enterocolita acuta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

eu am avut candva o enterocolita urata...si mi-era pofta doar de fructe : portocale, grepfruit, mandarine, lamai...si conform principiului asculta-ti corpul, asta am mancat. Si mi-am revenit fara sa complic cu nimic situatia. Nu am luat nici un antidiaretic tot pe principiul ca ce este rau trebuie oricum sa se curete din corp si in doua zile am fost fresh si bine . Ca si alte animale trebuie sa ne ascultam corpul. Cand suferim, observati ca nu vrem mancare...corpul are nevoie de o pauza..nu-l fortati ca nu moare nimeni intr-o zi fara 3 mese:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Neaparat sa se hidrateze!
Daca vezi ca nu bea destul, 1 lingurita de lichid la 10 minute, mergi cu el la urgenta sa-i puna o perfuzie, e extrem de periculoasa deshidratarea la copii asa mici! Noi am fost cu cea mica doar ca banuiam ceva si era asa deshidratata incat a stat 24 de ore in perfuzii.
Desi am zis ca sunt aberatii, recomandarea medicului a fost stick, covrigei din aia cu broboane de sare si Pepsi sau Sprite..... cu bulbucii scosi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Stixuri si Cola!

E epidemie cumva in romania ca am auzit foarte multe cazuri in ultimul timp?

Sanatate multa!°

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaiulia spune:

da este epidemie. eu am fost inernata cu puiul meu cel mare la dr. Miu la Cluj si era plin spitalul de mici si foarte mici. noi am necesitat perfuzare, desi nu am avut decat un scun diareic si patru varsaturi in 48 de ore, dar rafuzand mancarea (e un pretentios la mancare ...) si nehidratat la maxim am avut de suportat branula - fluturasul cum ii spunea Mi si perfuzia.tratament am avut debridat de 3 ori pe zi si pliculetele biotics tot asa, iar regim alimentar pt. copii care si asa au probleme cu mancarea e sa-l lasi cat mai usor chiar si numai cu lapte in care sa dizolvi bioticsul. va doresc sa va faceti bine si sa cresteti mari.

dana de 2 Mi(Mihai-28.09.2007) si David (11.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Sincer eu l-as interna.Acolo va primi cea mai buna ingrijire.Nu e de jucat cu asa ceva.Fetita mea a facut anul trecut la mare...dupa 3 zile,cu toate ca lua tratament,nu si-a revenit...a fost nevoie de spitalizare si perfuzii...dupa care am venit acasa si mi-a stat in spital o saptamana.Dar mi-au pus-o pe picioare.
Acuma depinde si cat de grav este...dar sa nu o lasi sa se agraveze...daca nu vezi imbunatatiri,internati-va!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Stixuri si Cola!

E epidemie cumva in romania ca am auzit foarte multe cazuri in ultimul timp?

Sanatate multa!°

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Nu e epidemie, e doar vara!

Si noi ne luptam cu enterocolita dupa cateva zile la mare. A mea e deja mare are 3 ani si 4 luni. Am incercat un furazolidon fara succes si cand am vazut eu ca se ingroasa gluma cu scaunele apoase si febra am trecut-o direct pe sumetrolim si antitermice, in ciuda diareei am fost nevoita sa-i scad febra si cu un supozitor pentru ca era intr-un acces de greata si a vomat nurofenul. Norocul meu este ca a facut-o mai soft, adica doar de doua ori si nu in jeturi asa cum am patit cu baiatul cand era mic, in primul concediu cu el cand avea 1 an si 4 luni. Am tras atunci cu el multe saptamani cred ca vreo doua luni si nu-i dadeam de cap. Pana la urma biotics ne-a scos din nevoie.

La fel ca Deus eu acum ascult copilul. Aseara dupa doua zile de post negru aproape, mi-a cerut cremwursti si asta i-am dat. I-a mancat si culmea nu i-a dat afara pe nici o parte. In rest acum e pe sumetrolim si ceai de menta asezonat cu biotics. Cat e ziua de lunga ceai ceai ceai.

Multa sanatate si sper sa scapati repede ca tare pacatoasa e enterocolita asta mai ales la copilasi micuti tragi cu ei luni de zile ca slabesc tare in cele cateva zile o spatamana de suferinta. Si mare atentie la alimentele care ii pot dauna acum: laptele daca are febra, piureul de cartofi ca fermenteaza si ce-o mai fi.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

eu nu gasesc in mesajele tale un amanunt foarte important : ce fel de enterocolita este ? bacteriana sau virala ? ai facut coprocultura ?

pentru ca enterocolita bacteriana se trateaza in general cu antibiotic, pe cand la cea virala se merge pe tratament cu antitermice, antiemetice, regim alimentar

de ce i-a dat medicul biotics ? ia si antibiotic baietelul tau ?

pentru reglarea scaunelor iti recomand lapte formula HA, cerealele de la nestle - burtica fericita (sunt pe baza de roscove), biscuitei/covrigei sarati sau sticksuri, insa evita-le pe cele exagerat de sarate (cu multe granule de sare pe ele), supa-crema de morcovi, mucilagiu de orez, orez fiert, banana; evita lactatele, dulciurile, fructele cu efect laxativ (pere, piersici, prune, portocale)

uita-te si in gurita copilasului, sa nu aiba afte (apar uneori), si acestea duc la pierderea poftei de mancare; impotriva aftelor poti folosi glicerina cu nistatin, ii pui pe o suzeta si i-o bagi in gurita cand doarme sau pui pe deget si ii dai prin gura cu glicerina aceasta, insa te avertizez ca este foarte gretoasa si miroase ciudat, mai bine incerci sa-l pacalesti in somn...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiruna09 spune:

va multumesc fff mult,oricum acum a mai inceput sa mai manance pilaf,si imi cere intruna apa(dar eu ii dauu ceai de menta neindulcit,pe care il accepta f bn),azi scaunele sau cam inmultit(4)dar nu au fost f diareice,au fost potrivite.Cat despre tratament dr. mi-a prescris Debridat,Biotics pe care le ia,cat despre dieta am auzit ca nu este bn sa-i dau iaurt si lapte,numai orez fiert,morcov fiert si dupa ce ii trece diareea sa-i dau branzica proaspata(pe care nu o vrea),mar copt,in nici un caz banane.Sa speram ca totul va fi bn si nu va treb sa ajung cu micutul meu la spital.Multa sanatate si bb vostrii si sa-i fereasca D-zeu de asa ceva ca este ingrozitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiruna09 spune:

corina sa stii ca nu i-a facut nici un fel de coprocultura,noi doar am fost la urgente si dr mi-a zis ca are enrerocolita acuta,nu i-a dat nici un fel de antibiotic,mi-a spus numai ca daca continua febra sa ma duc cu el iar la consult si atunci poate ii va da un antibiotic,dar vad ca febra nu mai are,Sanatate si voua!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ok pentru doctor ca nu i-a dat antibiotic din prima !
presupun ca s-a bazat pe experienta profesionala, pentru ca este foarte riscant sa trimiti acasa un copil mic, cu diaree, daca enterocolita este de natura bacteriana, complicatiile apar rapid si evolutia este "fulminanta"
fetita mea, de exemplu, mi-a facut convulsii febrile la enterocolita, asa ca am ajuns la urgente, cu internare de o noapte si tratament injectabil cu antibiotic la domiciliu; rezultatul de la copro a confirmat diagnosticul d-nei dr (pe care o cunosc, din fericire), enterocolita cu campylobacter pylori...foarte pacatoasa si periculoasa daca nu este tratata urgent...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput