mai bun la gust totusi decat morcovii storciti cu orez. Dar repet, nu te grabi, lasa o zi de post de mancare in care sa-i dai copilului lichide eventual cu biotics si cu saruri daca tolereaza (poate si un pliculet de Smecta ar prinde bine), lapte HN Humana si ceaiuri de menta care baute la temperatura camerei reduc fermentatiile si eventual si greata.
sanatate!
Sabina spune:
a, mai e borcanelul de afine cu mere de la Hipp/.
si daca gasesti afine proaspete ar fi genial, sunt medicamentul ideal pt burtica sricata.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
elsels spune:
la ai mei copii a mers foarte bine si cerealele orez cu roscove de la nestle
sanatate multa!!!
anaemi spune:
noi tocmai am scapat de o enterocolita acuta. o saptamana, Anastasia, nu a mancat mai nimic doar cateva grisine,sticks-uri si covrigi...si multe lichide pt hidratare...dar date PUTIN CATE PUTIN...10-15 ml la 10 min ...ca altfel vomita
am luat si Hipp ORS 200, special pt burica dar nu i-a placut , orez fiert si mucilagiu de orez (dar iar nu i-a placut) si i-am mai facut si o supa de morcovi si i-am pus zeama in biberon.
Multa sanatate la micut!
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Bee spune:
E important sa nu-i fie greata si sa faca din ce in ce mai putine scaune foarte moi. Daca nu mananca aproape nimic nu e foarte grav, hidratarea e mai importanta. Si noi am dres copiii cu sticksuri, biscuiti sarati, painica prajita (putina). Deja banana sau marul copt erau vise. Numai de pofta de mancare nu se poate vorbi in starea asta. Ofera-i uscaturi si ceaiuri (de menta usor indulcite). SI atentie sa nu-i faca greata sau sa-i dea dureri de burtica.
Sanatate!
Gabrilici spune:
Nu stiu daca puiul tau mai papa cereale de bebe.A mea manca f bine cerealele cu orez si roscove cand avea probleme cu burtica.Mie mi-a recomandat doctorul sa-i mai dau paste fainoase si biscuiti populari, iar in orez, daca bebe e amator de dulce sa-i pui glucoza pulvis.
A mea a tot avut episoade de enterocolita/enteroviroza etc si recent am facut o copro si a iesit ca are giardia.De aici, cred,si lipsa poftei de mancare.
Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa
Deus spune:
al meu a vrut in aceeasi situatie doar paine simpla(coaja de paine) cu iaurt simplu(fara fructe sau altele)...i-am dat si nu am avut probleme:-)
pediatra ne-a spus ca daca vomita sa-i dau cola sau pepsi fiindca pe astea nu le vomita! doar atunci a baut asa ceva si intr-adevar nu le-a vomitat
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
kariguld spune:
tot la Nesstle este un suc care contine electroliti. ajuta organismul sa nu se deshidrateze in acele zile cand scaunele sunt f moi. si are si un gust mai placut decat sarurile sau ceaiurile (pe care copii micuti nu le accepta cu usurinta).
sanatate multa, urmeaza sfaturile medicului cu multa atentie, nu-i de joaca cu enterocolita la copilasi asa micuti.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
M-am nascut pentru succes!